Şimdi Ara

nikon d300 canon 40d ve pentax k20d? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben 40d ıle kıyas kabul etmez demedım ılgılı makınelerle dedım... k20d nın kıt lensı ıle bıle sundugu detaY dıgerlerınden fazladır... k20d tam bır detay urunudur..
    bu mukemmel olayı kısıden kısıye farklılık gosterıyor..15 gundur 40d kullanıyorum ama oyle bana mukemmel dıyebılecegım bır detay vermedi... acıkcası eskı makınelerımden d80 aldıgım detayı henuz alabılmıs degılım....
    yukarıda verılen makınelerle sızınde dedıgınız gıbı k20d mukayese edılmemelıdır... k20d 40d 50d d200 d300 gıbı sınıfının makınelerıyle mukayese edılmelıdır...
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@hidrojenperoksit,
    Yatay ve dikeyde 2000 pixeli gören her lensin çektiği fotografta detay Süperdir. Örneğin 40 D de ben fb'nın verdiği standart sharpness'i hiç değiştirmedim ve aldığım detay Mükemmel. Benim bu konuda acayip hasta olduğumu bilirsiniz. Makina performansı olarak detay kalitesinde eğer bir mukayese yapılacaksa aynı benzer lenslerde, aynı çekim kiplerinde ve aynı ISO' da çekim yapıp bakmak lazım Tabi kesinlikle de PhotoShop CS2-3-4 ve benzer yazılımlarla da elden geçmemiş olması gerekir.
    Bu nedenle işin ekonomik tarafı yani F/P meselesi dışında 40D/K20D kıyas kabul eder....
    Elbette konu edilen 3 makinadan K20D zaten bu mukayesenin dışında kalmalıydı....
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

bence k20d kıyas kabul etmez.. 40d kullanıcısı olarak k20d onerırım... detay super...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 8 Şubat 2009; 22:27:57 >

• hidrojenperoksit

d80 benimde hala özlediğim bir makine. keskinliği renklerdeki canlılığı ile d80 e sahip olanlar kıymetini bilsin.
  • dogan bey d80 ve d200 keskınlıgı ıle kendıne benı hayran bırakakn makıneler.... helekı d80 18-70 lens ıle bana cok yıı fotograflar vermıstır... acıkcası nıkondn aldıgım keskınlık detayı canondan alamadım.. bunun en buyuk nedenı ıse ccd sensor...
    quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

hidrojenperoksit

d80 benimde hala özlediğim bir makine. keskinliği renklerdeki canlılığı ile d80 e sahip olanlar kıymetini bilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 8 Şubat 2009; 22:28:49 >
  • desenize şanslıyız bu konuda....

sahi bazan insan kaybedince....bazı şeylerin degerini anlıyor ancak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

desenize şanslıyız bu konuda....

sahi bazan insan kaybedince....bazı şeylerin degerini anlıyor ancak..

kıymetini bil müdürüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 8 Şubat 2009; 23:01:43 >
  • birkaç saat bakmamıştım ve konu kapanmış sanıyordum ama bir baktımki konu almış başını gidiyor.Evet bende biliyorum 3 makina aynı kategoride olmadıgını ama hani dergilerde fiyat performans falan filan olur yaa işte onun için eklemiştim canonu .Anladıgım kadarıyla şu an tercihi 2 ye indirmiş görünüyorum
    NİKON D80 PENTAX K20 D kişiler bence bir birinden farklı kategoride diyebilirler ama şu an ikiside benim secim sepetimde
    Nedenleri
    1 netlik keskinlik ve deyat
    2 Fiyatlarının hemen hemen yakın olması (tabiki spot ve 2. el piyasası)

Birde özel bir soru arkadaşlara PENTAX K20d NİKON XXXD serisinin muadili gözüküyorsa PENTAX K10D DE yine aynı segmentdedir yoksa NİKON D80 ayarında bir makinamıdır ?
  • k10de de k20d ıle aynı segmentedır... d200 ıle d300 un aynı segmente oldugu gıbı... yuksek ıso problemım yok dıyosan k10d de sapasaglam bır body dır.. tam bir fıyat perfformans urunudur...
  • Aslında aklım pentax k10 d ye kaymıyorda değil. fiyatıda güzel ama gördüğüm kadarıyla şu an piyasada sadece 2. eli var gibi yeni sıfır makina spotta yok (spot diyorum çünkü garanti yüzünden o kadar çok parayı vermeyi düşünmüyorum .Zaten Türkiyede garanti mevzuu ne zaman işlediki doğru dürüst ne olursa olsun hep kullanıcı hatası olur)
  • 450D ve D80 için birşey söliebilirim ancak...kullanım kolaylığı ergonomi açısından şahsen kesinlikle 450d diorum d80 deki küçücük LCD den ayar yapmaktansa 450d deki kocaman ekranda herşey apaçık meydanda..tekbik olarak yorum yapıcak seviyede diilim ama bende yeni başlayan biri olarak estetik ve kullanım açısından çok net 450D derim
  • K20D ?
    Ne alaka abi D80- 450D?

