Şimdi Ara

Next YE4000 alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar teknosada Next YE4000 mini uydu alıcısı var. Bu cihaz alınırmı? Evde mutfaktaki televizyon için almayı düşünüyorum.Hem ucuz hemde ufak diye.Sorunları falan oluyormu?Normal bir uydu alıcısından farkı varmı?

• Ben bu cihazı 3-4 ay önce Teknosa dan aldım. Cihaz gerçekden küçük olmasına karşın, fonksiyonları büyük cihazları aratmayacak kadar güzel (Sadece, anten çıkışı olmayışı nedeni ile , eski scartsız TV lerde, ya da tek scartlı ve o scartı da dolu TV lerde kullanamıyorsunuz) . Ben de aynı şekilde mutfakdaki küçük TV için almıştım ama, aldığımdan beri kullanabilmiş değilim. Nedeni : İlk aldığım günlerde kanal eklemek üzere ayarlarını yaparken işin içinden çıkamaz hale gelince, fabrika ayarlarına döndürdüm. Fabrika ayarlarına döndürdükden sonra, tarama yaptırdığımda Turksat da 60 kadar kanal buluyor, fakat bazı kanalların aynısından 2-3 tane. Başka bir deyişle 20 25 kanal ancak bulunuyor. Birçok kanalı (TRT kanalları, ATV, Kanal D vs.) ise kör tarama da yaptırsam, şebeke arama da yaptırsam bulamıyor. Elle kanal ekleme de işe yaramıyor. Internet'de Next'in sitesinde bu modelin hiç adı dahi geçmiyor. Diğer internet sitelerinde ise ne güncelleme, ne de bu sorun ile ilgili bir bilgi yok, sadece aynı sorunu yaşayan kişilerin forumlarda yazmış olduğu sorular var.

Teknosa ve Next e yardım için web den başvurdum, Teknosa yardımcı olamadı, Next ' e başvurmamı önerdi. Bu forumda da göreceksin, sorularım cevapsız kaldı, kimse cevap veremedi.

Next ise 15 gün kadar gecikme ile bugün cevap göndermiş, "resetleyip kör tarama" yap diye. Şuan bir kez daha deniyorum, tarama bayağı uzun sürüyor, sonucu işlem bittiğinde yazarım ama, açıkcası pek ümitli değilim.[simage][/simage]

• Hala tarıyormu bekliyoruz
  • Ben olsam bu modeli almazdım pek bir foksiyonu yok emusu bile yoktu hatırladıgım kadarıyla,üstüne biraz daha para ekleyip daha iyi bir cihaz alırdım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seronet

Hala tarıyormu bekliyoruz

Epeydir bu foruma giremiyorum, o nedenle sonucu da yazmamıştım.

Evet, uzun taramalardan sonra sonuç tahmin ettiğim gibi olumsuz. Yalnız bu arada şöyle bir gelişme olmuştu: Next'in servisini telefon ile aramam sonrasında, bana bu cihazın apartman ortak sistemleriyle sağlıklı çalışmadığını, kanal aratma işlemini tek çanaklı bir sistemde yaptırıp, daha sonra ortak sistemlerde kullanmam gerektiğini söyledi. Ben diseq bulunan 2 çanaklı bir sistemde denedim, sonuç yine olumsuz oldu. Son çare, bir uydu antenciye parasıyla kanalları tek çanakda ayarlattım. Şuan ortak sistemde tüm kanalları seyredebiliyorum ama, yeni bir kanal eklemem gerektiğinde bazıları ekleniyor, bazıları eklenmiyor. Bunun haricinde bir de şunu yapıyor: Normal bir kanalı izlerken, yayın olmayan bir kanala kumanda ile geçtikden sonra, gösterdiği kanallara dönsen bile, sinyal yok diyor. Cihazın arkasından antenden gelen (ortak sistem cihazından) kabloyu cihaz açık iken çıkarıp takarsan normale dönüyor. Bunun haricinde cihazı kapatıp açsan, fişini çekip taksan işe yaramıyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de bu cihaz küçüklüğü ve kanal geçiş hızı nedeni ile tercih edilebilir.
    Ama hala Next'in sitesinde yer almayışı kafa karıştırıcı bir durum. Evet, emusu da yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.