Şimdi Ara

nikon d300 canon 40d ve pentax k20d?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç hafta içerisinde fotoğraf makinası almayı düşünüyorum siz olsaydınız NİKON D80 CANON EOS450D VE PENTAX K20D tercihlerinden hangisini neden secerdiniz ? Fotoğraf makinasını kit olarak almayı düşünüyorum ve ayrıca duruma göre dar açılı bir objektifde alacağım (70-300 mm tele gibi) yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyalcn -- 11 Şubat 2009; 15:48:42 >

• K20D sunduğu detayların fazlalı ile 1 adım önde, öte yandan D80 keskinlik olarak tadı damağımda kalan bir makine. seçim sizin.
  • Her akşam bilgisayarımı kapatırken işte benim makinam bu diye kapatıyorum.Sabah uyanıyorum sonra öğleye dogru aslında bu da olabilir diyorum derken akşam üstü kesin bu olmalı derken yatmaya evet makinamı buldum diye uyurken diğer gün yine bu kısır döngü içerisinde buluyorum kendimi .
    Anlayacağınız tercih bende olursa durumum büyük bir ihtimalle Hayyamdan onların elinde bulunan ve en fazla kar bırakacak bir ürünle cıkacağım gibi duruyor
    O nedenle tercihi teke düşürmeniz beni mutlu eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyalcn

Her akşam bilgisayarımı kapatırken işte benim makinam bu diye kapatıyorum.Sabah uyanıyorum sonra öğleye dogru aslında bu da olabilir diyorum derken akşam üstü kesin bu olmalı derken yatmaya evet makinamı buldum diye uyurken diğer gün yine bu kısır döngü içerisinde buluyorum kendimi .
    Anlayacağınız tercih bende olursa durumum büyük bir ihtimalle Hayyamdan onların elinde bulunan ve en fazla kar bırakacak bir ürünle cıkacağım gibi duruyor
    O nedenle tercihi teke düşürmeniz beni mutlu eder
    Peki bu 3 makinanin fiyatlari yakinmi acaba? Ben fiyatlarini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

Peki bu 3 makinanin fiyatlari yakinmi acaba? Ben fiyatlarini bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Nikon d80 kit 930 usd(spot)
    Canon eos450 kit 750 usd (spot)
    Pentax k20d kit bazı yerlerde 930 bazı yerlerde 1200 usd (spot)
    2. el için Hayyama gidip bakmak lazım bu fiyatlar telefonla sorulma fortalama fiyatlar
  • quote:

2. el için Hayyama gidip bakmak lazım bu fiyatlar telefonla sorulma fortalama fiyatlar

Alıntıları Göster
    yaklaşık olarak bende bu üçünün arasında kaldım ve 450d aldım.
    sebep lenslerinin kalitesi ve ikinci el...
    ve performansı gerçekten şaşrtıcı olması fakat ben diğer ikisini kullanmadım bunuda ilave edeyim.
    ama benim sana önerim eos 40d olurdu ...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

yaklaşık olarak bende bu üçünün arasında kaldım ve 450d aldım.
    sebep lenslerinin kalitesi ve ikinci el...
    ve performansı gerçekten şaşrtıcı olması fakat ben diğer ikisini kullanmadım bunuda ilave edeyim.
    ama benim sana önerim eos 40d olurdu ...

Alıntıları Göster
    ben bu üçü arasında kalsam k20d alırdım.
    bu arada belirteyim şu anda 40d kullanıyorum ondan önce de 400d kullandım.
    pentax için lens hertürlü bulunuyor, sonuçta pentax lensler var, sigma, tamron ve tokina gibi üreticiler de canon ve nikon için ürettikleri lensleri artık pentaxlar için de üretiyor.
    pentax'ın tek eksiği ileride elindeki lenslerle full frame bir makinaya geçemeyecek olman..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithgor

ben bu üçü arasında kalsam k20d alırdım.
    bu arada belirteyim şu anda 40d kullanıyorum ondan önce de 400d kullandım.
    pentax için lens hertürlü bulunuyor, sonuçta pentax lensler var, sigma, tamron ve tokina gibi üreticiler de canon ve nikon için ürettikleri lensleri artık pentaxlar için de üretiyor.
    pentax'ın tek eksiği ileride elindeki lenslerle full frame bir makinaya geçemeyecek olman..

