Nihal Atsız'ın bütün kitaplarını ilk aldığımda 2-3 ayda bitirmiştim ve hepsini tekrar tekrar okudum ve bu tarzlarda başka kitaplar arıyorum. Özellikle Ruh adam tarzı yavaş ama sıkmayan bir anlatımı olan psikolojik roman ya da Bozkurtlar tarzı eski zamanlarda Orta Asya'da geçen tarih romanı olarak önerebileceğiniz kitap varsa çok sevinirim. |
Nihal Atsızın kitapları tarzı kitap önerileri
-
-
cengiz aytmatovun gün olur asra bedel kitabını tavsiye edebilirm hocam
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam, cidden merhum Nihal Atsız'ın kitapları çok güzel, onun gibisini bulamıyorsun. Nihal Atsız okuduktan sonra başka yazarların tarihi romanları yavan geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bozkurtlar gibisini bulamazsın. Piyasada o tarz gibi görünen bir sürü ergen gazı kitap var. -
Hocam, Nihal Atsız'ın üslubunu çok beğeniyorum. Ruh Adam kitabını okuyorum, biraz ağır ilerliyor ama ginede sarıyor. Okuduklarım film izliyormuş gibi aklımda canlanıyor. -
Tweetin ss'sini almıştım bir ara okurum diye. Ahmet Bican Hoca Göktürkler döneminde geçen 8 roman tespit etmiş.
Nihal Atsız gibi edebi dili olan varsa bana da haber edin :)
Edit: Şarj yüzdesine bak aga
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 24 Temmuz 2020; 3:14:16 >
Hocam, Ahmet Haldun Terzioğlu'nun Cengiz Han setini okudum. Nihal Atsız'ın eserlerinde aldığım tadı vermedi. Günümüz yazarlarından edebi dili Nihal Atsız kadar güzel olan pek yok. -
Ahmet Haldun Terzioğlunu onermisler evet güzel bir kitap ama bilimselliği olmayan bir kitap bunun yerine Ahmet Taşağıl hocanın kitapları (katıldığı bir programda sunucun Ahmet hocanın kitaplarının Hardvard da okutuldugunu söyledi) öneririm hem bilimsel hem akıcı
Tarihçi Harold Lamb'ın Emir Timur diye bir tarihsel romanı vardı. O hoşuna gidebilir. Yine Harold Lamb'ın Cengiz Han romanı da var.
Mustafa Necati Sepetçi Oğlunun ''Dünkü Türkiye Serisi"
1- KİLİT
2- ANAHTAR
3 - KAPI
4- KONAK
5 - ÇATI
6 - ÜÇLER YEDİLER KIRKLAR
7- BU ATLI GEÇİDE GİDER
8- GEÇİTTEKİ ÜLKE
9- DARAĞACI
10- EBEMKUŞAĞI
11- SABIR
12 - GÜNDÖNÜMÜ
Peyami Safa- Attila
Kemal Tahir-Devlet Ana
Abdullah Ziya Kozanoğlu - Savcı Bey
Buraya kadar Atsız'ın tarihi romanlarına benzer tarihi romanlar önermeye çalıştım elbette farklılıklar vardır
Şimdi ise Ruh Adam'a yakın gördüğüm kitap önerilerini yazayım
Peyami Safa - Matmazel Norilya'nın Koltuğu
Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar
Ahmet Hamdi Tanpınar- Saatleri Ayarlama Enstitüsü
Bu kitapları Ruh Adama nispet önermemin sebepleri ise insani varoluşun sosyo-politik ve psikolojik yönlerine değinmeleri , bunu yaparken aynı zamanda bir toplum ve siyaset eleştirisinde bulunmaları, hepsi aynı fikre ya da görüşe hizmet etmiyor hatta yer yer çatıştıkları noktalar mevcut ancak bu şekilde bir okuma alışkanlığı edinmek, dünyayı yorumlamak ve farklı insan psikolojilerini anlamak hususunda önemli katkılar sağlar
-
Hocam, arkadaş roman önerisi istediği için Ahmet Haldun Terzioğlu'nu önerdim.
Hocam, Çağlayan Yılmaz'ın eserlerinide öneririm. Okuduğum tarihi romanlar arasında Nihal Atsız'ın üslubuna en yakın olan kişi Çağlayan Yılmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X