Şimdi Ara

Next Minix HD Pembe / Mavi Modeli Yoksa Siyah Modeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni almış olduğum Samsung 32ES5500 LED TV için bir HD uydu alıcısı arayışındayım. Mümkünse mini uydu alıcılarının Full HD olanlarından almak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda Next Minix HD diğer tüm mini uydu alıcıların önünde görünüyor, birçok kaynakta övgüyle bahsedildiğini ve birçok güzel özelliğin sıralandığını gördüm. Muhtemelen Next HD Minix alacağım ama onun yerine önerebileceğiniz başka bir model varsa incelemek ve değerlendirmek isterim..

Ancak Next Minix HD'nin Pembe / Mavi olan modeliyle Siyah olan modeli arasında kararsız kaldım. Siyah olan model daha yeni bir model olmasına rağmen ilginç bir şekilde bazı özellikleri Pembe / Mavi olan eski modelin gerisinde kalıyor. Bu durumda hangisinin daha üst model olduğunu söylemek güç.. Bir ürünün üst modeli çıktığında eskisinin tüm özelliklerini taşıdığını ve artı olarak yeni özellikler olduğunu görmeye alışkınız, ancak Next hangi akla hizmet yeni modelindeki bazı özellikleri daha eskisine göre daha düşük yapmış, daha doğrusu o özellikleri kaldırmış anlamış değilim..

Pembe / Mavi Model ile Siyah olanı kıyasladığımda aşağıdaki sonuçları elde ettim. Ancak bu kıyaslama sadece araştırmalarım ve okuduklarım üzerinden..

Pembe / Mavi Artıları
    Ethernet girişi olması
    CX modül girişi olması

Pembe / Mavi Eksileri
    Daha yavaş işlemci hızı
    Isınma Sorunu
    Daha yüksek fiyat

Siyah Artıları
    Biraz daha hızlı işlemci hızı
    Nispeten azalan ısınma problemi
    Daha uygun fiyat

Siyah Eksileri
    Ethernet girişi olmaması
    CX modül yuvası olmaması

Ancak belirttiğim üzere bu bilgiler sadece araştırmalarla ve okuduğum kullanıcı yorumlarıyla elde edilmiş bilgiler, pratikte test etme şansım olmadı. Siyah olan modelin ethernet girişi olmaması, ayrıca satılan USB wireless adaptörle ağa bağlanması tam bir tasarım felaketi.. Çünkü cihazın üstünde zaten bir tane USB girişi var ve bu girişe wireless adaptör takıldığında USB disk takıp içerikleri oynatma ya da TV'den USB diske kayıt yapma gibi güzel özelliklerini kullanmak mümkün olmuyor. Bu kadar açık olan birşey nasıl düşünülememiş, gözardı edilmiş anlamak mümkün değil.. Yani USB girişini wireless için kullandığımda kayıt için kullanamayacaksam hiçbir anlamı yok bu modeli almanın.. Bu sebeple siyah olan modelden biraz soğudum fakat bir uydu alıcısının internete bağlanmasının ne kadar önemli ve gerekli olduğuna göre kararım değişebilir. Bu bağlamda yardımlarınıza ihtiyacım var..

Uydu alıcısının internete bağlanması sadece youtube'a, hava durumuna falan bağlanmayı mı sağlıyor yoksa başka önemli avantajları var mı? Mesela kanalların şifresini falan çözmede, ne olduğunu henüz tam olarak bilmesem de şu server kiralama olaylarında falan uydu alıcısının internete bağlı olması gerekiyor mu? Bir de eğer ilerde IPTV gelirse ethernet girişi olan uydu alıcılarının avantaj olacağı söyleniyor, bu doğru mu? Ancak IPTV çıkacak olsa da Next Minix HD'lerin desteklemeyeceği de söylentiler arasında, bu konuda bir bilginiz, fikriniz var mı?

Sonuç olarak ağa bağlanmanın avantajı sadece yotube'a falan erişmekse televizyonum zaten smart ve bunları yapabiliyorum. Dolayısıyla ethernet girişi için pahalı olan pembe / mavi modeli almam gereksiz olacak ve siyaha yöneleceğim. Ancak diyosanız ki uydu alıcısının internete bağlanması çok şey kazandırır, önemlidir o zaman tercihim pembe / mavi olan modelden yana olacak ısınma problemi ve daha yavaş işlemci hızına rağmen..

Sonuç olarak smart TV'si olan birisi olarak Next Minix HD'nin pembe / mavi olan modelini mi tercih etmeliyim yoksa siyah olan modelini mi? Ya da yakında çıkacağı söylenen Nex Minix HD Cool olan modelini mi beklemeliyim? Veya Next HD Minix modelleri yerine bana başka bir mini uydu alıcısı mı önerirsiniz ya da bırak mini uydu alıcılarını adam akıllı bir normal uydu alıcısı al mı dersiniz? Fikirlerinize ve önerilerinize çok ihtiyacım var. Umarım cihazları tanıyan ve uydu teknolojileri konusunda bilgi sahibi arkadaşlar desteklerini esirgemez. Teşekkürler..

