Bildirim
Nikon D3000 ? NİKON D3100 ? Nikon D5000 ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
http://snapsort.com/compare/Nikon_D3000-vs-Nikon_D5000 burda ikisini karşılaştırabilirsin
aradaki özellik farkları çokta önemli değilse D3000 al artan parayı lense yatır -
nikon d3000'i bilmiyorum ama d5000'de af motor yok ve af motoru üstünde olan lenslerden almak zorunda kalacaksın d5000 alırsan. bu yüzdende alacağın lenslerin fiyatları yüksek olacak, ben senin yerinde olsam d90 alırdım eğer para az isede d80 alırdım. ha şimdi çıkıp laf edecekler d5000'in sensörü d80'den daha üst model diye ama karar sana kalmış yinedequote:
Orijinalden alıntı: Eddie The Head
http://snapsort.com/compare/Nikon_D3000-vs-Nikon_D5000 burda ikisini karşılaştırabilirsin
aradaki özellik farkları çokta önemli değilse D3000 al artan parayı lense yatır
-
quote:
Orijinalden alıntı: hougras
nikon d3000'i bilmiyorum ama d5000'de af motor yok ve af motoru üstünde olan lenslerden almak zorunda kalacaksın d5000 alırsan. bu yüzdende alacağın lenslerin fiyatları yüksek olacak, ben senin yerinde olsam d90 alırdım eğer para az isede d80 alırdım. ha şimdi çıkıp laf edecekler d5000'in sensörü d80'den daha üst model diye ama karar sana kalmış yinede
D3000dede AF motor yok -
aman aman tek farkı video çekimi olması..quote:
Orijinalden alıntı: Eddie The Headquote:
Orijinalden alıntı: hougras
nikon d3000'i bilmiyorum ama d5000'de af motor yok ve af motoru üstünde olan lenslerden almak zorunda kalacaksın d5000 alırsan. bu yüzdende alacağın lenslerin fiyatları yüksek olacak, ben senin yerinde olsam d90 alırdım eğer para az isede d80 alırdım. ha şimdi çıkıp laf edecekler d5000'in sensörü d80'den daha üst model diye ama karar sana kalmış yinede
D3000dede AF motor yok
Alıntıları Göster
d3000 alıp ilerde iyice öğrendikten sonra d90,d7000 gibi cihazlara geçerdim ben..
ki geçicem de
-
spot olarak d3000'i ben 850 tl ye aldım 18-55 vr kit ile d3100 e o rakam çok bence..quote:
Orijinalden alıntı: c.james
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster -
Sensörlerin farklı olduğunu belirterek D5000 öneriyorumquote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster -
ccd sensör bence cmos kadar yada ondan daha kaliteli bir sensör(biraz iddaali oldu galiba) belki tek sorunu arıza yapması daha kolay olmasıdır.quote:
Orijinalden alıntı: CanTnçr
Sensörlerin farklı olduğunu belirterek D5000 öneriyorum
Alıntıları Göster -
bu arada sn.S@rKs-PoWeR sensör karmaşası yaşayanlar için adlı topicinizi okudum baya faydalı bir topic..quote:
Orijinalden alıntı: dix1
ccd sensör bence cmos kadar yada ondan daha kaliteli bir sensör(biraz iddaali oldu galiba) belki tek sorunu arıza yapması daha kolay olmasıdır.
Alıntıları Göster -
quote:
ccd sensör bence cmos kadar yada ondan daha kaliteli bir sensör(biraz iddaali oldu galiba) belki tek sorunu arıza yapması daha kolay olmasıdır.
ccd sensör ile biraz daha keskin fotoğraflar elde edilebiliyor. fakat cmos teknolojiside artık bu keskinliği yakaladı.
ayrıca ccd sensorün artıları olduğu kadar eksileride var , çabuk arıza yapmaya müsait olması, yüksek isolarda başarısız oluşu, ısınma sorunu, video kaydına müsait olmayışı (ısı sorunu sebebi ile )
bu sebeplerden dolayı yeni jenerasyon makinalar artık cmos sensör ile üretiliyorlar. -
Merhaba,quote:
bu arada sn.S@rKs-PoWeR sensör karmaşası yaşayanlar için adlı topicinizi okudum baya faydalı bir topic..
Alıntıları Göster
Kişisel düşüncem ccd sensöründen dolayı d3000 yönünde olurdu ama genel olarak bakınca d3100 tabiki biraz daha iyi görünüyor.
Bu arada d3100'ün işlemcisinin,diğer iki modelden farklı olarak yeni nesil expeed 2 olduğunu da belirtmek isterim.Belki bir önceki versiyondan çok da farklı değildir ama sonuçda daha yeni bir işlemci.
Ben dslr sistemlerde video modunu pek önemsemiyorum ama imaj kalitesinin yanında video modunu da düşünenler için d3100 çok iyi bir alternatif olabilir.Yani,salt video konusunda d3100 d5000'den daha iyi bir model diyebilirim.Çünkü,d5000'de en yüksek video çözünürlüğü 1280*720 iken,d3100'de ise 1920*1080.
