Şimdi Ara

Nikon Coolpix L23 nasıl ,sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar nikon l23 aldım anca uzağa çekimlerde köşeleri buğulu çıkıyor. ne yapmalıyım. daha önce olympus x-940 almıştım ondada genel bulanıklık çıktı elimi hiç titretmemem gerekiyordu değiştirdim nikonu aldım ama ondanda memnun kalmadım köşeleri bulanık .bi yardımcı olur lütfen

• çektiğiniz fotoğraflardan 1-3 örnek koysanız da görsek. Çok şey anlatır... belki makinanın böyle bir sorunu vardır. Huyu budur belki yani...
    -
    Şuradaki örnek fotoğraflara baktım da öyle özellikle köşelerde göze batan bir bozulma yok gibi.
    http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_l23_review/sample_images/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Mayıs 2011; 11:27:54 >
  • foto koymaya çalıştım ama kb üstünde kabul etmiyor nasıl yapabilirim.( resimlere bende baktım köşelerde bulanıklık yokverdiğin linkte)
  • http://img843.imageshack.us/i/dscn0135wo.jpg/
    http://img18.imageshack.us/i/dscn0103fi.jpg/

resimler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acar20 -- 23 Mayıs 2011; 20:22:36 >
  • Ooooo ! Bozuk bu makina. Aynen ver geri, para iadesi iste, git bir Canon al arkadaşım...
    Felaket bir şeymiş, lens sorunu gibi geldi bana. 2 link de aynı, fakat diğer foto odada çekilmiş bir foto mu ?
  • Canon Powershot A3000 IS hizlial'da 200 lira, öyle bir şey al bundan çok daha iyidir.
    Tabi mümkün ise ve değiştireceksen bütçeni söyle ona göre başka makina da önerilebilir sizin için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Mayıs 2011; 13:39:01 >
  • Valla arıza mı değil mi bilemiyeceğim ama bu arıza değil ise, bunu normal diye satıyorlar ise vay halimize ! Giriş seviyesi cep telefonları bunun gibi fotoğraf çeker ki, daha iyi de çekerler hatta. Bunu makine diye satmaları başlı başına suç :) Almak bizim hatamız değil... acar20 mümkün ise anında elinden çıkar, iade et... Sır verip ser vermiyorsunuz siz de :) Ne zaman aldın, kaça aldın, nereden aldın, kaç gün oldu, iade alırlar belki. Bilemiyorum ki derdi olan sizsiniz ama bilgi vermemek için de hani işkence yapsak yine konuşmayacaksınız sanki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım makineyi 219 liraya almıştım. bugün göstermek üzere gittim. bu makinelerden iyi anlayan nikon servisi elemanlaı varmış. o baktı makineye normalleride böyle dedi bir kusur olmadığını söyledi. köşelerdeki fluluk için şöyle dedi odaklanılan yer haricindeki yerler normalde daha flü çıkması gerekir, bu fotograf mkinelerinin otofocus özelliğinden kaynaklanıyor. eğer odaklanılan yere göre bir otofocus olmasa idi her yeri net çıkbilirmiş, diğer makinelerde de aynısı olacağını belirtti. orada biraz hak verdim. nasıl biz gözümüzle bir noktaya baktığımızda baktığımız nesneyi net görüyor diğerlerini flu görüyorsak fotograf makinelerin dede böyleymiş. ayrıc nikonun lenslerinin özel olarak üretildiğini bu makinedeki renk kalitesi ve odak netliğini başka lenslerden alamayacağımızı söyledi. kısacası böyle bizde daha önce olympus 940 dada bulanıklık problemi yaşadığımız için değiştirdik nikon aldık. işte bu bilgilerden sonra makineyi değiştirmedim artık. lens kalitesi olarak en iyi nikon olduğunu söyledi. canon, kodak vs tavsiye etmedi. çünkü lensleri plastik olabiliryormuş genelde. plastik olunca sıcak ve soğukta genleşme yapıyormuş ve resim kalitesi bozuluyormuş.

• Biliyorum diyen de uçmuş. O bahçedeki(ev önündeki) fotoğraf normal ise ben o makinayı direk çöpe atarım :) Keşke dediğim makinalardan biri ile değiştirseydin yine de. Ayrıca o "nikonun lenslerinin özel olarak üretildiği bu makinedeki renk kalitesi ve odak netliğini başka lenslerden alamayacağınız" lafı tamamen kuru sıkı !Nikon özel üretiyor da misal Canon, Sony, FujiFilm, Panasonic genel mi üretiyor :) ?! Tutturmuş bir isim işte "Nikon" o ismine bakıp bir şey zannedenlerin aldığı böyle makinalar ile götürüyor. İnsan gözü de odaklanan nokta haricindeki alanı flu görür, evet. Fakat sizin bu bahçe fotoğrafındaki anormallik lensin kalitesinden ve makinanın odaklama noktası ile alakalı bir sorun hiiiç mi hiç değil. Hatta öyle ki bu durum size de çok acayip geldiği için bu başlığı açtınız ! Fakat işte kendine göre ve size göre de bir bilenden papağanın ezberlediği laflar gibi lafları duyunca inanmak istediniz normal. Bahçeden çektiğiniz ev fotoğrafında köşelerdeki durum (ağaç yapraklarının olduğu bölgedeki bilhassa) resmen lensin arızalı olduğunu düşündürecek kadar kötü bir durum. Şöyle ki orta kısımdan köşeye doğru bakıldığında fotoğraftaki yapraklar köşeye geldikçe şekilleri orantılı uzayarak bozuluyor. Bu olay lensin odak harici bölgeyi flu yapması olayı değildir, olsa olsa lens çok kötüdür yada lens arızalıdır. Öyle size denildiği gibi odak noktasının harici yerlerin flu olması olayı hiç değil.
    -
    Fotoğrafları da kaldırmışsınız sanırm... Ne ise, bundan sonra ne desek boş bu durumda. Geçmiş olsun...

• ya bilmiyorum adam öyle biliyormuşcasına anlattıki bende tamam dedim yoksa değiştirecektik, değiştirme imkanım var halen ne yapsam bilmiyorum , bir de bunun pili çabuk bitiyor, yani nasıl anlatsam adi yeni pil taktim 2 dk da bitti, içinden çıkan panasonik o daha uzun gitti ama oda çabuk bitti sayılır. canon un powershot modeli falan var kodak var aldığım yerde 189 lira onlarla değiştirsemmi bilmiyorum. ama adam normal deyip anlatınca inandım bir an, anlattı yok otofocus falan nikonun elemanıymış, taraflıda davranmış olabilir tabiki. bilmiyorum. pil işide canımı sıktı açıkcası adi pil olsa daha 2,3 çekimde bitmemesi lazım ama bilmiyorum ya artık bimekse git gel atık mağazadakileri tanır oldum, fotoları ben açamıyordum sorunlu diye kaldırıp tekrar yükledim ben başka fotolar da koyayım.

• Büyük hallerini de gördüm...
    Bazı fotoğraflarda lensin rezilliği çok fark edilmiyor, misal kedi olanda. Çünkü kedinin renkli tüyleri lensteki köşelerde oluşturduğu bozulmayı net görmemizi engelliyor. Fakat gülü çektiğiniz fotoğrafta yapraklar arkaplandan farklı ve kendisi tek renk olduğundan lensin köşelerde yaptığı bozulmayı çok iyi görmemizi sağlıyor. Bu gördüğüm fotoğraflar ışığında yukarıda evvelce dediklerimi aynen tekrarlıyorum... ve bana göre çok kötü bir makina bu. Siz bilene sormayın, satana da sormayın. Siz kullanana sorun, siz bu işten çok anlıyorum diyene değil, parasının kıymetini bilip vereceği paraya karşılık olabilecek en makul ürünü almak isteyip araştırana sorun. Yoksa o sokaktaki çok bilen bitirim tiplerin tarzında "Nikon lenslerini özel üretiyor" gibi laflar edenlere inanırsanız çok daha başınız ağrır. Lafa bak, komedi resmen :) Nikon özel üretiyor, diğer markalar sokaktan kimi bulurlarsa ona teslim ediyorlar lens üretimini
    -
    Kodak'a da hiç bulaşmayın. Ben hayatımda Kodak'ın ürettiği iyi bir dijital kameraya rastlamadım, duymadım. Ha vardır belki de ben duymadım. E herhalde sizin alacağınız da Kodak'ın ürettiği binde bir iyi makina olan model değildir illa ki !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Mayıs 2011; 0:39:33 >