• Tavsiyem herhangi bir elektronik eşya satış yerinde bu dediğin receiverları kendi gözünle görmen görüntüsü seni tatmin ediyorsa rengini ve özelliğini boş ver derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k35

Tavsiyem herhangi bir elektronik eşya satış yerinde bu dediğin receiverları kendi gözünle görmen görüntüsü seni tatmin ediyorsa rengini ve özelliğini boş ver derim.
    FİYATI YARIN 199 TL TEKNOSADA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technovaland -- 21 Aralık 2012; 18:57:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: technovaland

Alıntıları Göster
    Özgür aynı televizyonu 15 gün önce ben aldım. Ve o zaman kampanya ile minix hd pembe aldım. Evet fazla ısınıyor ama sonuçta tv'nin arkasında, ısındığını hissetmiyorum. Normalde günde televizyon 10 saat çalışıyor maksimum şu ana kadar hiçbir sıkıntı yok. Kanal geçişleri fena değil. Hd kanal kalitesi çok iyi. Tv'nin smart özelliği olması sebebiyle youtube vs özelliklerini hiç denemedim. Otomatik tarama ve uydudan güncelleme çok basit. Kumandası işlevsel ve kullanımı kolay. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Arkadaşlar yeni almış olduğum Samsung 32ES5500 LED TV için bir HD uydu alıcısı arayışındayım. Mümkünse mini uydu alıcılarının Full HD olanlarından almak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda Next Minix HD diğer tüm mini uydu alıcıların önünde görünüyor, birçok kaynakta övgüyle bahsedildiğini ve birçok güzel özelliğin sıralandığını gördüm. Muhtemelen Next HD Minix alacağım ama onun yerine önerebileceğiniz başka bir model varsa incelemek ve değerlendirmek isterim..

Ancak Next Minix HD'nin Pembe / Mavi olan modeliyle Siyah olan modeli arasında kararsız kaldım. Siyah olan model daha yeni bir model olmasına rağmen ilginç bir şekilde bazı özellikleri Pembe / Mavi olan eski modelin gerisinde kalıyor. Bu durumda hangisinin daha üst model olduğunu söylemek güç.. Bir ürünün üst modeli çıktığında eskisinin tüm özelliklerini taşıdığını ve artı olarak yeni özellikler olduğunu görmeye alışkınız, ancak Next hangi akla hizmet yeni modelindeki bazı özellikleri daha eskisine göre daha düşük yapmış, daha doğrusu o özellikleri kaldırmış anlamış değilim..

Pembe / Mavi Model ile Siyah olanı kıyasladığımda aşağıdaki sonuçları elde ettim. Ancak bu kıyaslama sadece araştırmalarım ve okuduklarım üzerinden..

Pembe / Mavi Artıları
    Ethernet girişi olması
    CX modül girişi olması

Pembe / Mavi Eksileri
    Daha yavaş işlemci hızı
    Isınma Sorunu
    Daha yüksek fiyat

Siyah Artıları
    Biraz daha hızlı işlemci hızı
    Nispeten azalan ısınma problemi
    Daha uygun fiyat

Siyah Eksileri
    Ethernet girişi olmaması
    CX modül yuvası olmaması

Ancak belirttiğim üzere bu bilgiler sadece araştırmalarla ve okuduğum kullanıcı yorumlarıyla elde edilmiş bilgiler, pratikte test etme şansım olmadı. Siyah olan modelin ethernet girişi olmaması, ayrıca satılan USB wireless adaptörle ağa bağlanması tam bir tasarım felaketi.. Çünkü cihazın üstünde zaten bir tane USB girişi var ve bu girişe wireless adaptör takıldığında USB disk takıp içerikleri oynatma ya da TV'den USB diske kayıt yapma gibi güzel özelliklerini kullanmak mümkün olmuyor. Bu kadar açık olan birşey nasıl düşünülememiş, gözardı edilmiş anlamak mümkün değil.. Yani USB girişini wireless için kullandığımda kayıt için kullanamayacaksam hiçbir anlamı yok bu modeli almanın.. Bu sebeple siyah olan modelden biraz soğudum fakat bir uydu alıcısının internete bağlanmasının ne kadar önemli ve gerekli olduğuna göre kararım değişebilir. Bu bağlamda yardımlarınıza ihtiyacım var..

Uydu alıcısının internete bağlanması sadece youtube'a, hava durumuna falan bağlanmayı mı sağlıyor yoksa başka önemli avantajları var mı? Mesela kanalların şifresini falan çözmede, ne olduğunu henüz tam olarak bilmesem de şu server kiralama olaylarında falan uydu alıcısının internete bağlı olması gerekiyor mu? Bir de eğer ilerde IPTV gelirse ethernet girişi olan uydu alıcılarının avantaj olacağı söyleniyor, bu doğru mu? Ancak IPTV çıkacak olsa da Next Minix HD'lerin desteklemeyeceği de söylentiler arasında, bu konuda bir bilginiz, fikriniz var mı?

