Şimdi Ara

Tarih Kitapları Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genel Türk tarihi ile ilgileniyorum bana temel kazandıracak kitaplar önerir misiniz ?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultavires -- 25 Mayıs 2021; 16:38:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu yardımcı olabilir belki hocam:

https://forum.donanimhaber.com/tarih-kitabi-tavsiyeleri--80464029?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• İlber Ortaylı - Türklerin Tarihi 1-2
    şahsen okudum güzel kitaplardır.
  • İlber hocanın tarihimiz ve biz kitabını da oldukça güzel
  • Sorularla eski Türk tarihi ali ahmetbeyoglu

Koktengrinin çocukları ahmet tasagil

Türk Milli kültürü İbrâhim kafesoğlu

• Ahmet Haldun Terzioğlu. 4.Murat-Kanlı Taht okumaktayım.Daha önce böyle bir tarih kitabı okumadım.Roman havasında, oldukça akıcı güzel bir kitap.Yazarın okuduğum ilk kitabı.Bundan sonraki kitabımda aynı yazardan olacak.Okurken vaktin nasıl geçtiğini anlamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarih Kitabı Tavsiyesi İstiyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İslamiyet öncesi için Ahmet Taşağıl, Osmanlı için Halil İnalcık ve İlber Ortaylı iyidir. Bunlar dışında bildiğim Osmanlı için Ahmet Şimşirgil var Kayı serisinin yazarı.
  • Tek kitap için Jean-Paul Roux'un Türklerin Tarihi kitabı var.

Başka bir konuda önerilmemiş. Konuda tavsiye edilen yazarlar var.https://forum.donanimhaber.com/jean-paul-roux-okunur-mu--129333856

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökbilge -- 18 Ekim 2017; 15:24:47 >
  • Tarihi roman okumayı seviyorum dersen şayet Beyazıd Akman'la İstanbul'un fethini anlatan Dünyanın İlk Günü - İmparatorluk 1 ile tanıştım, çok iyiydi kitap hatta en iyi eseri diyebilirim. Ondan sonra Son seferad ve Osman 1-2 eserlerini okuyabilirsiniz. Dünyanın ilk günü eserini beğenirsen Son Seferad'ı da alırsın ki ben kime önermişsem çok beğendiler eseri.

Halil İnalcık ağır gelebilir, ama hocaların hocasıdır. Ekrem Buğra Ekinci çok didaktik gelebilir. İlber Ortaylı hakkında pek bir malumatım yok o yüzden İlber hocayı es geçiyorum.

İslamiyet öncesi Türk tarihini öğrenmek istiyorum dersen H. Nihal Atsız'ın Bozkurtlar serisini tavsiye edebilirim. Selçuklu tarihiyle alakalı Cihan Piyaleoğlu eser çıkarmış ancak inceleme fırsatım olmadı ki bu kitabında Sultan Alparslan'ı anlatıyor. Ahmet Taşağıl Gökbörü'nün izinde kitabında Türki cumhuriyetleri tek tek anlatıyor.

Talha Uğurluel'i önermiyorum çünkü google romancılığı onunki bir nebze, onun yerine çıktığı tv programlarını izleseniz de pek bir şey kaybetmezsiniz açıkçası.

• Türkler'in Tarihi - Jean-Paul Roux

Kesinlikle okunması gereken bir kitap.

• ilber hocanın kitaplarını alıp okuyabilirsin. Bunun dışında hatıratlar çok önemlidir tarih yazıcılığında. Hatırat okumanı da öneririm. Elçilerin gezginlerin askerlerin hatıratlarını okuyabilirsin. Mesela tahsin paşanın yıldız sarayı hatıraları var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.