Bir arkadaşımız,d3000 ile d3100 arasındaki fiyat farkının biraz fazla olduğuna değinmiş ama iki modelin teknik özelliklerini incelediğinizde fiyat farkının normal olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.Ayrıca d3100 yeni çıktığı için de fiyat farkı normal görünüyor.
İyi akşamlar,hoşçakalın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Ocak 2011; 17:33:53 >
-
sanki d3100 daha iyi gibi geliyo d5000e göre yanılıyosam söyleyin.quote:
Merhaba,
Kişisel düşüncem ccd sensöründen dolayı d3000 yönünde olurdu ama genel olarak bakınca d3100 tabiki biraz daha iyi görünüyor.
Bu arada d3100'ün işlemcisinin,diğer iki modelden farklı olarak yeni nesil expeed 2 olduğunu da belirtmek isterim.Belki bir önceki versiyondan çok da farklı değildir ama sonuçda daha yeni bir işlemci.
Ben dslr sistemlerde video modunu pek önemsemiyorum ama imaj kalitesinin yanında video modunu da düşünenler için d3100 çok iyi bir alternatif olabilir.Yani,salt video konusunda d3100 d5000'den daha iyi bir model diyebilirim.Çünkü,d5000'de en yüksek video çözünürlüğü 1280*720 iken,d3100'de ise 1920*1080.
Bir arkadaşımız,d3000 ile d3100 arasındaki fiyat farkının biraz fazla olduğuna değinmiş ama iki modelin teknik özelliklerini incelediğinizde fiyat farkının normal olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.Ayrıca d3100 yeni çıktığı için de fiyat farkı normal görünüyor.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pasha_Kadir
sanki d3100 daha iyi gibi geliyo d5000e göre yanılıyosam söyleyin.
Merhaba,
Teknik özellik olarak d3100 d5000'den biraz daha iyi denilebilir ama arada çok büyük fark olduğu söylenemez.
D3100'ün d5000'e göre öne çıkan özellikleri;video modunun biraz daha iyi olması,expeed 2 gibi daha yeni işlemcisi ve çok fazla önemli olmasa da çözünürlüğün 14,20 mp olması şeklinde sıralanabilir.
Eğer video moduna çok önem veriyorsanız,1920*1080 çözünürlük seviyesi ve video çekimi sırasında sürekli oto fokus yapabilme özelliğinden dolayı d3100 daha mantıklı bir tercih olabilir.Salt imaj kalitesi bakımından ise,iki gövde arasında pek bir fark olduğu söylenemez.Ben dslr sistemlerde video moduna pek önem vermiyorum ama d3100 bu konuda oldukça iyi görünüyor.
Toparlayacak olursak,video modunun olmaması sizin için önemli değilse,sırf ccd sensöründen dolayı d3000'i de tavsiye edebilirim ama genel olarak bakınca d3100 ve d5000 daha iyi denilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Ocak 2011; 17:40:29 >
-
bu 3 model içinde en iyi resim kalitesi hangisine ?quote:
Orijinalden alıntı: c.jamesquote:
sanki d3100 daha iyi gibi geliyo d5000e göre yanılıyosam söyleyin.
Merhaba,
Teknik özellik olarak d3100 d5000'den biraz daha iyi denilebilir ama arada çok büyük fark olduğu söylenemez.
D3100'ün d5000'e göre öne çıkan özellikleri;video modunun biraz daha iyi olması,expeed 2 gibi daha yeni işlemcisi ve çok fazla önemli olmasa da çözünürlüğün 14,20 mp olması şeklinde sıralanabilir.
Eğer video moduna çok önem veriyorsanız,1920*1080 çözünürlük seviyesi ve video çekimi sırasında sürekli oto fokus yapabilme özelliğinden dolayı d3100 daha mantıklı bir tercih olabilir.Salt imaj kalitesi bakımından ise,iki gövde arasında pek bir fark olduğu söylenemez.Ben dslr sistemlerde video moduna pek önem vermiyorum ama d3100 bu konuda oldukça iyi görünüyor.
Toparlayacak olursak,video modunun olmaması sizin için önemli değilse,sırf ccd sensöründen dolayı d3000'i de tavsiye edebilirim ama genel olarak bakınca d3100 ve d5000 daha iyi denilebilir.
Alıntıları Göster
-
quote:
bu 3 model içinde en iyi resim kalitesi hangisine ?
Merhaba,
Aslında daha önceki postumda belirtmiş olduğum yorumlardan da bir fikir edinmiş olabilirdiniz ama kısaca toparlayıp tekrar etmek gerekirse;d3000'in bence tek artısı,ccd sensöründen dolayı özellikle gün ışığında yapılan çekimlerde biraz daha canlı imaj kalitesi sunması diyebilirim.Diğer bütün yönlerden ise d3100 ve d5000 ikilisi daha iyi görünüyor.
