Şimdi Ara

NEXT MACHİNA 3D SERİSİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
9
Favori
71.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Orijinalden alıntı: silistreli

quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Orijinalden alıntı: silistreli

Şayet şahin gözlü bir izleyici varsa işler değişebiliyor onlarada Kathrein markasını tavsiye ediyorum bol bol siyah ekran izlerler yukarıda saydığım yayınları izlemeye çalışırlarken.Belki maliyeti dahilinde eklerle onlarda o yayınları izleyebilirler.
    Malum o kadar çok uydu alıcısı varki ama hangisi?Kolayca çarşıdan-pazardan-netten satın alınabilecek,arıza yaptığında servisi-yedek parçası rahat bulunabilen vs. vs. geçenlerde 2.el 100TL'ye mini pembe Next hd aldım o cihazda üstte yazdığım yayınları rahatça izlettirebiliyor.
    Uydu alıcıların son günlerde multimedia,ip tv özellikleri oldukça popüler...onlarıda şahsen bilgisayarlar yapsın diyorum,daha iyi yapabilirler satellite receiver'a göre.

Sevgili Serkan Güzel kesinlikle ve kesinlikle engin bilgilerinize bir şey diyemem.Yanlış anlaşılma olmasın saygılar sevgiler size.

Hocam lafı koyduruvermişsin helal olsun! Kafayı siyaha takanlara iyi bir gönderme yapmışsın, medeni cesaretin
    için tebrik ediyorum,bazıları gerçekten hakediyordu lafı.

Eh işte yıllardır bu cihazları kullanan olarak gözlemlerimizi tarafsızca paylaşmaya çalışıyoruz.Cihazların çok uç noktalarına takılırsak yandık.Umarım Next18500hd+ kullanıcılarına faydalı olabilirim.

Yine kendi alıntıma ilaveten seninkini de izah edeyim!

"Şayet şahin gözlü bir izleyici varsa işler değişebiliyor onlarada Kathrein markasını tavsiye ediyorum bol bol siyah ekran izlerler"

Lafı baya hoşuma gitmişti... Taşı gediğine koymuştun ama muhatabı bu konu da değil belki de bu lafı öylesine yazdın.Herhalde kime hitaben
    yazdığını farkında değilsin.

quote:

Orijinalden alıntı: candostum2007

alanlara hayırlı olsun ve alan Canlar kesinlikle doğru karar verdiniz
    hayırlı olsun

Serkan hocanın siyah takıntısı olduğunu hiç görmedim, siyah takıntısı olan ağzı bozuk ve avanesi konuya hiç katılmadı,dilerim katılmazda!...

Forumda, uydu konusunda uzman olduğu için serkan hocanın görüşlerine önem veriririm, gerisi boş laf.

.

Alıntıları Göster
    "Şayet şahin gözlü bir izleyici varsa işler değişebiliyor onlarada Kathrein markasını tavsiye ediyorum bol bol siyah ekran izlerler"

Lafı baya hoşuma gitmişti... Taşı gediğine koymuştun ama muhatabı bu konu da değil belki de bu lafı öylesine yazdın.Herhalde kime hitaben
    yazdığını farkında değilsin.

Next Machina 3D Serisi incelenmesi konu başlıklı bölüme severek kullandığım next18500hd+ ile ilgili yorumlarımı yazmaya çalıştım.Sanırım daha ucuz olan 18500hd+ böyle yayınları bize bedava izlettirebiliyorsa yeni modeli olan 3D serisi daha iyi olabilir.Yorumlar genelde görüntü güzelliğine doğru yoğunlaşıyor ama sağladığı faydalarda bu fiyatı ile bu cihaz fiyat/performans makinası.National geography hd kanalını izleyeceğim zaman Dreambox 7020hd cihazımı kapatıp next 18500hd+ cihazımı devreye alıyorum.
    Laf vs etme etmeme kalabalıklğı etmeden gördüğümü yazmaya çalışıyorum.Siyah ekranda yazacak birşey göremiyorum o meşhur işlemcilerine rağmen.

