Şimdi Ara

NEXT MACHİNA 3D SERİSİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
9
Favori
71.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar machina 3d ye 640gb harici hdd bagladim 2.5 inc olanlardan hardiski goruyor icindeki klasorlerde gorunuyor yalniz sorun film ve resimlerin gorunmemesi.neden boyle bir sorun var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar machina 3d ye 640gb harici hdd bagladim 2.5 inc olanlardan hardiski goruyor icindeki klasorlerde gorunuyor yalniz sorun film ve resimlerin gorunmemesi.neden boyle bir sorun var.yazilim surumum 17.09.2013 te cikan surum.
  • Arkadaşlar free share var cihazdA SERVER AYARLARI 10. POTDA AMA kodaktivisyonu istyor bile varmı yada firmamı veriyor ?
  • Next Machine 3D ile Atlanfa Smart G4 kıyaslaması için görüşleriniz ne olur, hangisi tercih edilmeli?
    Kanal geçiş hızı?
    SD/HD görüntü kalitesi?
    Dsmart modül uyumu?
  • Yeni machinayi fuarda gordum 2 turnerliydi karasal veya kablo yayini alinabiliyor ayni anda 4 kayit yspabiliyor

• Arkadaşlar machina 3d almayı düşünüyorum. netten biraz araştırdım iki farklı kasa gördüm. eski kasanın youtube da inceleme videosu vardı.ön panelde menü tuşlarında mavi led ışık gördüm.hoşuma gitti. fakat ben yeni siyah kasayı beğendim. benim öğrenmek istediğim acaba yeni kasada yani full siyah kasada aynı şekilde öndeki menü tuşlarında led ışık var mı acaba ?
    Yeni kasaya sahip kullanıcılar varsa siyah kasanın ön panelinin led ışıklar açık şekilde resimlerini koyarlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
  • Merhaba, bende teknosadan machina alarak next kullanıcıları arasına katıldım.

cihaz yanlış hatırlamıyorsam üzerinde 4557 yazılım ile geldi, güncel 4729 i yüklemek istedim USB ile ama olmadı birde usb yi fat32 yapıp deneyeceğim belki usb ntfs olduğu için de olmamış olabilir. İnternet bağlantısı da yok acaba internet bağlantısı olmadan fat 32 usb ile güncelleme yapılabilir mi?

Daha önce philips 9705 tv ile kathrein hd uydu cihazı kullanıyordum görüntü kalitesinden son derece memnunum, denemek için sırf twin tuner olması ve PIP yaptığı için machina aldım (çift çıkışlı lnb den iki kablo geliyor salona) görüntü kalitesi olarak kathreindan aşağı kalır yanı bence yok forumu okuduktan sonra çok tereddüt etmiştim ama yersizmiş. Kanal geçiş hızı çok iyi. Diğer malum işlerle ve zaten evimde internet bağlantısı olmadığı için yorum yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Merhaba, bende teknosadan machina alarak next kullanıcıları arasına katıldım.

cihaz yanlış hatırlamıyorsam üzerinde 4557 yazılım ile geldi, güncel 4729 i yüklemek istedim USB ile ama olmadı birde usb yi fat32 yapıp deneyeceğim belki usb ntfs olduğu için de olmamış olabilir. İnternet bağlantısı da yok acaba internet bağlantısı olmadan fat 32 usb ile güncelleme yapılabilir mi?

Daha önce philips 9705 tv ile kathrein hd uydu cihazı kullanıyordum görüntü kalitesinden son derece memnunum, denemek için sırf twin tuner olması ve PIP yaptığı için machina aldım (çift çıkışlı lnb den iki kablo geliyor salona) görüntü kalitesi olarak kathreindan aşağı kalır yanı bence yok forumu okuduktan sonra çok tereddüt etmiştim ama yersizmiş. Kanal geçiş hızı çok iyi. Diğer malum işlerle ve zaten evimde internet bağlantısı olmadığı için yorum yapamıyorum.

yazılımı internetten indirip usb flasa atıp yükleyebilirsin boot modunda usb den yüklerken internete gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: efehanzade

Arkadaşlar machina 3d almayı düşünüyorum. netten biraz araştırdım iki farklı kasa gördüm. eski kasanın youtube da inceleme videosu vardı.ön panelde menü tuşlarında mavi led ışık gördüm.hoşuma gitti. fakat ben yeni siyah kasayı beğendim. benim öğrenmek istediğim acaba yeni kasada yani full siyah kasada aynı şekilde öndeki menü tuşlarında led ışık var mı acaba ?
    Yeni kasaya sahip kullanıcılar varsa siyah kasanın ön panelinin led ışıklar açık şekilde resimlerini koyarlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

eski kasada mavi led ışık var. yeni siyah kasada bu maalesef yok.

