Başlıktada Belirttiğim gibi "Next MiniX Plus Usb-Pvr Uydu Alıcısı"yla İlgili Bir Sorunum Var...
Sorunum Şu: -Alalı Fazla Olmadı -herşey doğru... -Antende Problem yok, nerden biliyosun derseniz, evde bi uydu alıcısı daha var; onda sorun yok. -kablolar vs, herşey kullanım klavuzuna göre.. -atv, Ntv gibi birçok kanalda "Sinyal Yok" uyarısı alıyorum..
Sizce Neden Böyle Bir Uyarın Alıyorum; Ve Bunu Acil Düzeltmem Lazım...
Selam,
Çok fonksiyonlu işlemci barındıran uydu alıcılarının genelinde benzer problemler yaşanıyor malesef... İşlemci, tuner, yazılım v.s. etmenler nedeniyle...
Sırası ile bakınız !
1. Önce, problem yaşadığınız kanalların frekans değerlerini bir artırıp yada azaltarak deneme yapınız.
2. Hala görüntü alamıyorsanız, LNB'yi hafifçe sağa yada sola döndürünüz.
3. Hala görüntü alamıyorsanız, cihazınızın tuner'i mevcut kablodan taşınan sinyal için yetersiz geliyor demektir. Diğer receiver'iniz için sinyalin yeterli olması, next mini içinde yeterli olacağı anlamına gelmez. Kabloyu yenilemeniz sorununu çözecektir.
Kaliteli kablo kullanırsanız (RG 6/u6 serisi oldukça iyidir.) sorununuz muhtemelen ortdan kalkacaktır.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
Selam,
Çok fonksiyonlu işlemci barındıran uydu alıcılarının genelinde benzer problemler yaşanıyor malesef... İşlemci, tuner, yazılım v.s. etmenler nedeniyle...
Sırası ile bakınız !
1. Önce, problem yaşadığınız kanalların frekans değerlerini bir artırıp yada azaltarak deneme yapınız.
3. Hala görüntü alamıyorsanız, cihazınızın tuner'i mevcut kablodan taşınan sinyal için yetersiz geliyor demektir. Diğer receiver'iniz için sinyalin yeterli olması, next mini içinde yeterli olacağı anlamına gelmez. Kabloyu yenilemeniz sorununu çözecektir.
Kaliteli kablo kullanırsanız (RG 6/u6 serisi oldukça iyidir.) sorununuz muhtemelen ortdan kalkacaktır.
Kolay gelsin.
Teşekkürler öncelikle,
1.Frekans değerleri belli değilmi zaten kanalların?
2. LNB nedir; pek bilgim yok da bu konularda?
3.İki cihazdada aynı kabloyu kullanmıyoruz. O Evimizin İkinci katında; farklı bir kablo...
1. ve 2. sorularıma cevap verirseniz yarın deniycem söylediklerinizi
quote:
Orijinalden alıntı: DyCer
quote:
Selam,
Sırası ile bakınız !
Kolay gelsin.
Teşekkürler öncelikle,
3.İki cihazdada aynı kabloyu kullanmıyoruz. O Evimizin İkinci katında; farklı bir kablo...
Sayın @ DyCer,
1. Frekans değerleri belli tabiki... Konu iki satır ile izah edilemeyecek kadar detaylı... Şimdi bu frekans değerlerinin bir artırılıp, azaltılmasının nedenini, forum sayfasından anlatmamı mı bekliyorsunuz !? Siz bir yukarıdaki mesajda yazdıklarımı uygulayınız...
2. Çanak antenin ucunda takılı olan parça LNB' dir.
3. Bu durumdaki sorum mevcut çanakta takılı olan LNB twin yani çift çıkışlı mı? Kısaca her bir cihaza çanak antenden ayrı ayrı kablo iniyor mu?
Kolay gelsin.
quote:
quote:
quote:
Selam,
Sırası ile bakınız !
Kolay gelsin.
Teşekkürler öncelikle,
Sayın @ DyCer,
1. Frekans değerleri belli tabiki... Konu iki satır ile izah edilemeyecek kadar detaylı... Şimdi bu frekans değerlerinin bir artırılıp, azaltılmasının nedenini, forum sayfasından anlatmamı mı bekliyorsunuz !? Siz bir yukarıdaki mesajda yazdıklarımı uygulayınız...
2. Çanak antenin ucunda takılı olan parça LNB' dir.
3. Bu durumdaki sorum mevcut çanakta takılı olan LNB twin yani çift çıkışlı mı? Kısaca her bir cihaza çanak antenden ayrı ayrı kablo iniyor mu?
Kolay gelsin.
Öncelikle Tekrar Teşekkürler,
1. Frekans konusunu anlatmanızı istemedim, sadece şaşırdım... Örn; 18000 ise 18001 mi yapıcağım frekansı?
2. Sağolun Deniyeceğim.
3.Çıkışına bakmadım ama, iki ayrı kablo indiğini biliyorum..
quote:
Öncelikle Tekrar Teşekkürler,
1. Frekans konusunu anlatmanızı istemedim, sadece şaşırdım... Örn; 18000 ise 18001 mi yapıcağım frekansı?
2. Sağolun Deniyeceğim.
3.Çıkışına bakmadım ama, iki ayrı kablo indiğini biliyorum..
1. Aynen öyle ! Yada örnek olarak, 17999 şeklinde...
2. ,,,,
3. Sistemin nasıl yapılandırıldığını bizzat görmelisiniz.
Başlığı açan arkadaşımız, belli kanallarda sinyal yok uyarısı nedeniyle sorun yaşamaktadır.