Düşünmene araştırmana gerek yok ki K20D : )
  • d80 dekı lcd kucukmu abartmayalım bu kadar... ayrıca d80 de ayarları ekrandan bıle yapmana gerek yok agabeylerı gıbı ayarların kontrol edıldıgı 2.bır ekranı var... bence mevzu ayarları kontrol etmekse d80 barız onde...
    kullanım kolaylıgındada bence d80 derım...
    ergonomıde zaten barız d80... kasası barız saglam ve ele daha ıyı oturuyor...
    450d de ıyı makıne ama kasa cok dandık ve kucuk...
    2.5-3 ınc lcd arasında kucucuk denecek kadar fark yok...
    quote:

Orjinalden alıntı: haimow

450D ve D80 için birşey söliebilirim ancak...kullanım kolaylığı ergonomi açısından şahsen kesinlikle 450d diorum d80 deki küçücük LCD den ayar yapmaktansa 450d deki kocaman ekranda herşey apaçık meydanda..tekbik olarak yorum yapıcak seviyede diilim ama bende yeni başlayan biri olarak estetik ve kullanım açısından çok net 450D derim

• sıfır almaktansa 3000 ı gecmemıs tertemız ıkıncı el almak her zman mantıklıdır.. satarknde fazla zararınız olmaz...1100 tl cıvarı d80 kıt yıne 1100 tl cıvarı garantılı 450d kıt 950 tl cıvarıda temız k10d kıt bulunabılır... k20d kıt ıkıncı el zor bulunur bıraz... oda spot olarak 1600 tl cıvarı bulunabılır...
    dedıgım gıbı ıso sızın ıcın cok anlam ıfade edıyorsa 450d etmıyorsa d80.... amam ben daha ıyı bır body ıstıyorum dıyorsanız k20d.. alternatıf olarakda k10d olabılır..
    quote:

Orjinalden alıntı: haimow

450D ve D80 için birşey söliebilirim ancak...kullanım kolaylığı ergonomi açısından şahsen kesinlikle 450d diorum d80 deki küçücük LCD den ayar yapmaktansa 450d deki kocaman ekranda herşey apaçık meydanda..tekbik olarak yorum yapıcak seviyede diilim ama bende yeni başlayan biri olarak estetik ve kullanım açısından çok net 450D derim

