ya birde işin komiği yok cerrah yok doktor yok yazılımcı yok kalifiyeli mühendis örneği veriyorlar yeminle sitcom komediler,sanki o kesim burada aç, adamlar paraya para demiyor Türkiyedede yeminle çok garipler ve komikler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ağustos 2024; 12:28:40 > |
New York’ta Yüksek Enflasyon ve İşsizlik Sebebiyle İnsanlar Şişe ve Teneke Kutu Topluyor (3. sayfa)
-
-
dış güjler yapmıştır
-
Halbuki ne İstanbul'da o işin mafyası var ne güzel. Kafana göre şişe teneke kutu toplayamazsın. Enflasyon da onbeş katı.
*
DH'yi de ensonhaber'in portalına çevirdiler. Bir tane doğrudüzgün haberleri yok.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Ağustos 2024; 15:23:24 > -
orada ne işçi maaşları artıyor nede mamur maaşları 5 kuruş zam yok enflasyon var diye, türkiyedeki gibi kasandan bol keseden dağıtma yok , o 3 lük 5 lük 10 luk enflasyonlarıda kira vergi fatura zamları gayet sarsıyor dar gelirli halkını.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ağustos 2024; 15:29:48 > -
Bize de zam yok, ama elektriğe zammı kol gibi geçirdiler. Elektrik faturam tüketim aynı olduğu halde %60 fazla geldi bu ay.
Maaş ise aynı.
-
İSKİ Su faturası elektrik faturasını geçti, maaş aynı ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Suyu az kullan, gerekirse teyemmüm abdesti al.
-
+ az mastur yap
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet ben ana muhalefet parti başkanıyım ya, her şeyi ben yaptım sen de haklısın.
-
türk iş başkanı açıklamıştır geçen aylarda, yüzde 80 yüzde 20 ye çalışıyor diye, o avm tatil yerlerinde gördüklerin yüzde 20.
-
yoo çok daha fazla oran mermurdur beyaz yakadır kalifiyeli işçidir aylık geliri 50.000 tl ve üstü olanın çoğunun keyfi yerinde bir cacıktan geri kalanı görmüyorum görsem yazarım sıkıntı değil gayet varoş biryerde oturuyorum kendini kurtaran herkes lay lay lomunda.
-
Adam emekli olmuş, unu elemiş eleği asmış... kuş muş ciklemiyordur artık
-
Kerimceme şundan bir tane hediye edelim. Yıllardır buna uygun şekilde çabalıyor burada.
-
Gördüğün şeyleri dürüstçe yazabiliyor olsan yıllardır burada saçmalamazdın, millete rezil olmazdın.
-
Buradan oraya teneke ihraç edelim, köşeyi döneriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, olayin rengi Amerika'da bam baska. Adamlar hayatlarinda boyle bir sey gormedikleri icin sanirsin ki enflasyon 300% mus gibi yasamaya basladilar, zaten sikinti burda. Is adamlari yatirimlarini durdurdu, bankalar 5% faiz veriyor diye herkes parasini faize koydu, kimse yatirim yapmiyor, bundan dolayi fena bir issizlik var. Enflasyon 2.9% suan AMerika'da evet, ama burdaki cahil halk (halk her ulkede cahil azizizim), bunu enflasyon 290% gibi algiladi, ne para harciyorlar ne de yatirim yapiyorlar, ne disari cikiyorlar, berbat bir hal suan.
-
Amerikalılar çöp topluyor diyelim hadi. Bari başkanları yüzlerce yıl önce yapılmış evde oturuyor. Oturdukları lojmanda yedikleri yemeğin bile parasını ödüyorlar.
Çöp demişken karton lazım. Çöpe atılan kartonlar resmen kapanın elinde kalıyor.
-
Sahsen ben baskan olsam yedigim yemegin parasini odemezdim, itiraz mi ettiler? O zaman aksam 4'te kapar telefonumu mutfaga girer yemek hazirlarim, islerine geliyorsa! Mecbur degilim ordaki 1 ogun yemege 500 dolar odemeye! madem esitlik kasiyorlar, o zaman is saati 4pm'de biter Amerika'da, ondan sonra Canada basbakani ararsa kim gorusurse gourssun, ben mutfakta yemek hazirliyorum :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X