Biz kullanıcılara şöyle işlemci,böyle Ram vs. değil tv karşısında optimum faydayı sağlamış yayın gösteren uydu alıcısı lağzım.Next 18500hd+ bu işi çok güzel yapıyor.Hem alınabilir fiyatıyla ve ilave parada harcattırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silistreli -- 27 Mayıs 2014; 11:08:35 >

• eski cihazım next 2000x plus, bugün Next Machina 3D Süper modelini aldım bana göre müthiş bir cihaz özellikleri saymakla bitmez karaköyden 300e aldım parasını sonuna kadar hakediyor diyebilirim .
  • Vod ve İptv özellikleri çok iyi. Bu teknik terimleri bilmeyen arkadaşlar için ;

Vod : Film,dizi,belgesel ve çizgi filmlerin bulunduğu bölüm. Bilgisayardan film indir, usb ye yükle sonra tv ye tak işkencesine son veriyor. Özellikle bilgisayarla haşır neşir olmayan yaşlı insanlar ve benim gibi üşengeçler için süper bir özellik. Baktın tv de izlenecek birşey yok, tek tuşla 100 lerce film yada dizi izlemeye hazır. Olumsuz yanı kotasız internet şart ve her aradığın filmi yada diziyi bulamayabilirsin. Özellikle bazı dizilerde ve yeni filmlerde güncelleme işi yavaş.

İptv : İnternetten çalışan link arama işine gerek yok. İptv adreslerini otomatik güncelleme özelliği var. Çanakta sorun olduğu zaman yada güncel filmleri izlemek istediğim zaman faydalı kanallar bulunuyor. Örnek; geçen hafta düğün dernek filmini yayınlayan kanal vardı yada ispanya ligi maçlarını izleyebileceğin kanalları buluyorsun. Olumsuz yanı kotasız internet şart.Cihazın kusuru olmasa da kanalın yayın kalitesine ve internet hızına göre maçlarda öyle ayna gibi falan olmuyor.

Özellikle ergenler için +18 yayın ve video kısmı bol. Bu kısımları şifre ile gizleyebiliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wertywertyy

eski cihazım next 2000x plus, bugün Next Machina 3D Süper modelini aldım bana göre müthiş bir cihaz özellikleri saymakla bitmez karaköyden 300e aldım parasını sonuna kadar hakediyor diyebilirim .

Merhabalar;

bende bu cihazdan almayı düşünüyorum aldığınız fiyat uygun gözüküyor acaba karaköyde hangi firmadan aldığınızı öğrenebilirmiyim?

Şimdiden teşekkürler...
  • mariano kullanıcısına yanıt
    Yüksekkaldırım CD. Çoğu dükkanda mevcut fiyat sizin pazarlığınıza bağlı ayrıca ben total de 600tl lik alışveriş yaptım .
    Kullanan arkadaşlar bu tavşanları nereden ve nasıl açıyoruz bulamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabiniz icin tesekkurler yarin soylediginiz caddedeki dukkanlari bi dolasayim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında iyi cihazdır da pandorada alabilirsiniz istersen machina al karar senin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Next machina 3D süper aldım.

Öneriler için teşekkürler :)
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_s -- 9 Haziran 2014; 16:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mariano

Next machina 3D süper aldım.

Öneriler için teşekkürler :)

Hocam kaç aldınız? Nerden aldınız? Cihaz nasıl (ip tv, hızı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_s -- 9 Haziran 2014; 16:24:15 >
  • faruk_s F kullanıcısına yanıt
    Karaköy Yüksekkaldırım Caddesinden aldım yukarıdaki arkadaşın önerdiği gibi.

