Bildirim
NiKON Coolpix 4800-5900
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sevgili Harun,
Her iki fotoğraf makinesini genel özelliklerine göre kısaca kıyaslamaya çalışırsak;
Nikon 4800'ün artıları: Daha büyük sensör çapına sahip olması, biraz daha geniş ISO yelpazesi, daha geniş açılı ve çok daha fazla zoom yeteneğine sahip objektife sahip olması, çok daha iyi macro odak mesafesi, Ön tanımlı beyaz ayarında seçenek olarak az ama ince ayar imkanı bulunması (bu ayarı ben çok kullanıyorum) daha iyi diyafram açıklığı, Elektronik vizör olması, daha küçük ama çözünürlüğü daha büyük LCD ekran ile daha net görüntü alabilme.
Nikon 5900'ün artıları: 1MP'lik fark ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskılar alabilme imkanı, daha iyi normal odak mesafesi, daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, daha büyük LCD ekrana sahip olması.
Bu seçimde benim oyum Nikon 4800'den yana.
-
Sizi kararsız bırakan noktalar nelerdir? Bu konuda bir açıklama yapmamışsınız. Buna rağmen kısaca özetlersek biri 4 diğeri 5 Mp lik makinalar bunlar. 5900 un sensörü daha büyük. Geniş açıları hemen hemen aynı (36-38 mm) Zoom faktörüne gelince 4800 8.3x 5900 3x yani sizin için zoom önemliyse 4800 iyi. Makro önemliyse yine 4800 iyi. 1cm makrosu var 5900 da 4cm. Her ikisi de bas-çek türünde makinalar. Yani sizin pozlamaya müdahale etmenize izin vermiyorlar. 4800 de elektronik vizör 5900 da ise optik vizör var. 5900 un LCD si 4800 den daha büyük. 5900 da artı olarak In-camera Red Eye, D-Lighting, Face Priority AF fonksiyonları var. Bu kadar açıklamadan sonra, şimdi biraz da sizi dinleyelim. -
Sayın ocaklilar kararsız kaldığım noktalar şunlar.
1-Sensör ebadı 4800 de 1/2,5 - 5900 de 1/1,8 - 1/1,8 (1/2,5 den) daha iyi değilmi?
2- 5900 de video çekimi 640x480 30fps 640x480 lik bir video çekimi tv de nasıl bozulma olurmu ?yoksa video çekiminin önemi yokmu? birde 512 Mb karta 640x480 30fps de kaç dakika kayıt yapılır.
3- yukarıda yazdığın ın-camera Red Eye , D-linghting, Face Priority Af Fonksiyonlarını açıklıyabilirmisin.
yazdığım noktalar doğruldusunda 4800 ün 8.3x zoom da çekimleri nasıl bazı arkadaşlar yüksek zoom da titremeden dolayı çekim kalitesinin düşdüğünü söylüyor.Bu Açıklamalardan sonra siz profesyoneller hangisini tercih eter.Cevap yazarsanız menmun olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acısu -- 7 Mayıs 2005, 8:00:39 > -
quote:
Orjinalden alıntı: acısu
Sayın ocaklilar kararsız kaldığım noktalar şunlar.
1-Sensör ebadı 4800 de 1/2,5 - 5900 de 1/1,8 - 1/1,8 (1/2,5 den) daha iyi değilmi?
2- 5900 de video çekimi 640x480 30fps 640x480 lik bir video çekimi tv de nasıl bozulma olurmu ?yoksa video çekiminin önemi yokmu? birde 512 Mb karta 640x480 30fps de kaç dakika kayıt yapılır.
3- yukarıda yazdığın ın-camera Red Eye , D-linghting, Face Priority Af Fonksiyonlarını açıklıyabilirmisin.
yazdığım noktalar doğruldusunda 4800 ün 8.3x zoom da çekimleri nasıl bazı arkadaşlar yüksek zoom da titremeden dolayı çekim kalitesinin düşdüğünü söylüyor.Bu Açıklamalardan sonra siz profesyoneller hangisini tercih eter.Cevap yazarsanız menmun olurum.
