Şimdi Ara

Next YE-G 515, YE-G 535 Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
9
Favori
70.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan1042

Negatif veya pozitif yorumlarımızı paylaşırsak yeni kullanıcılara faydalı olacağımızı düşünüyorum.
    Next 535 navigasyon cihazını 20 haziranda Bimeksten aldım.Yaklaşık 4 gün sonra sadece kalibrasyon ekranıyla açılmaya başladı ve ekran donuyordu.Bimekse geri götürdüm bu tür arızaların yazılımdan kaynaklandığını ve resetlenince düzeldiğini söyledi.Resetlediler ve cihaz düzgün çalışmaya başladı ama sadece 1 hafta sürdü.
    Mersinden Malatyaya giderken Antep civarlarında bilmediğim yollarda kendi kendine kapandı ve bir daha da açılmadı.Açmaya çalışdığımda ise sadece 5 dakika çalışıp yeniden kapanıyordu.
    Elektronik harikası Next 535 navigasyonumu Malatya Bimekse 4 temmuzda yenisi ile değiştirme talebim ile teslim ettim, kendileride cihazın açılmadığını ve donduğunu görerek aldılar. .Bimeks servis kontrolü yapıldıktan sonra işlemlerin gerçekleşeceğini söyledi.Navigasyon cihaz problemlerini Next servisine de yazdım hiçbir cevap gelmedi.
    Müşteri hizmetleri konusunda uzay çağında olduğunu Bimeks neredeyse 3 hafta geçmesine rağmen Bimeks merkez servisi her aradığımda işlemleriniz devam ediyor diye aynı yalanı söylüyorlar.
    Ben Next 535 navigasyonu satın almadan önce bu forumu okuyarak aldım, satın almayı düşünenler benim yaşadıklarımı bilerek alırlarsa Next ve Bimeks'e karşı öngörülü olurlar...
    En azından "Kendi düşen ağlamaz" atasözünü hatırlarlar.

işte buyrun koskoca Next ve bir o kadar koskoca Bimeks ...İkisine de bravo !!!
    Müşteriye satmadan kral sattıktan sonra ise köle oluyor T.C de bu böyle maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: cucuko

quote:

Negatif veya pozitif yorumlarımızı paylaşırsak yeni kullanıcılara faydalı olacağımızı düşünüyorum.
    Next 535 navigasyon cihazını 20 haziranda Bimeksten aldım.Yaklaşık 4 gün sonra sadece kalibrasyon ekranıyla açılmaya başladı ve ekran donuyordu.Bimekse geri götürdüm bu tür arızaların yazılımdan kaynaklandığını ve resetlenince düzeldiğini söyledi.Resetlediler ve cihaz düzgün çalışmaya başladı ama sadece 1 hafta sürdü.
    Mersinden Malatyaya giderken Antep civarlarında bilmediğim yollarda kendi kendine kapandı ve bir daha da açılmadı.Açmaya çalışdığımda ise sadece 5 dakika çalışıp yeniden kapanıyordu.
    Elektronik harikası Next 535 navigasyonumu Malatya Bimekse 4 temmuzda yenisi ile değiştirme talebim ile teslim ettim, kendileride cihazın açılmadığını ve donduğunu görerek aldılar. .Bimeks servis kontrolü yapıldıktan sonra işlemlerin gerçekleşeceğini söyledi.Navigasyon cihaz problemlerini Next servisine de yazdım hiçbir cevap gelmedi.
    Müşteri hizmetleri konusunda uzay çağında olduğunu Bimeks neredeyse 3 hafta geçmesine rağmen Bimeks merkez servisi her aradığımda işlemleriniz devam ediyor diye aynı yalanı söylüyorlar.
    Ben Next 535 navigasyonu satın almadan önce bu forumu okuyarak aldım, satın almayı düşünenler benim yaşadıklarımı bilerek alırlarsa Next ve Bimeks'e karşı öngörülü olurlar...

Müşteriye satmadan kral sattıktan sonra ise köle oluyor T.C de bu böyle maalesef

Hocam
    BİMEKS yapabildiği her türlü yokuşu yapar ona eminim de...
    Next teknik destek için aynı şeyi söyleyemeyeceğim...

Bimeks'ten satın aldığım NEXT YE-G 515 navigasyon cihazı kullanılmış çıkınca bu durumla ilgili çektiğim sıkıntıları NEXT'e de bildirdim. Bimeks'ten önce NEXT geri döndü ve paketi faturasıyla olduğu gibi göndermem halinde yenisini gönderebileceklerini söylediler. Ancak ben o paketi alıp bana kullanılmış ürün gönderen Ankara ANKAMALL BİMEKS'e gidip hesap sormayı tercih ettim! İnternetten almıştım, Ankamall Bimeks kargoyla yollamıştı.

Aradan 2-3 hafta sonra da Ankara Acity AVM Bimeks bana göz göre göre mağazadan alışverişte "kullanılmış ürün" satmaya çalıştı. Israrla 2-3 defa "yeni ürün" dediler ve arkamı dönüp başka şeylerle ilgileniyormuş gibi yaparken de müşterinin birinden iade gelen ürün olduğunu aralarında fısıldaştılar.

Bir arkadaşıma da aynısını yapıp kullanılmış ürün yolladılar. Bu kadar "tesadüf"(!!!) bir araya gelince insanın aklına şu geliyor: "Kasıtlı olarak internet alıcılarına kullanılmış ürün gönderiliyor olabilir mi? Yoksa bu bir firma politikası mı?"

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

quote:

Hocam
    BİMEKS yapabildiği her türlü yokuşu yapar ona eminim de...
    Next teknik destek için aynı şeyi söyleyemeyeceğim...

Bimeks'ten satın aldığım NEXT YE-G 515 navigasyon cihazı kullanılmış çıkınca bu durumla ilgili çektiğim sıkıntıları NEXT'e de bildirdim. Bimeks'ten önce NEXT geri döndü ve paketi faturasıyla olduğu gibi göndermem halinde yenisini gönderebileceklerini söylediler. Ancak ben o paketi alıp bana kullanılmış ürün gönderen Ankara ANKAMALL BİMEKS'e gidip hesap sormayı tercih ettim! İnternetten almıştım, Ankamall Bimeks kargoyla yollamıştı.

Aradan 2-3 hafta sonra da Ankara Acity AVM Bimeks bana göz göre göre mağazadan alışverişte "kullanılmış ürün" satmaya çalıştı. Israrla 2-3 defa "yeni ürün" dediler ve arkamı dönüp başka şeylerle ilgileniyormuş gibi yaparken de müşterinin birinden iade gelen ürün olduğunu aralarında fısıldaştılar.

Bir arkadaşıma da aynısını yapıp kullanılmış ürün yolladılar. Bu kadar "tesadüf"(!!!) bir araya gelince insanın aklına şu geliyor: "Kasıtlı olarak internet alıcılarına kullanılmış ürün gönderiliyor olabilir mi? Yoksa bu bir firma politikası mı?"

Bu firmayı (Bimeks) böyle bilmezdim...Ben de Toshiba 42 " tv almıştım 3 ay sonra bozuldu.Yeni bir model ile değiştirdiler... Aldığım tv kullanılmışmıydı bilmiyorum ama ben kutuyu zorla açtırıp mağazalarında ( İst. Nautilus) deneyip (ölü pixel için ) almıştım...Ama tabi bilemeyiz ki ne tür bir dolaplar dönüyor maalesef... :-(

• Ben yaşadıklarımı ve arkadaşlarımın yaşadıklarını NEXT ile bire bir paylaştım hocam.
    Bu noktada marka olarak NEXT'e düşen şeyler de var:

1- Ürünlerinin paketlerini tıpkı diğer yabancı markalar gibi koruyucu yapışkanlı bant veya hologram ile kapatmak.

2- Alternatif satış kanalları oluşturmak.

3- Müşteriden iade gelmiş ürünlerin satışıyla ilgili kesin bir politika belirlemek ve bunu satış kanallarına deklare etmek.
    Ya satışı yapan firma kullanıldığı belli olan çizik-darbeli ürünleri iade almayacak, ya bunları %10-20 gibi indirimlerle elden çıkartacak, ya da NEXT'e geri gönderip yenisini alacak. Yani bir şekilde aralarında çözecekler işte. Bu sorunlar müşteriye yansımayacak.

Hoş, NEXT yaşadığım sorunda direk ürünü benden iade almayı teklif etmişti. Ancak iş bu aşamaya gelmeden, Bimeks türü yerler kullanılmış ürünleri müşteriye "yeni" diye satmadan baştan önlemeliler!

(Son seferde NEXT navigasyon almak için mecbur kalmasaydım BİMEKS'in kapısının önünden bile geçmezdim. Çalıştığım kuruluşa nakit alım yapmak zorundaydık, internetten alımlarda kanuni engeller vardı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 12 Aralık 2012; 0:01:22 >

• quote:

Bu firmayı (Bimeks) böyle bilmezdim...Ben de Toshiba 42 " tv almıştım 3 ay sonra bozuldu.Yeni bir model ile değiştirdiler... Aldığım tv kullanılmışmıydı bilmiyorum ama ben kutuyu zorla açtırıp mağazalarında ( İst. Nautilus) deneyip (ölü pixel için ) almıştım...Ama tabi bilemeyiz ki ne tür bir dolaplar dönüyor maalesef... :-(

Ben de başıma gelene kadar böyle bilmezdim.

Bakın size "Sıcak Fırsatlar bölümünde" (o gün için) büyük bir hevesle açtığım konuyu göstereyim:
    NEXT 525 5" GPS navigasyon 124 TL (Güzel ürün, güzel fiyat)
    http://resim.donanimhaber.com/m_65925202/mpage_1/key_/tm.htm

Bir de konunun son sayfasındaki mesajları okuyun! Bu konuyu açtığım için UTANDIM! Sorumlu olduğumu düşündüm. "WEB'E ÖZEL" fiyatlı ürünü alan bazı arkadaşların başına gelenlere bakın:
    http://resim.donanimhaber.com/m_65925202/mpage_2/key_/tm.htm

Teşhir ürünü gönderilen üye: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66032308
    Teşhir/açılmış paket: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66037129
    Bana gönderilen kullanılmış ürünle ilgili mesaj:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66615560

Bunlara ek olarak yakın bir arkadaşıma da kullanılmış ürün gönderildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Ben de başıma gelene kadar böyle bilmezdim.

Bakın size "Sıcak Fırsatlar bölümünde" (o gün için) büyük bir hevesle açtığım konuyu göstereyim:
    NEXT 525 5" GPS navigasyon 124 TL (Güzel ürün, güzel fiyat)
    http://resim.donanimhaber.com/m_65925202/mpage_1/key_/tm.htm

Bir de konunun son sayfasındaki mesajları okuyun! Bu konuyu açtığım için UTANDIM! Sorumlu olduğumu düşündüm. "WEB'E ÖZEL" fiyatlı ürünü alan bazı arkadaşların başına gelenlere bakın:
    http://resim.donanimhaber.com/m_65925202/mpage_2/key_/tm.htm

Teşhir ürünü gönderilen üye: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66032308
    Teşhir/açılmış paket: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66037129
    Bana gönderilen kullanılmış ürünle ilgili mesaj:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=66615560

Bunlara ek olarak yakın bir arkadaşıma da kullanılmış ürün gönderildi.

