Nihilast sence gözlerimiz bize oyun mu oynuyor. veya gördüğümüz şeyi yorumlayan beynimiz, bizleri kandırıyormu? Eğer beynime ve gözlerime güvenemeyeceksem neye güvenmeliyim?
Veya şöyle sorayım aynanın önünde durup kendine baktığında varlığını nasıl yorumluyorsun.
Ruhun ile bedeninin etkileşimini nasıl açıklıyorsun?
Dikkat ile bakmak için gereken bir şey yok sevgili Silent Scream! İstenilen ölçü o bakışın değerini verir. Sana göre, bana göre anlamları çoktan sınamaya tutuldu. Ve aniden yok oldular! Farkında olmadıkları ise aslında hiç bir şekilde var olmadıkları!
Kendinde bir titreme hissediyorsan, sana göre anlamına daha da yoğunlaşarak çözümle! Gözlerini aç, gördüğünü yorumla! Eğer beynine güveneceksen gözlerine güveneceğinden öte zırh giyin! VEya güvenç istemini neden sorguladığını sana sessiz bir çığlık olarak gösteren herhangi bir şeye takıl!
Aynanın önünde durup kendine bak! Gözlerinin ta içine bak! Gelecek, üstüne yürüyecek olan çoğul şeyleri mantığına yuvarla! Neticede mantığın bir piyonusun! Ama bir noktadan sonra isyan ediyorsan yaklaş!... Mantıl seni kandıramaz artık! Yaklaş!...
En iyisi bu konu burada noktalansın! Zaten kayda değer bir alanı yok! Sizin için!
Benim için mi! Ha!Ha! Zaten olamaz!
Hahahaha!
Oldum bittim bu felsefi akımları anlamadım.
Adamlar düşünüyorlar düşünüyorlar düşünüyorlar
ve kedi düşüncelerinde boğuluyorlar
nihilast arkadaşaın yazdığı yazıları okudum ve bir tek aynaya bakma ile ilgili enteresan sözler duydum ama hayat aynada saklı bir ölçüde ama o ayna için değil kendini görmen içindir.
etrafı yorumlamak ve kendine göre yorum yapmakla uğraşır filozoflar.
Biri der varlık vardır diğeri der varlık yoktur başkası da varlık var da olabilir yok da olabilir
ne olacak bu filozofların hali.
gözlerini dört aç ve aklını vicdanını çalıştır.
quote:
Eşki sözlükten alıntı : nietzsche okumus populer underground 21. yüzyıl prozac gençliği tarafından popularize olan ve cogu zaman yanlış anlaşılan bir düşünce akımı. yapılan yada yapılacak şeylerin hiçbirşey oldugu gercegi nihilist bir insanı hiçbirşey yapmamaya yöneltmez. nihilist insanı kalıplaştırmadan, bu ögretiyi dogru bir şekilde anlayan yada ögreti hakkında bilgisi olmayıp bu şekilde yaşayan insanlar, hayat anlamsızdır diyip herşeyi birkenara atmazlar. hayat anlamsızdır yaptıklarım anlamsızdır ancak anlamsız olması yapmamam anlamına gelmez düşüncesi hakimdir. bu açıdan, yapıyorum ama anlamsız oldugunu biliyorum cümlesi nihilizm'i dogru olarak tanımlayabilir. (chebyshev, 23.01.2002 05:45 ~ 24.01.2002 06:06)
quote:
Girmiyor: Ateizmin bence çöktüğü nokta şu; 70 yıl yaşayan birisinin yaptığı tüm iyi veya kötü şeylerin hiçbir anlamının olmaması. Öldüğü anda kendi dünyasının yok olması yani tam bir karanlık veya sonsuz uyku hali diyelim. Bu durumda yaptığı veya yapmadığı şeylerde kendisi için yok oluyor. Sonuçta yaşadığı hiçbirşeyin anlamı yok ha şimdi ölmüş ha 40 yıl sonra. İster mükemmel bir hayat geçirsin isterse çok sefil. Çok kötü bir hayatsa zaten yaşayıp işkence çekmek saçma oluyor , çok iyi bir hayatın ise 5 dakikalık bir zevkten farkı kalmıyor çünkü nasıl olsa unutulacak, örneklemek gerekirse 20 yıl önce yediğim çukulatanın hatırladığım, o zaman büyük haz aldığım bu maddenin,hala var olduğum halde şu an için bi anlamı yoksa, öldüğüm zaman yani yok olduğumda kocaman bir hayatın nasıl bir anlamı kalır?
bu terimi azıcık araştırdım ve bu yazdığım aklıma geldi. Bilmeden nihilist görüşten bahsetmişim Buradan şu görüşe vardım nihilist görüşün ateizimden farkı hayatın anlamı olmaması üzerinde yoğunlaşmış. Dolayısı ile zaten bu görüşe göre inanılacak ve bir beklenti içinde olacak bir tanrı olmamalı eğer olursa hayatın anlamı bulunmuş olur. Eğer hayatın bir anlamı yoksa aklıma nihilistlere şu soruyu sormak geldi: Madem hayatın bir anlamı yok bir nihilisti kendini öldürmekten alıkoyan nedir?
