Şimdi Ara

NIKON 24-85 2.8 VS SIGMA 17-70 2.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki lens arasında kaldım. 2. el fiyatları hemen hemen aynı. Şimdiye kadar geniş açı- tak gez lensler kullandığım için 24 mm dar gelir diye korkuyorum. Sizce hangisi?

• 24mm dar gelir. 17 70 idealdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Kalite olarak fark var mıdır aralarında sizce? Keskinlik vs
  • mmadmurat kullanıcısına yanıt
    Çok net birşey söyleyemem kullanmadığım için. 24 85 kit lens olmasına rağmen oldukça keskindir , 17 70 de öyle. Burada açıya odaklanmalisiniz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24-85 ile 17-70 karşılaştırılamaz bile.

ikinci el fiyatının düşük olduguna aldanmayın, 24-85 in sıfır fiyatı 2500 lerdedir, 17-70 ise 1400 lerdedir.

açısı birazcık dar gelebilir ama keskinlik olarak bariz farklıdır fullframe lensi bir kere sanırım sizde crop var, ama lensin merkezini kullanacaksınız öyle düşünün çok daha yüksek performans yani.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=713&Camera=474&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=619&CameraComp=614&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2

• Tam ne aradığınızı net anlayamadım 24-85 i yaklaşık 2-2,5 yıldan beri D610 üzerinde kullanmaktayım geniş açı açısından hiç bir sıkıntı yaşamadım 84 derece diagonal açısı var zaten 24 mm de siz sanırsam crop gövde kullanmaktasınız.Bu durumda 24 mm 36 mm karşılık geliyor o da size dar açılı gelmekte .Eğer dediğim gibi croplu gövde de iseniz bildiğim ona uygun açılı Nikon optikleri de var.Onlara yönelmeniz daha mantıklı olabilir..
  • Makinen croplu ise tartışmasız Sigma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro Contemporary serisi
    ikinci el alımında lensin üzerinde C harfi olmasına dikkat et
  • siparisium S kullanıcısına yanıt
    her halukarda ben 24-85 almasını tavsiye ediyorum, her aralıkta çok daha keskin sonuç verecektir.

18-55 iniz yok mu makineyle gelen, kaç kere geniş açı çekeceksiniz onu takıp çekin?

pardon ama siz dslr yi fotograf kalitesi için mi alıyorsunuz? yoksa ayfon 7 ler de harika çekiyor. 24-85 full frame lensidir, hani şu "fullframe geçersek lensleri de pahalı be abi yaa" diye yakındığınız lens.

artık ikinci ellerde giriş seviyesi ff makineler uyguna bulunuyor, 5dmark1 hala kaliteli alettir bin liraya bulunuyor, nikon d700 efsane alettir 2 binlere bulunuyor.

yarın bir gün geçeceksiniz ff e lens lazım olacak. sigma bu lensin yanında çöp kalıyor. kullandım biliyorum. ha benden iyi bildiğiniz bir şey varsa buyrun.
  • Evet croplu makine kullanıyorum, D7000. 18-250 kullandım hep 24 mm'nin o yüzden dar gelebileceğini düşündüm. O fiyat aralığında da bu iki lensi buldum. Açıkçası çok anlamıyorum lenslerden. Arazi çalışmam olacak onun için geniş arıyodum. Ama bu aralar gaza geldim tüm paramı harcayıp Sigma 10-20 ile 24 85 mi alsam diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmadmurat -- 29 Ocak 2017; 20:2:14 >
  • derin07 D kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz optikler hangileri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmadmurat

Evet croplu makine kullanıyorum, D7000. 18-250 kullandım hep 24 mm'nin o yüzden dar gelebileceğini düşündüm. O fiyat aralığında da bu iki lensi buldum. Açıkçası çok anlamıyorum lenslerden. Arazi çalışmam olacak onun için geniş arıyodum. Ama bu aralar gaza geldim tüm paramı harcayıp Sigma 10-20 ile 24 85 mi alsam diyorum.

ikisi çok farklıdır biri crop lensi diğeri full frame lens 24-85 in yeni serisi oldukça iyi fiyat performans lensi ben 500 USD ye almıştım vakti zamanında şimdi ucuzladı temizini 350-400 Usd civarı bulunur herhalde ama sizin işinizi o croplu makine ile görmez 36-125 mm gibi bir şey olur kalitesine rağmen gereksiz para boşa gider.
    10-20 Sigma kullandım önermem önereceğim lens biraz pahalıdır 600-650 usd den aşağı pek bulunmaz sıfırı amazonun indirimli satışlarında 850 usd oluyor ama gerçekten iyi bir şeye ihtiyacınız varsa bakın croplu Nikon 10-24 mm bu en iyisidir.Her zamanda temiz kullanırsanız 600 usd ye satarsınız.Yada Tamronun bir optiği var bazıları seviyor ben denemedim 11-18 mm gibi bunlara bakacaksınız.
    Şimdiden kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.