Bugün Satürn den sepet içerisinde satılan promosyon navigasyon cihazı aldım.Satıcı arkadaşa rica ettim sepetteki ürünlerden birisini kutusundan çıkardı ve deneme fırsatım oldu.Cihazı parasına göre uygun buldum ve ödeme yaptım.Kasada kutusundan garanti belgesini çıkarırken gördüğüme inanamadım.... !! Cihaz 3 defa servise yollanmış ve geri gelmiş.Firmanın teknik servi kayıtları var kutuda. Satürn gibi güvenli diye bildiğim bir firmanın kullanılmış bir ürünü ve özellikle de 3 defa tamire gitmiş bir ürünü " promosyon " adı altında sıfır ürün gibi satmasına çok üzüldüm.Ürünü iade ettim (yaklaşık 20 dakika beklettiler) sepetteki diğer ürünü alayım dedim (aynı cihaz) ama o da kullanılmıştı kasada çizikler vardı :-(
    Yani kısaca SATÜRN FİRMASINDAN DA ALIŞVERİŞ YAPARKEN DİKKAT EDİN .Ayıp ama çok ayıp.İnsan yazar o sepete servisten geri dönen ürünler vs diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucuko -- 14 Aralık 2012; 1:11:56 >

• alışverişte dikkat edilmesi gereken hususlar mutlaka..bende bimeksten aldım ama internetten değil mağazaya gittim fiyat 204 tl yazıyor elemanı çağğırdım cepten bimeks sayfasını açtım gösterdim haa pardon efendim fiyat kartını güncellememişiz dedi..görevleri ne ise o kadar insanın o mağazada..neyse kapalı kutu varsa alıcam dedim aradı buldu aldım..
    Cihaza gelince bence fiyat olarak ve benim görüp kullandıklarım arasında en iyisi..hemen haritasını güncelliyorsunuz mahalledeki bakkala kadar gösteriyor..ben poi yükleme gereği bile duymadım..fm transmitter özelliğinde hafif uğultu var onuda aux girişinden teyp bağlantısını yapınca halloluyor..
    sağlam yerden alabilirseniz bence 10 numara cihaz...
  • Arkadaşlar navigasyon sırasında sürekli gps bağlantısı kopuyor haritada ki ibre saçmalıyor harita dönüyor kendi kendine v.s acaba cihazda bir sorun mu var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offchu!

Arkadaşlar navigasyon sırasında sürekli gps bağlantısı kopuyor haritada ki ibre saçmalıyor harita dönüyor kendi kendine v.s acaba cihazda bir sorun mu var ?

cihazın ana menüde araçlar/GPS test var buradan gps resetleyin Sonrasında cihazı pc ye bağlayıp PND/GPS içindeki SAVE klasörünü pc ye yedek alıp cihazdan komple silin cihazı açık alanda açın
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Arkadaşlar navigasyon sırasında sürekli gps bağlantısı kopuyor haritada ki ibre saçmalıyor harita dönüyor kendi kendine v.s acaba cihazda bir sorun mu var ?

cihazın ana menüde araçlar/GPS test var buradan gps resetleyin Sonrasında cihazı pc ye bağlayıp PND/GPS içindeki SAVE klasörünü pc ye yedek alıp cihazdan komple silin cihazı açık alanda açın

Denedim hocam teşekkür ederim ama sonuc aynı ilk bağlanma ve sonraki bağlanmalar cok uzun sürüyor bağlantı sürekli kopuyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Denedim hocam teşekkür ederim ama sonuc aynı ilk bağlanma ve sonraki bağlanmalar cok uzun sürüyor bağlantı sürekli kopuyor :(

destek@nextnavigasyon.com a maille durumu yazın belki cihazı servise isterler

• quote:

quote:

quote:

quote:

destek@nextnavigasyon.com a maille durumu yazın belki cihazı servise isterler

Teşekkür ederim hocam, Aldığım yer ile görüştüm next bayisiydi zaten cihazı göndermemi istediler umarım değiştirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fonseca_

alışverişte dikkat edilmesi gereken hususlar mutlaka..bende bimeksten aldım ama internetten değil mağazaya gittim fiyat 204 tl yazıyor elemanı çağğırdım cepten bimeks sayfasını açtım gösterdim haa pardon efendim fiyat kartını güncellememişiz dedi..görevleri ne ise o kadar insanın o mağazada..neyse kapalı kutu varsa alıcam dedim aradı buldu aldım..
    Cihaza gelince bence fiyat olarak ve benim görüp kullandıklarım arasında en iyisi..hemen haritasını güncelliyorsunuz mahalledeki bakkala kadar gösteriyor..ben poi yükleme gereği bile duymadım..fm transmitter özelliğinde hafif uğultu var onuda aux girişinden teyp bağlantısını yapınca halloluyor..
    sağlam yerden alabilirseniz bence 10 numara cihaz...
    Valla hocam çok şanslıymışsın. Ben 2 yere gittim 200 lira fiyat çekiyorlar. İnternette farklı yazdığın söyleyince o web e özel maalesef birşey yapamıyoruz diyorlar.

