merhab arkadaşlar... Nikon 8800'üm için 58 veya 62 mm dönüştürücü arıyorum; filtreleri kullanabilmek için... Bu konuda 1başlık açılmış daha önce bunun üzerine biraz araştırdım ebay'da falan güzel kitler var acaba bu konularda bilgisi olan birileri var mı? birkaç örnek link veriyorum ebay'dan...
özellikle kalite konusunda şüphelerim var ama verilen fiyat oldukça uygun....?
Linki açamadım dolayısıyla o ürün için fikir yürütemeyeceğim. Ben >BURADAN< almıştım. Kalite olarak çok iyi çıktı. Tavsiyem üzerine aynı yerden alanlardan da bir şikayet duymadım. Elinizde hali hazırda, 58 mm filtre yoksa, 62 mm almanızı öneririm.
teşekkürler @ocaklilar.... sanırım yine sizin yazdığınız biryerde rastlamıştım... en güvenilir olan şu an verdiğiniz adres görünüyor... benim verdiğim link hatalı oldu sanırım ama bunlar gibi: link1-ebaylink2-ebay
ben açıkçası bu linklerdeki ürünlerin malzeme kalitesinden şüpheliyim... ilgilenenler olursa diye bu linkleri veriyorum ben kararımı verme durumuna çok yakınım çünkü :)
İlk mesajınızda Nikon 8800'üm için 58 veya 62 mm dönüştürücü arıyorum; filtreleri kullanabilmek için... demişsiniz. Linklerini verdiğiniz ürünlerde ise dönüştürücüye ilaveten telephoto ve geniş açı lensler de var. Benim verdiğim linkteki ürün ise sadece dönüştürücü ve istenirse kapak tan ibaret. İkinci linkteki firma sadece Amerika ve Kanada'ya gönderiyor. Birinci linkteki firma ise Worlwide gönderiyor ama Türkiye'ye ne kadara göndereceğinin sorulması gerekiyor. Lenslerin ve filtrelerin kaliteleri hakkında bir fikir yürütmek zor. Bir de dijital makine için neden FL filtre koymuşlar, o da ayrı bir merak konusu. :)
evet araştırmaya ilk başladığımda sadeceuv filtre için düşünüyordum o da koruyucu olması açısından... hatta fotokritikteydi sanırım bu konu yine verdiğiniz linkte almaya karar vermiştim(şimdi de öyleyim aslında :) ) sonra bu ebay'a flan bvakınca bu kitler ucuzluğuyla ilgimi çekti(yani aslında dönüştürücü arıyorum yine de sadece uv filtre :) )
FL filtre ise sanırım artık dijital makinelere ilginin çok olması bu satıcıları ellerindeki bu 3lü setleri(artık süper üçlü diyorum heryerde bereber satılıyor :) ) satıyorlar...
ilginiz için teşekkür ederim... birşey daha var aslında pek önemli olmasa da nextphoto'nun kargosu kaç günde geliyor yaklaşık olarak?...
quote:
Orjinalden alıntı: kadirche nextphoto'nun kargosu kaç günde geliyor yaklaşık olarak?...
8-12 gün arası
hala alamadım..... :( 35$a bir set buldum parasoleyli falan ama aklım 62mmlerde nextphoto'dan 62mm filtre dönüştürücüsünü alırsam ileride örneğin geniş açı lens kullanmak istediğimde baştan bu dönüştürücüyü de mi almam gerekir yoksa bu nextphoto'daki 62mm üzerine lens adaptörü de takılabilir mi?
62mm lik bir kit bulamadım nedense....
Filtre adaptörü üzerine lens takılması tavsiye edilmiyor. Filtre adaptörü ince ve narin bir yapıya sahip bu nedenle lensi taşımakta zorlanabilir. Lens adaptörünün takılabilmesi için 8800 ün üzerindeki adaptör dişlilerinin üzerindeki halka çıkarılıyor ve lens adaptörü oraya takılıyor.
şimdilik sadece UV ve polarize filtreler kullanacağım ama ileride bir geniş açı lensi alabilirim.. bu konuda bir öneriniz var mı acaba... şimdi alırken buna dikkat mi edeyim yoksa o zaman bir adaptör mü alayım ne dersiniz?
bı konuda da çok baş ağrıttım sanırım kusura bakmayın
"şimdi alırken buna dikkat mi edeyim" den, "filtre adaptörü yerine lens adaptörü alayım, filtreyi onun üzerine takayım, lens aldığımda da filtreyi çıkarım aynı adaptöre lensi takarım" gibi bir niyet mi anlamalıyım? Bu da bir seçenek tabi ki. Ekstra lens alacakmısınız, alacaksanız ne kadar sıklıkla kullanacaksınız yani o lensler ne kadar uzun müddet makineye takılı kalacak, bunun için incecik bir filtre adaptörü yerine boru gibi bir adaptörün devamlı makine üzerinde takılı kalması sizce ne kadar kabul edilebilir bilemiyorum bütün bunlar tamamiyle sizin ihtiyaçlarınıza bağlı.
yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim... (ileride sadece bir geniş açı lensi alabilirim bunun için şimdiden "boru gibi bir adaptör" gereksiz sanırım)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme