Şimdi Ara

Netspeed ankastre kablo bağlantı - Yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu tip konular hakkında hiçbir bilgim olmadığını belirtmek istiyorum. Daha önce kendi adıma hiç telefon, internet vs. gibi şeyler bağlatmadım, yani işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Telefon hattı nedir, nereye bağlanır, ankastre vs. hakkında bilgim 0. Hatta daha 2 gün öncesine kadar sabit hat, yalın dsl ve ankastrenin varlıklarından haberdar bile değildim, o derece. Konumuza geleyim şimdi.

Şu an kullandığım internet sağlayıcı olan Netspeed'e geçmeden önce TT'un AKK'li 8mbps ADSL paketini kullanıyorduk. İnternet taahhütümüz bittikten sonra, 2-3 gün önce TT'a benim adıma olmayan sabit hattımızı iptal dilekçesi verdik ve Netspeed'e benim adıma AKK'siz 16mbps'e kadar yalın internet başvurusu yaptık. Aboneliğim 24 saat içinde aktif oldu ve bana kullanıcı adı ve sifre ile Netspeed tarafından bir kablonun ankastremize bırakıldığı bilgisi geldi. Bunun üzerine router arayüzünden kullanıcı adı ve şifreyi girdim ve internet sağlayıcım resmen Netspeed oldu. Fakat şöyle bir sıkıntı var ki, 16mbps'e kadar hız almam gerekirken, speedtest.net sitesinde internet sağlayıcımın Netspeed olduğu görünmesine rağmen TT paketimde olduğu gibi 8mbps hız alıyorum.

Sorunu bildirmek için Netspeed'i aradım, durumu sordum, "tarafımızdan sağlanan kablo ankastrede bağlı görünmüyor, şu anda bizim domainimizden internet almıyorsunuz" cevabını aldım. Daha sonra olayı anlamak için ankastreye gittiğimde TT'un, üzerinde ismim ve hizmet numaramın yazıldığı bir kartı yeşil ve beyaz bir kabloya geçirmiş, kabloların bir ucunu bir porta çakmış (ankastredeki şemaya göre bu port evime ait değil) ve öbür ucunu havada bırakmış olduğunu gördüm. TT hattını kullandığımız zamandan kalan kablo hala daireme bağlı görünüyor. Muhtemelen bu yüzden şu an internete girebiliyorum.

Bunun üzerine teknik bilgim 0'a yakın olduğu için doğal olarak bir elektrikçiyi aradım, durumu anlatabildiğim kadar anlattım ve elektrikçiden aldığım cevap: "bilmediniz internet sağlayıcılara güvenmeyin. hattınızda sorun yok, sağlayıcınız size vaat ettikleri hızı sağlayamıyor, suçu ankastreye atıyorlar, ben bunun için gelmem ama isterseniz başka elektrikçiyi arayabilirsiniz" dedi. Halbuki Netspeed, görüşmelerimizde hattımızın 16mbps'e kadar hızı desteklediğini defalarca söylemişti.

Şu an dımdızlak ortada kalmış durumdayım arkadaşlar. Sorun nedir, çözülmesi için elektrikçiye ne derim, kim yalan söylüyor, hiçbir fikrim yok. Başka bir elektrikçiyi ankastreye kablo takıyor musunuz diye aradım, takarız dedi ama önceden elektrikçinin verdiği yanıttan dolayı pek umudum yok.

Durumuma dair herhangi bir fikriniz varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum.

Netspeed'in gönderdiği kablo ve önceden ankastrede bağlı olan kablolar aşağıdaki resimlerdedir.

Netspeed ankastre kablo bağlantı - Yardım lütfen! Netspeed ankastre kablo bağlantı - Yardım lütfen!

EDIT: Sorun çözüldü. Elektrikçi yalan söylüyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainingDarkness -- 22 Mart 2018; 19:36:49 >

• Geçmiş olsun. Sanırım iç tesisatta daire numaranıza ait yer dolu olduğundan kabloları açıkta bırakıp gitmişler. Sorunu nasıl çözdünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanEnginizm

Geçmiş olsun. Sanırım iç tesisatta daire numaranıza ait yer dolu olduğundan kabloları açıkta bırakıp gitmişler. Sorunu nasıl çözdünüz?
    aynı dertten bende muzdaripim acaba nasıl çözdü ?

bizim binanın portları bu şekilde acaba ben nereye bağlamalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 29 Aralık 2018; 11:52:13 >

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Onlar port değil.

Telekomun işaretlediği kabloyu daire kablonu bulup bağlaman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Onlar port değil.

