Yahu yapmayın ya, dandik mandik nedir bunlar, 1 senedir pembesini sorunsuz kullanıyorum, freeshare sayesinde bayağ kanal seyrettim, bence herşeyiyle harika bir cihaz, hakikatten mühendislik harikası, kendim de mühendisim, naapmak istediğinize bağlı... ben önce ilk aldığımda turksattaki kanalları seyrettım, tabi FTA olanları, sonra freeshare ile hotbird uydusundaki bazılarını, sonrada 1 2 server seçeneği ile birkaç uyduda hemen hemen ne istersem onu... ısınma derdim yok, yavaş kanal derdim yok, PVR ım var server ım var kalite ses var, 2000+ kanalım var... ha, bazan donma mı oluyo, bazen cihaz geç mi cevap veriyor, bazen menü konumları hoşumamı gitmiyo... bu benim cihazım, başkasına bağlı değilim, tadını çıkarıyorum, sende çıkar... bilinçli, deneyimli kullanıcılara tavsiye ederim
+1 bende 1 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. çok memnunum. Mini uydu alıcıları arasında en iyisi
quote:
Orijinalden alıntı: eraggon13
arkadaşlar neta 6400 hd mi bu cihaz mi? Görüntü kalitesi ve uzun ömürlü olması önemli benim için hangisini tavsiye edersiniz ?
dün babamgil minix hd black almışlar resim görüntüsünü beğenmedim,aynı fiyata aldığım neta hd 6400 kullanıyorum,ikisi arasında çok bariz görüntü farkı var,detaylara giremiyor minix,forumda bu işin uzmanları genelde mini uydu cihazı almayın diyorlar,minix daha takar takmaz ısındı,bu ısınmanın sonunda mutlaka donmalar başlayacaktır,tavsiyem netadan yana,bu ürün f/p cihazıdır,paran varsada kathrein vs.gibi cihazlara bakarsın.
Minix HD pembe yi 1.5 yıldır kullanıyorum. Cihaz ısınıyor ama kesinlikle kanal çevirirken ..vb. resetleme yapmıyor. Üzerinde bulunan dahili hdmı kablosu sayesinde görüntü kalitesi gayet güzel tabi bu güzellikle kendini hd kanallarda belli ediyor zira bazı ulusal kanalların sd yayınları (ismi lazım değil o sözde büyük kanalların) led tv lerde çokta iç açıcı değil.Şimdi yeni test yazılımıda geldi yazılımda özellikle yeni verilen ip tv uygulamasında bazı hatalar var bunlarda normal sürümde giderilir.
Tek kötü tarafı var kanal geçiş hızı düşük. Diğer türlü zırt pırt kilitlenme aşırı ısınmadan kaynaklanan hiçbir sorun yok cihazda.....
quote:
Orijinalden alıntı: br251
Minix HD pembe yi 1.5 yıldır kullanıyorum. Cihaz ısınıyor ama kesinlikle kanal çevirirken ..vb. resetleme yapmıyor. Üzerinde bulunan dahili hdmı kablosu sayesinde görüntü kalitesi gayet güzel tabi bu güzellikle kendini hd kanallarda belli ediyor zira bazı ulusal kanalların sd yayınları (ismi lazım değil o sözde büyük kanalların) led tv lerde çokta iç açıcı değil.Şimdi yeni test yazılımıda geldi yazılımda özellikle yeni verilen ip tv uygulamasında bazı hatalar var bunlarda normal sürümde giderilir.