Sonuçda,d3100 veya d5000'den hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız.Eğer video moduna önem veriyorsanız,d3100'ün d5000'e göre biraz daha iyi olduğunu da unutmayın.Salt imaj kalitesi olarak ise iki model de birbirine çok yakın denilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Ocak 2011; 21:44:27 > -
d3100 de karar kılmak üzereyim d 5000 le arasında 200 tl var degermi bu farka ? ayrıca d5000 iso en az 200 d3100 ise 100 bu nasıl bir fark yaratır ?quote:
bu 3 model içinde en iyi resim kalitesi hangisine ?
Merhaba,
Aslında daha önceki postumda belirtmiş olduğum yorumlardan da bir fikir edinmiş olabilirdiniz ama kısaca toparlayıp tekrar etmek gerekirse;d3000'in bence tek artısı,ccd sensöründen dolayı özellikle gün ışığında yapılan çekimlerde biraz daha canlı imaj kalitesi sunması diyebilirim.Diğer bütün yönlerden ise d3100 ve d5000 ikilisi daha iyi görünüyor.
Sonuçda,d3100 veya d5000'den hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız.Eğer video moduna önem veriyorsanız,d3100'ün d5000'e göre biraz daha iyi olduğunu da unutmayın.Salt imaj kalitesi olarak ise iki model de birbirine çok yakın denilebilir.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 4 Kasım 2010; 22:50:56 >
-
quote:
d3100 de karar kılmak üzereyim d 5000 le arasında 200 tl var degermi bu farka ?
Merhaba,
Biraz daha kaliteli bir video modu istiyorsanız aradaki farka değer.Diğer yönlerden ise arada pek bir fark olmadığını zaten daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim.
Sonuçda her kullanıcının ekipman beklentisi farklı olabiliyor.Mesela ben dslr sistemlerde video modunu pek önemsemiyorum.Siz de kendi beklentilerinize göre tercihinizi yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 6 Kasım 2010; 1:48:48 > -
yani arkadaşlar D3100 Canon'un 500D-550D modelleri ile aynı ayarda mı oluyor farkı Yeni işlemcisi ve Video çekim modunda 1080p olması ile?quote:
d3100 de karar kılmak üzereyim d 5000 le arasında 200 tl var degermi bu farka ?
Merhaba,
Biraz daha kaliteli bir video modu istiyorsanız aradaki farka değer.Diğer yönlerden ise arada pek bir fark olmadığını zaten daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim.
Sonuçda her kullanıcının ekipman beklentisi farklı olabiliyor.Mesela ben dslr sistemlerde video modunu pek önemsemiyorum.Siz de kendi beklentilerinize göre tercihinizi yapabilirsiniz.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: nohackmove
yani arkadaşlar D3100 Canon'un 500D-550D modelleri ile aynı ayarda mı oluyor farkı Yeni işlemcisi ve Video çekim modunda 1080p olması ile?
Merhaba,
D3100 ile çekilmiş örnek fotoğraflar,sınıfına göre oldukça iyi imaj kalitesi sunduğunu belli ediyor.
Özellikle video konusunda ise,evet 500d ve 550d ile hemen hemen aynı ayarda denilebilir.Ben dslr sistemlerde video moduna pek önem vermiyorum ama bu konuyla ilgilenenler için d3100 ve 550d biraz daha ön planda gösterilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 6 Kasım 2010; 14:11:55 > -
Harici mikrofon bağlanabilmesi ile 550D aradan sıyrılır. Video için alınacaksa 550D fiyat performans olarak en iyisi.quote:
Orijinalden alıntı: nohackmove
yani arkadaşlar D3100 Canon'un 500D-550D modelleri ile aynı ayarda mı oluyor farkı Yeni işlemcisi ve Video çekim modunda 1080p olması ile?
Merhaba,
D3100 ile çekilmiş örnek fotoğraflar,sınıfına göre oldukça iyi imaj kalitesi sunduğunu belli ediyor.
Özellikle video konusunda ise,evet 500d ve 550d ile hemen hemen aynı ayarda denilebilir.Ben dslr sistemlerde video moduna pek önem vermiyorum ama bu konuyla ilgilenenler için d3100 ve 550d biraz daha ön planda gösterilebilir.
Alıntıları Göster
Eğer Nikon D5100 diye bir model çıkarır ve harici mikrofon bağlanma imkanını eklerse kullanım kolaylığı ve body kalitesi ile
550D'ye rakip olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iko68 -- 6 Kasım 2010; 14:06:40 >
Benzer içerikler
- fotoğraf dpi ayarlama
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- basılı bir belgeyi dijital ortama aktarmak için neler yapabiliriz
- evkur sipariş iptali
- keysmart ne malı
- çocuk fotoğraf makinesi tavsiye
- yapay zeka fotoğraf düzenleme
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X