Şimdi Ara

Nikon coolpix P100 aldım ama... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MERHABA HERKESE.. BENDE YENİ P100 KULLANICILARINDAN BİRİSİYİM FAKAT AÇIKÇASI MAKİNAYI BEĞENMEDİM. BUNDAN ÖNCE FUJİFİLM FİNEPİX S2500HD SİPARİŞ VERMİŞTİM RESİM KALİTESİNİ VE ZOOM DA VİDEO ÇEKERKEN NETLEME SORUNUNDAN DOLAYI GERİ VERİP NİKON P100 ALDIM. RESİM VE VİDEO KALİTESİNE DİYECEK YOK. FAKAT HEM RESİM HEMDE VİDEO ÇEKERKEN ZOOM U KULLANDIĞIMDA NETLEME SORUNU YAŞIYORUM SİNİRDEN MAKİNAYI KIRASIM GELİYOR BAZEN. BUNDAN ÖNCE CANON S2 IS MODELİNİ KULLANMIŞTIM VE ÇOK MEMNUN KALMIŞTIM. ACABA BENİM KULLANDIĞIM MAKİNADA MI SORUN VAR DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM. EĞER DİĞER NİKON P100 KULLANICILARI DA GÖRÜŞLERİNİ YAZARLARSA Bİ DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM. İLGİLENEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: limonlusoda

MERHABA HERKESE.. BENDE YENİ P100 KULLANICILARINDAN BİRİSİYİM FAKAT AÇIKÇASI MAKİNAYI BEĞENMEDİM. BUNDAN ÖNCE FUJİFİLM FİNEPİX S2500HD SİPARİŞ VERMİŞTİM RESİM KALİTESİNİ VE ZOOM DA VİDEO ÇEKERKEN NETLEME SORUNUNDAN DOLAYI GERİ VERİP NİKON P100 ALDIM. RESİM VE VİDEO KALİTESİNE DİYECEK YOK. FAKAT HEM RESİM HEMDE VİDEO ÇEKERKEN ZOOM U KULLANDIĞIMDA NETLEME SORUNU YAŞIYORUM SİNİRDEN MAKİNAYI KIRASIM GELİYOR BAZEN. BUNDAN ÖNCE CANON S2 IS MODELİNİ KULLANMIŞTIM VE ÇOK MEMNUN KALMIŞTIM. ACABA BENİM KULLANDIĞIM MAKİNADA MI SORUN VAR DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM. EĞER DİĞER NİKON P100 KULLANICILARI DA GÖRÜŞLERİNİ YAZARLARSA Bİ DEĞERLENDİRME YAPACAĞIM. İLGİLENEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR...

Selam arkadaşım,

Hangi çekim modunu kullanıyorsun? Ayarlarından kaynaklanan bir sorun olabilir.
    Bende öyle bir sorun çıkmadı çok fazla. Tamam, bazen yapıyor, ama bu da, ya objenin çok yakın olmasından
    ya da çok uzak olmasından kaynaklanıyor. Zoom ayarı ile birkaç kez hassas bir biçimde oynayarak çözülmüştü bu sorun...
    Obje çok yakın ise öndeki makro modunu kullanıp tekrar zoom'luyorum mesela, sorun kalmıyor, ya da tam tersi, obje çok uzak oluyor, bazen bu makro modu açık kalabiliyor.
    Biraz makineyle oynaşarak sorunları halledebiliyoruz :-) Makineyi kırmaya çalışma sakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oak1969 -- 3 Mayıs 2010; 10:25:21 >

• Nikon Coolpix P100 kullanan arkadaşlar,

Şunu açıklığa kavuşturmakta fayda var sanırım.

Bu aletin birçok özellikleri ve ayarları var. Bazı ayarlarla oynayarak, örneğin "SCENE" modunu ortama göre ayarlayarak, her ortamda faklı kalite ve renkler yakalanabiliyor. Mesela ben bazen P (Program) modunu kullanarak bazı ayarları kendim yapmayı daha çok tercih ediyorum.
    Amacım daha çok, DSLR'ye geçmeden önce, bu makine üzerindeki ayarların neleri ifade ettiğini öğrenmek aslında...

Aşağıdaki özelliklere bir bakar mısınız?
    İçinizde kaç kişi bu özelliklerin tamamını tam hakkıyla en verimli bir biçimde kullanıyor acaba?
    Bizim makineyi karalamadan önce, öncelikle bu ayarları öğrenmemiz gerekiyor sanırım. Kullanım kılavuzunda bazı bilgiler mevcut, ancak çok açıklayıcı gelmedi bana.

ISO sensitivity (full resolution) Auto, 160, 200, 400, 800, 1,600, 3,200
    White balance Auto, Daylight, Cloudy, Incandescent, Fluorescent (white), Fluorescent (daylight white), Fluorescent (daylight), Flash, Custom
    Recording modes Auto, Scene Auto Selector, Scene, Sport Continuous, Smart Portrait, Subject Tracking, Program, Aperture priority, Shutter priority, Manual, User, Movie, High-speed Movie
    Focus modes 9-point AF, Manual AF, Center AF, Macro, Infinity,
    Metering modes Matrix, Center-weighted, Spot, Spot AF Area
    Color effects Normal, Softer, Vivid, More Vivid, Portrait, Black & White, Monochrome filter (Yellow, Orange, Red, Green, Sepia), Custom
    vs.vs.

Birçok inceleme sitesinde çok kaliteli gece-gündüz-makro-portre çekim örnekleri var.
    Yabancı sitelerde bu aleti kullanan birçok kişi de memnun gözüküyor...

Öncelikle bu makineyi iyi tanımalı, bütün özelliklerini en verimli şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz.

Benim tavsiyem,

Herkes hangi çekim modunda, hangi ayarlarla en iyi kaliteyi yakaladığını buraya yazabilir mi?
    Bu bilgileri burada paylaşabilirsek hepimizin bu fotoğraf makinesinin hakkını vereceğini düşünüyorum.

Bir de bazı başlıklar altında, P100 sahibi olanların "miyop" olduğunu ima edip eleştirenlere birkaç sözüm var.
    Biz de biliyoruz bunun süper bir alet olmadığını. Yapılan çekimlerde DSLR kalitesi beklemek çok anlamsız. Yoksa kimse bu kadar para verip dslr almazdı. Ancak kim ne derse desin, ben daha önce kullandığım birçok compact makineden çok daha başarılı buluyorum ve severek, heyecenla kullanıyorum...

• Arkadaşlar benim derdim fotoğraf kalitesiyle ilgili değil. Fotoğraf ve video çekimleri gerçekten çok güzel çok canlı. Benim derdim makinanın zoom kullanırken problem çıkarması. Herhangi bir objeyi zoomlarken netlemeyi geç yapması yada netlememesi. Netlemeyi zoomu ileri ve geri çekerek ancak yapabiliyorum. Bazende zoomu kullanıp tekrar kapattığımda görüntünün bulanıklaşması ve netleme yapmaması. Makinayı kapatıp açtığımda sorun düzeliyor, bazende makina zooma geç tepki veriyor ama nedenini anlamış değilim. firmware güncellemesi mi gerkiyor onu da bilmiyorum.
  • @limonlusoda, yerinde olsam, eğer yarım/tam basma yani focuslama işlemini sorunsuz yaptığına eminsen, aleti yanıma alır bir Yalçınlar gibi dükkana gider orada aynı aletle fark var mı diye sor derdim.

@oak1969, emin ol ben bütün ayarları denedi 1 hafta içinde Benim en beğendiğim özellik, gece flashlı çekimlerdeki "Night Portait" özelliği oldu, normalde Auto ile çektiğiniz resimle bu modda çektiğiniz resim arasında dağlar kadar fark oluyor. Gece insan çekiminde flashsız çekimlerde aşırı noise sorunu gözlemledim, yani flash'a mahkum bırakıyor ancak obje çekimi denemedim flashsız olarak.

