Şimdi Ara

Next YE-GA 5720, YE-G 525 ,YE-G 545 Navigasyon Cihazları (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
4
Favori
61.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yumiroglu

var böyle bir dosya

Next_YE-G525.lyc cihazınızın lisansı. bir ihtimalki lisans ile alakalı bir sorun olabilir bunun için cihazın arkasındaki seri no ile beraber destek@nextnavigasyon.com a yazın lisans temini için size yapmanız gereken işlemleri bildirirler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Belki ben yanlış biliyorum am cihaz programı açar açmaz GPS bağlanması gerekmez mi?
    Ben de her defasında 6 dakika sürüyor GPS bağlantısı, bu normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Belki ben yanlış biliyorum am cihaz programı açar açmaz GPS bağlanması gerekmez mi?
    Ben de her defasında 6 dakika sürüyor GPS bağlantısı, bu normal mi?

Bu durum değişkendir,misal cihazı kapattığınız yerden farklı bir yerde açarsanız biraz uzun sürebilir birde çevre etkenleri fark ettirebilir ağaçlık alanlar,yüksek binaların bulunduğu kısımlar bağlantı süresine etken olabilir.açık kısa süre sonra çıncada 6 dakika sürüyorsa bu biraz fazla.Cihazınızın ana mensünde GPS kısmına girip resetlemeniz bağlantı sürenizi daha iyi hale getirebilir.
  • Bugün iki defa kapattığım yerde açtım, ikisinde de aynı süre.
    Birinci yer yüksek bir tepe diğer ise bir AVM' nin 3 kat yeraltında ki otoparkıydı.
    Teknik servise gönderme konusunda kararsızım.
  • quote:

Bugün iki defa kapattığım yerde açtım, ikisinde de aynı süre.
    Birinci yer yüksek bir tepe diğer ise bir AVM' nin 3 kat yeraltında ki otoparkıydı.
    Teknik servise gönderme konusunda kararsızım.

3 kat yer altında bağlanamaması normalDediğim gibi GPS menüsüne girip resetleyin faydası olacaktır kanısındayım.
  • Sürekli GPS menüsünü resetliyorum zaten ama kesinlikle 6 dakikanın altında bağlanmıyor.
    Geçen gün güncelleme yaptım bu sefer de evimin olduğu sokak ismi yok.
  • quote:

Sürekli GPS menüsünü resetliyorum zaten ama kesinlikle 6 dakikanın altında bağlanmıyor.
    Geçen gün güncelleme yaptım bu sefer de evimin olduğu sokak ismi yok.

Evinizin olduğu sokak isminin olmaması harita datası ile alakalı,belki bu güncellemede gelir.
  • Yılda 3 defa güncelleme hakkım var diye biliyorum?
    Bir ihtimal cihaza taktığım 4GB' lık ve içinde medya dosyaları bulunan microSD bu bağlantı sorununun kaynağı olabilir mi?
  • quote:

Yılda 3 defa güncelleme hakkım var diye biliyorum?
    Bir ihtimal cihaza taktığım 4GB' lık ve içinde medya dosyaları bulunan microSD bu bağlantı sorununun kaynağı olabilir mi?

Firmanın yıllık şukadar harita diye bir açıklaması yok yanlız çıkan tüm harita güncellemeleri ücretsiz alabiliyorsunuz.SD kartın içeriğini bilmiyorum etkisi olacağını sanmam,yinede denemekte fayda var.Hatta cihazı pc ye bağlayıp PND/GPS içindeki save klasörünü pc ye yedek alın ve cihazdan komple silip öyle deneyin.

Sildiğiniz Save klasöründe cihazda kayıtlı varsa favorileriniz user.upoi dosyasındadır,yedek aldığınız save den sonra bu dosyayı cihazdaki save ye atarsınız.
  • "pc ye bağlayıp PND/GPS içindeki save klasörünü pc ye yedek alın ve cihazdan komple silip"
    Onu da yaptım ama geç bağlanma sorunu düzelmedi.
    Cihaz her ne kadar GPS' e geç bağlansa da navigasyonu güzel yapıyor. Rotayı yeniden hesaplaması güzel.
  • 2 ay önce aldığım next 545 model cihazın sorunları bitmiyordu..en son mersin de beni gene yanılttı saatlerce saçma sapan dolandırıp başladığı yere getirdi...pencereden dışarı fırlatıp sorunlarımı hallettim next yok sorun yok..ahan da burdan yazıyorum paranızla rezil olmayın..next almayın
  • Sayın @drakyuz
    Yazık olmuş cihaza, tabii siz daha iyi bilirsiniz ama; o olay haritanın rezilliğinden kaynaklanıyor. Ben de Navcity 2012 haritası yüzünden Garmin cihazımı kullanamıyorum.

