-Bütçem 1.000 tl. -Kullanım amacım tamamen amatörce aile içi fotoğraf çekmek. -Makineyi aldıktan sonra üzerindeki lens ile kullanırım. Ekstra lens almam.4-5 sene aynı makineyi kullanırım.Sağlam ve kaliteli olması benim için önemli. -Ufak boyutlarda taşıması kolay olması benim için önemli.Sony biraz daha ufak gibi.(Sony:109,9*62*34,6 - Fuji:116,6*66,5*39)Her ikisi de 16-50mm lens ile geliyor. Sony kit lensin uzunluğu 29,9mm iken fuji 65,2 mm.Sony lensi yaklaşık 3,5 cm daha kısa. -X-a1 de wi-fi var, nex3n de yok. Kullanışlılığı hakkında bilgim yok.
En önemli parametrem fotoğraf kalitesidir. Hangisi daha iyidir.Kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. Hangisini almak uzun vadede işimi görür. Şimdiden teşekkürler....
Nex-3 nasıl bir makine fikrim yok ama üzerinde gelen kit lensin çok kötü olduğunu söyler herkes, dolayısıyla üzerinde gelenle kullandığınızda yüz güldürmeyecektir. Öte yandan x-a1 şu an piyasadaki bu fiyata alınabilecek en iyi ürün, yanında gelen kit lens de gayet tatminkar... Beni şimdiye kadar hiç üzmedi, ve yukarıda yazdığınız ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizi de üzmeyecektir...
quote:
Orijinalden alıntı: BLoWeR
Teşekkürler.Wi-fi özelliği hakkında bilgi verirmisiniz.