Şimdi Ara

NİHİLİST SÖYLEŞİ! BUYRUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bir tutum belirleyip imkan sunuyor. Ben de size yeni bir imkan sağlıyor ve bu konunun ne kadar işlevsel olduğunu göstermeye çalışyorum. Sadece doğal tepkilerinizle hareket edin ve kendinizi açıklayın!

Sizce nedir nihilizm? Anlama doğru uzun bir yol sergileyin!
    Buyrun! Hodri meydan!
    Sorularınız için burdayım!

• nihilizm den ne anladığımızı yazmamızı mı istiyon tam anlamadım

öle ise bile yazsak nolcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakirdilek

nihilizm den ne anladığımızı yazmamızı mı istiyon tam anlamadım

öle ise bile yazsak nolcak

Acaba diyorum istençli bir tutum sergilenip birşeyler tüketilirse bildik ağızlardan kendi doğal görüntüleri ile bana veya bizlere ne sunabilirler?

İstediğim belki bir sınır noktasında buluşanlar olur! Yani onların bir tür sınamaya girmeden kendi benliklerini sammi olarak açıklayacakları bir ortam yaratmak! Karşıt veya tamamen özgür bir tutum bir hak! Hakkınız, hatta tepki vermek gibi doğal bir ihtiyaç da karşılansın! Sizin için ve gelecek sorularınız için saddece isteme dayalı ve sadece keyif almak için, anlamı sorgulamadan zaten, bir cevap yazabilirim!

Buyrun!
  • üslubunu tuttum kardeş

tüketmek kelimesini kullanmasaydın keşke

hangi sınır noktası

sen kimsin de ortam yaratıyosun

anlamı sorgulamıcaksan neyi sorgulucaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakirdilek

üslubunu tuttum kardeş

tüketmek kelimesini kullanmasaydın keşke

hangi sınır noktası

sen kimsin de ortam yaratıyosun

anlamı sorgulamıcaksan neyi sorgulucaz

Ben size bir öneri sunuyorum: SAdece bir istemin geri tepilmez arayışını karşılamaz bu! Tek istenilen bir kuytu yer ve onun izahı! Ama bir şekilde kendi ağzından! Tamamlnmış olmalı ve değili kendisini isterse assın, bırakılacak en yeni iktidar ise onu tutmaz zaten!

Bir yerde durup çoşacak bir ırmak tanımak istersen onu oluşturmayıda isteyeceksin bir gün! Sınır kendi anlamlarında boğuşacak bu ortam tabulalarının oluşturduğu birebir aynı döngüyü temsil ediyor! Yani etrafalrında dönünce bu sınır kör gözlerle bile algılanacak!

Tüketim bir kavramdır, kavramların iştahı ise büyüktür. Sürekli yutkunurlar ve boğarlar içinde kavarayan kişiyi!

SAmimice ve doğal fikirler buraya dökülsün bir söyleşi havası sadece! Ve tabiiki tepkiler büyüsün!

İz bıraktığınız için saol!

• men çi guyem

tanburem çi guyed
  • Lütfen açık olun!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böle bişey istemeye senin hakkın var mı
  • Benim istemeye fakat senin de cevap vermemeye hakkın var?

sSonuçta kah burdan kah şurdan toplasan ancak bir bezirgan düşecek yola, elinde avucunda sadece bir yol! Uzun ama kolay yürümeye ve açık yeni yeni yollar çıkarmaya!

Ya kendinizi dile getirin demiyorum! Aslında ilk bakışata aklınıza gelen şey nedir! Kendi tepkinizi dile getirin!

İFADE ETMEK MEVCUTSA SÖYLEŞİYE BUYRUN!
  • quote:

bakışata aklınıza gelen şey nedir

Nihilizm hakkında çok bilgiye sahip değilim.Madem ilk aklıma geleni soruyorsun .Nihilizm=Hiçlik.. Hiç bir şey yoktur.Varolmamışıtır.Belki de sonu olan şeyin hiç varolmadığını düşünüyorlardır...Madem Nihilist olan sensin, senin inandıkların üstünden gidelim.Bu konu sokaktaki adamın bilgi sahibi olacağı türden bir şey değil. Ben merak ediyorum Nihilist bir kişi nasıl bir psikolojik yapıya sahiptir.Dünyayı nasıl yorumlar, günlük hayatını nasıl yaşar.Yaşama sevinci ile mi doludur, yoksa keder mi yüklüdür? Eğer sen kendini ortaya koyarsan ben de ne yapmam gerektiğini anlayabilirim. Böylece sözlüye kalkmış lise öğrencisi gibi olmaktan kurtulurum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

bakışata aklınıza gelen şey nedir

Nihilizm hakkında çok bilgiye sahip değilim.Madem ilk aklıma geleni soruyorsun .Nihilizm=Hiçlik.. Hiç bir şey yoktur.Varolmamışıtır.Belki de sonu olan şeyin hiç varolmadığını düşünüyorlardır...Madem Nihilist olan sensin, senin inandıkların üstünden gidelim.Bu konu sokaktaki adamın bilgi sahibi olacağı türden bir şey değil. Ben merak ediyorum Nihilist bir kişi nasıl bir psikolojik yapıya sahiptir.Dünyayı nasıl yorumlar, günlük hayatını nasıl yaşar.Yaşama sevinci ile mi doludur, yoksa keder mi yüklüdür? Eğer sen kendini ortaya koyarsan ben de ne yapmam gerektiğini anlayabilirim. Böylece sözlüye kalkmış lise öğrencisi gibi olmaktan kurtulurum..