Ben 325 liraya aldım aşağı yukarı 350-360 lira civarı fiyat çekiyolar gerisi pazarlığa kalıyor :)

Cihaza gelince cihaz güzel kullanımı kolay kanal geçiş hızı gayet makul, görüntü kalitesi eski kullandığım botech 7300 xfta uydu alıcısına göre yeterli ama ara sıra görüntülerde anlık kasılma yapıyor gibi geldi belkide ayarlarla alakalı bir durumda olabilir çünkü görüntü çözünürlük bölümü 1080i iken ben 1080p ye aldıktan sonra anlık kasılmalar oldu yada görüntü kalitesini anlamak için çok dikkatli baktığımdan banada öyle gelmiş olabilir gözler gitti zaten çok dikkatli bakmaktan :)

Ip Tv'yi çok test etme şansım olmadı yanlış bilgilendirmek istemem sadece bir iki kanala baktım 1-2 dakika kadar herhangi bir donma yaşamadım zaten uydu forumlarında da Ip Tv'nin gayet stabil çalıştığından bahsediliyordu insallah bir sorun yaşamam.

• quote:

Ben 325 liraya aldım aşağı yukarı 350-360 lira civarı fiyat çekiyolar gerisi pazarlığa kalıyor :)

Cihaza gelince cihaz güzel kullanımı kolay kanal geçiş hızı gayet makul, görüntü kalitesi eski kullandığım botech 7300 xfta uydu alıcısına göre yeterli ama ara sıra görüntülerde anlık kasılma yapıyor gibi geldi belkide ayarlarla alakalı bir durumda olabilir çünkü görüntü çözünürlük bölümü 1080i iken ben 1080p ye aldıktan sonra anlık kasılmalar oldu yada görüntü kalitesini anlamak için çok dikkatli baktığımdan banada öyle gelmiş olabilir gözler gitti zaten çok dikkatli bakmaktan :)

Ip Tv'yi çok test etme şansım olmadı yanlış bilgilendirmek istemem sadece bir iki kanala baktım 1-2 dakika kadar herhangi bir donma yaşamadım zaten uydu forumlarında da Ip Tv'nin gayet stabil çalıştığından bahsediliyordu insallah bir sorun yaşamam.

İnşallah yaşamazsınız. Bende machina alacağım. Fiyatına göre en iyi performans şu an sanırım machina 3d

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    aynen hocam bu cihazlar çinde 4 te 1i fiyatına satılıyor bizde maşallah 400-500 den aşağı değil resmen soygun!!! işlemcide oyle teneke fiyatına geliyo zaten türkiyeye çok büyük hakısz kar var...arakdaşım 1000 mhz lisni cortex zaten 60$ getirdi gümrüğe bile takılmadı atlanta veya next logosu yapıştır fahiş fiyata sat burası turkey!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Haziran 2014; 0:48:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

aynen hocam bu cihazlar çinde 4 te 1i fiyatına satılıyor bizde maşallah 400-500 den aşağı değil resmen soygun!!! işlemcide oyle teneke fiyatına geliyo zaten türkiyeye çok büyük hakısz kar var...arakdaşım 1000 mhz lisni cortex zaten 60$ getirdi gümrüğe bile takılmadı atlanta veya next logosu yapıştır fahiş fiyata sat burası turkey!

Bu sayfada daha önceki mesajlarımın birinde değindiğim gibi, Machina cihaz, Next 2000 serisi yazılım özellikleri üzerinden geliştirildiği için, özgünleşme oranı çok yüksek bir HD uydu alıcısıdır. Özgünleşme dışında başka bir artısı da yoktur. Bana göre !...

Özellikle cihazda kullanılan işlemcinin, vasat video üreten ve ayağa düşmüş bir işlemci olduğunu dikkate aldığımızda, cihazdaki emek verilmiş yazılıma yazık oldu diyebilirim.

Fiyat/performans oranına baktığımızda, 300 TL fiyat seviyelerinden alınabilecek cihazlar arasındadır. Tabi kaliteli görüntü arayanları her halükarda üzer.

• quote:

Dostum cihazı aldım. TRT hd cihazı açtığımda yüklüydü ancak sinyali çok düşüktü. Daha sonra cihaza reset attım kanallar silindi ve trt hd artık bulamıyorum. Bilgin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk_s

Dostum cihazı aldım. TRT hd cihazı açtığımda yüklüydü ancak sinyali çok düşüktü. Daha sonra cihaza reset attım kanallar silindi ve trt hd artık bulamıyorum. Bilgin var mı?