Not:Bu arada şu alıntıyı görünce yazdığın yazılar aklıma geldi.
quote:
Eşki sözlükten alıntı : yaşamın anlamı sorusuna yanıt bulamama durumudur. içine fazla gark olunduğunda insanı depresyona sürükleyen ya da depresif durumda daha çok içinde olunan bir bakıştır yaşama. (beko, 28.11.2002 01:03)
Ayna! Orda ki sen! Aslında tektin! Ama şimdi değilsiin! Bir burdasın, iki gördüğünsün! Neden onu oradan çıkarıp beynini patlatmıyorsun!
Alıntı kimlikler! Yaşamının bir alıntı olduğunu düşündün mü? BAŞKA'nın iğrenç düşüncesinin bir parçası mesela!
Kendini öldürmekten alıkoyan: İnan bana sorduğun soruyu cevaplandırabilrisin!
hayat sadece bir sanrı bizse sadece bir roman karakteri kadar yapayız sadece olduğunu sandığımız şeyleri olduğunu varsaydığımız akıl ve duygularla analiz ediyoruz halbuki boşluktan başka hiçbirşey yok yokluk ve boşluk ironik bir şekilde varolmanın anlamını taşıyor içinde BENCE!!!
bende biraz kuşgucuyum yani scepticism im ama biraz.. bu topigi okuyunca şüpecilik duygularım canlandı ..
quote:
Orjinalden alıntı: zargana
bende biraz kuşgucuyum yani scepticism im ama biraz.. bu topigi okuyunca şüpecilik duygularım canlandı ..
duyguların seni yanıltıyor olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: krushmut
hayat sadece bir sanrı bizse sadece bir roman karakteri kadar yapayız sadece olduğunu sandığımız şeyleri olduğunu varsaydığımız akıl ve duygularla analiz ediyoruz halbuki boşluktan başka hiçbirşey yok yokluk ve boşluk ironik bir şekilde varolmanın anlamını taşıyor içinde BENCE!!!
bu söylediklerini düşünüyorum yani aslında sen yoksun ,ben var olduğunu sandığım bu yazıyı düşünüyorum, yok aslında ben düşünmüyorum bu sadece akıl ve duygularla analiz ettiğim bir his, hayır akıl da yok aslında o yüzden analiz etmiyorum yok yok etmiyorum diyemem etmemekte bir faaliyettir faaliyette yok aslında , yokluk ve boşluk var sadece , aslında onlarda sadece senin içinde krushmut. senin için yok ve senin için yok sen yoksun. Şu an yazılan yazıların bir sahibi yok bu yazıların sahibi de senin içindeki o boşluk. bu boşluk boş haliyle bile ne kadar dolu biraz da doldursan o boşluğu kim bilir daha neler neler çıkar aslında çıkmaz çıkamaz çıkacak yerlerin ağrıyo ama aslında ağrımıyo sen öyle sanıyosun aslında sende öyle sanmıyosun, sanamıyosun sanacak yerlerin yok beyin yok organ yok his yok sevgi yok aşk zaten yalan yalan mı dedim hayy ben ne ettim pardon yalan diye bir şey de yok bunlar sadece yansımalar olmayan beynindeki olmayan düşüncelerin olmayan kulak ve gözlerden gelen bilgilerle yoğrulmuş yansımaları aslında yansıma bile değil...
İşte bende bunları anlıyorum
iki farkımız var, siz olmayan yaşantının sona erdiğinde hiç yaşamamışlıktan farkı kalmadığını söylüyorsunuz, bende şu an aslında yaşamadığımı sizin ölüm sandığınız şeyden sonra hayata başlayacağımı söylüyorum.
size bir not daha eğer varlığın elektrik fişi olsaydı ve o fiş çekildiğinde her bir atomun tek tek protonuna güç veren her bir elktronunu durmadan döndüren o güç o gücü saniyenin bilmemkaçtrilyonda birinde durdursaydı veya güç verilemeseydi ne olurdu birde bunu düşünün, kargaya kuşa aynaya değilde atomu durmadan döndüren gücün sahibini hissederek biraz titreyin irkilin ve kendinize gelin. Olmadığını düşündüğünüz herşeye her an güç veren ve her an her an hayatı devamlı yaratma halinde olan bu gücü düşünün ve 70 yıl sonunda uyandığınızda pişman olmayın. Hem vallahi hem billahi size bunları yazdığıma o gücün sahibi şahit olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: AE_ferhat
iki farkımız var, siz olmayan yaşantının sona erdiğinde hiç yaşamamışlıktan farkı kalmadığını söylüyorsunuz, bende şu an aslında yaşamadığımı sizin ölüm sandığınız şeyden sonra hayata başlayacağımı söylüyorum.
