Şimdi Ara

Nexus 4 hard brick çözümü varmıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu root rom olayları yeni girmiştim psx rom yüklemeye çalıştım nexus 4üme başaramadım sonra stock rom yükleyip temizlemiyi düşündüm toolkit 2.0la olanlar oldu internette geziniyordum o arada bir baktım telefona kapanmış açmaya çalıştım hiç tepki vermiyor şarja takıyorum şarj simgesi çıkmıyor ekran tamamen kararmış durumdaydı sadece aygıt yöneticisinde qhsusb_dload olarak görüyordu telefonu recovery moda geçmek için ses kısma+power tuşuna bastığımda led kırmızı şekilde yanıyor ve sönüyor ekran yine simsiyah nette araştırdım baya bi dünden beri kimisi jigle açılıyor diyor ama telefonun şarj girişine gerilim uygulamak bence sakat bişey hepten anakartını falan yakmak var işin ucunda jtag diye bir olay daha buldum anakartı çıkartıp bu cihaz ile sıfırdan rom yüklüyorlar ama bu cihaz elimde mevcut değil evde yapabileceğim bir çözüm varmıdır yoksa telefonu servise götürücem güncellerken kapandı ve birdaha açılmadı diyeceğim garanti gitmesin diye stock rom yüklerken telefondaki dataları falan silmiştim o şekilde kuruyordum herhalde root rom olayları anlaşılmaz varmıdır çözüm üretebilen

• Cihazınız hard brick değil. Zaten Nexus 4'ü hard brick etmek için çok bilinçli olarak ona özel uğraşmalısınız. Cihazınızın sorunu pilin ömrünü tamamlaması. Belirli bir parti Nexus 4'te (biraz fazlaca diyelim, %10 kadardı yanlış hatırlamıyorsam) piller çok defa en alt seviyeye kadar boşaldıklarında bazı iyonları kendilerini yenileyemiyorlardı. Bu durumda cihazın güvenlik önlemi -kullanılan pilin teknolojisi gereği yeniden hayata döndürmek çok sağlıklı olmadığı için- pilde %3-5 bir doluluk olsa bile cihazın açılmasını engelliyor. Yani aslında cihazınız açılıp, 1. saniyede pilin sorunlu olduğunu algılayıp geri kapanıyor. Yazılımla hiç alakası yok sorunun.

Yapılabilecek en iyi şey cihazı şarja takıp 2 saat kadar unutmak. Bunu da sağlığından emin olduğunuz bir şarj aleti ve kablosuyla yapın, hatta mümkünse başka bir Android cihazda o adaptörün akım değerlerini ölçün. En az 900mAh alması gerekli, bilgisayardan alacağı 475mAh gibi değerler yetmez. Bundan sonra güç tuşu ve ses açma tuşuna aynı anda basarak (zorlanmış yeniden başlatma) açmayı deneyin. Açılırsa pil ömrünüz biraz eskimiş ama kendine gelebilmiş demektir (bazı iyonlar bir noktaya kadar kendilerini onarabilirler)

2. yöntem de okuduğunuz pile doğrudan enerji verme yöntemi. Bu noktada pilin sağlığını ölçen, cihazın içindeki akıllı sistemi devre dışı bırakıp gerekli akımı veriyorsunuz. Pil için tehlikeli değil ancak pil ömrünü tamamlamışsa ya da bozulmuşsa asla %100 şarj olmayacaktır ve muhtemelen 6-7 ay içinde -veya ilk sonuna kadar boşaldığında- yeniden bu duruma düşecektir. Pile, olması gerekenden yüksek gerilim verip iyonları ve plakaları şoklamak da çok yaygın ve Türk işi bir yöntemdir ancak çok uzun yapılırsa (genelde bir kaç saniye yeterlidir) pili şişirebilir, akıtabilir, patlatabilir.

