Arkadaş pm ile yolladı teşekkür ediyorum kensine eve geçince indireceğim.
DNS değiştirin arkadaşlar 4share için
PM için teşekkürler
Pm alamayan aradaşlar bana pm atsın bende gönderecem linkleri
quote:
Orijinalden alıntı: marinerocyp
quote:
Orijinalden alıntı: PhortakaL_
quote:
quote:
arkadaşlar uzun zaman önce elime "nikola tesla nın tüm patentleri " isimli bir kitap geçti. elimden bırakamadım. modern çizimle proje aşağıdaki gibidir. Hiçbir şekilde çözemedim.
Çözümü basit beyler :
Başlangıcı anlayamadım orası garip AC MOTOR dediği bir aygıt uzaydaki bir çeşit enerjiyi çekiyor - + çubuklarını görebiliyorsunuz nötr sürtünme elektiriği sanırsam dünyanın dönmesiyle uzayın sürtünme prensibi gibi çıkan enerji o olsa gerek daha sonra motor onu sıkıştırma kabinine yolluyor ordan çıkan enerji dağılıyor vibratörler yardımıyla water yani su dolu hazne ısıtılıyor ısınan buhar pervaneleri döndürüyor yani vakumlu boru buharı çekerken fiziken pervane dönüyor ve dinamo etkisi yaratıyor ardından buhar diğer vibratörün sağladığı soğutucu ile tekrar yoğunlaşarak su oluyor tekrar su haznesine aktarlıyor basit bir yöntem süt üretimindede kullanılıyor ama bu elektirik için üretilmiş.
Açıkladım.
dostum bence öyle değil. AC motor dediği komresörü çalıştıran bir elektrik motoru W[in] olarak sisteme enerjiyi veriyoruz. kompresor, hava tüpüne havayı dolduruyor, belki bu havada olmayabilir. aklıma gelen ilkşey buzdolabı prensibi. bence içinde freon gibi bir gaz var, ve sisteme soğuk hava veriyor, başka deyişle sistemden sıyı çekiyor. başa dönelim: kompresor gazı sıkıştırarak zulaladıgı için bir ısı üretimi mevcut Buda Q[out] olarak belirtilmiş, üretilen ısı sisteme verilerek suyu buharlaştırıyor, buhar turbiniçeviriyor ve elektrik enerjisi oluşuyor. buhar oradan vakumlu yere giderek yoğuşuyor. çünkü burda soğuk hava mevcut.- Cold output buraya veriliyor- burada böyle bir döngü elde ediliyor. ama vibrator dediği ne ola onu bilmiyorum.
Bence öyle değil demişsin yine benim düşüncelerimi yazmışsın. Ayrıca şunu açıklayayim. AC : Alternatif Elektirik anlamına gelir. Alternating current ingilizce teriminden üretilmiş AC olarak terimleşmiştir. Yani Alternatif akım Enerjisini alır Mekanik enerjiye çevirir. Burda Tesla AC Motoruda kendi üretmiştir fakat patentini satmıştır. 2 farklı kutup anteni diyorum ben görüyorsunuz. üzerinde manyetik alana maruz kalan bir kabloda da elektrik akımı oluşur. transformatörlerlede bu akım güçlendirilir. Buna örnek Barajlardaki rotor statorun sarılı haldeki kablolarında manyetik alanda elektirik akımı oluşturur. Ama benim anlamadığım alternatif enerjiyi sarmallara nasıl ilettiği yani bir üretim olacakki ardından buhar-yoğunlaşma elektiriği üretecek bence anlamsız gibi geldi AC'ye enerjiyi nerden elde ediyor acaba manyetik bir alandan olabilir - + kutuplu böyle giderse bu iş mıknatısa dayancak.
Yarım kilo bende alayım.
quote:
kitaplar PDF olarak mevcuttur. isteyene PM atabilirim.
Pm atabilirmisin?
quote:
Orijinalden alıntı: srabonn
quote:
kitaplar PDF olarak mevcuttur. isteyene PM atabilirim.