Alıntıları Göster
    bu işe yeni başlıyorsan nikon d40 ile başlamanı tavsiye ederim hem kullanımı çok kolay hem de bütçeyi zorlamayan ve fiyatını sonuna kadar hakeden bir makine

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

bu işe yeni başlıyorsan nikon d40 ile başlamanı tavsiye ederim hem kullanımı çok kolay hem de bütçeyi zorlamayan ve fiyatını sonuna kadar hakeden bir makine

Alıntıları Göster
    maalesef nikon d40 tercihlerimin arasında yok . belki nikon d60 bir ihtimal olabilir ama tercihlerimi ancak 3 e indirebildim. Şimdi b ir de şu olsun denildiğinde kafam iice karışacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Alıntıları Göster
    Hayyam nedir arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildermess

Hayyam nedir arkadaşlar

Alıntıları Göster
    İstanbulda Doğu Bank gibi bir yer.Ama bur da genelde fotoğraf makinaları var ve nerdeyse Türkiye deki en uygun fiyatlı yer gibi
  • quote:

İstanbulda Doğu Bank gibi bir yer.Ama bur da genelde fotoğraf makinaları var ve nerdeyse Türkiye deki en uygun fiyatlı yer gibi

Alıntıları Göster
    K20D'nin bu 3 makine arasında ne işi var?

450D ve D80'den üstün bir makine. Tabii ki K20D...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Alıntıları Göster
    Elbette, belki 2 saattir bakıyorum bu topiğe, kim diyecek diye.....
    Ancak bir süre sonra bu makineden bir üst makineye geçmeye kalkarsanız Pentax' ta şu an için bir üst makine yok. Farklı bir markaya geçmek zorunda kalırsınız....(FF sensör ölçekli makineleri kast ediyorum)
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Elbette, belki 2 saattir bakıyorum bu topiğe, kim diyecek diye.....
    Ancak bir süre sonra bu makineden bir üst makineye geçmeye kalkarsanız Pentax' ta şu an için bir üst makine yok. Farklı bir markaya geçmek zorunda kalırsınız....(FF sensör ölçekli makineleri kast ediyorum)
    quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Alıntıları Göster
    ful frame şu an benim için bir hayal belki hiç gecmem o nedenle standart olarak düşünün tercihlerde

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kyalcn

fiyatlar boyleyse kıyaslamayi bence yanliş yapiyorsun..
    450D yerine 40D koyup oyle kıyaslaman lazim..

Ayrica makinadan kolay sıkılır ,kısa sürede satarim dersen pentax tavsiye etmem. Yok uzun yıllar kullanicağim dersen elbette bu üçü arasindan hiç düşünmeden Pentax K20d..

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

quote:

Orjinalden alıntı: kyalcn

fiyatlar boyleyse kıyaslamayi bence yanliş yapiyorsun..
    450D yerine 40D koyup oyle kıyaslaman lazim..

Ayrica makinadan kolay sıkılır ,kısa sürede satarim dersen pentax tavsiye etmem. Yok uzun yıllar kullanicağim dersen elbette bu üçü arasindan hiç düşünmeden Pentax K20d..

Alıntıları Göster
    bence k20d kıyas kabul etmez.. 40d kullanıcısı olarak k20d onerırım... detay super...

• quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

bence k20d kıyas kabul etmez.. 40d kullanıcısı olarak k20d onerırım... detay super...

Alıntıları Göster
    K20D her daim, zaten kıyas sınıfı da yanlış arkadaşların dediği gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

K20D her daim, zaten kıyas sınıfı da yanlış arkadaşların dediği gibi...

Alıntıları Göster
    1-2 yıl sonra pentaxda ff çıkaracaktır. hatta k1d seriside çıkabilir die düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealGangsta

1-2 yıl sonra pentaxda ff çıkaracaktır. hatta k1d seriside çıkabilir die düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    tahmınımce okadar surmeyecektır...
    quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

• quote:

Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

Alıntıları Göster
    @hidrojenperoksit,
    Yatay ve dikeyde 2000 pixeli gören her lensin çektiği fotografta detay Süperdir. Örneğin 40 D de ben fb'nın verdiği standart sharpness'i hiç değiştirmedim ve aldığım detay Mükemmel. Benim bu konuda acayip hasta olduğumu bilirsiniz. Makina performansı olarak detay kalitesinde eğer bir mukayese yapılacaksa aynı benzer lenslerde, aynı çekim kiplerinde ve aynı ISO' da çekim yapıp bakmak lazım Tabi kesinlikle de PhotoShop CS2-3-4 ve benzer yazılımlarla da elden geçmemiş olması gerekir.
    Bu nedenle işin ekonomik tarafı yani F/P meselesi dışında 40D/K20D kıyas kabul eder....
    Elbette konu edilen 3 makinadan K20D zaten bu mukayesenin dışında kalmalıydı....
    quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.