Onun dışında gündüz manzara çekimlerini genellikle auto modda yapıyorum ama tabii ki zamanla biraz daha DSLR geçiş amacıyla manuel modlara geçmekte ve çekimler yapmakta yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@limonlusoda, yerinde olsam, eğer yarım/tam basma yani focuslama işlemini sorunsuz yaptığına eminsen, aleti yanıma alır bir Yalçınlar gibi dükkana gider orada aynı aletle fark var mı diye sor derdim.

@oak1969, emin ol ben bütün ayarları denedi 1 hafta içinde Benim en beğendiğim özellik, gece flashlı çekimlerdeki "Night Portait" özelliği oldu, normalde Auto ile çektiğiniz resimle bu modda çektiğiniz resim arasında dağlar kadar fark oluyor. Gece insan çekiminde flashsız çekimlerde aşırı noise sorunu gözlemledim, yani flash'a mahkum bırakıyor ancak obje çekimi denemedim flashsız olarak.

Onun dışında gündüz manzara çekimlerini genellikle auto modda yapıyorum ama tabii ki zamanla biraz daha DSLR geçiş amacıyla manuel modlara geçmekte ve çekimler yapmakta yarar var.

İşte demek istediğim tam olarak buydu sevgili eozen81

Hangi modda nasıl çekimler yapmamız gerektiğini bazen deneyek görebiliyoruz.
    Ancak bazen bizim göremediğimiz, farkına varmadığımız özellikleri de ancak bu şekilde paylaşarak öğrenebiliriz.
    Bahsettiğin "night portrait" özelliğini hiç kullanmadım mesela. Bu akşam fırsat bulursam ben de denerim.

Ben de geçen hafta sonu açık havada bir kahvaltı sırasında scene modundaki "yemek" özelliğini denedim. Çok değişik renkler çıktı.
    Benzer ortamda denemenizi tavsiye ederim.

• Evet obje çekimlerini hatta çektiğimiz modla birlikte (özel olmadığı sürece) burada da paylaşırsak hem modun etkisini hem de canlı bir örneğini görme fırsatımız olur böylece. Yalnız night portrait modunu evde değil dışarıda denemenizi öneririm. Bana dışarıdaki ortamda daha başarılı geldi.

Saygılar.
  • Arkadaşlar p100 tavsiye edermisiniz.
    1015 tl fiyatla hizlial dan almayı düşünüyorum. Piyasada daha iyi fiyat veren yer varmı internetten taksitle alacağım. Yurt dışı garantisiz düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyilmazsoylu

Arkadaşlar p100 tavsiye edermisiniz.
    1015 tl fiyatla hizlial dan almayı düşünüyorum. Piyasada daha iyi fiyat veren yer varmı internetten taksitle alacağım. Yurt dışı garantisiz düşünmüyorum.

Tavsiye edip etmeme değil ama kesinlikle o paraya değmez. O kadarını döyleyeyim.
  • Hakikaten yaa. Daha iki hafta önce gitti gidiyor com da 750 tl 'civarıydı bu alet. Tabii ki garanti olayı büyük bir etken...
    "Çok fazlasını hak ediyor olabilir mi?" Valla hiç bir fikrim yok. Teknoloji o kadar çabuk gelişiyor ki,
    acaba bu kadar para verdikten sonra daha iyisi çıkar mı diye düşünmemek elde değil...

