şöyle oynanış olarak bir iki video var Şu videoları izleyince şaşırsam da oynarken gerçekten fark ediyor insan. Underground 2 grafikleri ve sürüşteki netlik + yansımalar gölgeler çok daha iyi. Rtx koymuş adamlar o zamandan. Belki underground 1’in devamı olduğu için daha iyi çalışabilmişlerdir. Sürüş olarak üçünün toplamını istesem de en iyisi underground 2 bence sonra most wanted ve carbon. Drift de en iyisi carbon. Grafik olarak un2>carbon>mw. Ve carbon ve mw de hızlanınca blur oyunun bütün detaylarını siliyor. Hikaye de üçü de güzel ama carbondaki karakterleri yedirme işi en iyisiydi. Harita olarak tabiki bayviews. Bütün bir Şehir atmosferini en iyi veren kendisi. Manzaralar sanayi bölgesi. Karanlık ama parlak şık havası. Keşke daha büyük olsaymış :) Diğerleri yandaş yemişi. Şarkılar da tabiki underground2. Modifiye de aynı şekilde. Yani underground her alanda neredeyse önde bence bunun sebebi de önceki oyun. Sizce hangisi daha iyi? Remaster olmalı mı hangisi olmalı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nfs Underground 2 Vs Most Wanted Vs Carbon
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yakın zamanda daha geçenlerde önce Most Wanted'ı tekrar baya oynadım bitirmesem de ardından Carbon'a göz attım. Sonra Underground 1'i baştan başlayıp bitirdim.
Her neyse daha yeni tekrardan taze oynamış biri olarak söylüyorum bana göre Underground ve Most Wanted'ın yanında Carbon'un esamesi okunmaz. Most Wanted'tan sonra Carbon'a geçince o oynanıştaki fark ve kötülük direkt gözüme çarptı araç sürerken. Sunum da kötü. Bu oyun NFS serisinde ancak kötünün iyisi olabilir bence. Underground'un büyük ilgi görmesinden dolayı biraz zorlama olmuş bir oyun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 1 Ağustos 2021; 23:45:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Fulton
Yakın zamanda daha geçenlerde önce Most Wanted'ı tekrar baya oynadım bitirmesem de ardından Carbon'a göz attım. Sonra Underground 1'i baştan başlayıp bitirdim.
Her neyse daha yeni tekrardan taze oynamış biri olarak söylüyorum bana göre Underground ve Most Wanted'ın yanında Carbon'un esamesi okunmaz. Most Wanted'tan sonra Carbon'a geçince o oynanıştaki fark ve kötülük direkt gözüme çarptı araç sürerken. Sunum da kötü. Bu oyun NFS serisinde ancak kötünün iyisi olabilir bence. Underground'un büyük ilgi görmesinden dolayı biraz zorlama olmuş bir oyun.Yani sıralarsak hangisi most wanted en iyisi sence? Senin dediğine katılıyorum most wanted arabalarıyla sesleriyle sürüşüyle carbondan daha iyi, carbon drift konusunda ve canyon yarışlarıyla güzeldi most wanted eksiğini kapatıyordu. Ama genel olarak daha kötü. Hikaye ilerlemesi daha güzeldi bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle 2 efsanenin yanında carbonu atalım rahatlayalım.
------------------------------------------------
ARAÇLAR.
Underground 2 araç bakımından daha çok Türkiyedeki gibi tuningli araçları ele almış ve çok daha detaylı bir modifiyeye sahip.
Most Wanted ise daha profesyonel işi yarış için uygun araçları ele almış.
Ben araçlar bakımından daha hoşuma gittiği ve daha detaylı olduğu için undergroundu tercih ederim.
--------------------------------------------
OYUN DÜNYASI - GRAFİK
Underground 2 daha çok gece polisler azken daha illegal görünen yarışları canlandırdığımız bir dünyaya sahip fakat gece parlayan ışıklar saçan mekanlar, arabaların farlarının renginin yansıması v.s çok hoş görülüyor.
Most Wanted ise Polislerle yüzleşip polislerden kaçarak, yarışlarda polislerin bizi kovaladığı güneşin kafamıza kafamıza vurduğu bir dünyaya sahip.
Dünya bakımındanda havası ve araçların görüntüsü sayesinde yine Underground 2 galip geliyor.
----------------------------------------------------
HİKAYE
Underground 2 Hikayesi neredeyse yok denecek bir oyun. Biz birini malup edince adam sinirlenip bizim aracımızı jipi ile eziyor bizde arkadaşımızın 350z sini emanet alıyoruz ve ilk aracımızı alıp maceraya başlıyoruz.