• işte özel üretiyor lensleri cam oluyor falan dedi diğerleri hiç önermem dedi.
    şimdi ben bunu değiştiririm fakat ne alayım bilmiyorum, aldığım yerde canon powershot var 189 lira, kodak var 199 lira , ilk başta olympus x940 almıştım ondada makina sabit tutmak gerekiyordu yoksa bulanıklaşıyordu ama onda bu köşelerdeki bariz belli bulanıklık yoktu, hatta onunla çektiğim foto varsa onuda koyayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acar20 -- 24 Mayıs 2011; 1:36:56 >

• Her ne kadar giriş seviyesi bir makina olsa da lensinden veya sensöründen kaynaklanan bulanıklık ötesinde bir bozulma var gibi oto focusla sabit focusla filan alakası yok bence . Kullandığınız pillerin çabuk bitmesine gelince bir set (4 adet) şarj edilebilir pil edinin, normal alkaline piller ile çok çekim yapamazsınız. Şarjlı pil alırsanız VPW almayın kaliteleri çok düşük
  • Büyük tekno marketlerde çalışan çoğu fotoğraf makinası satış sorumlusu daha ne sattığını bile bilmiyor (istisnalar 10 kişide 1 kişi ancak çıkar) LIKE makina nedir bilmiyor 720p yi bilmiyor macro çekim mesafesini bilmiyor...Olympus satış sorumlsu OLYMPUS XZ-1 sorduğumda (1/1,63" sensör - 10mp) onun yerine bana 200 tl'lik dandirik makina öneriyor ve bu da aynı hemen hemen bundan düşünmez misiniz diyor... Bende bildiklerimi anlattığımda uzaylıymışım gibi bakıyorlar garip garip...Sensör boyutu nedir diye bir sorun bakalım herhangi bir tekno marketteki fotoğraf makinası satış sorumlusuna nasıl aval aval bakacaklar size o neymiş der gibi...O yüzden bıraksınlar Nikon için özel üretiliyor lensler falan filan biz tokuz o muhabbetlere lakin L23 de en kötü kompaktlardan biri kenarlardaki o corner softness'lar çok normal bu kapasitedeki bir cihaz için...

• Arkadaş hatırladığım kadarı ile bu ürünü Canon marka bir compact ile değiştirdi. Fakat bunu bana özel mesaj olarak yazmıştı, keşke burada da paylaşsa idi bu bilgiyi. Galiba şimdi yeni makinası ile her yerde deklanşöre basmak ile meşgul olduğu için foruma pek uğramıyor . Sonunda O da mutlu bir sona kavuştu. Dediklerinizde de haklısınız
  • Ya beyler bende var bu makineden ama hiçbir sorunu yok harika çekiyor. Hem portatif hem pili uzun süre dayanıyor ama tek sorunu dahili belleğinin az olması. Harici bellek alırız bizde, vardır erşeyin bir caresi vardır beya
  • sevgili leon bende bu nikon cihazı almayı düşünüyorum. mercek ve lens olarak iyiymiş.sen kullanıyosun bana şu an en iyi bilgiyi sen verebilirsin. eksi bi yönü var mı arkadaşın dediği gibi bulanıklılık sorunu oluyo mu?
  • Bende aynı sorun olan panasonic fs16 yı iade edip yerine tz8 aldım ve bu fotoları çekdim sizce bundada sorun varmı üstatlar?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.