Şimdi Ara

NİJERYA'LI BÜYÜK DOLANDIRICI!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
9.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum, internette araştırma yaptığımda forumda da biri yazmış biri Nijerya'dan ürününü satın almak istemiş sonra dolandırıcı olduğunu anlamış vs fakat bu Nijerya'lı dolandırıcılar yine çıktı aman dikkat!

Anlatacağım olay tamamen sıcağı-sıcağına olup gerçektir. "Konu Dışı" diye atıp tuttuğum bişey yok amacım sadece bilinçlendirmek! Ve tüm konuyu ingilizce olarak konuştuk, adamın ingilizcesi güzel yani translate kullanır hali yok.

Dün sahibinden.com'a laptopum için ilan açtım, fiyatını 3,099TL yaptım. ve bugün 16:00 sularında whatsapp'tan biri +234 814 238 79 48 numaralı telefondan biri mesaj yazdı, isminin Ahmet Aydın olduğunu söyledi. Ürünün satılık olup olmadığını sordu, satılık dedim. Fiyatını dolar olarak sordu 1070$ dedim. Uluslararası asker olduğunu, 43 yaşında olduğunu, Türkiye'de doğup Amerika'da büyüdüğünü anlattı. Geçen haftada iş için Hollanda'ya gitmiş ve önümüzdeki ay tekrar Türkiye'ye dönecekmiş.
    Bikaç kelamdan sonra +234 817 591 16 00 numaralı telefona geçip, bunun 2. hattı olduğunu, diğer hattının şarjının bittiğini söyledi. Ürünün tüm özelliklerini yazmış olmama rağmen Ram'in ve HDD'nin kapasitesini sordu söyledim.

Amcası Nijerya'da olduğu için fotoğrafları ona göndermemi istedi, ürünüde ona gönderecekmişim. Ürünün köşesinde biraz çizik var ama çok büyük bişey değil dedim tamam dedi ve bende akşama gönderirim fotoları dedim. Amcasının numarası: +234 703 067 09 07 ancak amcası whatsapp'ta yok. 2 yolla gönderebilirsin, 1 Gemi 2 Uçak ben uçakla göndermeni istiyorum dedi PTT'den fiyat alıp söyle lütfen dedi tamam dedim. Aradım PTT'yi 140tl civarı tutuyormuş 10-12 günde gidiyormuş dedim. Ortalama 50-55$ eder dedim. Tamam gönderim için sana 100$ vericem dedi toplam 1170$ yatırıcam dedi şaşırdım, ve tamam dedim. İban numaramı, mail adresimi ve isim ile soyismimi sordu söyledim. Mail adresimi kontrol edebilmek için test maili attım kişinin maili: aydinahmet710@gmail.com

Birkaç dakika sonra aşağıda fotoğraflarını koyduğum ardarda onlinemoneytransfer@accountant.com isimli adresten 2 mail geldi. Ben önce para hesabıma geçer sonra ürünü gönderirim der demez whatsapp'tan çıktı ve henüz hala girmedi. Büyük ihtimalle dolandırıcı, çünkü Credit Europe Bank'ın kendi sitesi *BURASI sanırım ama Credit Europe Bank ismini arattığımda *BURASI da çıkıyor ve Fibabank ile ilişikisi olduğunu düşünüyorsunuz. Ben de öyle düşünüp Fibabank'ı aradım, fakat yetkili bayan ısrarla alakalarının olmadığını söyledi. Tamam deyip kapattım.

Gelişmeleri buraya aktaracağım, aman diyeyim, kesinlikle önce ürün sonra para alış-verişi yapmayın. Satacağınız kişinin referansı varsa ne âla..

1. MAİL
    http://i.hizliresim.com/GkGaO6.jpg
    https://hizliresim.com/yljgry
    https://hizliresim.com/WZomO2
    https://hizliresim.com/3agQ42

2. MAİL
    https://hizliresim.com/ngyZZ0
    https://hizliresim.com/vLyrrv
    https://hizliresim.com/1k7qqA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JMaharaja -- 1 Eylül 2015; 18:09:58 >

• Amatörce hazırlanmış bir mail, bankayla alakasız bir domain. Tam anlamıyla ucuz bir dolandırıcılık yöntemi. Hiç özen bile göstermemişler daha inandırıcı olsun diye.

Birde uyarmak istiyorum bu tarz mecralarda Nijerya lafını duyduğunuz gibi arkanıza bakmadan uzaklaşın.
  • Hocam bide bu adamların o kadar parası varsa (!) neden sıfır almıyolarda 2. el alıyorlar... Zaten ilk cümlelerde anladım bi dümen olduğunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbet inanan vardir