Telekomun işaretlediği kabloyu daire kablonu bulup bağlaman lazım.
    onu nasıl bulurum yeşil ve beyaz kablo çakmışlar 3 numaralı yere dün gece başkasının bağlı olduğu yeşil ve beyaz kablo ile birleştirdim olmadı fotoğraflardan çıkarım yapabiliyor musunuz ?
    https://forum.donanimhaber.com/elektrikci-cagirmadan-ankastre-baglantisi-nasil-yapilir-resimli-anlatim--128138201

Şu konuyu bi inceleyin derim hocam.
    Ne yaptığınızı bilmiyorsanız dokunmayım derim çünkü başkalarının hattını bozabilirsiniz. Yeşil kablonun açık ucunun sizin dairenin portuna bağlanması gerekiyor diye hatırlıyorum. Oralarda bir yerde şema olması lazım (kapak içinde olabilir), oradan hangi portun hangi direye bağlandığı belli olur. Yanlız şema hatalı olabilir dikkat edin, onun kontrol edilmesi lazım. Bizimkinde hata vardı mesela, elektrikçi deneyerek bizim daireyi buldu. Bence düzgün bir elektrikçi çağırın o halletsin.

Elektrikçinin düzgün olup olmadığını nasıl anlarız diyorsanız, sorununuzu daha tam dinlemeyip bilip bilmeden "Alt yapınız yetersiz, ne idüğü belirsiz internet sağlayıcılarına para vermeyin" gibi gerzekçe laflar ediyorsa o elektrikçi dandiktir. Geçiniz. İşini bilen elektrikçi sorunu şak diye çözer. Çağırdığım elektrikçi çözmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainingDarkness -- 29 Aralık 2018; 12:49:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RainingDarkness

Ne yaptığınızı bilmiyorsanız dokunmayım derim çünkü başkalarının hattını bozabilirsiniz. Yeşil kablonun açık ucunun sizin dairenin portuna bağlanması gerekiyor diye hatırlıyorum. Oralarda bir yerde şema olması lazım (kapak içinde olabilir), oradan hangi portun hangi direye bağlandığı belli olur. Yanlız şema hatalı olabilir dikkat edin, onun kontrol edilmesi lazım. Bizimkinde hata vardı mesela, elektrikçi deneyerek bizim daireyi buldu. Bence düzgün bir elektrikçi çağırın o halletsin.

Elektrikçinin düzgün olup olmadığını nasıl anlarız diyorsanız, sorununuzu daha tam dinlemeyip bilip bilmeden "Alt yapınız yetersiz, ne idüğü belirsiz internet sağlayıcılarına para vermeyin" gibi gerzekçe laflar ediyorsa o elektrikçi dandiktir. Geçiniz. İşini bilen elektrikçi sorunu şak diye çözer. Çağırdığım elektrikçi çözmüştü.
    Sünnetçiye minnet etmek istemiyorum aslında Kaç para aldı sizden ? Bizim burlarda küçük esnaflar var anlamaz gibime geliyor

Elektrikçi bağlamıştı. Panodan eve kadar kablo çekilecek ve o kablo modeme bağlanacak.

Modeme bağlamak için şu aşağıda belirttiğim aparat da gerekecek. Bu alet olmadan da bağlanır belki ama bazen kopmalar yaşanır veya hızı düşük olur.

• quote:

Elektrikçi bağlamıştı. Panodan eve kadar kablo çekilecek ve o kablo modeme bağlanacak.

Modeme bağlamak için şu aşağıda belirttiğim aparat da gerekecek. Bu alet olmadan da bağlanır belki ama bazen kopmalar yaşanır veya hızı düşük olur.

https://www.hepsiburada.com/alfais-al-4507-rj9-rj12-rj45-sikici-sikma-pensesi-kablo-soyucu-set-cat5-internet-ucu-cakma-p-HBV000002NV05?magaza=Evaletim&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIrfK8nKrF3wIVR6gYCh3osQ_VEAYYASABEgIhbfD_BwE
    Panodan eve kadar kablo çekmenin mantığını anlamadım

Zaten evden panoya giden kablo var ( betonların içinden gelen 6 dairenin kabloları , kalın kalın , içinde 4 tane farklı renkte kablocuklar var )

bugün 6 daireninde kablolarını ayırdım , hepsini denedim olmadı , aradığımda bölgesel sıkıntı olduğundan bahsetti , fakat bizim bir

alt dairede internet olduğunu onun kablosunu çıkarıp yeniden bağladığımdan bahsettim ( çıkarınca interneti gitmiş bende bizimkisi

sanmıştım tekrar bağladım interneti geldi ) bu seferde port bazlı sıkıntıların olabileceğinden bu yüzden arıza testi bırakıp

pazartesi sorunun çözüleceğinden bahsetti

*** detaylı fotoğrafları ekleyeceğim

Bende özel bir durum vardı. Apartmanın tesisatı eski ve karmaşıktı. O yüzden ayrıca kablo çekmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende özel bir durum vardı. Apartmanın tesisatı eski ve karmaşıktı. O yüzden ayrıca kablo çekmişti.
    Netspeed ankastre kablo bağlantı - Yardım lütfen!

https://i.hizliresim.com/JZnNEq.jpg
    https://i.hizliresim.com/zjrLEB.jpg
    https://i.hizliresim.com/y6L1n0.jpg
    https://i.hizliresim.com/36YMRO.jpg
    https://i.hizliresim.com/k9npY7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 30 Aralık 2018; 22:32:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.