Ancak, şu kadarını söyleyeyim... Ben çok memnunum. Fotoğrafları gören bazı arkadaşlar DSLR makine mi aldın diye soruyorlar valla...
  • SAKIN NİKON FOTOĞRAF MAKİNESİ ALMAYIN. SERVİSİ ÇOK KÖTÜ. NİKON MAKİNE ALMIŞTIM, 2 AY SONRA BOZULDU. SERVİSE GÖNDERDİK. 500 TL DEĞERİNDEKİ MAKİNE İÇİN 450 TL TAMİR PARASI İSTEDİLER. KULLANIM HATASI DEDİLER. ALDIĞIM MAĞAZANIN MÜDÜRÜ İLE İNCELEDİK KULLANIM HATASI FALAN YOK. TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE İADE İÇİN DAVA AÇTIM. DAVA GÖRÜLÜRKEN BENİ ARADILAR MAKİNEYİ BEDELSİZ TAMİR EDECEKLERİNİ SÖYLEDİLER. BENDE ARTIK İSTEMİYORUM "BEN HER BOZULDUĞUNDA HAKEM HEYETİNE Mİ GİDECEĞİM, İADE EDECEĞİM MAKİNEYİ" DEDİM. O ZAMAN İADE ALALIM DEDİLER VE GERİ VERDİM. SAKIN BU MARKAYI ALMAYIN. YOKSA ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZ.
  • makineyi bende yeni aldım. bana göre gayet başarılı.ama başarısız olduğum fotoğraflarda biliyorum ki makine değil bende başarısızlık var. arkadaşların dediği gibi yeni öğrendiğiniz ayarlar varsa lütfen paylaşın.
    zoom la iligili olarakda eleştirenlere cevap olarak ben makineyi alırken ay fotoğraflar ve kuşları çekmeyi düşünüyodum. ikisindede gayet başarılı ve zoomlama sonrası bulanıklık çok sarsmadıktan sonra mükemmel. hatta 26x kullanınca sarsma oluyor ve bozulma hissediyorsanız flashı açın açık alanda bile kullanın ilginçtir bozulmalar düzeliyor.
    makro çekimlerdede bu performansı beklemiyordum. yalnız makro çekimde 1 cm de bozulma oluyor. sanırım 1 cm de performansı vermiyor. 1 cm de başarılı arkadaş varsa hangi modda çekim yaptığını söyleyip fotoğrafı eklerse sevirim.
    başarılar....
  • çektiğim ay fotoğrafı boyutu küçültürken biraz kötü oldu herhangi programla fotoğrafda değişiklik yapılmamıştır...

Nikon coolpix P100 aldım ama...
  • arkadaşlar iyi günler bana coolpix p100 makinasının türkçe kullanım klavuzu lazım yardım ederseniz çok sevinirim.
  • Arkadaslar peki bu makinada turkce menu varmidir bende dusunuyorum almayida
  • quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

Arkadaslar peki bu makinada turkce menu varmidir bende dusunuyorum almayida

Evet benim cihazimda menu Turkce.... Sahsen ilk zamanlarda memnundum makinadan ama, suan satmayi dusunuyorum hatta satiyorumda:)

Full HD video cekim ozelliğine sahip fakat video çekim sırasında sürekli netleme modunda iken inanılmaz şekilde gürültü alıyor videoya.. FULL HD video ozelliği için bu tarz makinayı düşünenlere buradan bu uyarıyı yapayım..

Bilindiği üzere 26x zoom a sahip.. zoom u neredeyse sona kadar dayayıp yavasca yavasca geri çekerken makina bazen(aslında çoğu zaman) kafayı yiyor ve OBJEKTIF HATASI. LUTFEN MAKINAYI KAPATINIZ, diyor ve kapanmıyor da. Pili söküyoruz... Açarken de iki elimizle objektifin çıkış noktasını hafifçe oynatıyoruz ve objektif öylelikle dışarı çıkıyor ve makina hazır hale geliyor.... Onun dışında çekimleri güzel.. Selamlar:)))

• elinizdekinin kıymetini bilin ve sınırlarını sonuna kadar zorlayın
    insanoğlu doyumsuzdur ve her malın daha iyisi vardır

güzel fotoğraflar dileklerimle
  • Yaklaşık 2 yıl FZ38 kullandım. P100 ün fotoğraflarına baktım, fotoğraf kalitesi FZ38 den kötü ya...
  • Selam arkadaşlar,

Nikon Coolpix P100 makinemi satıyorum. Herhangi bir sorun yoktur, aldığım günkü kadar iyi çalışıyor, DSLR'ye geçmek istediğimden dolayı satıyorum. İlgilenenler özel mesaj gönderebilir.
  • bendede nikon p100 var ve pil deşarj olmuş uyarısı veriyor başka pil takıyorum yine olmuyor bunun keisn çözümü nedir sizce ?

konu:http://forum.donanimhaber.com/m_90139715/f_//tm.htm#90139715

yardımcı olursanız çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.