size bir not daha eğer varlığın elektrik fişi olsaydı ve o fiş çekildiğinde her bir atomun tek tek protonuna güç veren her bir elktronunu durmadan döndüren o güç o gücü saniyenin bilmemkaçtrilyonda birinde durdursaydı veya güç verilemeseydi ne olurdu birde bunu düşünün, kargaya kuşa aynaya değilde atomu durmadan döndüren gücün sahibini hissederek biraz titreyin irkilin ve kendinize gelin. Olmadığını düşündüğünüz herşeye her an güç veren ve her an her an hayatı devamlı yaratma halinde olan bu gücü düşünün ve 70 yıl sonunda uyandığınızda pişman olmayın. Hem vallahi hem billahi size bunları yazdığıma o gücün sahibi şahit olsun...
duygularını çok iyi anlıyorum.fakat sorun şu ki benim söyledğin gibi yaşamın bitmesinden sonra bişi olmayacağına inanmıyorum ben yaşamın varlığını ölümüde yadsıyorum.ölümden sonra bir yaşam olmasıda açıkcası umurumda değil çünki benim kanımca bunun seçimide gene bizim sanrı kişilimizde saklı.yani ölümden sonra yaşamakta aynı sanrının bir devamı olacak. herşeye güç veren yüce kudret de aslında ''hiç''.bundan tanrı yok u çıkarma sakın sadece eğer tasavvuf erbabını bliyorsan hiçlik makamıdır en yüksek makam.benliğin yok olması.benim önceki mesajım için yağtığın her yorumda yok yok bende yokum yok yok oda yok demişsin asıl sorun şu ki insanoğlu ağzını her açtığında benlik boyutuna iner(burada ağızı açmak dşünmeyide kapsar).O yüzdendirki çok konuşmamak ulu kişilerin ortak özelliğidir. namaz meditasyon gibi ibadetlerinde asıl hedeflediği açata budur zaten benlik belasından kurtulmak.sanrılardan ayrılmak.sanrılar insanı sınırlar zayıflatır o yüzden en ulu kişiler en büyük mucizeleri gerçekleştrebilir.çünki onlar için sanrılar yoktur istedikleri istedikleri anda olur. ve bilmiyorum hiç deneyimledin mi kendinden geçtiğin düşünmediğin her an huzur vardır.akıl bir araçtır sadece bizi ele geçirdikçe bizi derde atar gereksiz gürültü yapan bir makine gibi.aslında konuştukca uzayacak bir konu sonuda gelmez sadece ne demek istediğimi anlatabiliyorum sanırım
AE_ Ferhat! Seni kendi cennetinin kuyusuna atıyorum! Kuyuda sadece yaşayacaksın! İnan bana başka bir halt olmayacak!
Hepinizi pisliğin dipsiz kuyusuna atıyorum! Çürüyün inşaallah! Bir ara kendimi de atıp çürümüşlüğün nasıl bir tadı olabileceğini tanımlamak için geviş getireceğim!
Sizi buz heykelleri! Ama çoğunlukla iyi çocuklarsınız! Çünkü hepinizi seviyorum! Yani ne bileyim içimden geldi!!!!!!!!! Ama sıcaklığım sizi eritecek ve daha sizi doyamadan eriyeceksiniz! Kaderim hep böyle su tutar!
Boğazın kesildi! Skyphos! SAna o noktayı hazmetmeni dilerim! Kesilmeden önce!
VE forum adminlerine bir söz: Delik sadece merhamettir! Merhamet dileyin!
Şimdi kusura bakmayın ama hepiniz komple hayal aleminde yaşıyorsunuz. Herşeyin temelinde madde yatar. Düşüncenin temeli de maddedir, duyguların temeli de maddedir. Maddeler olmadan hiçbir şey olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: kaotika
Şimdi kusura bakmayın ama hepiniz komple hayal aleminde yaşıyorsunuz. Herşeyin temelinde madde yatar. Düşüncenin temeli de maddedir, duyguların temeli de maddedir. Maddeler olmadan hiçbir şey olmaz.
Senin için saadet dilerim! Maddenin ağzına giren ağzına girildiğini bilir! Madde bilecek halde değil denir!
quote:
Orjinalden alıntı: Nihilast
Alıntı kimlikler! Yaşamının bir alıntı olduğunu düşündün mü? BAŞKA'nın iğrenç düşüncesinin bir parçası mesela!
Kendini öldürmekten alıkoyan: İnan bana sorduğun soruyu cevaplandırabilrisin!