Diseqc siviç'ler 13 yada 18 volt ile çalıştığından, cihazı diseqc seçseydi, sinyal yok uyarısı, receiver için spesifik olmaktan ziyade, genel sorun oluşturacaktı. Yani 13 yada 18 volt kadamesinde çalışan kanalların tamamını açamayacaktı.
Kısaca sorunun diseqc'le ilgisi bulunmamaktadır.
Saygılar, sevgiler.
bilgi için teşekkürler..saygılar
Merhabalar,
Bende bu uydu cihazından aldım ancak scart girişinden takdığım zaman ekranım da herhangi bir hareket yok, ekranım mas mavi duruyor. Daha önceden uydu cihazı taktığım için, hatta ve çanakta sorun olmadığını düşünmekteyim. Ama cihazı hem scart1 den hemde scart2 den takmama rağmen, ne kurulum ekranı nede her hangi bir bilgi geldi. Problem neden kaynaklanıyor olabilir. Bu arada cihazın uzaktan kumanda alıcısına baktığımsa, sürekli yeşil rengin yandığını, kumanda da nereye dokunursam dokunayım en ufak bir hareket olmamaktadır.
quote:
Orijinalden alıntı: hilmitaranci
Merhabalar,
Bende bu uydu cihazından aldım ancak scart girişinden takdığım zaman ekranım da herhangi bir hareket yok, ekranım mas mavi duruyor. Daha önceden uydu cihazı taktığım için, hatta ve çanakta sorun olmadığını düşünmekteyim. Ama cihazı hem scart1 den hemde scart2 den takmama rağmen, ne kurulum ekranı nede her hangi bir bilgi geldi. Problem neden kaynaklanıyor olabilir. Bu arada cihazın uzaktan kumanda alıcısına baktığımsa, sürekli yeşil rengin yandığını, kumanda da nereye dokunursam dokunayım en ufak bir hareket olmamaktadır.
Selam,
Anlatımınıza göre uydu alıcınız arızalı görünüyor.
Değişimini talep ediniz. Yada servise başvurmakta yarar var.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.
merhaba ben de bu aletten dün aldım. arkadaşın sorununa benzer bir durum benimkisi. ben de ise kanal isimleri var ama sinyal yok yazısı çıkıyor ve hiç bir kanalı izleyemiyorum. Alt komşuma götürdüm ve tv sine taktık. kanallar çok rahat izleniyor. demekki alet bozuk değil. uydudan güncelleme dahi yapamıyorum. acaba kabloyumu değiştirsem? çanaktan inen kablo yatak odasına çıkış yapmışlar. oradan oturma odasına duvardan delik açarak geçirmiştim. sizce nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz?
quote:
Orijinalden alıntı: ugurgazi
merhaba ben de bu aletten dün aldım. arkadaşın sorununa benzer bir durum benimkisi. ben de ise kanal isimleri var ama sinyal yok yazısı çıkıyor ve hiç bir kanalı izleyemiyorum. Alt komşuma götürdüm ve tv sine taktık. kanallar çok rahat izleniyor. demekki alet bozuk değil. uydudan güncelleme dahi yapamıyorum. acaba kabloyumu değiştirsem? çanaktan inen kablo yatak odasına çıkış yapmışlar. oradan oturma odasına duvardan delik açarak geçirmiştim. sizce nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz?
Öncelikle çanağın odağında olup, olmadığından emin olmalısınız...
Çanak odaklı ise, kabloyu kontrol ediniz. Kısa devre olmamalı...
Kabloda normal ise, LNB arızalı olabilir.
Kolay gelsin.
hocam bilgisizliğime mazur gör ama çanak odaklı derken çanak yönünden mi bahsediyorsunuz? aynı hattan komşumuzda faydalanıyor. onlarda sorun yok. kablo veya LNB arızası nasıl tespit edilebilir? pratik bir yolu var mı? normalde uydu normal çalışıyordu ama ufaklığın receiver defalarca çekip yere vurmasından sonra receiver perte çıktı ve yayın izleyemez olduk. uydu alıcısını o yüzden scartlı olanından aldım.
Evet uyduya olan yönünden bahsetmiştim.
Komşunuzla beraber izlediğinize göre, çift çıkışlı LNB takılı olmalı...
Öncelikle F konnektör'ün LNB ve cihaz bağlantılarını kontrol edin. İçteki kablo dıştakine değmemeli...
Konnektör bağlantılarında sorun yoksa, yani yayın gelmediyse, LNB'nin size ait olan çıkışı sinyal göndermiyor demektir. Bu durumda LNB'yi yenilemeniz gerekecektir.
quote:
Evet uyduya olan yönünden bahsetmiştim.
Komşunuzla beraber izlediğinize göre, çift çıkışlı LNB takılı olmalı...
Öncelikle F konnektör'ün LNB ve cihaz bağlantılarını kontrol edin. İçteki kablo dıştakine değmemeli...
Konnektör bağlantılarında sorun yoksa, yani yayın gelmediyse, LNB'nin size ait olan çıkışı sinyal göndermiyor demektir. Bu durumda LNB'yi yenilemeniz gerekecektir.
eyvallah hocam
1 hafta önce Next MiniX -CX, uydu alıcısı satın almıştım, gecemin yaklaşık 3 saatini sinyal almak için harcadım. 4 tane farklı kablo denedim, arama yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Ertesi sabah son bir kablo daha buldum, alıcıya taktım ve hooppp bir anda uyduya bağlanıp güncelleştirme yapmaya başladı, ardından da kanallar karşıma çıktı :) İlk defa uydu alıcı kullanan bir kişi olarak, kabloların farklı olabileceğini anladım. Nedenini ise kalite farkı olarak yorumlayabiliyorum şu an sadece :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme