Şimdi Ara

Next Uydu Alıcılar Ve Digiturk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bir digiturk abonesiyim ve fiyatlar malumunuz digiturk'u iptal ettirip next alıcı almayı düşünüyorum. Öncelikle şöyle bi sorum olacak eğer daha önce aranızda digiturk aboneliğini iptal ettirmiş arkadaşlar varsa onlara yönelik; bizim dt(philips recv.) kumandasında bi çatlak var ve pil kapağı tutmuyor, internette yaptığım bi araştırmaya göre dt receiver'ı geri alırken en ufak ayrıntısına kadar her şeyi inceleyip en küçük çizikte bile şu an hatırlıyamadağım ama abartı derecede yüksek olan bi tazminat istiyomuş. Acaba benim durumum için de bu söz konusu olabilir mi eğer böyle bi durum olursa yeni bi philips receiver kumandası almam olasımıdır ya da piyasada bulunur mu?

İkinci olarak almayı düşündüğüm 2 ayrı alıcı var. Birincisi sadece şifresiz yayınlar için Next 7500 FTA ve ikincisi de Next 2000X CIS Plus olacak ve bunlara ek olarak da bir adet daha çanak alacam (1 tane de dt'den kalacak büyük olanlardan). Çanak olarak biri Türksat 1C ile Eurasiasat 1'e diğeri de Hotbird uydularına bakacak. Yazılım desteği olarak şimdilik bildiğim kadarıyla en iyi marka next olması lazım. Sorum ise bu cihazların görüntü kalitesi nasıldır acaba dt'nin philips alıcısı ile karşılaştıracak olursanız. Ses açısından ise 2000'de olan optik çıkış ile hangi kanallardan 5+1 ses alabilirim.(Bilinen bi kanalı örnek verebilirsiniz) Next 2000X CIS Plus ile acaba Türkçe yayın yapan Jetix veya Discovery Chanel gibi kanalları çözmem imkanlımıdır. Ve 3. bir çanakla bu alıcıyla en fazla kanalı hangi uydudan alabilirim ve ne büyüklükte olmalı.

Son olarak da avrupa liglerinin uydu listesine baktığımda Supersport 3SA diye bir kanal görüyorum(Sanırım bir macar kanalı ama emin değilim) Bu kanal özellikel İngiltere Premier ligi ve Championship maçlarını yayınlıyor. Bu kanalı Türkiyeden izlemek mümkün mü değilse buna benzer hangi uydudan hangi kanalları izleyebilirim Türkiye'den(Ankara). Özellikle İngiltere Premier ile Altligleri ve diğer Avrupa ligleri maçlarını izlemek istiyorum. Acaba alabilieceğim kanallar varsa bunları almak için ne tür bir çanak kullanmalıyım. Ayrıca Hipsasat hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
    Not: Supersport 8/3SA denilen kanalı buldum,68 derece doğu diye gözüküyor ama bu konumda bir uydu lyngsat'ın sitesinde frekanslar arasında yok. Bir de Supersport 1/2 kanalları da 13 derece doğu diye gözüküyor ama Hotbird'deki kanllara baktığımda bulamadım.

• Kumanda konusunda çok büyük problem yaşayacağını sanmıyorum. Olmazsa digiturk'den yenisini alırsın.

Next almanı tavsiye ederim markası önemli değil. İkisiyle de şifreli kanalları rahatça çözebilirsin. Sorun olmaz. Görüntü kalitesi dünyadaki bütün uydu alıcılarında aynıdır. (Mpeg2) 5+1 destekleyen bildiğim kadarıyla Hotbird'de M6 lar var. Jetix ve Discovery nin türkçelerini maalesef izleyemezsin. Ama yabancı dillerde olanları var.

3. çanak olarak Hispasat önerilebilir. 120 cm lik iyi olur. Ama 210 cm den daha büyük alabilirseniz Astra uydusu da önerilebilir.

Bu kanalı yasal abonelik haricinde Türkiye'de hiçbir şekilde izleyemezsiniz. SuperSport 1-2 Hotbird de ama şu anda çözülemiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.