Şimdi Ara

Next YE-G 515, YE-G 535 Yeni Navigasyon Cihazları (AtlasV 664 Mhz) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
9
Favori
70.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

ye - g 515 modelini kullanıyorum fakat cihaz özellikle kapalı yerlerde,hatta bazen açık alanlardadahi uydu bulup sabitlenmekte zorlanıyor buda insanı mağdur ediyor çoğu zaman.GPS sinyali almak bu kadar zormu yoksa cihazda bir arıza vs.. mi vardır ? Ankarada yaşıyorum.

kaplı alanda bu cihazlar uyduya bağlanmaz açık alanda bağlanır,cihazın tamamen gök yüzünü görmesi gerekir

anladım,
    peki tünel ve alt geçitlerde vs.. uyduyu kaybetmemesini nasıl iddaa edebiliyorlar ?

Selamlar,

İdda edilmiyor; her cihaz Tünel, uzun alt geçit geçişi sırasında uydu bağlantısından kopar. O zaman cihazınız içerisinde yüklü bulunan harita tabanını kullanır.

Örnek; Tünel içerisinde yol ayrılıyor, siz sağa giderseniz araç da sağa doğru yönlenir. İzmit'te bir tünel var bu şekilde, tecrübem ile paylaşıyorum.

Tünel çıkışında gpxfix aracılığıyla her cihaz uyduyu tekrar yakalar, bu saniyeler süresinde olur; çoğunlukla farketmeziniz. Bazı cihaz uyarı verir, bazılarının ekranı siyah/beyaz olur.

Endişe edecek bir durum yoktur; eğer tünel çıkışında cihaz tekrar uyduyu yakalayamazda veya bu bir süre oluşturursa siz yine harita yazılımına göre yönlendirlirsiniz.

Yani kısaca uydu bağlantı konumlama için gereklidir; navigasyonu çok etkilemez.

Endişelenmenize gerek yoktur.

Saygılar

Teşekkürler bilgilendirme için.

• Arkadaşlar benim sorunum Next YE-G 515 modelini yeni aldım. Cihazı kontrol için açtığımda ekran açıldı ve menüler arasında geçiş yapabiliyorum ancak ekranın tamamında birbirine paralel çizgiler var. sorun nedir ne yapmalıyım. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asklepion35

Arkadaşlar benim sorunum Next YE-G 515 modelini yeni aldım. Cihazı kontrol için açtığımda ekran açıldı ve menüler arasında geçiş yapabiliyorum ancak ekranın tamamında birbirine paralel çizgiler var. sorun nedir ne yapmalıyım. teşekkürler.

Bence aldığınız yere cihazın değişimini talep edin
  • :( Teşekkürler.
  • arkdslr bugün hb den next 535 modelini aldım babama hediye olarak inşallah memnun kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackshow

arkdslr bugün hb den next 535 modelini aldım babama hediye olarak inşallah memnun kalır.

Kalır arkadaşım meraklanma. Bu cihazı ilk alanlardanım ve hala çok memnunum. Çoğu yerin kapısına kadar götürüyor...
    Yalnız bi tüyo veriyim navigasyon söyledi diye çok ucube ara yollara filan pek girmeyin. Tabelaları da takip edin. Bir sokak kaçırsan bile diğerinden geri döndürüyor.
    Alışınca biraz ondan biraz kendinden katıp daha verimli kullanıyorsun. Neticede canlı bir tarif yok koordinat sistemiyle ve data veri tabanıyla çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

quote:

arkdslr bugün hb den next 535 modelini aldım babama hediye olarak inşallah memnun kalır.

Kalır arkadaşım meraklanma. Bu cihazı ilk alanlardanım ve hala çok memnunum. Çoğu yerin kapısına kadar götürüyor...
    Yalnız bi tüyo veriyim navigasyon söyledi diye çok ucube ara yollara filan pek girmeyin. Tabelaları da takip edin. Bir sokak kaçırsan bile diğerinden geri döndürüyor.
    Alışınca biraz ondan biraz kendinden katıp daha verimli kullanıyorsun. Neticede canlı bir tarif yok koordinat sistemiyle ve data veri tabanıyla çalışıyor

teşekkürler arkadaşım şimdilik bir sorun yok ama bir şey sorcam sen internete bağlanabiliyormusun telefon üzerinden boulototh la?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MaiNStreaM

quote:

teşekkürler arkadaşım şimdilik bir sorun yok ama bir şey sorcam sen internete bağlanabiliyormusun telefon üzerinden boulototh la?

:) yok denemedim bile. Bu tür kalitesiz bir ekranla internete bağlansam bile girmem...Sadece navi olarak kullanıyorum film bile izlemedim.