Sonuç olarak ağa bağlanmanın avantajı sadece yotube'a falan erişmekse televizyonum zaten smart ve bunları yapabiliyorum. Dolayısıyla ethernet girişi için pahalı olan pembe / mavi modeli almam gereksiz olacak ve siyaha yöneleceğim. Ancak diyosanız ki uydu alıcısının internete bağlanması çok şey kazandırır, önemlidir o zaman tercihim pembe / mavi olan modelden yana olacak ısınma problemi ve daha yavaş işlemci hızına rağmen..

Sonuç olarak smart TV'si olan birisi olarak Next Minix HD'nin pembe / mavi olan modelini mi tercih etmeliyim yoksa siyah olan modelini mi? Ya da yakında çıkacağı söylenen Nex Minix HD Cool olan modelini mi beklemeliyim? Veya Next HD Minix modelleri yerine bana başka bir mini uydu alıcısı mı önerirsiniz ya da bırak mini uydu alıcılarını adam akıllı bir normal uydu alıcısı al mı dersiniz? Fikirlerinize ve önerilerinize çok ihtiyacım var. Umarım cihazları tanıyan ve uydu teknolojileri konusunda bilgi sahibi arkadaşlar desteklerini esirgemez. Teşekkürler..

next minix lerden Uzak dur derim. sonra pişman olursun 199 tl az para değil

nedenmi imzamda 2 adet cihaz var 18500 hd idare eder ama black mini yi 2 ay önce teknosa dan samsung es 46 6140 tv ile zorunlu olarak aldım.

birkere sd görüntü resmen camur hd fena değil wifi aparat aldım youtub için fiyasko bi tanıyor bi tanımıyor resetlemeler cabası.

hava durumu çalışmaz. modemle 1 duvar var 1080p video devamlı takılır ama 360 p çamur videoyu oynatır.

tv nde agırlıklı sd yayın izleyeceksen sakın alma

200 tl verebiliyorsan 50 tl daha koy 18500 hd+ gibi cihazlar al 15 gün önce 18500hd+ next bayisinde 210 tl idi

araştırırsan bu fiyatlara bulabilirsin. (18500hd+ de kart-modül giriş ve eternet var)

dediğim cihazda s..... de var free

• quote:

Tavsiyem herhangi bir elektronik eşya satış yerinde bu dediğin receiverları kendi gözünle görmen görüntüsü seni tatmin ediyorsa rengini ve özelliğini boş ver derim.

Öneri için teşekkürler k35, rengi benim için de önemli değil, nasıl olsa TV'nin arkasında kalacak. Pembe / Mavi mi yoksa Siyah mı derken renk açısından sormamıştım. Görüntüsü seni tatmin ediyorsa rengini ve özelliğini boş ver diyorsun fakat zaten bildiğim kadarıyla bu ürünlerin görüntü kalitesi aynı, çünkü aynı seri ve neredeyse aynı donanımları kullanıyorlar. Fakat geriye kalan özellikleri de önemli, yani mümkünse TV'den kayıt yapmak, internete bağlanmasının avantajları neyse onlardan da faydalanmak istiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: technovaland

Bilgi için teşekkürler technovaland, ancak daha uygun fiyatta satan yerler buldum. Bir de karar verebilseydim pembe olan model mi, siyah olan model mi, yoksa başka bir mini hd uydu alıcı mı ya da mini uydu alıcısı sevdasından vazgeçip normal bir uydu alıcı mı.. :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Öneri için teşekkürler k35, rengi benim için de önemli değil, nasıl olsa TV'nin arkasında kalacak. Pembe / Mavi mi yoksa Siyah mı derken renk açısından sormamıştım. Görüntüsü seni tatmin ediyorsa rengini ve özelliğini boş ver diyorsun fakat zaten bildiğim kadarıyla bu ürünlerin görüntü kalitesi aynı, çünkü aynı seri ve neredeyse aynı donanımları kullanıyorlar. Fakat geriye kalan özellikleri de önemli, yani mümkünse TV'den kayıt yapmak, internete bağlanmasının avantajları neyse onlardan da faydalanmak istiyorum..

demek istediğim şu ki bir yerde cihazı gör derim görüntüsü tatmin ederse al derim.geri kalan özellikleri başta herkes bir heves kullanıyor sonra bir kenara itiyor resmen :) o zaman da görüntü ön plana çıkıyor keşke daha iyi gösterse deniyor.uzun lafın kısası görüntü hoşuna giderse al derim gitmezse biraz daha araştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

nedenmi imzamda 2 adet cihaz var 18500 hd idare eder ama black mini yi 2 ay önce teknosa dan samsung es 46 6140 tv ile zorunlu olarak aldım.

birkere sd görüntü resmen camur hd fena değil wifi aparat aldım youtub için fiyasko bi tanıyor bi tanımıyor resetlemeler cabası.

hava durumu çalışmaz. modemle 1 duvar var 1080p video devamlı takılır ama 360 p çamur videoyu oynatır.

200 tl verebiliyorsan 50 tl daha koy 18500 hd+ gibi cihazlar al 15 gün önce 18500hd+ next bayisinde 210 tl idi

araştırırsan bu fiyatlara bulabilirsin. (18500hd+ de kart-modül giriş ve eternet var)

Parlementer fikirlerini ve önerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. gerçekten de 199 TL az para değil, bu kadar parayı minicik bir alete vermek konusunda ben de endişeliyim açıkçası.