Tek kötü tarafı var kanal geçiş hızı düşük. Diğer türlü zırt pırt kilitlenme aşırı ısınmadan kaynaklanan hiçbir sorun yok cihazda.....
hocam bir şey sorucaktım bende bu cihazdan almayı düşünüyorum.siz kullandığınız için tecrübelisinizdir benim sorum şu bu cihazı alsam dsmart veya digitürk şifreli kanalarından kayıt yapıp daha sonra laptopumdan izleyebilirmiyim?
quote:
Orijinalden alıntı: idrisken
quote:
hocam bir şey sorucaktım bende bu cihazdan almayı düşünüyorum.siz kullandığınız için tecrübelisinizdir benim sorum şu bu cihazı alsam dsmart veya digitürk şifreli kanalarından kayıt yapıp daha sonra laptopumdan izleyebilirmiyim?
hayır yapamamsıın çünkü modul veya kart girişi yok zaten şuan minik hd cihazların hemen hemen hiçbirinde yok ama ilerde çıkar
quote:
Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi
quote:
quote:
hayır yapamamsıın çünkü modul veya kart girişi yok zaten şuan minik hd cihazların hemen hemen hiçbirinde yok ama ilerde çıkar
Minix hd pembede kart girişi var ama hangi kartları çalıştırır onu bilmiyorum
quote:
quote:
quote:
quote:
Minix hd pembede kart girişi var ama hangi kartları çalıştırır onu bilmiyorum
unuttum aynen onda var hemde biz onu kullanıyoruz tabi cihaz hiç görmüyoruzki hep tv nin arkasında dururyor dsmart kart denicektimde daha önce blok olur diye denemedim onun içinde para ödüyorsun sanırım farklı cihaza takmak için
bende youytube yine gitti aramada küçük ekranda klipler çıkıyor ama çal dediğimde aradığınız klip servırda bulunamadı yazıyor sorunsuz girebileniz varmı youtube a
quote:
Orijinalden alıntı: teco1095
bende youytube yine gitti aramada küçük ekranda klipler çıkıyor ama çal dediğimde aradığınız klip servırda bulunamadı yazıyor sorunsuz girebileniz varmı youtube a
bendede youtub gitti
bu next firması youtubu k....c.. mı koyuyor lisansızmı anlamadım ayda bir çalışmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: parlamenter
quote:
Orijinalden alıntı: teco1095
bendede youtub gitti
bu next firması youtubu k....c.. mı koyuyor lisansızmı anlamadım ayda bir çalışmıyor.
flash player güncellendi geçenlerde ondan olabilirmi acaba özellik koymuşlar ama yarım yamalak çalışıyor ıptv de de alet kilitleniyor
quote:
Orijinalden alıntı: dangeraus
bu cihaz için okuduğum yorumlarda en çok şikayet edilen konu ısınması, cihazı başka birine alıcam ve günde 15-16 saat tv. açık kalacak. Günde 2-3 saat kullanılcak olsa düşünmezdim ama yoğun kullanımdan dolayı şüphelerim var.
çok ısınmasında bir sıkıntı oluşurmu
quote:
Orijinalden alıntı: profhacker
quote:
bu cihaz için okuduğum yorumlarda en çok şikayet edilen konu ısınması, cihazı başka birine alıcam ve günde 15-16 saat tv. açık kalacak. Günde 2-3 saat kullanılcak olsa düşünmezdim ama yoğun kullanımdan dolayı şüphelerim var.