• Birkaç gün önce forumun özellikle bu konusunuda okuyup inceleyerek Bimeksden 178 TL ye (18 TL Hediye Çeki var) Next YE-G 515 cihazından aldım. Fiyatı bana hediye çekini kullanabilecegim işimi görecek bir ürün bulursam 160 TL ye gelecekki buda şu an için bu kalitede bir cihaza göre iyi bir rakamdır diye düşünüyorum.
    Cihazı daha yeni ögrenmeye başlıyorum.... tabiki çogunlukla deneme yanılma ile yani kurcalıyarak. Zaten aldıgımda ilk şarjı yaparken, başına bişey gelirse diye usbden içindeki dosyaları pc ye kopyalayıp yedekledim. Bu arada ilk şarjın 8 saat olacagı söylenmişti ama tahmini 3-4 saat için de şarj oldu (ışık söndü) sebebini anlıyamadım. Burada bu seriden cihazları kullanıp tecrübe etmiş arkadaşlara bir iki sorum olacak,

- Cihaza gideceginiz yerin adresini yazdıgınızda yada manuel olarak ekrandan işaretlediğinizde rotayı çiziyor.. fakat diyelimki ben istanbuldan izmire gitmek istiyorum , cihaza izmirdeki adresi yazdım yada izmir yazdım ve rota çizdi... fakat ben o ratayı istemiyorum.. örnegin sahil kenarından (yolu uzatarakda olsa) gitmek istiyorum... yani iki nokta arasında manuel olarak istediğimiz rotayı nasıl çizeriz ? Bunu keşfedemedim henüz...

Teşekkürler....

• quote:

Orijinalden alıntı: zvzv

Birkaç gün önce forumun özellikle bu konusunuda okuyup inceleyerek Bimeksden 178 TL ye (18 TL Hediye Çeki var) Next YE-G 515 cihazından aldım. Fiyatı bana hediye çekini kullanabilecegim işimi görecek bir ürün bulursam 160 TL ye gelecekki buda şu an için bu kalitede bir cihaza göre iyi bir rakamdır diye düşünüyorum.
    Cihazı daha yeni ögrenmeye başlıyorum.... tabiki çogunlukla deneme yanılma ile yani kurcalıyarak. Zaten aldıgımda ilk şarjı yaparken, başına bişey gelirse diye usbden içindeki dosyaları pc ye kopyalayıp yedekledim. Bu arada ilk şarjın 8 saat olacagı söylenmişti ama tahmini 3-4 saat için de şarj oldu (ışık söndü) sebebini anlıyamadım. Burada bu seriden cihazları kullanıp tecrübe etmiş arkadaşlara bir iki sorum olacak,

- Cihaza gideceginiz yerin adresini yazdıgınızda yada manuel olarak ekrandan işaretlediğinizde rotayı çiziyor.. fakat diyelimki ben istanbuldan izmire gitmek istiyorum , cihaza izmirdeki adresi yazdım yada izmir yazdım ve rota çizdi... fakat ben o ratayı istemiyorum.. örnegin sahil kenarından (yolu uzatarakda olsa) gitmek istiyorum... yani iki nokta arasında manuel olarak istediğimiz rotayı nasıl çizeriz ? Bunu keşfedemedim henüz...

Teşekkürler....

harita üzerinden seçebilirsiniz Bul/harita üstün de bul yada geçiş ekleyebilirsiniz. İsterseniz çizdiğiniz rotada Rotam/Diğer/rota alternatiflerin den değişik rotalar seçebilirsiniz. Bunun için üst konularda primo kullanımı hakkında konu var onu incelerseniz fikir edinirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bir sorum daha olacak;
    cihazı yeni aldıgım için içindeki bilgiler güncelmidir,
    yoksa yinede güncelleme yapmak gerekirmi...
    ve güncellemeyi nereden yapıyoruz....
    teşekkürler...
  • Cihaz yazılım güncellemesi BURADAN harita güncellemesini BURADAN
  • Teşekkürler...
    Bir konu daha var...
    araç içinde çakmaktan şarj cihazını taktıgında şarj cihazın üzeründeki çalıştıgını gösteren kırmızı ışık sürekli yanıyor... yani arabayı stop edip anahtarı kontaktan cıkarsam bile yanıyor... Bu ne anlama gelir... yani bu şarj cihazı ister araç çalışsın ister çalışmasın sürekli araçtan enerjimi alıyor (çalışırken sorun degilde, aracın calışmadıgı durumlarda örnegin gece park edip eve çıktınız.. sabah kadar aküdenmi enerji alacak ve akünün baoşalmasına neden olacak) ben şimdilik araçtan çıkarken şarj cihazını çakmaktan cıkarıyorum.
    Belki navigasyonun bataryası dolu iken şarj cihazının sadece ışıgı yanıyordur enerji tüketmiyordur.. Tam bilgim yok, bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum
  • quote:

Teşekkürler...
    Bir konu daha var...
    araç içinde çakmaktan şarj cihazını taktıgında şarj cihazın üzeründeki çalıştıgını gösteren kırmızı ışık sürekli yanıyor... yani arabayı stop edip anahtarı kontaktan cıkarsam bile yanıyor... Bu ne anlama gelir... yani bu şarj cihazı ister araç çalışsın ister çalışmasın sürekli araçtan enerjimi alıyor (çalışırken sorun degilde, aracın calışmadıgı durumlarda örnegin gece park edip eve çıktınız.. sabah kadar aküdenmi enerji alacak ve akünün baoşalmasına neden olacak) ben şimdilik araçtan çıkarken şarj cihazını çakmaktan cıkarıyorum.
    Belki navigasyonun bataryası dolu iken şarj cihazının sadece ışıgı yanıyordur enerji tüketmiyordur.. Tam bilgim yok, bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum

Çakmaklık yuvanız kontağa bağlı olmadığından devamlı şarj olur.Uzun süre aracı kullanmayacaksanız şarj cihazınızı çıkartmanızda fayda var..Cihazın küçük ışığı araçta şarj olurkan kırmızı şarj tamam oldumu yeşil yanar

• Kullandıkça yeni sorular geliyor :)
    Bu cihazın kutusunun üzerindeki resimdede görülen otoban yada otoyolun üzerinde gider gibi bir ekran henüz çıkmadı bende. Şu ana kadar sadece istanbul içinde kullandım. Benim ekranda çıkanlar; sanki 3 boyutlu bir ayrıntılı karayolu haritasına hafifçe yukarıdan bakarmış gibi bri görüntü... yani o resimdeki gibi sanki youlun üzerinde seyredermiş arka planda orman vs... bunları henüz göremedim.
    Bu sadece oraya öylesine resim olarak konulmuş bir ekranmı... yada sadece şehir dışındamı çalışıyor ... yada bir ayarı var beni bilmiyorum (belkide birşeyler yüklemem gerekiyordur)
    Cevap için peşinen teşekkürşer....
  • quote:

Kullandıkça yeni sorular geliyor :)
    Bu cihazın kutusunun üzerindeki resimdede görülen otoban yada otoyolun üzerinde gider gibi bir ekran henüz çıkmadı bende. Şu ana kadar sadece istanbul içinde kullandım. Benim ekranda çıkanlar; sanki 3 boyutlu bir ayrıntılı karayolu haritasına hafifçe yukarıdan bakarmış gibi bri görüntü... yani o resimdeki gibi sanki youlun üzerinde seyredermiş arka planda orman vs... bunları henüz göremedim.
    Bu sadece oraya öylesine resim olarak konulmuş bir ekranmı... yada sadece şehir dışındamı çalışıyor ... yada bir ayarı var beni bilmiyorum (belkide birşeyler yüklemem gerekiyordur)
    Cevap için peşinen teşekkürşer....

O görüntü her yer de çıkmaz harita datasında işli belirli yerlerde var.Navigasyona girip Diğer/ayarlar/görsel yönlendirme ayarlarından kavşak Görünümünün seçili olduğundan emin olunuz.

• Dikkatimi çeken diğer konu; aracın hız göstergesi navigasyonun gösterdiğinden aracın hızına göre 4 ila 6 km arasında degişen miktarlarda fazla gösteriyor. Dogru olan hangisi ? Aracın hız göstergesimi yoksa navigasyonunkimi ? Aracınkine göre 4-6 km daha hızlıyım... Konuyu teknik olarak bilenler vardır umarım.
  • quote:

Dikkatimi çeken diğer konu; aracın hız göstergesi navigasyonun gösterdiğinden aracın hızına göre 4 ila 6 km arasında degişen miktarlarda fazla gösteriyor. Dogru olan hangisi ? Aracın hız göstergesimi yoksa navigasyonunkimi ? Aracınkine göre 4-6 km daha hızlıyım... Konuyu teknik olarak bilenler vardır umarım.

Çoook kereler yazdık tabiki.....navigasyonunki doğru olandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Next 515 aldım, güncelledim, cihaz hızlı, güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 19 Nisan 2013; 21:25:15 >
  • merhaba arkadaşlar....535 kullanıcısıyım da telefon üzerinden navigasyon cihazının internete girmesi için android marketten indirilmesi gereken bir program vardı.....eğer bilgisi olan varsa dönüş yapabilirse çok sevinrim....
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.