her iki kasadaki cihaz birbirinle tamamen aynı. sadece ön panel değişik. cihazlar aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orijinalden alıntı: efehanzade

Arkadaşlar machina 3d almayı düşünüyorum. netten biraz araştırdım iki farklı kasa gördüm. eski kasanın youtube da inceleme videosu vardı.ön panelde menü tuşlarında mavi led ışık gördüm.hoşuma gitti. fakat ben yeni siyah kasayı beğendim. benim öğrenmek istediğim acaba yeni kasada yani full siyah kasada aynı şekilde öndeki menü tuşlarında led ışık var mı acaba ?

eski kasada mavi led ışık var. yeni siyah kasada bu maalesef yok.

her iki kasadaki cihaz birbirinle tamamen aynı. sadece ön panel değişik. cihazlar aynı.

benimkisi yeni tip siyah kasadan ama menü de ayarlarda cihaz ön yüzündeki ışık için açık kapalı seçeneği var bu benimkisinde sanırım hiç bir işe yaramıyor eski tip kasa da kullanım için zannedersem, yanılıyormuyum?

birde eski tip cihazlarda uzaktan kumanda algılama açısı sorunu yaşayanlar var galiba, ben birisi ucuz ve basit universal kumanda ve diğeri de philips 8015 universal kumanda kullanıyorum ve her iki universal kumanda yeni tip kasada orjinal kumandasına göre algılama açısı daha yani universal kumandalar ile cihaza doğrultmayıp yan duvara doğrultsam bile algılıyor, o yüzden bence eski tip kumanda sorunu yaşayanlar birde universal kumanda ile deneyin.

• Arkadaşlar fat32 formatlı usb flash bellek takıyorum klasörler gözüküyor fakat içerisindeki medyalar dosyalar gözükmüyor
    nerde hata yapıyorum
  • sag sol tuslarla ilerle filmler resimler mp3 ler diye sec cikar
    sen kayitlarda duruyosun dedigimi yap ok.

• quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

sag sol tuslarla ilerle filmler resimler mp3 ler diye sec cikar
    quote:

Orijinalden alinti: parlamenter

sag sol tuslarla ilerle filmler resimler mp3 ler diye sec cikar

tamam dostum düzeldi
    te?ekkürler
  • Ben almadan önce çok araştırdım, memnunum. Belki birinin işine yarar diye bana göre artı ve eksi yönlerini yazıyım.

+ Görüntü kalitesi kötü de değil, çok çok iyi de değil ama ortalama bir kullanıcıya fazlasıyla yeterli olur. Kıyasladığım cihazlar: Dsmart sd, Digitürk hd 9502, jameson 2016 ve diğer eski modeller. Ekran görüntüsünü merak edenler next forumlarında vardı.

+ Kullanımı çok kolay, kanal geçişleri sıkıntısız, kumanda güzel ve algılamada sorun yok. İp tv linki yüklemek kolay.

+ Free server sıkıntısız, sky lar hariç donma ve yavaşlama söz konusu değil.

+ İp tv hızlı ve son yazılımla kullanımı daha kolay oldu. Firma linkleri internet den güncelle seçeneği koymuş ( şimdilik çoğu kanalda güncellemedi ) ve çoğu ip tv adresi yazılımla yüklü sorunsuz geliyor. İnternet den bulmakta zorlanacağız çoğu kanal var.

+ Vod bölümü eklenmiş, yakında daha çok film,dizi,belgesel ekleyeceklermiş. İçerik zenginleşirse hoş olur.

+ Yetişkin kanalları ve videolarından hoşlananlar için çok seçenek var.

+ 2 Usb girişi var ve çoklu usb aparatı takılabiliyor, şimdiye kadar denediğim tüm formatları oynattı .

+ Free server Hodbird de türkçe orta kalitede ki 4-5 tane belgesel kanalını açıyor.

Olumsuzluklar :

- Cihaz baya büyük.

- Fiyatı pahalı ama 2 sene daha free server devam ederse pahalı olmaktan çıkar.

- Çok nadirde olsa donuyor. Yazılımla düzelecek bir sorun olabilir yada kullanıcı hatasıda olabilir. 1 ayda 4-5 kere başıma geldi. Takılacak birşey değil.

- Çok fazla kurcalamayı sevenler için uygun bir alet değil. 1 saat de tüm ayarlarını ve menülerini ezberleye biliyorsunuz. Ayda bir yazılım gelirse yükleyip, kullanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: uppermost

Ben almadan önce çok araştırdım, memnunum. Belki birinin işine yarar diye bana göre artı ve eksi yönlerini yazıyım.