1. 1/1.8, 1/2.5 den daha büyüktür, dolayısıyla daha kaliteli fotoğraf çeker.
2. 640*480 30 fps lik bir videoyu TV de çok rahat seyredersiniz. Açık konuşmak gerekirse, digital *fotoğraf* makinası seçerken video fonksiyonuna bu kadar önem verenleri anlayamıyorum. Tabi kendi tercihleri ama benim için önemli olan fotoğraf kalitesidir. Video ikinci hatta üçüncü planda gelmeli.
3. In-camera red eye: Kırmızı göz düzeltmesi, karanlık ortamlarda flaşla çekilen fotoğraflarda oluşan kırmızı göz sorunu genellikle hemen önce patlatılan bir flaşla önlenir. In-camera red eye fonksiyonu, bu yapılmamış olsa bile, kırmızı gözü algıladığında resim çekildikten sonra düzeltir.
D-lighting: Fonun fazla aydınlık olduğu durumlarda ön plandaki kişi veya nesne karanlık çıkar. Bu fonksiyon bu hatayı düzeltir.
Face Priority Af: Nikonun bulduğu x9xx serilerinde kullandığı yeni bir teknolojisi: Makina, çekilen resimdeki yüz veya yüzleri algılıyor ve bu fonksiyon açıksa, netliği bu yüz veya yüzlere yapıyor.
Yüksek zoomdaki titreme sorunu, titreme azaltıcı VR (vibration reduction) fonksiyonu olmayan bütün makinalarda vardır. Olanlar da biraz pahalı tabi. Makinayı titretmemek sizin sorununuz. Yüksek zoomda tripod kullanmalısınız.
Bir önceki mesajımda da söylediğim gibi. Yüksek zoom ve makro önemliyse 4800, değilse yeni teknoloji ve sensör büyüklüğü açısından 5900 tercih edilebilir. İki model arasında kaldığınız için böyle söylüyorum.
Yüksek zoomda tripod kullanamam bu yüzden titrediği için benim zaten bir işime yaramaz diyorsanız ve makro mesafesi olarak da 1 cm yerine 4 cm ye razıysanız 5900 ü seçin. Aksi halde 4800. Ben 3 cm makrosu olan bir makina kullanıyorum bana gayet yeterli geliyor. Kişilerin kendi isteklerini karşılayabilen bir makina o kişi için en iyi makinadır.
Hayırlı seçimler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 7 Mayıs 2005, 14:30:58 >
-
Sayın Ocaklilar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Bugün seçimimi yaptım.yeni teknoloji ve daha hafif taşıması kolay olan 5900 de karar kıldım. İstanbuldan abime ısmarladım pazartesi kargoya verecek. 512 MB Hafıza kart altı makinanın özelliklerinde SD yazıyor.Satıcı MMC kart verdi sorun yaratmayacağını söyledi,MMC kart 5900 de kullanılırmı bilgi verirsen çok menmun olurum.Hayırlı akşamlar. -
SD (Secure Digital) ile MMC (MultiMedia Card) kartları şekil olarak aynıdır. MMC ler hem SD lerden biraz (0.7mm) incedir hem daha ucuzdur. MMC lerde 2 pin eksiktir. Genellikle, SD kart ile çalışan tüm digital kameralar MMC kart ile de çalışır. Makinanızı iyi günlerde kullanın. -
Ocaklilar yardımların için teşekkür ederim.İyi geceler. -
Sn Acısu,
öncelikle hayırlı olsun makineniz...
ne kadara ve nereden aldınız..
ve kullandıktan sonra düşüncelerinizi buraya yazarsanız çok memnun olurum,
çünkü ben de bu makineyi almak üzereyim...
sevgi ve saygılarımla -
Sayın magic32 makinayaı istanbuldan abime altırdım MMC kart ile 765.00 YTL 12 ay taksitle tabi peşin alınırsa daha ucuz alınır.Aldığın yerin ise http://www.aydinlarfoto.com buraya bak her marka makina var.Ayrıca Nikon coolpix 5900 ün özellikleri için http://www.nikondigitalusa.com/main.html buradan bilgi alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acısu -- 8 Mayıs 2005, 15:50:29 > -
Sn Acısu cevabınız için teşekkür ederim, kutunun üzerinde karfo-karacasulu etiketi var mı? bu nikon'un Türkiye temsilcisiymiş bu yüzden soruyorum, yani nikon'un orjinal garantisinin bu firmanın ithal ettiği ürünler için geçerli olduğu söylendi bana...doğru mu bu bilmiyorum tabi..