Pm atabilirmisin?
gönderdim.
Üstadım bende pm beklemedeyim.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar uzun zaman önce elime "nikola tesla nın tüm patentleri " isimli bir kitap geçti. elimden bırakamadım. modern çizimle proje aşağıdaki gibidir. Hiçbir şekilde çözemedim.
Çözümü basit beyler :
Başlangıcı anlayamadım orası garip AC MOTOR dediği bir aygıt uzaydaki bir çeşit enerjiyi çekiyor - + çubuklarını görebiliyorsunuz nötr sürtünme elektiriği sanırsam dünyanın dönmesiyle uzayın sürtünme prensibi gibi çıkan enerji o olsa gerek daha sonra motor onu sıkıştırma kabinine yolluyor ordan çıkan enerji dağılıyor vibratörler yardımıyla water yani su dolu hazne ısıtılıyor ısınan buhar pervaneleri döndürüyor yani vakumlu boru buharı çekerken fiziken pervane dönüyor ve dinamo etkisi yaratıyor ardından buhar diğer vibratörün sağladığı soğutucu ile tekrar yoğunlaşarak su oluyor tekrar su haznesine aktarlıyor basit bir yöntem süt üretimindede kullanılıyor ama bu elektirik için üretilmiş.
Açıkladım.
dostum bence öyle değil. AC motor dediği komresörü çalıştıran bir elektrik motoru W[in] olarak sisteme enerjiyi veriyoruz. kompresor, hava tüpüne havayı dolduruyor, belki bu havada olmayabilir. aklıma gelen ilkşey buzdolabı prensibi. bence içinde freon gibi bir gaz var, ve sisteme soğuk hava veriyor, başka deyişle sistemden sıyı çekiyor. başa dönelim: kompresor gazı sıkıştırarak zulaladıgı için bir ısı üretimi mevcut Buda Q[out] olarak belirtilmiş, üretilen ısı sisteme verilerek suyu buharlaştırıyor, buhar turbiniçeviriyor ve elektrik enerjisi oluşuyor. buhar oradan vakumlu yere giderek yoğuşuyor. çünkü burda soğuk hava mevcut.- Cold output buraya veriliyor- burada böyle bir döngü elde ediliyor. ama vibrator dediği ne ola onu bilmiyorum.
Bence öyle değil demişsin yine benim düşüncelerimi yazmışsın. Ayrıca şunu açıklayayim. AC : Alternatif Elektirik anlamına gelir. Alternating current ingilizce teriminden üretilmiş AC olarak terimleşmiştir. Yani Alternatif akım Enerjisini alır Mekanik enerjiye çevirir. Burda Tesla AC Motoruda kendi üretmiştir fakat patentini satmıştır. 2 farklı kutup anteni diyorum ben görüyorsunuz. üzerinde manyetik alana maruz kalan bir kabloda da elektrik akımı oluşur. transformatörlerlede bu akım güçlendirilir. Buna örnek Barajlardaki rotor statorun sarılı haldeki kablolarında manyetik alanda elektirik akımı oluşturur. Ama benim anlamadığım alternatif enerjiyi sarmallara nasıl ilettiği yani bir üretim olacakki ardından buhar-yoğunlaşma elektiriği üretecek bence anlamsız gibi geldi AC'ye enerjiyi nerden elde ediyor acaba manyetik bir alandan olabilir - + kutuplu böyle giderse bu iş mıknatısa dayancak.
Bence bildiklerimizden başlayalım önce. Oradaki Ac Motor büyük ihtimalle şebekeden elektriği alıyor. Kompresörü çalıştırıyor.
Ayrıca sağdaki kısımda suyun buharlaşıp yoğunlaştığını görüyoruz. Olay valflerde bitiyor. Valflerin tam olarak işlem mantığını anlamadım. Kompresöre bağlı aşağıdaki valfle üstteki vibrator (Bunun bir osilatör olması mümkün google öyle çeviriyor. Osilatör bilgim yok.) arasında bir bağlantı var ve bence hareketleri eş-zamanlı.
soldaki sistem, havanın (gazın) sıkıştırılmasıyla soğuk ortam ve sıcak ortam sağlıyor. dediğin gibi bende dışarıdan elektrik verilerek çalıştırılan bir kpmresor oldugunu düşünüyorum. yani o kısımda elektrik üretimi yok. biz veriyoruz sisteme.
sağdaki sistem ise elektriğin üretildiği yer. klasik termik santral ilkesi sanırım. üretilen ısı suyu buharlaştırıyor turbinden geçiyor, soğuk odadada yoğuşuyor tekrar aşağıya geliyor.
sormak istediğim şu verdiğimiz elektrik enerjisi aldıgımız(ürettiğimiz ) enerjiden küçükmü? normal şartlarda bu sistem Termodinamiğin 1. ilkesine uymuyor. yani enerji yoktan var edilemez. kompresöre sıkıştırması için 1 birim elektrik verdiysek, sağdaki üniteden 2 birim alamayız, 1 bile alamayız.
PuMa.
Merak ettim banada su PM den yollarmısınız
quote:
Orijinalden alıntı: QuexSeeL
PuMa.
anlayamadım dostum
quote:
Orijinalden alıntı: knightsever
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Çözümü basit beyler :
Açıkladım.
Bence bildiklerimizden başlayalım önce. Oradaki Ac Motor büyük ihtimalle şebekeden elektriği alıyor. Kompresörü çalıştırıyor.
Ayrıca sağdaki kısımda suyun buharlaşıp yoğunlaştığını görüyoruz. Olay valflerde bitiyor. Valflerin tam olarak işlem mantığını anlamadım. Kompresöre bağlı aşağıdaki valfle üstteki vibrator (Bunun bir osilatör olması mümkün google öyle çeviriyor. Osilatör bilgim yok.) arasında bir bağlantı var ve bence hareketleri eş-zamanlı.
Evet "AC motor" tam olarak alternatif akım motoru anlamına gelir. Sisteme buradan elektrik girişi oluyor. Elektrik ile kopresör çalışıp hava basıncı yaratıyor. Bu hava basıncının bir kısmı valfleri hareket ettiriyor ve burada sürtünme ya da başka bir şekilde ısı oluşuyor. Bu ısı suyun buharlaşmasını sağlıyor. Basınçlı havanın bir kısmı da üstteki taraftan çıkıp diğer düzeneğin üst kısmını soğutuyor. Su buharı da bir bölmeden diğer bölmeye geçerken ara kısımdaki türbini döndürüp elektrik sağlıyor. Üst bölmeye geçen buhar soğuyarak tekrar su haline geliyor.
Olay bu tamam ama bunun uzay ile bağlantısı nerede onu çözemedim?
bende istiyorum kitabı merak ediyorum nikola bey neler yapmışlar :)
Nikola Teslayı anlayamıyan birtek sen değilsin , eğer öldürülmeseydi kablosuz elektrik aktarımı günümüzde halka açıklanmış olurdu.
Açıklandı zaten çinliler kablosuz pc monitorü yaptılar piyasa sürdülermi bilmiyorum
dostum tesla projesiyle ben gerçekleştirdim. 220 v tasarruf lambasını yaktım. üstelik gecede acayip görsel şov oluyor. amatörce denemeye kalkışmayınız.
Nasıl bişey yaptın bahsetsene biraz ?
kendi fotograflarımı bulamadım. klasik tesla coil..
/>
elektronik bölümünde konusu vardı. orda baya tartışıldı bakabilirsiniz.
ayrıca yapım videolarım ve deneme videolarımıda bulursam upladlarım
Red alertte rusların savunma kuleleri vardı: Teala coil
Beyler bu sistem sütü arıtmada kullanılıyor açık süt , kapalı süt tartışmasını bitiren bu makina benzeri bir makina ama işleyiş olarak değilde bazı kısımlar aynı.