Anlamadığım şey aynı ürünler için bir sürü farklı yorum olması.. Kimileri cihazı öve öve bitirememiş, yere-göğe sığdıramamış, kimileri de senin de yaptığın gibi yerden yere vurmuş. Yorumlar arasındaki bir miktar farkı anlayabilirim, çünkü kişisel beklentilere göre farklılaşabilir. Ama olumlu ve olumsuz yöndeki yorumların bu kadar uç noktalarda olması beni şaşırtıyor ve kararsız bırakıyor.. Senin yorumun black model için, aceba pembe ve siyah olanda da durum aynı mı.. Bu arada görüntüde kalite yakalayamayanlara TV'de ya da cihazda yapılacak bazı ayarlamalar önerilmiş, önerileri uygulayanlardan başarılı sonuç aldıklarını söyleyenler olmuş diğer forumlarda.. Uygun ayarları yapmamış ya da uğraşmamış olabilir misin aceba?.. Wi-Fi ile bağlantıda sorun olduğu çok söylenmiş, o yüzden ethernet girişi olan modeli tercih etme eğilimindeyim. Senin bahsettiğin bağlanamama, HD videoları oynatamama ve 360p görüntülerin kalitesiz olması sorunu ethernet girişli olan modelde de var mıdır? Bu arada 360p görüntünün büyük 46 inç gibi büyük bir ekranda kalitesiz olması biraz normal geliyor bana. 13 inç olan dizüstü bilgisayarımda bile 360p görüntüyü tam ekran yaptığımda görüntü çok kötü oluyor..

Şu an için kaçınılmaz olarak SD yayın izleyeceğim TV'de, çünkü SD kanal sayısı çok daha fazla. Ancak HD kanal sayısının zaman içinde artacağına inanıyorum. Ancak yine de hem HD hem de SD görüntü kalitesi iyi bir uydu alıcı kullanmak istiyorum.

Next 18500 HD plus'u 190 TL'lere kadar buldum GittiGidiyor'da, hatta bonus'a %10 puan veriyor ve neredeyse 170 TL'ye geliyor. Ancak cihazı araştırdım da internette, ne yazık ki onun için de birçok olumsuz değerlendirmeye rastladım. Senin bu cihazda gördüğün artılar ve eksiler nelerdir paylaşabilir misin?

• quote:

quote:

Parlementer fikirlerini ve önerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. gerçekten de 199 TL az para değil, bu kadar parayı minicik bir alete vermek konusunda ben de endişeliyim açıkçası.

Anlamadığım şey aynı ürünler için bir sürü farklı yorum olması.. Kimileri cihazı öve öve bitirememiş, yere-göğe sığdıramamış, kimileri de senin de yaptığın gibi yerden yere vurmuş. Yorumlar arasındaki bir miktar farkı anlayabilirim, çünkü kişisel beklentilere göre farklılaşabilir. Ama olumlu ve olumsuz yöndeki yorumların bu kadar uç noktalarda olması beni şaşırtıyor ve kararsız bırakıyor.. Senin yorumun black model için, aceba pembe ve siyah olanda da durum aynı mı.. Bu arada görüntüde kalite yakalayamayanlara TV'de ya da cihazda yapılacak bazı ayarlamalar önerilmiş, önerileri uygulayanlardan başarılı sonuç aldıklarını söyleyenler olmuş diğer forumlarda.. Uygun ayarları yapmamış ya da uğraşmamış olabilir misin aceba?.. Wi-Fi ile bağlantıda sorun olduğu çok söylenmiş, o yüzden ethernet girişi olan modeli tercih etme eğilimindeyim. Senin bahsettiğin bağlanamama, HD videoları oynatamama ve 360p görüntülerin kalitesiz olması sorunu ethernet girişli olan modelde de var mıdır? Bu arada 360p görüntünün büyük 46 inç gibi büyük bir ekranda kalitesiz olması biraz normal geliyor bana. 13 inç olan dizüstü bilgisayarımda bile 360p görüntüyü tam ekran yaptığımda görüntü çok kötü oluyor..

Şu an için kaçınılmaz olarak SD yayın izleyeceğim TV'de, çünkü SD kanal sayısı çok daha fazla. Ancak HD kanal sayısının zaman içinde artacağına inanıyorum. Ancak yine de hem HD hem de SD görüntü kalitesi iyi bir uydu alıcı kullanmak istiyorum.

Next 18500 HD plus'u 190 TL'lere kadar buldum GittiGidiyor'da, hatta bonus'a %10 puan veriyor ve neredeyse 170 TL'ye geliyor. Ancak cihazı araştırdım da internette, ne yazık ki onun için de birçok olumsuz değerlendirmeye rastladım. Senin bu cihazda gördüğün artılar ve eksiler nelerdir paylaşabilir misin?