Most Wanted
The Run falan hikaye Tüm NFS Serisinin en iyi hikayesi net bu oyundadır. Kuzenimiz olacak Razor bize öyle bir kinlenmişki biz bu adamı her yarışta tokatlıyoruz sonra bu eleman bizim aracımızın gizlice yağ tıpasını gevşetiyor ve yarışın ortasında aracımız zortingen şıprazid olunca tabii ki kaybediyoruz ve anahtarına yarıştığımız için o güzelim M3 GTR Elden gidiyor. Bizde tabiki sinir yapıyoruz ve 15 kişiliik Blacklisti tek tek yenerek kendimiz polislere ve razora gösteriyoruz.
Hikaye bakımından her türlü Most Wanted kazanıyor.
----------------------------------------------
Bu üç şeye göre Kazanan sayısal olarak Underground 2 olsada hikayesi neticesinde benim sevgilim Most Wanted`dır
-
Underground 2 gençliğim.
-
Underground 2 bu işin teknik anlamda zirvesiydi. Motor modifiyesinin araca etkisi aslına uygundu. Yani Ecu sekmesi altında "Remove top speed limiter" i sökünce aracın son hızı artıyordu doğal olarak ama bunun araç performansına pek bir etkisi yoktu çünkü araca hiç bir şey yapmamış oluyorduk.
İşin bir de tuning kısmı vardı ki bildiğin arabaya yazılım falan yapıyorduk. Gücü belli alanlarda toplardım (ECU'dan 5000 devir civarı mesela, Turbodan da 8000 devir civarı) sonra şanzımanı da tam o devir aralığında kalacak şekilde ayarlardım arabanın performansı iyileşirdi. Bazen de zevkine gücü tüm banda yayar, daha lineer bir performans oluşturur, aracı tek bir viteste 2000 devirden 9000 devire kadar sürerdim fantezi olsun diye. Çünkü yapabiliyordum öyle derin bir modifiye olayı vardı. Sürüş fizikleri aslına daha uygun hatta bana göre simülasyona bile uygulanabilecek fiziklerdi. Görsel modifiye parçasında da günümüzdeki EA'dan beklenmeyecek bir cömertlik ile onlarca arabanın her birine binlerce modifiye parçası koymuşlar. Her araca onlarca bodykit (Tampon şekli aynı olsa da her araba için tek tek büyültüp küçültmek falan lazım), onlarca far stop tasarımı, onlarca yan ayna v.b kısaca modifiye konusunda teknik olarak en iyi oyundu. Tek sorun Bayview'de uzun bir düzlük yoktu.
Most Wanted'a gelince açıkçası bana göre serinin düşüşü başladı fakat hikayenin güzel sunumu, şehrin atmosferi ve grafiklerin bariz iyileşmesi sayesinde MW durumu kurtardı. Yoksa sürüş fiziklerinin ve kontrollerin gerçeklikten kopmaya başladığı (Ve bir daha da asla eskisi gibi olmadığı) ilk oyundu. MW'nin fizikleri yüksek hızlarda kurtarsa da, düşük hızlarda arabaların forklift gibi arkadan dönmeleri yüzünden safehouse tarzı yerlere girmeye çalışırken çok debelenmişimdir. Düşük hızlarda sağa veya sola basarak kalkış yapmayı deneyin anlayacaksınız dediğimi. Grafiklere gelince eski modellemelerin tamamen çöpe atılıp tüm araçların yeniden modellenmesi gerekliydi ama eski oyundaki araç ve modifiye parçalarının hepsinin de çöpe atılması demekti bu yüzden sadece 32 tane araba ve her araba için 3-5 tane modifiye parçası vardı. Upgradeler de eskisi gibi parça parça değil direkt paket paket yapılıyor ve her upgrade aracın belli bir özelliğini mutlak olarak artırıyordu. Gerçi işin biraz daha teknik kısmından çok "oyun" kısmına odaklanmışlar. Farklı farklı arabaları modifiye edeyim, tuning yapayım, yok şanzımanı kurcalayayım olayı gereksizleşmişti ve doğrusu ben de aramadım pek. Ben hikayeye sarmıştım. Ha bugün Ug2'yi tekrar oynarım ama Mw'i oynamam çünkü Most Wanted vereceğini verdi zaten. Underground 2 ise sandbox gibi o yüzden tekrar tekrar oynanır.
Carbon ise Most Wanted ile aynı motorla yapılmış, aynı fiziklere sahip bir oyundu ama hem hikayesinin MW kadar güzel sunulmaması, hem şehrin ve atmosferin MW'a göre çok daha kasvetli olması gibi sebeplerle MW'a göre daha sönük kaldı. Mesela Most Wanted'ı tekrar oynamam dedim ama sırf o güzel şehirde, güzel atmosferde turlamak için girip oynayabilirim ama Carbon'u onun için de oynamam.
-
Ben Underground 1 diyorum, ondaki yarış mücadele hissi digerlerinde göremedim.2 nin yarışları iyi olmasada modifeyesi çok iyiydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X