İnat ettim kaç zamandır fiyatının düşmesini bekliyorum hala Benim gözümde bu cihaza max 150 lira verilir . F/p ürünü olması açısından.

• next 535 modelinin transmitter özelliğinde ses kalitesinden memnun deği
    lim. şarj takılı ve tüm ses ayarları sonda olmasına rağmen kalite gerçekten çok az. boş frekansta deniyorum yine aynı. bilmediğim bir ayar mı var acaba.
  • ye - g 515 modelini kullanıyorum fakat cihaz özellikle kapalı yerlerde,hatta bazen açık alanlardadahi uydu bulup sabitlenmekte zorlanıyor buda insanı mağdur ediyor çoğu zaman.GPS sinyali almak bu kadar zormu yoksa cihazda bir arıza vs.. mi vardır ? Ankarada yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

ye - g 515 modelini kullanıyorum fakat cihaz özellikle kapalı yerlerde,hatta bazen açık alanlardadahi uydu bulup sabitlenmekte zorlanıyor buda insanı mağdur ediyor çoğu zaman.GPS sinyali almak bu kadar zormu yoksa cihazda bir arıza vs.. mi vardır ? Ankarada yaşıyorum.

kaplı alanda bu cihazlar uyduya bağlanmaz açık alanda bağlanır,cihazın tamamen gök yüzünü görmesi gerekir
  • quote:

quote:

ye - g 515 modelini kullanıyorum fakat cihaz özellikle kapalı yerlerde,hatta bazen açık alanlardadahi uydu bulup sabitlenmekte zorlanıyor buda insanı mağdur ediyor çoğu zaman.GPS sinyali almak bu kadar zormu yoksa cihazda bir arıza vs.. mi vardır ? Ankarada yaşıyorum.

kaplı alanda bu cihazlar uyduya bağlanmaz açık alanda bağlanır,cihazın tamamen gök yüzünü görmesi gerekir

anladım,
    peki tünel ve alt geçitlerde vs.. uyduyu kaybetmemesini nasıl iddaa edebiliyorlar ?
  • quote:

quote:

quote:

anladım,
    peki tünel ve alt geçitlerde vs.. uyduyu kaybetmemesini nasıl iddaa edebiliyorlar ?

tünelde ve alt geçitlerde bağlantıyı kaybetse de çıkınca saniyeler içinde bağlanır zaten.Dilerseniz cihazın ana menüsünde Araçlar/gps menüsünden gps sıfırlayıp deneyin.

• quote:

quote:

quote:

anladım,

Selamlar,

İdda edilmiyor; her cihaz Tünel, uzun alt geçit geçişi sırasında uydu bağlantısından kopar. O zaman cihazınız içerisinde yüklü bulunan harita tabanını kullanır.

Örnek; Tünel içerisinde yol ayrılıyor, siz sağa giderseniz araç da sağa doğru yönlenir. İzmit'te bir tünel var bu şekilde, tecrübem ile paylaşıyorum.

Tünel çıkışında gpxfix aracılığıyla her cihaz uyduyu tekrar yakalar, bu saniyeler süresinde olur; çoğunlukla farketmeziniz. Bazı cihaz uyarı verir, bazılarının ekranı siyah/beyaz olur.

Endişe edecek bir durum yoktur; eğer tünel çıkışında cihaz tekrar uyduyu yakalayamazda veya bu bir süre oluşturursa siz yine harita yazılımına göre yönlendirlirsiniz.

Yani kısaca uydu bağlantı konumlama için gereklidir; navigasyonu çok etkilemez.

Endişelenmenize gerek yoktur.

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.