Alıntıları Göster
    Bu başlığı açarken Next Minix HD pembe mi siyah mı diye sormanın yanında özellikle üzerinde durduğum konu bir uydu alıcısında ethernet girişinin olması cihaza ekstradan neler kazandırır, önemli bir özellik midir yoksa smart TV'si olan birisi için gereksiz midir sorusuydu. Bu konuda hiç kimseden bir yanıt alamadım. NETA 6400 Full HD uydu alıcılar için genellikle olumlu yorumlar okudum, tek eksiği ethernet girişi olmaması. Eğer ethernet çok gerekli ve önemli birşey değilse bu cihaza yönelmeyi düşünüyorum, fakat diyorsanız ki bir TV'ye smart özelliği kazandırmasından daha çok faydası var ethernetin o zaman kesinlikle ethernet girişi olan bir uydu alıcı tercih etmek istiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var, ethernet girişi olursa ne olur, olmazsa ne olur?..

Bu arada araştırmalarım sonucunda bulduğum ethernet girişi bulunan iki tane daha mini uydu alıcı daha var. Bunlardan birisi "Hiremco Galaxy Mini F-HD Uydu Alıcısı" diğeri ise "Mersat VIP Mini Full HD Multimedya Uydu Alıcısı". İkisinin de özellikleri Next Minix HD'nin özelliklerine benziyor, ancak donanım olarak hangisi daha güçlüdür yoksa tamamen aynı mıdır bilmiyorum. Ayrıca bu cihazlar çok yaygın değil sanırım, çünkü cihazı kullananların yorumları olan hiçbir forum başlığına rastlayamadım internette. Ancak edindiğim bilgilere göre Next Minix HD'deki özelliklere ek olarak her ikisine de 5+1 ses sistemi bağlanabiliyor cihazların, Hiremco'da bir de Smart Kart girişi var, geriye kalan tüm özellikler neredeyse aynı. Eğer bu cihazların Next Minix'ler gibi ısınma, takılma problemleri yoksa Next Minix HD'ler yerine bunlardan birisi tercih edilebilir mi diye merak ediyorum ve foruma soruyorum. Fakat bildiğiniz üzere cihazların yazılımları sürekli güncelleniyor ve yazılım konusunda Next daha köklü ve iyi bir marka. Diğer mini uydu alıcıların problemleri yoksa bile sırf bu yüzden Next Minix HD mi tercih edilmeli dersiniz? Bu arada Hiremco Next Minix HD'den daha pahalı (215 TL), Mersat ise daha ucuz (140 TL). Bir de Atlanta mini uydu alıcı çıkarmış, "Atlanta HD Box Neo" olarak geçiyor fakat hakkında hiçbir bilgiye ve kullanıcı yorumuna rastlayamadığım gibi çok da pahalı..

Ya da diğer seçenek olarak bu mini uydu alıcısı alma sevdamdan vazgeçmemi mi önerirsiniz? Hem HD hem de SD görüntü kalitesi iyi ya da en azından ortalamanın üstünde olan, kanal geçişi jet gibi olmasa da insanı kabız etmeyen, zırt-bırt donmayan takılmayan, USB'den kayıt imkanı ve USB'deki içerikleri oynatma imkanı bulunan, yazılım desteği ve güncellemesi iyi olan, stabil çalışan ve tabi önemlidir diyorsanız ethernet girişi bulunan bir uydu alıcı arıyorum. Bu özellikleri sorunsuz olarak herhangi bir mini uydu alıcısında bulabilirsem onu tercih etmek isterim fakat mini uydu alıcıları bu özelliklerin ve kendisine ödenen paranın hakkını veremez diyorsanız da TV standına koyacağım, normal bir uydu alıcısı olabilir. Yok mudur böyle bir uydu alıcısı?.. Baktığım modellerin hepsi kimileri tarafından çok övülür, yere göğre sığdırılamazken kimileri tarafından yerden yere vurulmuş.. Elbette uygun fiyata almak isterim, bütçem 150 TL'den başlıyor, 250 TL'ye kadar zorlayabilirim. Fakat 250 vermişken 50-100 daha koy şunu al diyeceğiniz bir model var da fiyat farkına değecek özellikleri mevcutsa kabulüm. Allah aşkına "ahanda bu" diyeceğim bir HD uydu alıcısı önerin bana, mümkünse mini olsun, mümkün değilse kocaman.. Şimdiden teşekkür ederim fikirlerini ve önerilerini paylaşacak arkadaşlara..

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Paylaşım için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: onuroner1

Hangi paylaşım için?.. Birşey paylaşmadım, sorular sordum yanıtlarına acil ihtiyacım olan..
  • quote:

quote:

Hangi paylaşım için?.. Birşey paylaşmadım, sorular sordum yanıtlarına acil ihtiyacım olan..

Alıntıları Göster
    Next in minix uydu alıcasını şuan bende yeni tv im için düşünüyorum.Bulunduğum yerde ki fiyatı 172 lira ve siyah olan modeli.Senin soruların bir nevi bize de tercüman oldu.
  • quote:

quote:

arkadaşım ayarlarla olucak iş değil hd ler iyi ama sd yayınlar çok kötu 2 adet full hd tv de denedim

lg 47 lh 4000 ful hd ve samsung es 46 6140 full hd tv lere bağladım ayarları ne yaparsan yap sd görüntüler bozuk

tabiki ben de black olanı var pembe ve mavide eternet var eternet baglantı daha sağlıklı oluyor.

ilginc 1080 p videolarda takılan wifi 2 gündür youtub u hiç açmıyor

diger alıcım next 18500 hd yi salonda 55 lg de kullanıyorum bunda hd kalite mükemmel sd kalite iyi

ikiside next ama 18500 farklı dsmart modül kartımla dsmart hd kanallar çok iyi free s....... de var takılmalı ama yinede bedava hotbirdden

baya hd kanal izleyebiliyorum.

yine tekrarlıyorum 18500 hd 18500 hd+ Hiremco fx turbo atalanta bu cihazları öneririm

acelen yoksa kampanyaları takip et klıksa-hızlıal-gold-h.burada birde hepsidijital diye bi site var sıf uydu alıcı üzerine oraya da bak derim

ayrıca 18500 hd+ 18500 hd den daha üst modeldir Ben 18500 hd den memnunsam 18500 hd+ daha iyidir diyorum. cihaza yakında IP tv de geliyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parlamenter -- 23 Aralık 2012; 16:03:48 >

• quote:

Next in minix uydu alıcasını şuan bende yeni tv im için düşünüyorum.Bulunduğum yerde ki fiyatı 172 lira ve siyah olan modeli.Senin soruların bir nevi bize de tercüman oldu.

Teşekkürler Onur, umarım yazılanlar ve yazılacaklar faydalı olur cihazı almayı düşünen herkese. Ancak sorularımın birçoğuna henüz yanıt almış değilim, uzun bir mesaj içinde birçok soru soruyorum fakat henüz bunların sadece birkaçına yanıt yazıldı. Örneğin ethernet girişinin uydu alıcıdaki rolünün ne olduğuna dair bir türlü net bir yanıt alamadım kimseden. Ethernet girişi olan bütün cihazlar IPTV destekler mi, desteklemiyorsa da ilerde çıkacak yazılımlarla IPTV destekleme şansı var mıdır bunun yanıtını merak ediyorum. Ethernet girişi olan bir modelin özelliklerinde IPTV yazarken diğerinde yazmıyor. Ancak bazı modeller, birçok özelliğin yanında bazı özellikleri taşıdığı halde herhangi bir özelliği yazmayı gerekli bulmuyorlar. Bazıları da bir satış politikası olarak olmayan birşeyi varmış gibi yazmayı tercih edebiliyor. O açıdan şunu merak ediyorum, eğer özelliklerinde IPTV yazıyorsa mı IPTV desteği var demektir yoksa ethernet girişi olan bir cihazın IPTV özelliği de zaten vardır, yani IPTV için gerekli donanıma sahiptir de ilerde çıkacak bir yazılımla IPTV özelliği olacaktır mı demek? Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Bu sorunun yanıtını bi alsaydım çok rahatlayacaktım..

Bu arada cihazı, yani mini uydu alıcısını hemen alma derim. Başlangıçta benim niyetim de mini uydu alıcısı almaktı ve TV'yi aldıktan hemen sonra neredeyse atlayacaktım ve alacaktım bir tanesini ama araştırınca Next Minix HD'ler dahil birçoğunun çok fazla sıkıntısı olduğunu gördüm. Araştırıp en iyisini, en sorunsuzunu almanın daha doğru olacağına karar verdim, hatta belki de bu sıkıntılardan ve yetersizliklerden dolayı mini HD uydu alıcısı yerine normal bir uydu alıcısı tercih etmenin daha doğru olacağına.. Biraz daha araştırıp, karşılaştırıp göreceğiz..

• quote:

arkadaşım ayarlarla olucak iş değil hd ler iyi ama sd yayınlar çok kötu 2 adet full hd tv de denedim

lg 47 lh 4000 ful hd ve samsung es 46 6140 full hd tv lere bağladım ayarları ne yaparsan yap sd görüntüler bozuk

tabiki ben de black olanı var pembe ve mavide eternet var eternet baglantı daha sağlıklı oluyor.

diger alıcım next 18500 hd yi salonda 55 lg de kullanıyorum bunda hd kalite mükemmel sd kalite iyi

ikiside next ama 18500 farklı dsmart modül kartımla dsmart hd kanallar çok iyi free s....... de var takılmalı ama yinede bedava hotbirdden

yine tekrarlıyorum 18500 hd 18500 hd+ Hiremco fx turbo atalanta bu cihazları öneririm

acelen yoksa kampanyaları takip et klıksa-hızlıal-gold-h.burada birde hepsidijital diye bi site var sıf uydu alıcı üzerine oraya da bak derim

ayrıca 18500 hd+ 18500 hd den daha üst modeldir Ben 18500 hd den memnunsam 18500 hd+ daha iyidir diyorum. cihaza yakında IP tv de geliyormuş

parlamenter yanıtların ve iyi bir uydu alıcısı seçmem için önerilerin için çok teşekkür ederim. Sakın yanlış anlama, ben cihazların hiçbirisini tanımıyorum, bilmiyorum, uydu teknolojisindeki ayrıntılara da pek hakim değilim. Herhangi bir cihazı savunmuyor ya da eleştirmiyorum, sadece anlamaya çalışıyorum. Benim yaptığım değerlendirmeler ise kullanım sonucu elde ettiğim gözlemler değil, sadece hakkında okuduğum yorumlarla ilgili. Ancak şu var ki elektronik bir eşya almadan önce çok ciddi bir araştırma yaparım ve onunla ilgili internette ne söylenmiş ne yazılmışsa neredeyse hepsini okurum..

Minix'lerin HD kalitesinin iyi fakat SD kalitesinin kötü olduğunu birçok kaynaktan, incelemeden ve kullanıcı yorumundan da okudum. Ancak arada SD kalitesinin de tatminkar düzeyde iyi olduğunu söyleyenler olmuş her nasılsa..

Ethernet bağlantısı olmaması nedeniyle siyah olan modeli eledim zaten. Ancak bahsettiğin youtube takılma sorunları ethernet girişi olan modelde de yaşanıyor mu onu bilmiyorum ve merak ediyorum. Yani aceba takılma wireless alıcısının iyi çalışmamasından, sağlıklı bir bağlantı kurulamamasından mı, yoksa cihazın donanımlarının videoları oynatmak için yetersiz kalmasından mı kaynaklanıyor. Bu sorunun yanıtını merak ediyorum. Eğer donanımdan kaynaklıysa ethernet girişli olan modeli de eleyeceğim. Benim için daha da önemlisi ethernet girişinin uydu alıcısındaki rolünü bilmek, çünkü sadece yotube, hava durumu gibi özellikler sağlıyorsa benim TV smart ve bunlara zaten ihtiyacım yok. Ancak IPTV ve benzeri önemli özellikler kazandıracaksa alacağım cihazda ethernet girişi olması durumunu yabana atmam.. allah aşkına birisi bu konuya açıklık getirsin, ethernet girişi bir uydu alıcısına youtube hava durumu ve benzeri şeyler dışında neler kazandırır, ethernet girişi olmazsa neler eksik kalır..

Bana öyle geliyor ki ben de Next 18500 HD+ ya da Hiremco, Atlanta, Goldmaster gibi cihazlara yöneleceğim. Hiremco'nun adı uyduruk çin malları gibi çok sallamasyon geliyor ama hakkında olumlu değerlendirmeler okudum. Bir de NETA çok övülüyor ama ne yazık ki ethernet girişli bir modeli yok onun da.. Bahsettiğin sitelerdeki ürünleri ve kullanıcı yorumlarını incelemeyi düşünüyorum.

Bu arada IPTV yakında geliyormuş söylentisi Next Minix'ler için de söyleniyor, ancak ne kadar doğru ve mümkün bilmiyorum.. İşte burada yanıtını merak ettiğim sorunun önemi ortaya çıkıyor. Ethernet girişi olan bir receiver IPTV desteği yazılımla mümkün olabilir mi yoksa IPTV durumları cihaz içindeki başka bir özellikle, donanımla falan mı ilgilidir? IPTV logosuyla satılan uydu alıcılar ile üstünde böyle bir logosu bulunmayan ethernet girişli uydu alıcılar arasında fark var mıdır en azından IPTV desteği konusunda..

Son olarak dikkatimi çeken konu Next Minix HD'ler ile 18500 HD+'nin kullandığı işlemci, flash, ram bellek miktarı falan aynı. Donanım açısından 18500 HD+'yi daha üstün ve güçlü kılan bir ayrıntı var mıdır benim bilmediğim? Varsa bilmek isterim.. Eğer marka ve kullanılan donanımlar aynıysa, model farklı bile olsa görüntü kalitesi, performans, stabilite açısından aynı düzeyde olması beklenmez mi? Next 18500 HD+'nin Next Minix HD'lerin ethernet girişli olan modeline göre hangi donanımlar açısından daha üstün olduğunu ve ekstradan hangi özellikleri taşıdığını biliyorsanız benimle paylaşır mısınız aceba? Çok teşekkür ederim..

• quote:

quote:

parlamenter yanıtların ve iyi bir uydu alıcısı seçmem için önerilerin için çok teşekkür ederim. Sakın yanlış anlama, ben cihazların hiçbirisini tanımıyorum, bilmiyorum, uydu teknolojisindeki ayrıntılara da pek hakim değilim. Herhangi bir cihazı savunmuyor ya da eleştirmiyorum, sadece anlamaya çalışıyorum. Benim yaptığım değerlendirmeler ise kullanım sonucu elde ettiğim gözlemler değil, sadece hakkında okuduğum yorumlarla ilgili. Ancak şu var ki elektronik bir eşya almadan önce çok ciddi bir araştırma yaparım ve onunla ilgili internette ne söylenmiş ne yazılmışsa neredeyse hepsini okurum..

Minix'lerin HD kalitesinin iyi fakat SD kalitesinin kötü olduğunu birçok kaynaktan, incelemeden ve kullanıcı yorumundan da okudum. Ancak arada SD kalitesinin de tatminkar düzeyde iyi olduğunu söyleyenler olmuş her nasılsa..