+ Görüntü kalitesi kötü de değil, çok çok iyi de değil ama ortalama bir kullanıcıya fazlasıyla yeterli olur. Kıyasladığım cihazlar: Dsmart sd, Digitürk hd 9502, jameson 2016 ve diğer eski modeller. Ekran görüntüsünü merak edenler next forumlarında vardı.

+ Kullanımı çok kolay, kanal geçişleri sıkıntısız, kumanda güzel ve algılamada sorun yok. İp tv linki yüklemek kolay.

+ İp tv hızlı ve son yazılımla kullanımı daha kolay oldu. Firma linkleri internet den güncelle seçeneği koymuş ( şimdilik çoğu kanalda güncellemedi ) ve çoğu ip tv adresi yazılımla yüklü sorunsuz geliyor. İnternet den bulmakta zorlanacağız çoğu kanal var.

+ Vod bölümü eklenmiş, yakında daha çok film,dizi,belgesel ekleyeceklermiş. İçerik zenginleşirse hoş olur.

+ 2 Usb girişi var ve çoklu usb aparatı takılabiliyor, şimdiye kadar denediğim tüm formatları oynattı .

+ Free server Hodbird de türkçe orta kalitede ki 4-5 tane belgesel kanalını açıyor.

Olumsuzluklar :

- Cihaz baya büyük.

- Çok nadirde olsa donuyor. Yazılımla düzelecek bir sorun olabilir yada kullanıcı hatasıda olabilir. 1 ayda 4-5 kere başıma geldi. Takılacak birşey değil.

- Çok fazla kurcalamayı sevenler için uygun bir alet değil. 1 saat de tüm ayarlarını ve menülerini ezberleye biliyorsunuz. Ayda bir yazılım gelirse yükleyip, kullanıyorsunuz.

görüntükalitesi süper senin tv ne ince ayar yapman lazım sade cihaz değil tv nin ayarlarıda önemli

ben bu cihazla youtubdan 4k uhd 2160 p video oynatıyorum 20 yıldır tv ve uydu cihazlarıyla ilişkiliyim 4k görüntüleri takılmadan oynatıyor

ve 4 k görüntü inanılmaz güzel deneyin görün

• quote:

quote:

Ben almadan önce çok araştırdım, memnunum. Belki birinin işine yarar diye bana göre artı ve eksi yönlerini yazıyım.

Olumsuzluklar :

- Cihaz baya büyük.

görüntükalitesi süper senin tv ne ince ayar yapman lazım sade cihaz değil tv nin ayarlarıda önemli

ben bu cihazla youtubdan 4k uhd 2160 p video oynatıyorum 20 yıldır tv ve uydu cihazlarıyla ilişkiliyim 4k görüntüleri takılmadan oynatıyor

Bu cihazda ARM Cortex A9 serisi işlemci bulunmaktadır.

H.264, 1080p çözünürlük seviyesi için üretilmiş olan bu işlemci ile 4K( 2160p, HEVC H.265 ) çözünürlük seviyesindeki video'lar oynatılamaz. İşlemcinin yeteneği dahilinde değidir yani...

Bahsettiğiniz youtube'deki 4K görüntülerin çözünürlüğü, H.264 'e covert edilmiş halidir. Yani 1080p düzeyine indirgenmiş video'lardır.

Next machina 'daki işlemcinin görüntü kalitesini merak eden arkadaşlara pratik bir yol önereyim ;

Android cep telefonlarındaki işlemciler ile Next machina'daki işlemci aynı marka ve cortex serisidir. Android cep telefonunuzu, HDMI ( MHL ) port üzerinden LCD/LED TV'ye bağladığınızda, görüntü kalitesi konusuda bir kanaate sahip olacaksınız.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

quote:

Olumsuzluklar :

- Cihaz baya büyük.

Bu cihazda ARM Cortex A9 serisi işlemci bulunmaktadır.

H.264, 1080p çözünürlük seviyesi için üretilmiş olan bu işlemci ile 4K( 2160p, HEVC H.265 ) çözünürlük seviyesindeki video'lar oynatılamaz. İşlemcinin yeteneği dahilinde değidir yani...

Bahsettiğiniz youtube'deki 4K görüntülerin çözünürlüğü, H.264 'e covert edilmiş halidir. Yani 1080p düzeyine indirgenmiş video'lardır.