3. yöntem, alttaki ik vidayı hazır sökmüşken yeni bir pil almaktır. Ya da servise verip pili değiştirmelerini istmektir. Garanti dahilindeyse kırmızı ışık sorununu görür görmez yazılıma bakmadan değiştirebilirler. Ama risk almak istemiyorsanız 1. yöntemle şansınızı zorlayıp cihazı sıfırlayın, cihaz açılınca garantili hale geri getirin. Sonra pili bitirebildiğiniz kadar bitirip yeniden öldürmeyi deneyin ve servise öyle verin. Zaten büyük ihtimalle 1. yöntem işe yarayacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

Cihazınız hard brick değil. Zaten Nexus 4'ü hard brick etmek için çok bilinçli olarak ona özel uğraşmalısınız. Cihazınızın sorunu pilin ömrünü tamamlaması. Belirli bir parti Nexus 4'te (biraz fazlaca diyelim, %10 kadardı yanlış hatırlamıyorsam) piller çok defa en alt seviyeye kadar boşaldıklarında bazı iyonları kendilerini yenileyemiyorlardı. Bu durumda cihazın güvenlik önlemi -kullanılan pilin teknolojisi gereği yeniden hayata döndürmek çok sağlıklı olmadığı için- pilde %3-5 bir doluluk olsa bile cihazın açılmasını engelliyor. Yani aslında cihazınız açılıp, 1. saniyede pilin sorunlu olduğunu algılayıp geri kapanıyor. Yazılımla hiç alakası yok sorunun.

Yapılabilecek en iyi şey cihazı şarja takıp 2 saat kadar unutmak. Bunu da sağlığından emin olduğunuz bir şarj aleti ve kablosuyla yapın, hatta mümkünse başka bir Android cihazda o adaptörün akım değerlerini ölçün. En az 900mAh alması gerekli, bilgisayardan alacağı 475mAh gibi değerler yetmez. Bundan sonra güç tuşu ve ses açma tuşuna aynı anda basarak (zorlanmış yeniden başlatma) açmayı deneyin. Açılırsa pil ömrünüz biraz eskimiş ama kendine gelebilmiş demektir (bazı iyonlar bir noktaya kadar kendilerini onarabilirler)

2. yöntem de okuduğunuz pile doğrudan enerji verme yöntemi. Bu noktada pilin sağlığını ölçen, cihazın içindeki akıllı sistemi devre dışı bırakıp gerekli akımı veriyorsunuz. Pil için tehlikeli değil ancak pil ömrünü tamamlamışsa ya da bozulmuşsa asla %100 şarj olmayacaktır ve muhtemelen 6-7 ay içinde -veya ilk sonuna kadar boşaldığında- yeniden bu duruma düşecektir. Pile, olması gerekenden yüksek gerilim verip iyonları ve plakaları şoklamak da çok yaygın ve Türk işi bir yöntemdir ancak çok uzun yapılırsa (genelde bir kaç saniye yeterlidir) pili şişirebilir, akıtabilir, patlatabilir.

3. yöntem, alttaki ik vidayı hazır sökmüşken yeni bir pil almaktır. Ya da servise verip pili değiştirmelerini istmektir. Garanti dahilindeyse kırmızı ışık sorununu görür görmez yazılıma bakmadan değiştirebilirler. Ama risk almak istemiyorsanız 1. yöntemle şansınızı zorlayıp cihazı sıfırlayın, cihaz açılınca garantili hale geri getirin. Sonra pili bitirebildiğiniz kadar bitirip yeniden öldürmeyi deneyin ve servise öyle verin. Zaten büyük ihtimalle 1. yöntem işe yarayacaktır..

valla bu dediğin biraz zor çunku neden dersen cihazım butun gün usble pc bağlıydı %94 şarj vardı saat 5 olmuştu işten çıkış saatim 6 işten çıkmadan once stock roma doniyim dedim stock rom yüklerken şirket telefonundan müşteriyle goruşuyodum telefonu kapattım kendi telime bir baktım kapanmış ve bidahada açılmadı yani anlıcan batarya zaten doluydu ben sanırım şirket telefonuyla görüşürken usb kabloyu oynattım ve bağlantı koptu bu yüzden sistem dosyaları falan zarar gördü büyük ihtimal anlayabildiğim yaptığım olay bilgisayarın biosunu bozmak gibi birşey telefondada

• arkadaşın dediği doğru, sağlam olduğuna eminseniz prizden şarj edin birkaç saat telefon açılacaktır. red light death diye yabancı forumlarda birsürü başlık var nexus 4le alakalı, bu rom olaylarından sonra da sıkça yaşanan birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: colaker

arkadaşın dediği doğru, sağlam olduğuna eminseniz prizden şarj edin birkaç saat telefon açılacaktır. red light death diye yabancı forumlarda birsürü başlık var nexus 4le alakalı, bu rom olaylarından sonra da sıkça yaşanan birşey

valla lg servisine verdim garanti kapsamı dışında derlerse ilk fiyat alırım evde bi denerim daha sonra yetkili servise kaç paraysa bayılırız el mahkum saolun bilgi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: suso9292

