Şimdi Ara

Nike, neredeyse tamamen 3D baskı ile üretilen Air Max 1000 modelini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nike, neredeyse tamamen 3D baskı ile üretilen Air Max 1000 modelini tanıttı
    Nike, neredeyse tamamen 3D baskı yöntemiyle ürettiği ilk ayakkabısı Air Max 1000'i tanıttı. Geçtiğimiz hafta sonu Las Vegas'taki ComplexCon'da ilk kez görücüye çıkan spor ayakkabı, 3D baskılı ayakkabı konusunda uzman bir şirket olan Zellerfeld ile iş birliği sonucunda üretildi. Şuan için genel satışa sunulmayan ayakkabının piyasaya çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Air Max 1000, 1987'de ilk kez piyasaya çıkan ve topuk kısmında bir hava yastığı bulunan Air Max 1'in tasarım anlayışını devam ettiriyor. Bu hava yastığı 3D baskıyla üretilmemiş olsa da ayakkabının geri kalanı bir bütün olarak esnek bir malzemeyle 3D baskı yöntemiyle üretildi.

Ayrıca Bkz.Doğal yürüyüş hızını artırmak için tasarlanan Moonwalkers Aero tanıtıldı

Farklı yoğunlukta malzemeler kullanıldı

Değişen yoğunluğa ve dokulara sahip katmanların kullanılmasıyla, Air Max 1000'in tabanı sağlam ve destekleyici, üst kısımları ise daha esnek olarak üretildi. Bu sayede ayakkabı bağcıklara gerek kalmadan kolayca giyilip çıkarılabiliyor.

Nike, 3D baskının kullanımıyla, geleneksel yöntemlerle mümkün olmayan karmaşık desenlerin ayakkabıya uygulanabilmesinin mümkün hale geldiğini belirtiyor. Etkinlikte Nike, Air Max 1000'i başlangıçta düz parlak kırmızı bir renkle sergiledi. Daha sonra ise ayakkabının turuncu, beyaz, mavi ve siyah ile yeşil hava yastığı gibi ek renklerini açıkladı. Ayakkabı şimdilik 1000 adetlik sınırlı sayıda satışa çıkacak, ancak fiyatı henüz belli değil.

Nike, 3D baskı yöntemini ilk kez Air Max 1000'de kullanmadı. Şirket, 2017'de bu yöntemle üretilen daha hafif ve daha nefes alabilen bir kumaş malzemeye sahip VaporFly Elite Flyprint'i piyasaya sürmüştü. Adidas gibi diğer şirketlerin de 3D baskılı modelleri bulunuyor. Yakın zamanda Adidas'ın tanıttığı Climacool24 modeli de tamamen 3D baskıyla üretildi.

Kaynak:https://about.nike.com/en/newsroom/releases/nike-sneaker-culture-complexcon
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/11/18/24299479/nike-air-max-1000-3d-printed-shoe-zellerfeld-collab

• stl rica edebilir miyiz ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ucuz işçilik ve malzeme, ancak adı nike olduğu için binlerce satacak.

• bit pazarında satılan ucuz terlikler de böyle tek parça plastik.
    üzerine az da boyayla bir şey yaptılar mı 50 tl eder.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siyaha boya al sana dedelerimizin kara lastiği

Bir de 2 bin dolardan koydu mu tadından yenmez!!!

• Eh benzer 3D ler çıkar biz de bedavaya yaparız :D malzeme ve elektrik hariç tabi. Ama bu 3Dbaskıda kullanılan elastik malzemeler ayakkabı için gerekli baskı ve gerilimleri karşılar mı bilemem.

• Ayakkabılar iyice plastiğe dönüp gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    sınırlı üretim 1000tane yapmışlar, tanesi en az bin dolardan gider

• Çirkinlik abidesi.

• Tahminimce yakın gelecekte herşeyi 3d print olayına entegre edecekler gibi duruyor. Ayakkabı terlik telefon kabı kılıfı vs. daha üst level'ı yemek gıda vs. herkeste 3d printer olacak sen sadece tasarımına çizimine para vereceksin sana diyecekler ki maddesi bu al nike 3d print modelini evde bas giy. Sadece hammaddesine ve tasarıma para verecen o kadar.

• ayakkabı üreticileri bu yöntemi seri üretmez. çinde denemişler teste sokmuşlar ayakkabı o kadar sağlam oluyormuşki 10 larca yıl eskimeden giyilebilir. normal bir ayakkabının 14 katı kadars ağlam diye okmuştum yanılmıyorsam. e bunu üretirlerse ertesi sene ayakkabı satamayacaklar aynı kişiye

• Ben anlamıyorum...

Tekstil sektörünün mühendisleri var... Makineler var... Kıyafetler sudan ucuz olması gerekirken tekstil fiyatları fena.

Ayakkabı sektörü artık 3D yazıcılardan ürün üretiyor. Tek girdisi malzeme ve zaman... Biraz elektrik. Bu 3D ayakkabılar normalden daha pahalı..

Ya alıcılar ya da satıcılar deli. Başka bir açıklaması yok.

• termomuk kullanıcısına yanıt

Aynı şeyi rica edecektim.

Teraziyi tıkladım, +rep

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stl dosyası var mı ????????????????

• Uzun zamandır gördüğüm en güzel nike

• Dedemin kara lastikleri gibi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.