Anten ve LNB'ye ince ayar çekilmesi gerekiyor.

İnce ayarlardan sonra, hala sinyal yetersiz ve izleyemiyorsanız, kabloyu RG 6/u6 Cu-Cu serisi kablo ile yenileyiniz.

Hala sinyal alamıyorsanız yada sinyal yetersizliği yaşıyorsanız, anteni bir boy büyüğü ile değiştiriniz.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Anten ve LNB'ye ince ayar çekilmesi gerekiyor.

İnce ayarlardan sonra, hala sinyal yetersiz ve izleyemiyorsanız, kabloyu RG 6/u6 Cu-Cu serisi kablo ile yenileyiniz.

Hala sinyal alamıyorsanız yada sinyal yetersizliği yaşıyorsanız, anteni bir boy büyüğü ile değiştiriniz.

Kolay gelsin.

Cevap için teşekkürler ancak trt hdyi kanal aramalarında hiç bulamıyorum. Önce bu sorunu halletmem gerek :) Daha cihazı yeni tanıyorken kanalı kaybettik. trt haber atv hd bunlar var ancak trt hd bir türlü çıkmıyor.

• quote:

Cevap için teşekkürler ancak trt hdyi kanal aramalarında hiç bulamıyorum. Önce bu sorunu halletmem gerek :) Daha cihazı yeni tanıyorken kanalı kaybettik. trt haber atv hd bunlar var ancak trt hd bir türlü çıkmıyor.

İyide, cihazda başkasının setting'ini yüklü gelmiş. Hazır liste ile TRT HD'yi cihazınızın listesinde gördüğünüzü, fabrika ayarlarına getirince de, TRT HD'yi bulamadığınızdan bahsetmişsiniz.

Yani cihazı fabrika ayarlarına alınca, ilgili kanalın frekansından sinyal almak mümkün olmadı.

Dolayısı ile lokalinizde tarama yaptığınızda, ilgili frekans alt eşik seviyesininde altında kaldığını anlamış olduk.

Bir önceki mesajımdaki izahatim hala geçerlidir.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

İyide, cihazda başkasının setting'ini yüklü gelmiş. Hazır liste ile TRT HD'yi cihazınızın listesinde gördüğünüzü, fabrika ayarlarına getirince de, TRT HD'yi bulamadığınızdan bahsetmişsiniz.

Yani cihazı fabrika ayarlarına alınca, ilgili kanalın frekansından sinyal almak mümkün olmadı.

Dolayısı ile lokalinizde tarama yaptığınızda, ilgili frekans alt eşik seviyesininde altında kaldığını anlamış olduk.

Bir önceki mesajımdaki izahatim hala geçerlidir.

Kolay gelsin.

Evet haklısınız ama ben cihazı evde denediğimde sinyal kötü bile olsa kanal vardı. İnce ayar da yapmamıştım. Sinyal düşükken kanal hiç gözükmez diyorsanız o zaman sorun anlaşıldı demektir.. Bilgi için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_s -- 16 Haziran 2014; 10:34:32 >

• quote:

Evet haklısınız ama ben cihazı evde denediğimde sinyal kötü bile olsa kanal vardı. İnce ayar da yapmamıştım. Sinyal düşükken kanal hiç gözükmez diyorsanız o zaman sorun anlaşıldı demektir.. Bilgi için teşekkürler.

Fezada duran uydular salınımlıdır. Salınımda, anten tam odaklandığında, bahsekonu frekansın sinyali alt eşik seviyesini yakalar ve hazır setting ile gelen kanaldan görüntü almak mümkün olabilir.

Salınımda odak kaçtığında, hazır setting de yüklü olsa görüntüde kesilmeler yaşanır.

İşte uydu salınımlarını da dikkate aldığımızda, tesisatımızı( abten, LNB, kablo ) 24 saat boyunca, anten odağından kaçmayacak şekilde oluşturmamız gereği vardır.

Son olarakta; DVB-S2 transponder'ler( yani HD kanallar ) daha güçlü anten tesisatı istemektedir.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.