Beyler bu root rom olayları yeni girmiştim psx rom yüklemeye çalıştım nexus 4üme başaramadım sonra stock rom yükleyip temizlemiyi düşündüm toolkit 2.0la olanlar oldu internette geziniyordum o arada bir baktım telefona kapanmış açmaya çalıştım hiç tepki vermiyor şarja takıyorum şarj simgesi çıkmıyor ekran tamamen kararmış durumdaydı sadece aygıt yöneticisinde qhsusb_dload olarak görüyordu telefonu recovery moda geçmek için ses kısma+power tuşuna bastığımda led kırmızı şekilde yanıyor ve sönüyor ekran yine simsiyah nette araştırdım baya bi dünden beri kimisi jigle açılıyor diyor ama telefonun şarj girişine gerilim uygulamak bence sakat bişey hepten anakartını falan yakmak var işin ucunda jtag diye bir olay daha buldum anakartı çıkartıp bu cihaz ile sıfırdan rom yüklüyorlar ama bu cihaz elimde mevcut değil evde yapabileceğim bir çözüm varmıdır yoksa telefonu servise götürücem güncellerken kapandı ve birdaha açılmadı diyeceğim garanti gitmesin diye stock rom yüklerken telefondaki dataları falan silmiştim o şekilde kuruyordum herhalde root rom olayları anlaşılmaz varmıdır çözüm üretebilen

Nexus Root Toolkit ile "Back to Stock" adı altında Soft-Bricked/Bootloop şıkkını seçip Flash Stock + Unroot seçeneğine tıklamayı denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Shinku_

quote:

Orijinalden alıntı: suso9292

Beyler bu root rom olayları yeni girmiştim psx rom yüklemeye çalıştım nexus 4üme başaramadım sonra stock rom yükleyip temizlemiyi düşündüm toolkit 2.0la olanlar oldu internette geziniyordum o arada bir baktım telefona kapanmış açmaya çalıştım hiç tepki vermiyor şarja takıyorum şarj simgesi çıkmıyor ekran tamamen kararmış durumdaydı sadece aygıt yöneticisinde qhsusb_dload olarak görüyordu telefonu recovery moda geçmek için ses kısma+power tuşuna bastığımda led kırmızı şekilde yanıyor ve sönüyor ekran yine simsiyah nette araştırdım baya bi dünden beri kimisi jigle açılıyor diyor ama telefonun şarj girişine gerilim uygulamak bence sakat bişey hepten anakartını falan yakmak var işin ucunda jtag diye bir olay daha buldum anakartı çıkartıp bu cihaz ile sıfırdan rom yüklüyorlar ama bu cihaz elimde mevcut değil evde yapabileceğim bir çözüm varmıdır yoksa telefonu servise götürücem güncellerken kapandı ve birdaha açılmadı diyeceğim garanti gitmesin diye stock rom yüklerken telefondaki dataları falan silmiştim o şekilde kuruyordum herhalde root rom olayları anlaşılmaz varmıdır çözüm üretebilen

Nexus Root Toolkit ile "Back to Stock" adı altında Soft-Bricked/Bootloop şıkkını seçip Flash Stock + Unroot seçeneğine tıklamayı denediniz mi?

denedim telefon hiç ekran vermediği için flashlayamıyorki bootloader ekranı gerekiyor ama hiç açılmadığından o ekrana gelemiyorum zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca usb den şarza güvenmeyin

doldu diye yada bu sevşye sabaha yeter diye düşünüp sabah telefonu kapalı halde bulur telefon bozuldu zannedersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

ayrıca usb den şarza güvenmeyin

doldu diye yada bu sevşye sabaha yeter diye düşünüp sabah telefonu kapalı halde bulur telefon bozuldu zannedersiniz

Telefonun şarjı yüzde 80di bu olay olduğunda serviste garanti kapsamında anakart değişti full bricke anakarta müdahale olmadan çözüm şansı yok root ROM olaylariyla uğrasirken adam akilli USB kablosu kullanmassaniz ve elinizle çarpar bağlantiyi koparirsaniz yanlislikla basiniza gelecek olay bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, rom işlerinde emin olmadan işe kalkışmak sakıncalı bayağı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.