Düzelecek diye bekliyorum, düzelecek deniyor, güncelleme bekliyorum, gelecek eli kulağında deniyor, ama bir icraat yok.

Geçmiş olsun.
    Saygılar.
  • anladım da sayın hocam cihazı bekliyorsun bişeyler söylesin diye gps bağlantısı kurulamıyor diyor..bekliyeyim diyorsun üst üste rota hesaplanıyor demeye başlıyor, araba durmuşken yapıyor bunları..yani çıldırttı beni resmen..bundan sonra asla nexte yanaşmam. artı internetten aldığım çoğu şey sorunlu çıkıyor..sanırım reel mağazalardan alacağım artık...hepsiburada comdan almıştım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonder

quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Selamlar geçen hafta aldığım next ye g 545 cihazımla bugün niğde'den kayseri acıbademe gittim yaşadıklarım tam bir kabus oldu. Sürekli "dong, dong, dong" diye işaretli biryer gösteriyor kırmızı çerçeveyle ve haritanın üzerinde aracımın bulunduğu yani aracımı temsileden ok görüntüsü yok ilk açılışta oluyor fakat hareket etmiyor. Rezil olduk :(... Yanlışmı güncelledik, yanlış birşeymi yaptım bilemiyorum... Ne yapmalıyım? Okadar para verdim yine camı açıp insanlara sora sora yolbuldum tam bir skandal :(

Selam,
    Cihazınıza speedcam yüklemişseniz radar kontrolu yapılan işaretli noktalardan geçerken uyarmıştır.Ok görünmemesi durumu başıma hiç gelmedi:) sadece otomatik genel bakış açık olduğundan olmuş olabilir bunu kapatmak için Navigasyona girin diğer/ayarlar/harita ayarları/otomatik genel bakışı kapalı konuma getirin.Şayet ok hiç kımıldamıyorsa cihaz uydulara bağlanamıyorda olabilir.Cihaz ana menüde Araçlar menüsü altında GPS Test menüsüne girip GPS alıcısını sıfırlayın,açık alanda navigasyona girin bağlanması lazım.

Dediğiniz iki ayarı da yaptım 9 adet filan uydu buldu camdan dışarı çıktım mecburen şimdilik bugünkü çocuk zırlaması ve gps skandalından sonra artık dışarı çıkamayacağım zaten yeni geldim yorgunum :). Neyse birde sormak istedğim birşey var "gps'deki hatun sürekli hız sınırını aştınız dedi yol tarif edeceğine bunu nasıl kapatırım" :)

Hocam ne güzel hatun sizin güvenliğini düşünüyorKapatmak için navigasyona giripDiğer/ayarlar/Sesler ve uyarılar Sayfayı aşağıya kaydırın hız uyarı ayarları Aşırı hız durumunda uyar yazan yere tıklayıp devre dışı bırakabiliyorsunuz,yada sadece görsel olarak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Evet haklısın :) ama tarif edeceği yerde hız sınırına takması beni bayagı bi kızdırdı :).. Neyse fakat gelirken "bu seyahati neşelendirmenin vakti geldi somurtarak sinirlenerek yol bitmez deyip aklıma yüklediğim Ata Demirer stand-up'u açmak geldi. Güle güle geldik bu keyif güzel oldu. Sonra bizim ufaklığın sevdiği çizgifilmi filam yüklemiştim onuda açtım video olayını tecrübe etmiş oldum. Bunları tabiiki kulaklık ve araç aux girişinden araç kolonlarından dinleyip izlemek ayrı bir keyif oldu :)..." Yardımın için teşekkürler.

Tekrar selamlar, ben bu ayarları yaptıktan bayağı bi sonra deneyebildim cihazı. Buakşam denediğimde şu sorunla karşılaştım. Sesli yön tarifi yok yani hatun şuraya git, şurdan bilmemkaç metre sonra şuraya git vs vs demiyor sorun ne olabilir.. Teşekkürler.

