Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beytepeli06

quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

2 haftadır kullanıyoruz.
    yalnız bir sıkıntım var.
    pil 3-4 gün rahat gidiyor. rahat olarak 250 300 çekim yapabiliyorum sanırım.
    ancak pil zayıf uyarısı hiç görmüyorum. pil zayıf demesi gerekmez mi pil biterken ? veya pil işaretinde azalma olması gerekmez mi ? 3-4 gün kullanıyorum çat pil deşarj uyarısı veriyor ve kapanıyor. ben hiç pil zayıf uyarısı almıyorum.bu şekilde cihazın çat diye kapanması da hoşuma gitmiyor. versiyon 1.00 olarak görünüyor. ne yapmam lazım

yardımcı olabilecek var mı ?

Bende de maalesef öyle. Zaten onun için yedek pil aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar
    ben de detaylı araştırmalardan sonra bir nikon p510 siparişi verdim. Pazartesi elime ulaşır herhalde, umarım doğru karar vermişimdir.
    tekrar görüşmek üzere.
    İyi akşamlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence doğru karar verdin dostum. çok kullanamadım ama şimdilik çektiğim fotoları önceki kullandığım fujifilm s2950 ile karşılaştırmam bile. ki bunu alana kadar onun çektiklerini iyi sanıyordum :)
  • norton772 kullanıcısına yanıt
    ben de ekran da pil işareti var ama cep teldekiler gibi o seviyeyi göstermiyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandemetu

ben de ekran da pil işareti var ama cep teldekiler gibi o seviyeyi göstermiyor mu acaba?

evet aynen.
    hep dolu gösteriyor.
    keşke yüzde olarak azalsa. belki yeni versiyon çıkar.cihazın en büyük eksikliği bu bence

• Arkadaşlar beni de listeye yazın lütfen.

Pil mevzusunda aşağıdaki bataryadan 2 tane sipariş ettim.

http://www.ebay.com/itm/370777156197?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Bunların da ben çekim yaparken bir yandan dolması lazımdı. Onun için de ;

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-en-el5-pdx-prodigix-lcd-ekranli-sarj-cihaz-88709674

Linkteki şarj cihazından aldım. Çok kullanışlı. Hem 220V hemde araç çakmağından şarj edebiliyor. Böylelikle sıkıntı yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: güneşlenenyarasa

Arkadaşlar beni de listeye yazın lütfen.

Pil mevzusunda aşağıdaki bataryadan 2 tane sipariş ettim.

http://www.ebay.com/itm/370777156197?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Bunların da ben çekim yaparken bir yandan dolması lazımdı. Onun için de ;

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-en-el5-pdx-prodigix-lcd-ekranli-sarj-cihaz-88709674

Linkteki şarj cihazından aldım. Çok kullanışlı. Hem 220V hemde araç çakmağından şarj edebiliyor. Böylelikle sıkıntı yaşamadım.

Aramıza hoşgeldin. Ekledim seni de listeye

• Makinem elime ulaştı.
    Ben de listeye girebilirim artık

Ben de yedek batarya almayı düşünüyorum ekteki için yorumlarınız ne olur?
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/orjinal-nikon-en-el5-batarya-coolpix-3700-7900-88450963

Bu arada bir de çanta tavsiye edebilir misiniz?
    Teşekkürler,
  • Vay be konuyu açarken hiç umudum yoktu bakıyorum da şimdi 40 kullanıcı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_erdemeraydin

Makinem elime ulaştı.
    Ben de listeye girebilirim artık

Ben de yedek batarya almayı düşünüyorum ekteki için yorumlarınız ne olur?
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/orjinal-nikon-en-el5-batarya-coolpix-3700-7900-88450963

Bu arada bir de çanta tavsiye edebilir misiniz?
    Teşekkürler,

Bataryası gayet yeterli 4-5 gün rahat gidiyor ama ben sadece fotoğraf çekicem elimden hiç düşürmem diyorsan orjinalden şaşma

Çanta olarak ta nasıl bir şey arıyorsun? Bende Nikon j1 var sadece makine sığıyor.Ama dış yüzeyi sert olduğu için koruma açısından on numara

• batarya almayı düşünmemin nedeni olmadık zamanda şarjım biterse hemen değiştirip kullanabilme esnekliğim olsun diye. şarja takıp saatlerce beklemek istemiyorum. okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla da pil biteceği zaman pek önceden haberimiz olmayacak gibi.

çanta ise makineyi iyi korusun ama bunun yanında da şarj aleti, yedek pil vs içine sığsın istiyorum. j1 küçük gibi...
  • arkadaşlar bende makinayı almanyadan aldım. p520 modeli. 510 mağazada yoktu. benide listeye ekleyebilirsiniz.pilide yeterli değil. özellikle yeni aldığım için çok kurcalıyorum. bir tanede yedek pil aldım. makinayı kullanıyorum ama genelde otomatik modda. detayları öğrenmem lazım sizin yardımlarınızla. mesela şu flu çekim nasıl oluyor? hangi modda çekmem lazım odan noktasını nasıl ayarlayacam. anlamadım gitti....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zfr20 -- 26 Ağustos 2013; 0:42:56 >
  • merhaba
    öncelikle hayırlı olsun.
    ben de yeni yeni kurcalıyorum ve kurcaladıkça da hoşuma gidiyor.
    bu işte tecrübeli olan ustalar daha iyi bilgi verebilir ama bende yardımcı olmaya çalışayım. hatam olursa düzeltin lütfen.
    öncelikle sadece arka planı flu yapmak adına herhangi bir mod yok. bunu manuel ayarlarla oynayarak (diyafram değerini kısarak f/3 gibi)(manuel yada diyafram öncelikli modlar) ve aşağıdaki farklı seçenekler ile yapabiliriz;
    Birincisi, makro moduna alıp çekilmek istenilen objeye iyice yaklaşılarak.
    İkinici, zoom değerini yapılabildiğince yüksek tutup objeye mümkün olduğunca yaklaşarak.
    Portte modu da yüz algılayarak odaklama yapacağından arka planı flulaştırır.

deneye deneye gelişiyor :)
  • İkinizi de listeye ekledim.

• Arkadaşlar video çekimi yaparken yaklaşık 30 mt ileriyi netleştiremiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı
  • Haluk_33 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Denemedim ama video çekiminde manual focus özelliği var, işinize yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haluk_33

Arkadaşlar video çekimi yaparken yaklaşık 30 mt ileriyi netleştiremiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı

Video ayarlarından mauel/auto focus secenekleri var. Eğer uzaktaki görüntüyü çekeceksen auto modda kullanırsan odak noktasından hiç oynatmaman gerekir, ama manuel moda alırsan bir kere odak noktasına netlersin, hep öyle devam eder.
  • Selamlar Arkadaşlar,

Hafta sonu bende bir p520 sahibi oldum beni de listeye eklerseniz sevinirim :)

Hemen Örnek makroları atıyorum. Acemi işi hafta sonundan bu güne öğrenebildiklerim.
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

Aşağıdaki resimde kül tablasının içindeki çiçeği kullandım makro için.

• @CİLO3.25i, seni de ekledim listeye, hayırlı olsun .

• Dün yapmış olduğum bir yat gezisinde çektiğim fotolar:

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.