Şimdi Ara

Nikon coolpix P100 aldım ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta spot piyasadan Nikon Coolpix P100 aldım.
    Güzel çekimler yapabiliyorum, az ışıkta bile sonuçlar çok iyi.
    Ancak araştırdıkça bu fiyata daha iyisi var mıdır diyorum bazen.
    Örneğin Panasonic DMZ38 gördüm. Kafama bu takıldı şimdi de, neredeyse makineyi geri
    verip panasonic alasım bile var. Birisi bana Panasonic daha kötüdür dese çok sevinicem aslında

Üç sorum olacak,
    Spot piyasada bu tip değişimler yaparlar mı? (Geri verip parasını alsam daha iyi aslında, ama kredi kartı ile ve ft.sız aldım :-( )
    Bir de Panasonic alsaydım daha mı iyi olurdu?
    Oldu da değiştiremedim, benim makineyi verip takas yapabileceğim bir site öneriniz var mıdır?

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Neden değiştirmek istiyorsun? Nesini beğenmedin ve Panasonic in nesini beğendin?
  • Almışsınız, kullanıyorsunuz, hayrını görün gerisini boşverin.

Elinizdekinin tadını çıkarın sadece.
  • Nikon P100 ile çektiğim fotolardan bazılarını buraya ekliyorum.
    Sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oak1969 -- 4 Nisan 2010; 14:32:52 >

• Hayırlı olsun makineniz bi kaç tane daha foto ekleyebilmeniz mümkünmü acaba ?
  • Selam,

Ben bu forum başlığını açtığımda makineyi yeni almıştım.
    Birçok kişi gibi, benim de kafam karışıktı.
    İlk başlarda çektiğim fotoğrafları ben de çok beğenmemiştim.
    Bazı ufak ayarlarla ve kullandıkça daha fazla özelliklerini keşfettim, daha güzel fotoğraflar çektim.
    DSLR-like özelliğinde en iyi makinelerden birisi diyebilirim.

Forumda bazı kişiler bu kadar zoom olmasına ne gerek var diyor,
    ancak ben daha farklı düşünüyorum. Bu aletin bu kadar zoom ile birlikte bu kadar kaliteli fotoğraf çekebilmesine hayran kaldım.
    Bazen uzaktaki bir objeyi net bir biçimde görüntülemek çok gerekli oluyor.
    Mesela üstteki ördek kafasını 10-15 metre kadar uzaktan çekmiştim.
    Sonuç olarak ağzındaki dişlere kadar tüm detaylar görülebiliyor...
    Bu da yeterli bir sonuç benim için. Bundan fazlası için profesyonel işler ile uğraşmak ve ona uygun aletler almak lazım.
    Öyle olunca da hepinizin bildiği gibi, kesenin ağzını iyice açmak gerekiyor.

23 Nisan tatilinde ufak bir gezim olacak, oradan bol bol fotoğraf eklerim.

• Bence fotolar çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon coolpix P100 acil yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla bende bu cihazı almayı düşünüyorum kimisi beğenmemiş resimleri fakat bencede gayet güzel.

Merakla yeni resimleri bekliyoruz
  • Bazı inceleme sitelerinde de örnek fotolar var
    Mesela;

P100 sample 1
    P100 sample 2
    P100 sample 3
    P100 sample 4

• Yanıt için teşekkürler bu cihazın iso performansı FZ 35 ten daha iyi galiba ?

http://www.neutralday.com/nikon-coolpix-p100-in-depth-review/5/

http://www.neutralday.com/panasonic-fz35-in-depth-review/5/
  • Kavga çıkmasın.

Ben bir sürü link verebilirim ama kendi verdiğiniz linke bakın ve karşılaştırın. Nikon başta en önemli husus olan image Quality den çakmış.

NİKON:

Positives

Sleek, stylish and lightweight.
    Comfortable grip and well placed controls.
    26x Optical zoom with image stabilization.
    Loaded with smart auto program modes.
    Fast shooting speeds and minimal shutter lag with CMOS sensor.
    Adjustable and pleasing 3″ display.
    Very fun HS video and HD (1080p, 720p) recording capability.
    Good stereo speakers.