Ethernet bağlantısı olmaması nedeniyle siyah olan modeli eledim zaten. Ancak bahsettiğin youtube takılma sorunları ethernet girişi olan modelde de yaşanıyor mu onu bilmiyorum ve merak ediyorum. Yani aceba takılma wireless alıcısının iyi çalışmamasından, sağlıklı bir bağlantı kurulamamasından mı, yoksa cihazın donanımlarının videoları oynatmak için yetersiz kalmasından mı kaynaklanıyor. Bu sorunun yanıtını merak ediyorum. Eğer donanımdan kaynaklıysa ethernet girişli olan modeli de eleyeceğim. Benim için daha da önemlisi ethernet girişinin uydu alıcısındaki rolünü bilmek, çünkü sadece yotube, hava durumu gibi özellikler sağlıyorsa benim TV smart ve bunlara zaten ihtiyacım yok. Ancak IPTV ve benzeri önemli özellikler kazandıracaksa alacağım cihazda ethernet girişi olması durumunu yabana atmam.. allah aşkına birisi bu konuya açıklık getirsin, ethernet girişi bir uydu alıcısına youtube hava durumu ve benzeri şeyler dışında neler kazandırır, ethernet girişi olmazsa neler eksik kalır..

Bana öyle geliyor ki ben de Next 18500 HD+ ya da Hiremco, Atlanta, Goldmaster gibi cihazlara yöneleceğim. Hiremco'nun adı uyduruk çin malları gibi çok sallamasyon geliyor ama hakkında olumlu değerlendirmeler okudum. Bir de NETA çok övülüyor ama ne yazık ki ethernet girişli bir modeli yok onun da.. Bahsettiğin sitelerdeki ürünleri ve kullanıcı yorumlarını incelemeyi düşünüyorum.

Bu arada IPTV yakında geliyormuş söylentisi Next Minix'ler için de söyleniyor, ancak ne kadar doğru ve mümkün bilmiyorum.. İşte burada yanıtını merak ettiğim sorunun önemi ortaya çıkıyor. Ethernet girişi olan bir receiver IPTV desteği yazılımla mümkün olabilir mi yoksa IPTV durumları cihaz içindeki başka bir özellikle, donanımla falan mı ilgilidir? IPTV logosuyla satılan uydu alıcılar ile üstünde böyle bir logosu bulunmayan ethernet girişli uydu alıcılar arasında fark var mıdır en azından IPTV desteği konusunda..

Son olarak dikkatimi çeken konu Next Minix HD'ler ile 18500 HD+'nin kullandığı işlemci, flash, ram bellek miktarı falan aynı. Donanım açısından 18500 HD+'yi daha üstün ve güçlü kılan bir ayrıntı var mıdır benim bilmediğim? Varsa bilmek isterim.. Eğer marka ve kullanılan donanımlar aynıysa, model farklı bile olsa görüntü kalitesi, performans, stabilite açısından aynı düzeyde olması beklenmez mi? Next 18500 HD+'nin Next Minix HD'lerin ethernet girişli olan modeline göre hangi donanımlar açısından daha üstün olduğunu ve ekstradan hangi özellikleri taşıdığını biliyorsanız benimle paylaşır mısınız aceba? Çok teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    dün dogubank ta

next minix hd mavi: 180 tl
    siyah olan: 170
    wireless adaptörü 25 tl
    minix siyahla aynı görünüme(satıcının söyledigine göre aynı özelliklere ship) sunny nin yan markası ürün 125 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

dün dogubank ta

next minix hd mavi: 180 tl
    siyah olan: 170
    wireless adaptörü 25 tl
    minix siyahla aynı görünüme(satıcının söyledigine göre aynı özelliklere ship) sunny nin yan markası ürün 125 tl

Alıntıları Göster
    http://www.turkeyforu m.com/satforum/showthread.php?t=645720#.UNdRFqzpwo0

detaylı yorumlar orada mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technovaland -- 23 Aralık 2012; 20:46:26 >

• ozgur77 O kullanıcısına yanıt
    ben yeşili aldım süper o uydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sopland

ben yeşili aldım süper o uydu
    Herkes Selamlar,

Bende Next minix hd mavi (fiyat 179 TL)uydu alıcısını zorunlu olarak aldım (malum türkiye de ki enerji kesintisinden dolayı elektrik gidip gelmelerinden dolayı uydu alıcım bozuldu ) butun mesele acele ile almak odu bende bir suru sorun yaşadım cihaz kayaklı yada benden dolayı
    Sorunlar:
    bazı yayınlarda donma olmakta takılmalar diyelim ?
    kanal düzenleme kısmında HD kanaların on izlemesi titremekte sağ sola kaymakta ?

bunların çözümü var mı? lütfen yardımcı olmanızı istiyorum cihazı teknosa dan aldım yaklaşık 1 hafta oldu

benim sorun giderme adına yaptığım şeyler (next destekten aldığım bilgiyi)

USB ile yazılım güncelleme yaptım ama hiç bir düzelme olmadı bunu da yapılıp yapılmadığını da tam anlamadım ?

şimdi bu aldığım urunu geri iade edeyim mi yoksa bu sorunlar halledilebilecek sorunlar mıdır

sizce ne yapmam gerekir lütfen arkadaşlar yardımcı olun sizlerin fikirlerine ve önerilerine acil ihtiyacım var
    eğer urunu geri iade etmem gerekirse bu için fazla zamanım yok gibi sizlerin cevapları bekliyorum

saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.