Next machina 'daki işlemcinin görüntü kalitesini merak eden arkadaşlara pratik bir yol önereyim ;

Android cep telefonlarındaki işlemciler ile Next machina'daki işlemci aynı marka ve cortex serisidir. Android cep telefonunuzu, HDMI ( MHL ) port üzerinden LCD/LED TV'ye bağladığınızda, görüntü kalitesi konusuda bir kanaate sahip olacaksınız.

Saygılar, sevgiler.

üstad saygılar

senin dediğin doğrudur ben 4 k videolardaki görüntü kalitesini belirtmek istedim

1080p nin kat kat üzeri kalite veriyor ve 4 k netliği canlılık ve renk çesitliliği var

• Dediğim gibi görüntü kalitesi bana göre güzel, size göre süper, bazı arkadaşlara göre de ortalama veya kötü olabilir. Dediğiniz gibi tv ayar ve kalitesi de bu konuda önemli bir faktör. Bu gibi konularda çok iddaalı söylemleri doğru bulmuyorum. Hd kanalların bile belirli bir standardı yok. Bizim hd yayın yapan kanallar hodbird deki hd bazı kanallara göre sd yayın gibi kalıyorlar.

Bu arada ultra hd olmayan tv de 4k videoları oynatma mantığını çözemedim. Teknosada oynayan gerçek ultra hd tvlerde ki 4k tanıtım filmlerini gördükten sonra youtube deki 4k videolar full hd tv de pek tat vermez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dediğim gibi görüntü kalitesi bana göre güzel, size göre süper, bazı arkadaşlara göre de ortalama veya kötü olabilir. Dediğiniz gibi tv ayar ve kalitesi de bu konuda önemli bir faktör. Bu gibi konularda çok iddaalı söylemleri doğru bulmuyorum. Hd kanalların bile belirli bir standardı yok. Bizim hd yayın yapan kanallar hodbird deki hd bazı kanallara göre sd yayın gibi kalıyorlar.

Çeşitli ülkelerde referans kabul edilen kanallar vardır. Referans alınmasının kriterleri vardır. Şimdi o kirterlere girmeyeyim.

Referans kabul edilen kanalların, ana haber bülteninde, stüdyodaki spikerin haber sunumu esnasındaki görüntüler, referans görüntülerdir.

İşte aynı TV 'yi kullanırken, farklı uydu cihazları referans görüntülerin karşılaştırılması kullanıcı gözü ile yapılır.

Bazı marka işlemciler arasında görüntü kalitesi farkı, bariz bellidir. Örneğin ; ALI işlemcili cihazlarla, STi işlemcili cihazları, referans kanalda, referans görüntü altında karşılaştırdığımız zaman, görüntü kalitesindeki bariz fark, gözümüze sırıtır.

ALI serileri, Mstar, ArmNXP, ArmCSM 1203, ArmCORTEX A9 serisi v.s. v.s. daha bir kaç marka/model işlemcinin daha STi ve Broadcom işlemcilere göre görüntü işleme yetenekleri bariz vasat kalmaktadır.

Bazı işlemci marka/model numaraları arasında ise, görüntü kalitesi farkı bariz belli olmamasına rağmen, dikkatli çıplak gözle yine de rahatlıkla tespit edilebilir. Örneğin; 32 bit veriyolunda çalışan STi işlemcili cihazın HD performansı, Broadcom işlemciye göre biraz geride kalırken, aynı 32 bitlik STi işlemcinin SD performansı, Broadcom'lara göre biraz daha iyidir.

Farklı işlemcili uydu cihazına sahip olupta, karşılaştırmak isteyenler olursa; ATV HD kanalının, ana haber bülteninde, spikerin stüdyodaki haber sunumu esnasında karşılaştırma yapılabilir.

• Vasat dediğiniz görüntü kalitesi benim için yeterli kalitede. Almadan öncede diğer forumlarda okuduğum şikayet ve eleştiri yorumlarında görüntü kalitesi üzerine şikayetler çok nadir ve inanın eğer vasat bir görüntüsü olsaydı, bu kadar para verdikten sonra her yerde şikayetimi dile getirirdim.

Zaten bir uydu cihazı ne model ve ne marka olursa olsun, 300- 350 TL üzerindeki fiyatı bana göre hak etmez. Daha bu sene 82 ekran lcd tv yi 500 TL ye aldım. Orta sınıf bir laptop 1000 TL civarındayken, uydu cihazlarının ( klon-orjinal ) bu kadar pahalı olması bana göre saçma geliyor. Keşke bir imkan olsa da uydu cihazında ki tüm parçaların maliyeti ile tv yada bilgisayar parçalarının maliyetini karşılaştırabilsek.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.