Şimdi Ara

Need for Speed Underground, RTX Remix ile yepyeni bir oyun oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Need for Speed Underground, RTX Remix ile yepyeni bir oyun oldu
    EA Black Box tarafından geliştirilip 2003 yılında piyasaya sürülen Need for Speed: Underground, ikonik serinin senaryolu ilk oyunu olarak oyuncularda ayrı bir yere sahip. 15 milyon kopyadan fazla satan oyun, halen NFS serisinin tutkunları tarafında bir gün "remake" olarak gelecek diye bekleniyor. Resmi bir remake ne zaman gelir bilinmez ancak Nvidia'nın RTX Remix'i ile orijinal Need for Speed Underground, adeta yepyeni bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

NFS Underground, RTX Remix ile hayat buldu

Need for Speed Underground için RTX Remix temelli modun yapımına bu yılın başlarında alessandro893 tarafından başlanmıştı. RTX Remix ile oyunlara tam ışın izleme ve modern işleme teknolojilerinin eklenmesi kolaylaşıyor. RTX Remix ayrıca oyun içi dokuları ve materyalleri PBR veya Fiziksel Tabanlı Render sürümleriyle değiştirmeyi kolaylaştırarak gelişmiş aydınlatma, derinlik ve diğer efektlere olanak tanıyor. Ayrıca RTX Remix, görüntü doğruluğunu ve performansı iyileştirmek için DLSS yükseltme, Ray Reconstruction ve Frame Generation için yerleşik desteğe de sahip.

Need for Speed Underground özelinde ise v0.1 sürümü bu hafta yayınlandı. Halen modun üzerinde çalışılıyor olsa da yeni sürüm performansı artırırken birçok yeni PBR dokusu ekleyerek yol ve duvarlar gibi unsurları daha gerçekçi bir hale sokuyor. 2.500'den fazla ışık eklenip güncellenirken ışın izleme, gölge ve yansımalar da Remix ile oyuna eklenmiş durumda.

RTX Remix'in AI özellikleri sayesinde de oyunun mevcut dokularının yükseltildiği bazılarının ise Stable Diffusion kullanılarak sıfırdan oluşturulduğu belirtiliyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise aşağıdaki video ortaya çıkıyor. Açıkçası şimdiden oldukça etkileyici görünüyor.

Ayrıca Bkz.Black State için ilk fragman yayınlandı: AAA kalitede Türk oyunu geliyor

Nvidia, geçtiğimiz haftalarda RTX Remix'in tamamen açık kaynak kodlu olacağını ve 20.000'den fazla mod yapımcısına ev sahipliği yapan platformun yeteneklerinin daha da gelişeceğini duyurmuştu. RTX Runtime SDK ve RTX Remix Toolkit'in açık kaynak haline gelmesiyle geliştiriciler ve mod yapımcılar teknoloji üzerinde daha fazla kontrole sahip oldular. RTX Remix Toolki şimdiye kadar 20.000'den fazla mod yapımcısı tarafından klasik oyunları modlamak için kullanıldı ve 130'dan fazla RTX remaster'ı üretildi.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99270/need-for-speed-underground-rtx-remix-mod-gets-one-step-closer-to-racing-perfection/index.html
    Kaynak:https://www.moddb.com/mods/need-for-speed-underground-rtx-remix

• Underground 2 için bekliyoruz

• Berbat! Geliştirilmesi gerek. Işıklandırmayı geliştirmişler eyvallah, ama hatalı tarafları var. Dokuların bazıları iyileştirilmiş, bazıları aynı kalmış ve göze batıyor. Bulanıklık efekti iptal edilmiş, oyunun en önemli özelliklerinden biriydi. Belli ölçüde kullanılabilirdi.

Orijinal hali çok daha güzeldi.

• Bunu 4k da tekrar oynamak isterdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence olmamış. Orijinalinde daha canlı ve daha renkliydi. Gerçekçi yapalım derken soldurmuşlar oyunu.