• k20d kesinlikle..
  • @hidrojenperoksit,
    Olamaz. ki ben öyle L serisi bir lenste kullanmıyorum. Kullandıklarım malum ve foruma koyduğum örneklerde ortada. Ancak kesin bildiğim bir konu var. Eğer kullandığınız kit lensler gövde ile birlikte verilen Canon EF-S 17-85 IS USM veya Canon EF-S 28-135 mm IS USM lensler ise bunlardan detay beklemek, Eskimoya Buz satmak gibidir....18-55 mm IS ye karar vermek için 1000 civarında fotograf inceledim de öyle karar verdim. Kısaca iyi ,güzel, mükemmel gibi kelimeler izafi yani kişiden kişiye rahatlıkla değişebilen sıfatlardır ama "15 gundur 40d kullanıyorum ama oyle bana mukemmel dıyebılecegım bır detay vermedi..." demek çokta doğru bir ifade olmuyor. Çünkü Net'lik yada keskinliği gövdedeki CCD sensöre bağlamak kadar yanlış ve hatalı bir düşünce olamaz. Tamam renkler daha Canlıdır, daha kontrastlıdır ve göze daha hoş gelir, okşar ama bu keskinlik değildir. Basit bir göz aldanmasıdır. K20D daha keskin diyoruz ama K20D' de CMOS sensör. hatta buna fotograf işlemcilerini hatta A/D çeviricileride dahil edin. Sonuçta sizin lensiniz pixel/satır okuyamıyorsa A/D çeviriciniz 8 -12-14 hatta 22 bit olmuş ne farkeder. Olmayan keskinliğimi yaratacaklar? Sorun İster kit olsun İster standard yada L veya Prime, iş lenste ve otomatik odaklanma kabiliyetinde biter.... Tereddüt mü ediyorsunuz? alın manuel odaklamaya görün lensin kabiliyetini. Eğer bir lens kadrajın en az %75 şinde renk dağılması hatta mor saçaklanma olmadan hatta buna köşelerdeki kararmayı da dahil edebilirsiniz okuma yapamıyorsa Zıtlık (Kontrast) farkınıda algılayamayacak ve keskinlikte netlikte kısacası tam odaklanma olamayacaktır. Peki bunda gövdenin günahı ne? Pentax gövdelerin en büyük şansı, hatta olduğundan daha abartılı değerlendirmeye neden olan Kısıtlı sayıda da olsa, kullanılan lensler, İster prime ister Std veya Kit olsun Çok iyi yatay ve dikeyde satır okuyabilmesi ile lenste IS gibi teferruat ve ilave ışık akısını azaltıcı mercek bulunmayışıdır. Canon ve Nikon' unda dezavantajı oluyor bu durum. Nasıl olduysa bir 18-55 IS ve 55-250 mm. IS ucuzluk ve iyi keskinliği bir araya getirebilmiş. Nikon topiklerinde de dikkat ediyorum örneğin keskinlik konusunda 17-85 mm gibi tek tük lensler öne çıkıyor. Bunlar arkadaşların ifadesi " Bu lensin verdiği keskinliği hala unutamam".... İyi de ama bunun D80 gövde ile ile bir ilgisi yok ki Takın d300' e (Eğer uyuyorsa bayonetleri, bilmiyorum) aynı sonucu alacaksınız. O veya bu marka hala Fabrikanın ayarladığı Sharpness ile kullanan arkadaşlar var. Örnek, hadi yazmayayım.....
    Biraz para toplayayım bir şeyi denemek istiyorum ara adaptör kullanarak acaba diyorum pentax kitleri Canon gövdede kullanabilirmiyim. Hem sensör ölçüleri aynı sadece crop factor farklı, AF yapamayacam ama manuel bana fazlası ile yeterli olur ve sırf aradaki farkı görmek adına.....
    quote:

hocam ben 40d ıle kıyas kabul etmez demedım ılgılı makınelerle dedım... k20d nın kıt lensı ıle bıle sundugu detaY dıgerlerınden fazladır... k20d tam bır detay urunudur..
    bu mukemmel olayı kısıden kısıye farklılık gosterıyor..15 gundur 40d kullanıyorum ama oyle bana mukemmel dıyebılecegım bır detay vermedi... acıkcası eskı makınelerımden d80 aldıgım detayı henuz alabılmıs degılım....
    yukarıda verılen makınelerle sızınde dedıgınız gıbı k20d mukayese edılmemelıdır... k20d 40d 50d d200 d300 gıbı sınıfının makınelerıyle mukayese edılmelıdır...
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@hidrojenperoksit,
    Yatay ve dikeyde 2000 pixeli gören her lensin çektiği fotografta detay Süperdir. Örneğin 40 D de ben fb'nın verdiği standart sharpness'i hiç değiştirmedim ve aldığım detay Mükemmel. Benim bu konuda acayip hasta olduğumu bilirsiniz. Makina performansı olarak detay kalitesinde eğer bir mukayese yapılacaksa aynı benzer lenslerde, aynı çekim kiplerinde ve aynı ISO' da çekim yapıp bakmak lazım Tabi kesinlikle de PhotoShop CS2-3-4 ve benzer yazılımlarla da elden geçmemiş olması gerekir.
    Bu nedenle işin ekonomik tarafı yani F/P meselesi dışında 40D/K20D kıyas kabul eder....
    Elbette konu edilen 3 makinadan K20D zaten bu mukayesenin dışında kalmalıydı....
    quote:

bence k20d kıyas kabul etmez.. 40d kullanıcısı olarak k20d onerırım... detay super...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Şubat 2009; 12:27:38 >

• Benim anladığım ,
    hiç bahsedilmedi gözünüz K20D nin ürettiği noise'ye tahammül edecekse 1'lik onun ,
    Nikon D80 gövde olarak iyi 18-135 Kit lensi yetersiz , ( D90 ve 18-105VR İcad edildiğini unutmayalım )
    450D gövde olarak hayal kırıklığı oldu, ( 40D daha iyi ) kit objektifi 18-55is iyi ,
    ,
    Bence bu yarışı D80 + 18-105VR kazanır , ( Amatör olarak neşeli ve renkli fotoğraflar çekmek için )
    ,
  • @akkaymaz;

Noise bazında detaya mı bakarsın yoksa grene mi?
  • bence ıkısınıde aynı anda bakılmalı k20d nın verdıgı noise fazla olabılır ama bırde detay kaybına bakınca gormezden gelınebılır bır konu halıne gelebılır noıse.. (bence)
    quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

@akkaymaz;

Noise bazında detaya mı bakarsın yoksa grene mi?
  • bipekkan hocam ccd sensor cmos dan keskındır... bence k10d de k20d den keskındır..(bunu k10d den k20d ye gecen kısılerden de duydum).. d200den d300 gecen bır cok tanıdıgım keskınlık konusunda hayal kırıklıgı yasamıstır...
    canonda keskın fotaları almak ıcın l serısı yada prime kullanmak gereklı.
    d80+18-70 ın verdıgı keskınlıgı canonda 17-85 ve benzerı kombınasyonlarda almak neredeyse ımkansız....
    ccd nın keskın oldugu bır gercektır...
    18-55is 18-55 den oldukca ıyıdır... fakay yınede abartılacak kadar ıyı degıldır.. fıyatına kıyasla ıyı bır lens demek dogrudur..
    sanırım sız slr lıke dan dslr ye gecıs yaptınız ben nıkonun cogu makınesını kullandım canonda ısse 400d ve 40d kullandım.kendı gozlemlerime dayanarak boyle bır yargıya varıyorum...
    ayrıca fotografları ınceleyerek lens almak yanıltıcı olabılır.. nettekı fotograflar en azından keskınlık konsarst doygunluk verılmıs fotograflardır.. ham fotoları bulmak gercekten cok zordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 9 Şubat 2009; 22:49:13 >
  • @hidrojenperoksit,
    "ccd sensor cmos dan keskındır..."
    Valla bu nokta sözün bittiği yerdir..... cam ..ŞİMDİ....O zaman aynı mantıkla Pentax k110-k100D vb hatta şöyle diyelim tüm CCD kullanan dSLR' ler K20D' den keskin fotograflar verir (!)
    Üniversitedeki Hocamın yaklaşık bir 35 yıl önce söylediği bir lafı aktarayım " Sensörler aracıdır, Ne verirseniz onu aktarırlar"
    quote:

bipekkan hocam ccd sensor cmos dan keskındır... bence k10d de k20d den keskındır..(bunu k10d den k20d ye gecen kısılerden de duydum).. d200den d300 gecen bır cok tanıdıgım keskınlık konusunda hayal kırıklıgı yasamıstır...
    canonda keskın fotaları almak ıcın l serısı yada prime kullanmak gereklı.
    d80+18-70 ın verdıgı keskınlıgı canonda 17-85 ve benzerı kombınasyonlarda almak neredeyse ımkansız....
    ccd nın keskın oldugu bır gercektır...
    18-55is 18-55 den oldukca ıyıdır... fakay yınede abartılacak kadar ıyı degıldır.. fıyatına kıyasla ıyı bır lens demek dogrudur..
    sanırım sız slr lıke dan dslr ye gecıs yaptınız ben nıkonun cogu makınesını kullandım canonda ısse 400d ve 40d kullandım.kendı gozlemlerime dayanarak boyle bır yargıya varıyorum...
    ayrıca fotografları ınceleyerek lens almak yanıltıcı olabılır.. nettekı fotograflar en azından keskınlık konsarst doygunluk verılmıs fotograflardır.. ham fotoları bulmak gercekten cok zordur...

• bipekkan hocam bunu modellere yıkmayalımda genel olarak dıyelım ozaman.... bılıyoruzkı keskınlıgın cogu lensde biter.. keske bunu tek ben desem ama bır cok ustat bunu boyle kabul edıyor..ccd nın keskınlıgı yapısından kaynaklanıyor... canon kullananlar yıllarca nıkonun keskınlıgınden bahsetmıstır bu bır gercek.... ben lafımın arkasındayım her zaman.. sız ne kadar alakası yok desenızde bendekı bu yargıyı degıstıremeyeceksınız:))))) dıger arkadaslarında katılımını beklıyorum bu konuda...
    marka ayrımı yapmadım hıcbır zaman nıkon da kullandım canonda... pentax kullanmadım ama fotograflara hayranlıkla bakmaktayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 10 Şubat 2009; 0:21:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.