Negatives

No RAW mode.
    Average point-and-shoot image quality.
    Weak ISO performance.
    Low light video recording and shooting on the noisy side.
    Loud zoom and continuous AF in video recording mode.
    Battery compartment door is a little flimsy.
    No cushion around EVF.
    A bit short on the in-camera creative options (digital filters, etc.).

Conclusion

As stated previously, our biggest problem with the P100 is the image quality. With the plethora of features and smart auto modes and the emphasis on the backlit sensor, we were expecting a little more. That being said, we still like the P100. The different scene modes cover a vast array of scenarios, the video was really entertaining, and we’re sure that those looking to expand their creativity without too much of an emphasis on image quality will be pleased. Depending upon what a user is looking for in a camera, the P100 may or may not fit. If the intention is to move up to a DSLR and use the P100 as a bridge camera we would recommend taking a pass – considering that entry-level DSLR models are in close proximity to the P100’s price tag. The same could also be said for those looking for sharp, detailed images, or those with inclinations towards working in low light. Yet, if the concerns lie with having a wider scope of features for point-and-shoot quality photos, or upgrading to the undeniable versatility of a mega-zoom type digital camera, we think that the speedy P100 will be more than satisfactory as it will provide a good deal of entertainment and plenty of creative possibilities. As such, the Nikon P100 comes just short of “Highly Recommended”, but it certainly should be at the top of your mega-zoom list. Definitely “Recommended”.

PANASONIC:

Positives

Compact and comfortable form factor.
    Sturdy build.
    Very responsive AF.
    Interesting and potentially useful face detection.
    Good quality and versatile lens that’s mostly free of aberrations (with in-camera help).
    Continuous focus in movie mode.
    Full manual control in movie mode.
    Useful white balance adjustment setting.
    Very effective image stabilization.
    Movie mode file format options.
    RAW recording.
    Multiple shooting aspects available (16:9, 4:3, 3:2).
    Rechargeable lithium-ion battery.

Negatives

Lack of in-camera editing options.
    Low res LCD.
    Confusing button layout and interface.
    Camera manual located on CD only.
    Small sensor limits useful aperture range.
    Poorly implemented lens hood design (dependent on a separate attached mount).
    Slow continuous shooting speeds, none to speak of for RAW.

Conclusion

While personally I can’t help but to recommend all photographers to strongly consider opting for cameras with larger sensors over those with smaller ones, which for the most part would mean a DSLR type camera, I also recognize the strong appeal of a smaller, more affordable camera that provides a focal range that would be difficult to achieve without spending even more money. Given that, the Panasonic FZ35 is an ideal solution, offering loads of versatility and capability, even if somewhat hampered by a confusing control setup and interface. The FZ35 also takes a pretty good picture, relative to other compacts, and factoring in its ability to continuous focus and manually expose while shooting HD video, its very effective image stabilization, fun face detection, and super fast AF, the FZ35 is a compelling choice for photographers seeking a superzoom type camera. I wish Panasonic had improved the resolution of the LCD from the FZ28, the lens hood design is impractical at best, and the FZ35 does require a bit of a learning curve, not helped by the poor decision to not include a physical manual. In the end, the FZ35 is a very fun camera to use and certainly offers the user a good deal of value. My personal advice would still be to steer prospective users to a camera with a bigger sensor, but for consumers set on purchasing a superzoom camera, the FZ35 comes“Highly Recommended”.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgboy -- 22 Nisan 2010; 18:41:16 >

• Ben bu makine yi savunmuyorum fakat verdiğim linkte iso 1600 de fz35 in çekimi aşırı bozuk çıkmış.

İki makinenin iso 1600 ünü karşılaştırırsak.

Bu arada fotoğrafçılıktanda da anlamam bi şeyler öğrenmeye çalışıyorum ve sadece gördüğümü söylüyorum.