Şöyle yapıyorum haritayı açıyorum hızlıbuldan klavyeden yazıp gideceğim yeri buluyorum tıklıyorum sonraki diye sağda bir ok çıkıyor oraya tıklıyorum sonra yine sağda "git" diye bir seçenek beliriyor ve 10 sn den aşağı saymaya başlıyor yanılmıyorsam onada tıklıyorum fakat birşey olmuyor yani hedef hareket ediyor fakat yolun dışından acayip yerlerden bir çizgi çiziyor ve ayrıca sesde yok... Anlatabildimmi bilmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 14 Mayıs 2012; 20:47:15 >

• quote:

Tekrar selamlar, ben bu ayarları yaptıktan bayağı bi sonra deneyebildim cihazı. Buakşam denediğimde şu sorunla karşılaştım. Sesli yön tarifi yok yani hatun şuraya git, şurdan bilmemkaç metre sonra şuraya git vs vs demiyor sorun ne olabilir.. Teşekkürler.

Sanırım FM vericiyi çalıştırmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

Sanırım FM vericiyi çalıştırmışsınız

Yukarıdaki yazıma birşeyler daha ilave etmiştim ama sanırım o anda siz cevaplamışsınız doğrumu yapıyorum neyi yanlış yapıyorum sizce?
  • Önce cihazın menüsünde olan (navigasyon değil) Araçlar'dan FM vericiyi kontrol edin açıksa kapatın. Eğer kapalıysa navigasyondaki ayarlardan ses kısmına bakın yanlışlıkla ana ses düzeyini kapatmış olabilirsiniz. Acayip yerden çizme derken tam anlamadım ama rota ayarlarınızda Yol Üzeri olmasına dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Önce cihazın menüsünde olan (navigasyon değil) Araçlar'dan FM vericiyi kontrol edin açıksa kapatın. Eğer kapalıysa navigasyondaki ayarlardan ses kısmına bakın yanlışlıkla ana ses düzeyini kapatmış olabilirsiniz. Acayip yerden çizme derken tam anlamadım ama rota ayarlarınızda Yol Üzeri olmasına dikkat edin.

Şimdi kontrol ettim FM kapalıbölümünde tik işareti var... Ayrıca navigasyon ayarlarına girip ses düzeylerini de kontrol ettim herşey normal gözüküyor. Acayip çizgi derken şunu kastetmeye çalıştım. Acemi olduğum için belkide doğrudur bilemiyorum. Mesela rotayı turuncu birçizgiyle gösteriyor fakat beni temsil eden ok kırıklı çizgi olan yollardan gidiyor yani klasik yol güzergahını takip ediyor. Fakat rota çizgizi dümdüz olarak gidilecek noktayla beni temsil eden ok arasında düz ve turuncu olarak görünüyor. Yani yolu takip etmesi gerekmiyormu diye sormak istemiştim. Yoksa doğrumudur bu gidişat...

• Ses için navigasyona girip Diğer/ayarlar/Sesler ve Uyarılar/Ses ayarları Burada üstteki ana ses düzeyini ve alta doğru uyarı sesleri vs kontrol edin.

Rota için navigasyon Rotam/diğer/Rota ayarları burada Navigasyon modu yol üzeri olmalı onu kontrol edin.

• Evet tekrar kontrol ettim Navigasyon Modu Yol dışı'ymış düzelttim. Ses ayarlırına gelince herşey normal görünüyor hepsi full açık yalnızca tuş sesi kısık seste...

Ben aslında şunu merak ediyorum mesela hızlı bul'a girip klavyeden gideceğim yeri seçiyorum mesela "migros" (burası küçük şehir olduğu için:D) neyse... sonra bulunca üzerine tıklıyorum sonra haritada bir noktada beliriyor ve etrafında kırmızı halkalar oluyor. o halkalar belirince sağ altta sonraki diye bir seçenek beliriyor ve ben o sayfadaki kırmızı daire alanın içindeki migrosu yani hedefi geçip sonrakiye tıklıyorum ve daha sonra yine sağ aşağıda git seçeneği beliriyor. 10 saniyeden geri saymaya başlıyor 10 saniye bitmeden yine sağ oka tıklayıp git diyorum... Bu işlem doğrumudur? yoksa o ilk açıldığında hedefin etrafındaki kırmızı daireli bölümde birşeymi oluyorda ben beklemeden direkt atlayıp sonrakiye tıklayıp gidiyorum onu bilemedim :(

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.