Önce şöyle derinlemesine düşünün demekten öte sadece bir nevi yorumlarınızn saydamlığı ilgilendirir beni! Acaba kesif bir ortam sergileyecek derecede karmaşık anlamlarınız varmı onu merak ediyorum. Bunu sırf istemlerimin doğrultusunda gerçekleştiryor ve dipsiz bir kuyuya atıyorum.

Herkesin bir açık mevkiden yola çıktığını düşünüyorsan, açık bir kapı bulup bana ister doğal bir güdü ile istemine bağlı başka bir ifade ile de sunum yapabilirsin! SEnin bir sınama istenci düşüncen senin kendi paylaşımının sana yorumlanan kısmını verir. Ben senin bir noktadan sonra bu konu hakkındaki tepkini istiyorum!

Ve bu konunun açıklayacağı hiçbirşey yok benim dilimde sabitleştirirsek eğer! Ama sizin için veya anlamı mevcut durumların cevap yaratma hikayeleride mevcuttur!

Buyrun! Burası ne şark köşesi, ne de garp! Tutunduğunu kadar durun, doğal dürtülerinizi ayağa kaldırın!

• Biraz düşüneyim.
  • Buyrun açık kapılarınız dan faydalanın düşünürken! Kapanmadan bilahare hızla yürüyün! Veya koşun! Ama nefesinizi, onu tek bie şekilde anlayan vucudunuzu da zora sokmayın!
  • Nihilizmin insanın yapısına uygun olmadığını düşünüyorum.. Kural tanımazlık, itaatsizlik, her şeyi reddetme -gerçi kendini de reddetmiş oluyor--...Düzensizlik, kötü bir dünya hayali.. Acaba diyorum nihilizm hakim olsaydı dünyaya daha mı iyi olurdu?? Hayır!..Neden?..Bence insan özgür olmak istemiyor, itaat etmek istiyor, bir düzene uyum sağlamak onun bir parçası olmak istiyor. Sevilmek istiyor..Ama seviginin olmadığını iddia ederken nasıl sever-sevilir?..
  • İnanın bana sevgili dostum:) Nihilizm bir reddetme değildir, Kural tanımazlık değildir, İtaatsizlik değildir!

O bir noktada durmaz, yürümez, koşmaz, tepki toplamaz, yorumlamaz, iştahı yoktur, hareket kabiliyeti yoktur, sabit değildir, bıkmaz, usandırır, hedefe yol göstermez, sebebi meyillenmez, asla ortam yaratmaz......

'O' diye bir şey ise tartışma konusu olamaz!

O bir bunalım gerektirir denilirse bile değer taşımaz! Durduğun yerde duramazsın! İkamet bir bulunmadır, unutma!

İnsani kavrmalrın nakışına bulanmadan yürüdüdüğünü ise savunanlar zorla bedenlerine ve benzetme buldukları ruhlarına yeni maskeleri takıyorlar!...

Nihilizm, kavram kargaşasına bulaşmasın diye ise kendisini zorunlu olarak hesap dışı da yapmaz!

İlerleyen açık bir şekilde ilerler! Ama ilerleyen ilerlediğini açık bir şekilde göremez! Ve gördüğünü ise... İşte saçmalama noktası yaklaşıyor burdan ileriye!....

Aynada gözlerinin içine bak!

Ve herşeyin iiçine et!

• Aynada gözlerimin içine bakıyorum.Bana bakan kendimi görüyorum..Tırsıyorum....
    Diyorsun ki,hareket kaabiliyeti yoktur, sabit durmaz...Eğer öyleyse bu özelliklere bir de "akıl almaz" ı eklemeliyiz.

Sürekli ilerliyorsak, ilerediğimizi anlmadan ilerliyorsak ve hiçbiryere varmıyorsak acaba kendi etrafımızda mı dönüyoruz??..DEğişim yaratmayan ilerlemenin ne faydası var? "Fayda" kelimesi bir kısıtlama gibi görünüyorsa, onun yerine "anlam" kelimesini de koyabiliriz.
  • Kendine yeterince bakmadın! Kendini gördüğünnü zannettin! Orda duran sen, bir bakışa yenildin! Kendi bakışına!

Kendini gördün: Hayır, görmedin! Gören gözlerinin içine bak! Ve savur herşeyi bir tarafa! Bedeninden arın bir şekilde, yapma istencin sıfır ise bırak bunlar tatlı bir heyüla olarak kalsın!

SEvgili dostum, sadece titiryoruz! Ama mekan ve zaman gerektirmeyen herhangi bir boyutun ucube bir çağında da değiliz!

Ve yeterince i,nce bir açıklma kendini çeler! O an da ben elime aldığım bir Gimli baltası ile yüzüğğü kırmaya çalışıp dururum!

Aynanın seni gösterdiğini zannettin, ayna sadece kendini bağırdı sana: sEni değil!

+-+
  • Kendinize bakın efendiler! Boş duruşunuza kazanç mı derim ben! HEEY! Görün!
  • "TANRI ÖLDÜ..." - Nietzsche
    "NIETZSCHE ÖLDÜ..." - Tanrı

Nasıl ama!!
  • İKİİİİİİİSİ DE ÖLDÜ!
    ÖLÜmüN kendisi bile ölü!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.