Şimdi Ara

Network'te Bağlantı Yükü Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim şöyle bir sorunum var. Yönettiğim networkte yaklaşık 150 kullanıcı, bir adet ağ yazıcısı, birkaç tane de statik ip vermem gereken remote bağlantı yaptığım makine var. Normalde iki adet Hp Procurve switch üzerinden (birbirlerine gigabit köprülü) iki adet pikatel modem ile(evet telekomun verdiği dandik modemler) 4 x 2 = 8 Mbit adsl bağlantısı ile nete çıkılıyordu. Modemlerin her biri bir switche bağlı ve dhcp kapalı olarak ip adresleri de 192.168.1.1 ve 192.168.1.2 olarak konfigüre edilmişti. Networkteki makinalara da 192.168 uzayından statik ip verdim ve gateway olarak bir kısmına 192.168.1.1 bir kısmına da 192.168.1.2 girdim. DNS adresi olarak da olaki birisi göçerse diğerinden nete çıkabilsinler diye her iki modemin ip adreslerini girilmişti. Networke kullanıcı eklendikçe yükü artan modemler su koyvermeye başladı, sürekli internet bağlantısının kesilmesi sorunuyla karşılaşıyorum.
    Şimdi planım bir server pc üzerinden networke dhcp hizmeti vermek. Bir server pc üzerinde 2 Adsl bağlantı, bir tane adsl bağlantı kesintilerine karşı (maslaktaki metro inşaatı yüzünden sürekli sorun yaşıyoruz) kablonet bağlantısı ve ne olur olmaz diye de dial up bağlantıyı bir pcde "yük paylaşımı"'da yaparak nasıl paylaştırabilirim onu öğrenmek istiyorum. Hatta bazı kullanıcılarımın yurtdışındaki firma sunucularına bağlanabilmek için benden statik ip talebi de var, eğer telekomdan aldığım statik ipleri bu kullanıcılara bu server üzerinden assign edebilirsem çok daha güzel olur benim için ancak ilk önceliğim 2 adsl bağlantısını bir pcden networke paylaştırmak, ikinci önceliğim aynı serverı bağlantı talebine göre kabloneti veya dial up modemleri devreye alacak şekilde konfigüre etmek...
    Bu konuda deneyimlerini paylaşacak arkadaşlardan acil yardım bekliyorum...
    Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.