Yarın bazı aksaklıklardan dolayı fan alacağım.Ama diğer parçalarla bir uyumu var mı ? Yani istediğimi alsam çalışır mı?Giriş soketi falan var mıdır bunun? nasıl takarım?
2pin (genelde power fanları böyle olur pekte iki pinli fan yok ortalıkta) 3 pin 4 pin (2cıkısına baglı)
şekilde satılır bazı fanlar 3 pin olarak satılır anakartın üzerinde yervarsa takarsınız işlemci fanından hariç bazıları yine 3 pin olup yanında 4pinli molex kabloda veriliyor ordan güç aktarımı yapılıyor fan takmakta bi sıkıntı olmaz sadece yerine uygun alın
8cm = 80mm 9cm = 92mm 12cm = 120mm 14cm = 140mm veya daha büyük boyutlarda fanlar mevcuttur .
Ya benim fan işte üst köşede diğerlerinden ayrı bir yerde duruyor.Bouyultarını söyleyemeyeceğim ama kare diyeyim :D Takması çok sorun olur mu acemiyimdir?
bi cetvelle ölcün takmasında bi sorun olmaz vidalarını sökün fanı alın baglantısını cıkartın yeni fanı oraya takın vidalayın güç baglantısını yapın sallasan tutar
cıkarcağın fanın güç girişine bakaraktan anlaya bilirsin google yazsan bile cıkar 3pin fan 4pin fan diye
... diğer konuya baktım tozdan ve aşırı ısınmadan olabilir kapalı bi yerde duruyorsa yada hava akımını engelleyek bi yerde ısınmaya sebeb olur bunun haricinde sisteme dokunan biri olmadını varsayıyorum