Elektronik aletlerde ısınma sıkıntı yaratır, ama ben yorumu en az 1 sene önce yapmıştım. O günden bugüne ısınmadan dolayı şıkayet gelmediyse demekki sıkıntı olmamış
quote:
quote:
quote:
Elektronik aletlerde ısınma sıkıntı yaratır, ama ben yorumu en az 1 sene önce yapmıştım. O günden bugüne ısınmadan dolayı şıkayet gelmediyse demekki sıkıntı olmamış
yok öyle bişey cihaz kesinlikle ısıdan donma veya arızalanma olayı yok he şu var ama çok fazla kanal geçisi yaparsan örneğin bi oturdumu eline kumandayı aldımı 2 3 saaat 3bin kanal baştan sona gezdimi kanal geçişleri yavaşlıyor ama donma olmadı bende şükür daha donma hiç olmadı heleki bazen ubs takip kayıt yapıyorum öyle bile sıkıntı yok
quote:
quote:
quote:
teşekkürler sorun yok o zaman
Next minix hd pembe mi yoksa cool mu? ne farkları var ? pek anlamam. Yardımcı olabilecek varsa bugun almayı düsünüyorum. Benim için önemli olan görüntü iyi uygun fiyat ve maçları acması sifre girmemesi. Avrupa macları samp ligi ve olabilirse f1 :D
Tesekkür ederim simdiden
quote:
Orijinalden alıntı: mscsbeto
Next minix hd pembe mi yoksa cool mu? ne farkları var ? pek anlamam. Yardımcı olabilecek varsa bugun almayı düsünüyorum. Benim için önemli olan görüntü iyi uygun fiyat ve maçları acması sifre girmemesi. Avrupa macları samp ligi ve olabilirse f1 :D
Tesekkür ederim simdiden
cool da içine entegre wifi var cool almanı tavsiye ederim ayrıntılar için nextdestek.com bakabilirsin orda ayrıntılar yer alıyor
cool da RALINK 5320 aparatı ile wifi var farkı işlemcisi mavi ile pembe ali 3606 , cool ali 3612 işlemci kullanıyor ve coolda ethernet girişi yok farkı ne dersen bilmiyorum bide coolda bir çıkış daha var hdmi dışındada bağlantı yapabiliyorsun bugün bende alıp denemeyi düşünüyorum sanırım mavi ile coolu eve getirip deneyecem
quote:
Orijinalden alıntı: julias
cool da RALINK 5320 aparatı ile wifi var farkı işlemcisi mavi ile pembe ali 3606 , cool ali 3612 işlemci kullanıyor ve coolda ethernet girişi yok farkı ne dersen bilmiyorum bide coolda bir çıkış daha var hdmi dışındada bağlantı yapabiliyorsun bugün bende alıp denemeyi düşünüyorum sanırım mavi ile coolu eve getirip deneyecem
Dediğim gibi cok bilgim yok. Tv 42pfl6877 phılıps. Görüntü iyi olsun ve sifreli (ntv spor idmantv vs) gibi kanallar acılsın baska isteğim yok. Aksam milan barca macını az tv veriyordu sanırsam bunları kaçırmak çok kötü. :S
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mscsbeto
Tesekkür ederim simdiden
cool da içine entegre wifi var cool almanı tavsiye ederim ayrıntılar için nextdestek.com bakabilirsin orda ayrıntılar yer alıyor
Bir fikir verseniz . Sıkıldım artık nette arastırmaktan. Tv arkasına saklayıp biss sifreli kanalları acabilecegim bir alıcı istiyorum :S Kendi alıcısı var tvnin donuyo sürekli deli olmamak elde değil.. :@
hangisini alalım? bence öncelikle bu sınıf uydu alıcının PVR ve internet özelliğini kullanıp kullanmıyacağımıza karar vermemiz gerekiyor. İki özelliğide kullanmak istiyorsak, muhakkak pembe veya mavi olanı almamız gerekir, internet bağlantımızı ethernet girişi ile, PVR özelliğinide USB girişi ile yapabiliriz. Bence bu cihazların PVR özelliği, durdur seyret veya kaydet, vazgeçilemez bir özellik. telefon geldi, çişin geldi, yemek yandı, durdur, ne zaman istersen devam et, enteresan bir gol oldu geri sar tekrar tekrar seyret, çok mu hoşuna gitti, kaydet ne zaman istersen o zaman seyret. Dahası: İntenet, daha doğrusu yerel ağ bağlantısı, bugün kullanmasan bile yarın, öbürgün mutlaka arayacağın, isteyeceğin bir özellik, inan bana... Onun için pembe veya mavi, zira bu iki seçimle ikisinide yapabilirsin, ama sadece usb girişi olan cihazlarla ya internet yada PVR dan sadece bir tanesinden faydalanabilirsin... Benim anladığım kadarıyla, pembe ve mavide hem ethernet hemde usb girişi var, siyah ve yeni cool cihazda ise sadece usb giriş var, ben pembesini kullanıyorum. seçim sizin...