yani kart hariç 700 ytl, iyi beklediğim kadar fazla değilmiş...
not: kullandıktan sonraki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim
tekrar hayırlı olsun, sevgiler.. -
Sayın magic32 Teşekkür ederim.makinam bugün kargoya verildi ançak elime geçince sana bilgi verebilir.Görüşmek üzere Selamlar. -
Sayın magic32 Nikon 5900 bügün elime geçti dediğin gibi kutunu üzerinde sarı bir etiket var üzerinde karfo-karacasulu yazıyor. garanti belgesi ve faturası var.Fotoğraf ancak evin içinde çektim kapalı mekanlarda güzel açık havada deneme fırsatım olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acısu -- 12 Mayıs 2005, 20:17:54 > -
Sevgili Acısu,
çok iyi, sevindim öyle olduğuna, hayırlı olsun, mutlu günlerinizin bol bol fotoğraflarını çekersiniz inşallah..
...
kuzenimle konuştum ben de, yurtdışında yaşıyor, daha ucuz mu diye bakacak, yaşadığı yerde...eğer önemli bir fark varsa getirteceğim, baktıkça daha da ısındım makineye..
sevgiler.. -
Sevgili magic32 kuzeniniz yurtdışında nerede yaşıyor. Eğer ABD de ise size 5900'ün en ucuz nerede satıldığını bildirebilirim. Ben de oradan sipariş verdim çünkü -
quote:
Orjinalden alıntı: duduco
Sevgili magic32 kuzeniniz yurtdışında nerede yaşıyor. Eğer ABD de ise size 5900'ün en ucuz nerede satıldığını bildirebilirim. Ben de oradan sipariş verdim çünkü
Teşekkürler Sevgili Duduco, ABD değil ne yazık ki, Avusturya...daha siparişi vermedim...
Türkçe kullanma kılavuzlarını nereden bulacağız makinelerin bilginiz var mı? yani fotokopi de olsa almak isterim, yabancı dilim yeterli değil..
sevgiler.. -
Eğer sony ise sony-euroasia ya mail atmanız ya da telefon açmanız yeterli ücretsiz gönderiyorlar. Nikonsa sık dişini bana gelince Türkçe kılavuz alacağım sana da gönderirim -
sayın magic32 makinanı Türkiyeden alırsan Türkçe kullanma kılavuzu vermek zorunda bana gelen makinanın hem Türkçe hemde ingilizce kullanma kılavuzu var. Makinayı sorunsuz kullanmak için kesinlikle Tükçe kullanma kılavuzu edinmen lazım. -
Sevgili Duduco, teşekkür ederim, zaten daha gelmedi makine..vakit var.."alacağım" demişsin nerede satılıyor..
Sevgili Acısu, haklısın bu yüzden araştırıyorum..
sevgiler... -
quote:
Orjinalden alıntı: magic32
Sevgili Duduco, teşekkür ederim, zaten daha gelmedi makine..vakit var.."alacağım" demişsin nerede satılıyor..
Sevgili Acısu, haklısın bu yüzden araştırıyorum..
sevgiler...
Bana ABD den geliyor ama 1 ay sonra elimde olacak. Ondan sonra kullanma kılavuzu alacağım. Aslında şimdiden almaya çalışayım olmazsa gelince hazır olur. Senin siparişin ne durumda. Karar verdin mi?
Benzer içerikler
- titanyum tencere sağlıklı mı
- buzdolabı buzluk delinmesi tamiri
- halı yıkamalı elektrik süpürgesi tavsiye
- alkali filtre mi mineral filtre mi
- 30 metrekare parke fiyatı
- en iyi diş fırçası
- en iyi filtre kahve makinesi
- en iyi çaycı kadınlar kulübü
- en iyi halı yıkama makinesi
- en iyi robot süpürge
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X