Bildirim
Nikon 50mm 1.2 AI-S Hakkında bilgisi olan ?
Under Armour UA Undeniable Torba Çanta : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoor
https://www.amazon.com.tr/dp/B093LQPSV9
2 yıl önce paylaşıldı
Apple MacBook Pro Laptop, M4 Pro çip, 14 çekirdekli CPU ve 20 çekirdekli GPU’ya sahip: 16.2 inç Liquid Retina XDR Ekran, 24GB Birleşik Bellek, 512GB SSD Depolama; Uzay Siyahı : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/Apple-MacBook-Laptop-%C3%A7ekirdekli-GPUya/dp/B0DLHDRCVY/
8 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hayırlı olsun,
Geçen gün bir dükkanda deneme fırsatım oldu. Çok güzel ama kullanması oldukça zor bir lens, odaklamada çok dikkatli olmak gerekiyor. Parasoley ile kullanılması gerek. Mantarlaşmalar çok küçükse değmez ama bu lensler açılarak temizlenebiliyor. Gene de temizletmek en iyisi çünkü zamanla mantarın yayılma ihtimali var.
Fiyatı konusunda bir standart yok sanırım, daha çok alıcı bulabilen fiyatlar referans oluyor herhalde. Pek bulunan bir lens değil çünkü. -
quote:
Orijinalden alıntı: Crosshair
Hayırlı olsun,
Geçen gün bir dükkanda deneme fırsatım oldu. Çok güzel ama kullanması oldukça zor bir lens, odaklamada çok dikkatli olmak gerekiyor. Parasoley ile kullanılması gerek. Mantarlaşmalar çok küçükse değmez ama bu lensler açılarak temizlenebiliyor. Gene de temizletmek en iyisi çünkü zamanla mantarın yayılma ihtimali var.
Fiyatı konusunda bir standart yok sanırım, daha çok alıcı bulabilen fiyatlar referans oluyor herhalde. Pek bulunan bir lens değil çünkü.
Çok sagolun bilgi için. Benim makinem d5100, 7-8 ay oldu kullanali artik ögrendim baya birşey ancak ilk defa manuel lens kullanacagım ve böle bi lensi kullanma fırsatı yakaladim, ancak çogu yerde arastırıyorum yeterli bilgi fotograf bulamyrm.Bi kaç yerde fiyat grdm 699 $ falan yazılmıs.Lens hakkında yeterli bilgi yeterli düşünce bulamamak çok kötü...
-
yabancı kaynaklara bakmanız lazım. mflenses gibi forumlarda daha çok bilgi ve örnek fotoğraflar bulunabilir.
yanlız makinanız bu lensle pozlama alamayacak. çünkü nikon manuel lenslerin diyaframlarını okuyan tırnaktan D5100'de yoktur. o yüzden pozlama değerlerini tamamen sizin girmeniz gerekecek. ilk planda zor olabilir ama öğrendikçe daha zevkli hale gelir :) -
Nasıl yani anlıyamadım. Manuel modda veya diyafram,enstantane modunda çekemeyecekmiyim tam anlıyamadım ?Adaptör tarzi birşey gerekmemesi lazm herlde... -
Hayır adaptöre gerek yok. Sadece M modunda kullanabileceksiniz demek oluyor. Makinanız D200, D300, D7000 gibi makinalar olsaydı Diyafram (A) modunda da çalışacaktı lens ama bu şekilde sadece M modunda kullanacaksınız. Diyaframı lensten ayarlayacaksınız ve ISO ile enstantane bilgilerini her sahneye göre kendiniz gireceksiniz. D5100 bu lenslerle otomatik pozlama alamıyor malesef. -
Çok sagolun ilginiz için...Çok onemli bir sorun degil heralde yani yeni yeni çekmeye baslamıstım manuel modda artık biraz ugrasıcaz : ) Lensleri temizletme fiyatlarından haberiniz var mi acaba her ihtimale karsı bi baktırmak lazm mi anlıyan birine ? -
D5100'de var mi bilmiyorum ama mesela ben D600 uzerinde 105mm f2.5 ai kullaniyorum, netledigim zaman vizorde netleyince cikan yesil noktayi goruyorum netdegilse de yine ayni yerde saga sola oklar cikiyor netleme halkasini cevirmek icin. Lensiniz US ebay de 450$ civari temiz olanlari gule gule kullanin guzel lens. -
quote:
Orijinalden alıntı: skylineGTR_34
D5100'de var mi bilmiyorum ama mesela ben D600 uzerinde 105mm f2.5 ai kullaniyorum, netledigim zaman vizorde netleyince cikan yesil noktayi goruyorum netdegilse de yine ayni yerde saga sola oklar cikiyor netleme halkasini cevirmek icin. Lensiniz US ebay de 450$ civari temiz olanlari gule gule kullanin guzel lens.
Çok sagolun 2-3 içinde elimde olacak o zaman paylasırım fotograflarını inşallah : ) Lens temizletme olayı hakkında bilginiz var mi acaba ne kadara temizletilir, iyi birşeymidir ? vs. -
Turkiye de ne kadara yaparlar bilmiyorum ama burda 100 dolar civari referans olsun diye soyluyorum. Hayyama giderseniz ayrintili bilgi alabilirsiniz cok ucuk bisey soylemezler heralde ya da soyleyedebiliriler -
Tesekkürler. Sabirsizlikla bekliyorum lensi.Kullanan birini bulsam hele çok güzel olcak : ) -
quote:
Orijinalden alıntı: Harun Ö.
quote:
Orijinalden alıntı: skylineGTR_34
D5100'de var mi bilmiyorum ama mesela ben D600 uzerinde 105mm f2.5 ai kullaniyorum, netledigim zaman vizorde netleyince cikan yesil noktayi goruyorum netdegilse de yine ayni yerde saga sola oklar cikiyor netleme halkasini cevirmek icin. Lensiniz US ebay de 450$ civari temiz olanlari gule gule kullanin guzel lens.
Çok sagolun 2-3 içinde elimde olacak o zaman paylasırım fotograflarını inşallah : ) Lens temizletme olayı hakkında bilginiz var mi acaba ne kadara temizletilir, iyi birşeymidir ? vs.
O Lensi o makinayla pek kullanabileceğinizi sanmıyorum maalesef... Hiç temizletmeye falan da uğraşmayın bence direk satın gitsin...
-
Elime geçsin bakicam, içimde çok istek var inş. güzel bir şekilde kullanabilirim : ) olmazsa bakıcaz artık çaresine : ) -
Bence kullanmayı deneyin. Başta dediğim gibi zorlanırsınız ama uğraşırsanız manuel pozlama sizi çok geliştirir.
Elden çıkaracağınız vakit haberim olsun :) -
Teşekkürler bi deniyelim bakalim hayırlısıyla: ) -
.Merhaba len elime ulasti kozmetigi 10/7.5 diyebilirim, minik mantar var ancak fotograflar cok basarili.
+ayrica lens f/1:2 olan modeliymis bu lensin piyasasi hakkinda bilgisi olan var mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun Ö. -- 17 Ocak 2013; 13:53:46 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X