Şimdi Ara

Netspeed Geçiş Sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hali hazırda TurkNet kullanıcısıydım. 1 yılı aşkın süredir.
    Bir gün bir anda telefon ve internet hattı gitti. Hemen destek talebi oluşturup bilgi talep ettim. Uzun süre sorunum çözülmedi vs. TurkNet'i tamamen iptal ettirerek NetSpeed'e başvuru yaptım. Gerekli bilgiler alındı.

Başvuru aşaması hızlı ve kolay oldu. Sanırım artık eskisi gibi MNG kargoyla sözleşmeyi göndermiyoruz. Kurulum ekibi gelerek bana sözleşmeyi imzalatıp gidecekmiş. Gayet hoş duruyor.

Başvuru öncesi ve sonrası hakkında bu konuda bilgilendireceğim.

-31 Ocak Başvuru Yapıldı ve TT ekiplerinin etiket yapıştırması bekleniyor. ( Ortalama 5-6 gün süreceği belirtildi. )

Güncelleme:
    - 2 Şubat
    Şans eseri abonelik durumum hakkında bilgi almak için Netspeed'i aradım. Ve bulunduğum bölgede altyapı olmadığını bu sebeple abonelik sürecinin iptal edildiği belirtildi. Bu durumla alakalı daha detaylı bilgi almak için 3 Şubat'ta tekrar aramam gerektiği söylendi.
    İlk izlenimim şuanda oldukça kötüleşti.

Güncelleme:
    -03.02.2020
    Netspeed interneti sağlayamadığı için ücretsiz bir biçimde aboneliği iptal ettirdim ve Türk Telekom internet aboneliğini başlattım.
    Bu süreçte internet bağlandığı zaman sizlere bilgi aktaracağım.
    Benim kişisel düşüncelerim; ( Genel müdürlükten başvuru yaptığım için bir kaç haftadır yaşadığım TurkNet ve Netspeed sorunumdan haberdarlardı. Türk Telekom aboneliği başlatırken altyapı sorunu olan bölge denildi ama 7 gün içinde interneti bağlama sözü veriyorum dedi. Bunu söylerken benimle ilgilenen personel ve aboneliği başlatacak olan personel birşey biliyormuş gibi sırıtıyorlardı. Bildiklerine eminim. )

2. Güncelleme 3 Şubat:
    Ankastre kutusundan işlem yapmışlar. Şuanda DSL ışığı yanıp sönüyor. Yarın internet gelir büyük ihtimal. Bu ne hızlılık. 16 gündür çözülemeyen sorun gün içinde başvuru ardından çözüldü. Bakalım internet ne zaman gelecek?

05.02.2020 Güncelleme
    - EliTT ekibini çağırdım, iç tesisata (kablo çekme) müdahaleleri olmadığını kutudan kontrolü yapıp gittiklerini belirttiler.
    Bende gelen arkadaşa rica ettim, konuştuk felan derken kutudan saolsun benim portu direkt boncukladı. Eve kadar 2 saat Cat6 kablo çektim.
    Şuan kurulumu yaptım ve SNR ve hat zayıflaması değerlerim mükemmel. Eskisi gibi VDSL hizmet almadığım için biraz hız düşüklüğü yaşıyorum fakat bu ay geçtikten sonra vdsle geçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrnoc -- 5 Şubat 2020; 18:40:46 >

• sizin yaşadiğiniz sıkıntının benzerini yaşadim türknet kullanırken hattım yavaşladı ve pingim 150-200 olmaya başladı kablom hasar görmüş farkında değiliz türkneti aradim biz servis yollayamıyoruz diye gevelediler parasıyla yollayın diye ısrar ede ede 1 ayda servis yollattık zorla sonra kablo değişince düzeldi 1 ay boyunca kötü internet kullandırdılar insan gibi ilk aramada yollasalar ekip 2 günde düzelcekti sorunum bende kızıp nakil ettirmiştin doğru karar almışsınız sizde karşınızda muhattap bılamıyosunuz zor ulaşıyosunuz zaten adamlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