İki haftadır bi makine alamadım

Saygılar.
  • Özgür abi çok kötü çakmışsın laflarıBu kadar yüklenmeseydin ya,inan arkadaşın moralini yerin dibine sokmuşundur.Ne diyeyim oldukça haklısın makina fz38 ile kıyaslancak makina değil bencede.Bende g11-lx3 arasında gidip geldim.Kararım lx3 oldu.İyi yapmışmıyım sence?
  • Hangi makineyle kıyaslamalıyız peki ayrıca moral bozukluğu yok (beni kast ettiyseniz)

Çünkü daha bi makinem bile yok

fz38 272 euro
    P100 379 usd

Aralarında 20-30 TL var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

Özgür abi çok kötü çakmışsın laflarıBu kadar yüklenmeseydin ya,inan arkadaşın moralini yerin dibine sokmuşundur.Ne diyeyim oldukça haklısın makina fz38 ile kıyaslancak makina değil bencede.Bende g11-lx3 arasında gidip geldim.Kararım lx3 oldu.İyi yapmışmıyım sence?

Kesinlikle iyi yapmışsın. Google amcaya bir sor g11 vs lx3 diye. O zaman sende görürsün isabetli karar verdiğini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Hangi makineyle kıyaslamalıyız peki ayrıca moral bozukluğu yok (beni kast ettiyseniz)

Çünkü daha bi makinem bile yok

fz38 272 euro
    P100 379 usd

Aralarında 20-30 TL var.

Hocam tamamen şahsi fikirlerimi söylüyorum. Sonuçta iş makinede bitmiyor. Çok kötü makinelerle çok güzel fotolar çeken de var 10 bin dolarlık makinelerin rezil olduğu karelerde var. Sonuçta en önemli faktör gene insan faktörü. Makinenin özelliklerini iyi bilir ve kullanırsanız güzel kareler çekebilirsiniz. Makineler arasında sadece belli edici, ayırtedici farklar var belli koşullarda. Buna dikkat etmek lazım. Siz de eğer video önemli diyorsanız FZ38 (resim kalitesi de iyidir, ama S200 daha iyi), 640x480 bana yeter, foto kalitesi en iyisi olsun diyorsanız S200EXR alın.

• @ozgboy

Teşekkür ederim yanıtın için S200EXR tavsiyesi çok geliyor fakat 200-250 lira oynuyor arasında.

İki haftadır max 600 civarı makine arıyorum fiyatını hak edecek bi ürün.

Ama bi arpa boyu yol kat edemedim.

Saygılar.
  • quote:

@ozgboy

Teşekkür ederim yanıtın için S200EXR tavsiyesi çok geliyor fakat 200-250 lira oynuyor arasında.

Saygılar.

Özgür abicim ben valla lx3 ü g11 den üstün bulduğum için aldım zaten.Sende iyi yapmışın diyosan ne mutlu bana
    shadow_17 benim 600 liraya kadar bütçem olsa ve dslr like makina alcak olsam hiç düşünmeden panasonic fz38 alırdım.
    ha s200exr yi herkez tavsiye eder ama üretimi durduğu için bulmanız çok zor.
    bulursanızda ciddi refurbished şüphesi duyun.
    zaten s200exr bütçenizi aşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

quote:

@ozgboy

Saygılar.

Özgür abicim ben valla lx3 ü g11 den üstün bulduğum için aldım zaten.Sende iyi yapmışın diyosan ne mutlu bana
    shadow_17 benim 600 liraya kadar bütçem olsa ve dslr like makina alcak olsam hiç düşünmeden panasonic fz38 alırdım.
    ha s200exr yi herkez tavsiye eder ama üretimi durduğu için bulmanız çok zor.
    bulursanızda ciddi refurbished şüphesi duyun.
    zaten s200exr bütçenizi aşıyor.

Yanıt için teşekkürler fz35/38 i araştırayım biraz o zaman max 600 TL ye en iyi kalite Slr like olup olmaması önemli değil.

Saygılar.

• p100 favorim. hd videosu uyla fark atmış ve p100 den memnun kalmayan görmedim.

ayrıca fz35 ve p100 yakın makineler... Fazla bir fark uyandıracağını sanmıyorum...

s1500 ile s200exr sahiplerinin çekemedikleri fotoğrafları çekenler var. 2 haftalık araştırmamda gördüm ki en önemli faktör "yetenek".

Hayırlı olsun ne kadara aldığınızı da yazarsanız çok memnun olurum ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.