Şimdi Ara

Nikon Coolpix L23 nasıl ,sorun var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sadece bir özelliğine bakarak x y'den iyidir denilemez elbette. Nikon L 23 gördüğüm en kötü fotoğraf çeken makina şu an piyasada satılan !..
    Burada arkadaşın sorduğu 2 model arasındaki birinin diğerine üstün olan yönlerini yazdım. Fiziksel olarak F değeri daha ufak olan lens büyük olana oranla daha fazla ışık alır ve bu da az ışıklı ortamda F değeri yüksek olana oranla size avantaj sağlar. Bu avantajın en bariz kullanılış şekli aynı şartlarda az ışıklı ortamda f değeri düşük olan makina en düşük diyafram açıklığında (misal 2.8'de) size perde hızı 1/60 ile fotoğraf çekebilmenizi ve fotoğrafınızın titreşim sorunu olmadan çekebilmenizi sağlayabilecek iken f değeri 3.5 olan bir makina size perde hızı 1/20 ile fotoğraf çektirip fotoğrafın sarsıntıdan etkilenmiş çekilmesi gibi bir soruna sebep verebilir. Mesela !..

Sizin bu cevaptan üzerinize alınmanıza gerek yok .

• L23 ün diyeframı nekadar açık olursa olsun bidefa 1/2.9 inç sesör oldukdan sonra isterse diyaframı 2.3 olsun ne farkederki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

L23 ün diyeframı nekadar açık olursa olsun bidefa 1/2.9 inç sesör oldukdan sonra isterse diyaframı 2.3 olsun ne farkederki.

1/2.9 inç sensör değerine nasıl ulaştınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

L23 ün diyeframı nekadar açık olursa olsun bidefa 1/2.9 inç sesör oldukdan sonra isterse diyaframı 2.3 olsun ne farkederki.

Sensör boyutunu ölçmek için sendörü çıkarıp ölçmedim. İnternetten araştırma yaparak rahatlıkla bulabilirsiniz hatta araştırma yapmaya dahi gerekyok. Nikon un resmi sitesinde dahi var buyrun kendiniz bakın.

http://www.europe-nikon.com/en_GB/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l23

• quote:

quote:

quote:

Sensör boyutunu ölçmek için sendörü çıkarıp ölçmedim. İnternetten araştırma yaparak rahatlıkla bulabilirsiniz hatta araştırma yapmaya dahi gerekyok. Nikon un resmi sitesinde dahi var buyrun kendiniz bakın.

http://www.europe-nikon.com/en_GB/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l23

Sensör boyutuyla ilgili bir açıklama yok. Sadece CCD 10.1 MP olduğu yazıyor. Zaten resmi siteler sensör boyutunu çok nadir yazarlar. Bence siz başka bir değerle sensör boyutunu karıştırıyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sensör boyutuyla ilgili bir açıklama yok. Sadece CCD 10.1 MP olduğu yazıyor. Zaten resmi siteler sensör boyutunu çok nadir yazarlar. Bence siz başka bir değerle sensör boyutunu karıştırıyorsunuz.

Nikon un resmi sitesine cihazın temel niteliklerine değil özellikler kısmına bakarak görmeniz mümkün.
    Image sensor Type: 1/2.9-in. type interline-transfer CCD; Color filter array: RGB filter; Total pixels: Approx. 9.98 million pixels; Recording pixels: Approx. 9.98 million pixels

Burada bahsi geçen Type:1/2.9 inç olarak sensörden bahsediyor. Ayrıca internette bazı sitelerin yaptığı incelemelerdede görmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 15 Ocak 2012; 17:30:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nikon un resmi sitesine cihazın temel niteliklerine değil özellikler kısmına bakarak görmeniz mümkün.
    Image sensor Type: 1/2.9-in. type interline-transfer CCD; Color filter array: RGB filter; Total pixels: Approx. 9.98 million pixels; Recording pixels: Approx. 9.98 million pixels

Burada bahsi geçen Type:1/2.9 inç olarak sensörden bahsediyor. Ayrıca internette bazı sitelerin yaptığı incelemelerdede görmek mümkün.

Gerçekten yazıyormuş ben gözden kaçırmışım. İnternette hiç bir yerde görmemiştim o şekilde. O zaman bu makineden cacık olmayacağı zaten ortada.

• E yani 1/2,9 inç sensöre 10,2 mp sığdırdırmışlar adamar. Dolayısı ile cihazın çektiği fotoğraflarda ne derinlik kalıyor nede keskinlik tabii parazit de işin en cezbedici yanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 15 Ocak 2012; 20:39:29 >
  • quote:

E yani 1/2,9 inç sensöre 10,2 mp sığdırdırmışlar adamar. Dolayısı ile cihazın çektiği fotoğraflarda ne derinlik kalıyor nede keskinlik tabii parazit de işin en cezbedici yanı.

Cep telefonu gibi fotoğraflar çekmesi doğaldır o zaman. Almayalım, aldırmayalım, uyaralım milleti o zaman.
  • quote:

quote:

E yani 1/2,9 inç sensöre 10,2 mp sığdırdırmışlar adamar. Dolayısı ile cihazın çektiği fotoğraflarda ne derinlik kalıyor nede keskinlik tabii parazit de işin en cezbedici yanı.

Cep telefonu gibi fotoğraflar çekmesi doğaldır o zaman. Almayalım, aldırmayalım, uyaralım milleti o zaman.

Evet O konuda haklısınız. Bende aldığıma pişmanım. l21 e kıyasla aldım cihazı acil makina lazımdı ve elektroworlde indirimdeydi hiç tereddüt etmeden almıştım ama L21 çokdaha başarılı bi cihaz L23 göre.

Ama şuda var sadece L23 değil bu fiyatta satılan cihazların hemen hemen hepsi böyle veya illaki eksik biryanı var sony olsun samsug veya herhangibir marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 16 Ocak 2012; 0:20:51 >

• sonuç olarak güzel kazık yedik yani; neyse en azından makro çekimler yapar çiçek böcek avına çıkarız
  • Arkadaşlar kompak konusunda Canon'dan şaşmayın diyoruz.
  • arkadaşlar bende alacağım uzmanlar banada önerebilirmisiniz?
    ben profosyonel olarak çekmeyeceğim fotoğraf.çok önemli değil.150-160 liralık nikonlar falan var önerirmisiniz ?
    yada düşük fiyatlı kaliteli önerirmisiniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mer-guana

arkadaşlar bende alacağım uzmanlar banada önerebilirmisiniz?
    ben profosyonel olarak çekmeyeceğim fotoğraf.çok önemli değil.150-160 liralık nikonlar falan var önerirmisiniz ?
    yada düşük fiyatlı kaliteli önerirmisiniz ??

Bu makineyi sakın almayın. İlla hd video derseniz Fuji AV200, yok fotoğraf kalitesi derseniz Canon A3000 IS alınız.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.