sizin yaşadiğiniz sıkıntının benzerini yaşadim türknet kullanırken hattım yavaşladı ve pingim 150-200 olmaya başladı kablom hasar görmüş farkında değiliz türkneti aradim biz servis yollayamıyoruz diye gevelediler parasıyla yollayın diye ısrar ede ede 1 ayda servis yollattık zorla sonra kablo değişince düzeldi 1 ay boyunca kötü internet kullandırdılar insan gibi ilk aramada yollasalar ekip 2 günde düzelcekti sorunum bende kızıp nakil ettirmiştin doğru karar almışsınız sizde karşınızda muhattap bılamıyosunuz zor ulaşıyosunuz zaten adamlara
    Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum galiba hocam :)
    Netspeed'i ne durumda diye aradım ve aşağıda ki yazdığım şekilde cevap verdiler. 3 Şubat'ta tekrar arayacağım. Umarım sorun sadece sistem hatası vs.'dir.

Güncelleme:
    - 2 Şubat
    Şans eseri abonelik durumum hakkında bilgi almak için Netspeed'i aradım. Ve bulunduğum bölgede altyapı olmadığını bu sebeple abonelik sürecinin iptal edildiği belirtildi. Bu durumla alakalı daha detaylı bilgi almak için 3 Şubat'ta tekrar aramam gerektiği söylendi.
    İlk izlenimim şuanda oldukça kötüleşti.

• mrnoc M kullanıcısına yanıt
    Siz Türknet'i iptal edip Netspeed den mi abonelik aldınız? Transfer yapmadınız yani?
    Eğer bölgenizde boş port yoksa abonelik alamayacaksınız, kötü haberi benden almış olmayın derim.
    Kötü senaryo gerçekleşirse yapmanız gereken tek şey ;https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962#140072962

Kötü senaryo gerçekleşmez ise iyi günlerde kullanın, açılacaktır kısa sürede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 2 Şubat 2020; 15:41:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Siz Türknet'i iptal edip Netspeed den mi abonelik aldınız? Transfer yapmadınız yani?
    Eğer bölgenizde boş port yoksa abonelik alamayacaksınız, kötü haberi benden almış olmayın derim.
    Kötü senaryo gerçekleşirse yapmanız gereken tek şey ;https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-talebi-talepleri--140072962#140072962

Kötü senaryo gerçekleşmez ise iyi günlerde kullanın, açılacaktır kısa sürede.
    Transfer yapılmadı.
    Bölgemde adsl/vdsl boş port bulunuyor.

Hafta sonu olduğundan sanırım müşteri temsilcisi teknik birimden değildi. Altyapı yoktan kasıt nedir :)
    Daha Turk.Net bile tam iptal olmamış. Port durumu hala aktif görünüyor teknik detaylarda.

Yarın göreceğiz bakalım. ( Turk Telekom'a başvursam eminim ki yarın gelip direkt hattı bağlayacaklar :) )

Hayır, telekom da bağlayamaz. Türknet e ayrılmış olan sizin portunuzun deaktif etme sürecini Türknet yapacak. Abonelik sonlandığında yeni bir abonelikle bağlantı sağlanabilir ancak.
    Türknet ile görüşün derim, hızlıca iptal etmeleri için.
  • quote:

Hayır, telekom da bağlayamaz. Türknet e ayrılmış olan sizin portunuzun deaktif etme sürecini Türknet yapacak. Abonelik sonlandığında yeni bir abonelikle bağlantı sağlanabilir ancak.
    Türknet ile görüşün derim, hızlıca iptal etmeleri için.
    Boş port var, bu denli telekom bağlayabilir dedim. Şu sıralar bağlı bulunduğum santralle bir takım sorunlar yaşıyorum. Başka firmaların kurulumunu şu sıralar yapmıyorlar. Hatta abi gel, sana özel tarife ile internetini bugün bağlayalım dediler santrale gittiğimde.

Pazartesi iş günüyken Netspeed'i arayıp bilgi alacağım sonrasında çözülmezse ya santrale uğrarım ya da Telekom bölge müdürlüğüne.