• Googleye nijeryalı dolandırıcık yazın görürsünüz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keljx kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, bende nijerya'ya kargo yollama tarzı bişey aratırken görmüştüm bu dolandırıcılık mevzusunu. Kaldı ki para hesabıma geçmeden isterse 5000$ yazan bir mail gelsin yinede göndermem ürünü. DH çakalıyız, yer miyiz behh..!
  • Exit to DOS kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, çok çakmadan olmuş. Bari sadece laf ile aldatmaya kalksaydı biraz daha inandırıcı olurdu. Ama mailin en sonundaki kelepçeli adam nedir abi ya birde şu CEO'nun fotosu yok mu, oha lan dedirtiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bugün az önce yine aynı adamla whatsapp ta konuştuk, illede önce para isteyince paramı bankadan geri çekiyorum byee yazdı, sözde "dayısı" olan kişinin ismini arattığımda aynı adres ile başkalarını da dolandırmaya çalışmışlar sanalpazar üzerinden, aman dikkat!
    *İŞTE FORUMDAKİ KONU!
  • Aynı durum benimde başımdan geçti citi bankdan ödeme alındı gibi bir mail atılıyor ürünü kargolayıp kargo takip numarasının iletilmesi durumunda paranın hesaba geçeceğini yazıyordu,bende kafadan salladım yolladım sonra adamdan ses seda yok bende kerizdim :)
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Ahlaksız adamlar ya, bunlara inananlarda resmen kerizin önde gidenidir heralde. Tanımadığın etmediğin adama önce ürün göndermek nedir arkadaş.. (:
  • Merhaba dostlar, ben de laptop alıp, satan , yedek parça, onarım gibi kendi çapımda uğraşıp üniversite yıllık ücretimi çıkartmaya çalışan biriyim. Sahibinden.com üzerinden banada mesaj geldi,whatsapp üzerinden konuştuk email adresimi, iban numaramı istedi verdim. Hiç araştırmadım western uniondan bank of americadan mail gelince huylandım. Adam şöylede böylede diyio durdu. Dedim boşver çıktım ptt den sahte numara verdim adama. Mail at dedi kargo numarasını bankaya atiyim dedim attım. 1 saat sonra mesaj atıyor bu numara sahteymiş benimi dolandırıyosun falan ödemeyi yaptıp bankada bekletiliyor paran falan. Huylandım yine ama sadece huylandım. Ertesi gün verdim kargoya + 100 TL kargo ücreti ödedim. 100 TL lik kargo ucreti icin 150 TL gondericem demezmi bir de. 2 gün sonra dedim ne kadar aptalca iş bu araştırdım ve bu konuları gördüm . Bir tebessüm attım kendi kendime. Aradım ptt, western union filan. Şuan Ptt şubede elimde sıra kağıdı ile bekliyorum, kargoyu iptal ettirmek için eğer ettirilirse ve aksine bu kargo işleriyle uğraşıcam diye şuan çalışmam gereken vizelerden oldum . Yazın kerizler listesine benimde ismimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: splet

Merhaba dostlar, ben de laptop alıp, satan , yedek parça, onarım gibi kendi çapımda uğraşıp üniversite yıllık ücretimi çıkartmaya çalışan biriyim. Sahibinden.com üzerinden banada mesaj geldi,whatsapp üzerinden konuştuk email adresimi, iban numaramı istedi verdim. Hiç araştırmadım western uniondan bank of americadan mail gelince huylandım. Adam şöylede böylede diyio durdu. Dedim boşver çıktım ptt den sahte numara verdim adama. Mail at dedi kargo numarasını bankaya atiyim dedim attım. 1 saat sonra mesaj atıyor bu numara sahteymiş benimi dolandırıyosun falan ödemeyi yaptıp bankada bekletiliyor paran falan. Huylandım yine ama sadece huylandım. Ertesi gün verdim kargoya + 100 TL kargo ücreti ödedim. 100 TL lik kargo ucreti icin 150 TL gondericem demezmi bir de. 2 gün sonra dedim ne kadar aptalca iş bu araştırdım ve bu konuları gördüm . Bir tebessüm attım kendi kendime. Aradım ptt, western union filan. Şuan Ptt şubede elimde sıra kağıdı ile bekliyorum, kargoyu iptal ettirmek için eğer ettirilirse ve aksine bu kargo işleriyle uğraşıcam diye şuan çalışmam gereken vizelerden oldum . Yazın kerizler listesine benimde ismimi.

• splet S kullanıcısına yanıt
    Iyi bari çok kaptırmamıșsın enazindan. Zararın neresinden dönersen kardır (:

• Nijerya'lı Ahmet?
  • banada aynı öyle mesaj attı nijaryalı
    yurtdışı satmıyom dedim oldu bitti=)
  • Ulan hiç mi aklınıza gelmiyor Nijerya adamın sahibinden.com da işi ne diye, ben istanbul dışına bile pahalı birşey ise göndermiyorum. Herif Nijerya yolluyor

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    Herkesin aklına geliyordur elbette ama adam örn 70$ kargo için bn sana 100$ gondericem derse bide 1500₺ ürününe 1000$ vercem derse millet aldaniyor malesef

• bir kac kizla tanistim yabanci facebook uzerinden yardimci olabilirmisin dedi elbette dedim ve para istedi annem hasta ilac almam lazim gibisinden hesap numarani ver dedim verdi gondermedim

• quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

bir kac kizla tanistim yabanci facebook uzerinden yardimci olabilirmisin dedi elbette dedim ve para istedi annem hasta ilac almam lazim gibisinden hesap numarani ver dedim verdi gondermedim

Onun kız olduğuna emin misin?
    Hıyar da çıkabilir yani bilemiyorum

• JMaharaja kullanıcısına yanıt
    yok kiz hatta filipinden biri resimlerini atti para icin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.