• Basitçe bir düzenleme yapıp oldu bittiye getirilince insanlar baktığında yüzlerce eksikleri sayabilirler, RTX Remix'in sağladığı kolaylığı bütünüyle emeksiz remake yapma kafasına girmemeleri lazım fakat oyun yapımcıları da ticaret erbabının bir türü olduğu için çalışma bittiğince ortalaması yine video'daki gibi özentisiz çıkabilir, etiketi basar geçerler. sırada ne varsa ondan devam ederler ki nasılsa protesto eden yok. batan çıkan firmalar protestodan değil kötü oyun yapmaktan becerememekten batıyor. :))

• Bu remake değil miydi ya? Ben çok büyük bir fark göremedim, sadece arabalar değişmiş. Dünyaya dair hiçbir değişiklik yapılmamış. Geliştirilmediği sürece oynanmaz bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazı header'da asla gerçek bahsedilmediği için insanlar herhalde EA'dan gerçek remake sanmış. Hayır. Bazı modcuların RTX Remix SDK'sı kullanarak ışıklandırmayı ray tracing'lendirmesi ve bazı texture'ların upscale edilmesiyle topluluk tarafından yapılan bir mod bu.

• Dehşetül vahşet 🔥

• Her zaman hayal ettigim acaba NFS High Stakes'e bir remastered gelir mi?

Hasar almanin oldugu son oyun olan High Stakes 1998 versiyonu serinin en zevklisiydi. Motoru yaptiramadan yarislara katilip 3. vitesten yukari cikamadan 1. olmaya calisiyorduk.

Esas High Stakes'e gelsin remastered :)

Bu arada grafikler falan boyle degildi uyduruyorlar, ben bu oyunu 1999 yilinda Elsa 3D gozluk ve Gigabyte GA-660 TNT2 Ultra ile 1280 x 1024x32 bit, very high detail'de oynuyordum 120 hz Sony Trinitron flat monitorumde :)

Creative Sound Blaster live EAX ses karti ve Cambridge Soundworks FPS 2000 4+1 hoparlor ile ciddi soyluyorum 2024'te oyle bi teklonoloji yok Need for Speed Underground, RTX Remix ile yepyeni bir oyun oldu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Temmuz 2024; 16:17:47 >

• Nurullah(Doku) N kullanıcısına yanıt

Topluluk yapımı mod bu.

• Mythre kullanıcısına yanıt
    Biliyorum dostum yazıda anlatılıyor zaten. Demek istediğim yapılan bu modda elle tutulur derecede bir değişim olmamış. Öyle ki en eski pc lerin bile çalıştırabildiği bir oyunu sağlam donanım isteyecek hale getirmişler. Eğer ki yapılan değişiklikler oyuncuya geçmezse yapılan modun da bir anlamı kalmaz. Ama ilerde düzelteceklerini düşünüyorum.

• Baya iyi olmuş

• oyun gerçekten araç sürmekse Need For Speed Porsche Unleashed üstüne daha yaratılmadı. asıl bunun remixini bekliyoruz

• BorckaArtvin kullanıcısına yanıt

+ Test Drive Unlimited de güzeldi sürüş konusunda.

• Nerden indiricez bu oyunu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hem soluk hem Cırtlak renkler. Dokularda gerçekçi olmamışki paintten çizilme gibi durmuş oyun. Ağır saçmalamış rtx ve stable diffusion üstünede donanım gereksinimi çok artmış

Şahsen oyunun bu halini görüpte yok abi bu olmamış koymayak internete bunu diyen biri çıkmamış mı aralarında?

2 tane dandirikten Reshade modu atsan bundan daha canlı daha iyi ışıklandırma ve reflection ekleyen modlar var üstelik sistemi hiç yormuyorlar.

Arkadaş grubu arasında Ya...k gibi olmuş abi diyen adam eksikligi çekmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 12 Temmuz 2024; 10:53:52 >
  • Harbiden değişmiş cep telefonu kalitesinde harika.

• Sesleri duyunca bir nostalji yaşadım ama keşke sese de el atsalarmış.

Güzel olmuş ama yepyeni olmamış tabi.

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt
    21 yıllık oyundan ne bekliyorsun?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.