• abi gel sana özel bağlayalım dediklerine göre port var ama diğer firmalara vermiyorlar bilerek, port yoksa kimsede olmaz port, türk telekomda dahil buna, siz biraz yanlış bir yol izlemişsiniz iptal etmeyip nakil ettirseydiniz keşke sıkıntı yaşamadan direk geçiş sağlayacaktınız sizin portunuz boşaldığı gibi başka kişiye vermişlerdir, eğer portlar cidden doluysa sıradaki kişi direk almıştır portu.
    Anlıyorum yarın olsun bakalım neler olacak.
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Bilerek vermiyor değillerdir diye düşünmek istiyorum açıkçası. Diğer türlü düşünmek oldukça üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 2 Şubat 2020; 17:44:27 >
  • diğer türlü düşünmek üzücü biliyorum, genelde sabotaj edildiğini biliyoruz türk telekom ekipleri tarafından gelip kablo bağlamama,farklı firma diye en son o kişiye gitme geciktirebildiği kadar geciktirmesi, her şey telekomun elinde olduğu için oynuyor istediği gibi, bizim burada yapmıyorlar öyle çok şükür
  • Emin ol tt katakulli yapmıştır adres yanlış vermiştir bilerek altyapı yok demiştir herşey beklenir bunlardan işi tt ye birakmak hiç iyi bir fikir olmamış
  • Güncelleme:
    -03.02.2020
    Netspeed interneti sağlayamadığı için ücretsiz bir biçimde aboneliği iptal ettirdim ve Türk Telekom internet aboneliğini başlattım.
    Bu süreçte internet bağlandığı zaman sizlere bilgi aktaracağım.
    Benim kişisel düşüncelerim; ( Genel müdürlükten başvuru yaptığım için bir kaç haftadır yaşadığım TurkNet ve Netspeed sorunumdan haberdarlardı. Türk Telekom aboneliği başlatırken altyapı sorunu olan bölge denildi ama 7 gün içinde interneti bağlama sözü veriyorum dedi. Bunu söylerken benimle ilgilenen personel ve aboneliği başlatacak olan personel birşey biliyormuş gibi sırıtıyorlardı. Bildiklerine eminim. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrnoc -- 3 Şubat 2020; 11:47:21 >
  • Sende onlara bir katakulli çevir taahutsuz türk Telekom al sonra Netspeed e aynı hat üzerinden geçiş yap böylece yeni bağlantıya gerek kalmayacak otomatik Netspeed geçisi yapılacaktır sonra oraya git ve aynı sırıtma şeklini yap
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Bizim burada da duymadım hiç. Santral ekibi oldukça yardımsever davranıyor sorunlar olduğunda.
    Abonelik başladığında istediğiniz firmaya transfer edebiliyorsunuz.
  • quote:

Abonelik başladığında istediğiniz firmaya transfer edebiliyorsunuz.
    Bakalım, hayırlısı.
    2. Güncelleme 3 Şubat:
    Ankastre kutusundan işlem yapmışlar. Şuanda DSL ışığı yanıp sönüyor. Yarın internet gelir büyük ihtimal.
    İyi günlerde kullanın.
  • quote:

İyi günlerde kullanın.
    05.02.2020 Güncelleme
    - EliTT ekibini çağırdım, iç tesisata (kablo çekme) müdahaleleri olmadığını kutudan kontrolü yapıp gittiklerini belirttiler.
    Bende gelen arkadaşa rica ettim, konuştuk felan derken kutudan saolsun benim portu direkt boncukladı. Eve kadar 2 saat Cat6 kablo çektim.
    Şuan kurulumu yaptım ve SNR ve hat zayıflaması değerlerim mükemmel. Eskisi gibi VDSL hizmet almadığım için biraz hız düşüklüğü yaşıyorum fakat bu ay geçtikten sonra vdsle geçeceğim.
  • müdahale etmiyolarmıymış elit ekipler gelip eve kablo bağlayabiliyorlar benim bildiğim, nasıl kablo çekmiyorlarmış iç tesisat desteği diye bir seçenek var o ne oluyor o zaman ? saçmalık çekmemesi kabloyu başta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.