Şimdi Ara

Nikon D3000 ? NİKON D3100 ? Nikon D5000 ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
25.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iko68

Harici mikrofon bağlanabilmesi ile 550D aradan sıyrılır. Video için alınacaksa 550D fiyat performans olarak en iyisi.
    Eğer Nikon D5100 diye bir model çıkarır ve dahili mikrofon eklerse kullanım kolaylığı ve body kalitesi ile
    550D'ye rakip olur.

Burası aslında nikon başlığı konuları irdelemeye gerek yok ama 500D ve 550D de zaten dahili mikrofon var. ama harici mikrofon olayı ise profesyonel video çekimlerinde kaliteli mikrofon bağlayabilmek için avantaj sağlıyor. yani olan modeller harici girişi yok diye sessiz kayır yapmıyor.

sadece dahili mikrofon çekim sırasında objektifin odak ayarlaması zoom ayarlaması sırasında çıkan mekanik sesleride kaydediyor. harici mikrofon ile bu sesler sorun yaratmamış oluyor.
  • :)) Yanlış yazmışım düzelttim. Doğrusu Harici mikrofon bağlanabilme özelliği olacaktı. Dahili mikrofon dediğin gibi hepsinde mevcut zaten.
  • quote:

Harici mikrofon bağlanabilmesi ile 550D aradan sıyrılır. Video için alınacaksa 550D fiyat performans olarak en iyisi.
    Eğer Nikon D5100 diye bir model çıkarır ve harici mikrofon bağlanma imkanını eklerse kullanım kolaylığı ve body kalitesi ile
    550D'ye rakip olur.

Merhaba,
    Ben dslr sistemlerde video moduyla pek ilgilenmiyorum ama yeni d3100'ün video modunda kesintisiz,yani tam zamanlı oto fokus özelliği bulunduğunu söyleyebilirim.Diğer bazı postlarımda da bu konuya değinmiştim.Bu özelliğin giriş seviyesindeki gövdeler arasında ilk defa d3100 modelinde uygulandığı belirtiliyor.Sanırım 550d ile d3100'ün video modunda ayrıldığı nokta,bu tam zamanlı oto fokus konusu olarak gösterilebilir.Eğer yanılıyorsam,550d kullanan arkadaşlar düşüncelerini belirtebilirler.
    Ayrıca,nikon'un resmi sitesinde de bu konuya şöyle değinilmiş; "AF-F (full-time servo AF) focus modu ile film kaydı yapabilir. AF-F modu seçildiğinde makine film kaydı yaptığı sürece deklanşör düğmesini yarım basılı tutmayı gerektirmeksizin devamlı odaklama yapar."
    Sonuç olarak,her makinenin belli noktalarda farklı özellikleri olabiliyor.Ben,d3100 genel olarak 550d'den daha iyi demek istemedim.
    Sadece,bazı modellerin belli noktalarda biraz daha iyi olabileceğini vurgulamaya çalıştım.Konuyu,salt canon-nikon tartışmasına indirgemek gibi bir düşüncemin olmadığını da ayrıca belirtmek isterim.
    İyi günler,hoşçakalın...

• C.James D3100'de video modunda otofokus var. Ama dediğim gibi harici mikrofon olayını giriş seviyesi diye bu modele uygun görmemişler. D7000'de bu özellik var.
    Bu özellkte herkes için önemli olmayabilir. Bu Nikon 3100'ün iyi bir giriş seviyesi makine olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Canon nikon tartışmasına indirgemedik ben yazınızdan da o anlamı çıkartmadım. O nedenle bir yanlış anlama yok.
    Zaten ciddi anlamda video ile ilgilenen arkadaşlar biraz araştırma ile alacakları makineyi buluyorlar.
    Hoşçakalın
  • yeni sensör'ünden ötürü d3100 tercih edilebilir. d5000'e göre eksikleri var ama hiç birisi yeni sensörü gölgede bırakacak kadar kadar önemli değil.
    gerçi şimdi canon'cular beni topa tutacaklar ama kendileri 7d'yi aps-c makinelerin zirvesine koydukları için d3100'ü yüksek iso açısından 7d ile karşılaştırmasını örnek vermek istiyorum.
    yüksek iso'nun herşey demek olmadığının farkındayım ve yüksek iso'da iyi diye d3100 7d'den daha iyi bir makine demek değildir ama en azından yeni sensör'ün sınırlarını göstermesi açısından başarılı buldum bu karşılaştırmayı;

7D, 12800 iso;
    http://216.18.212.226/PRODS/E7D/FULLRES/E7DhSLI12800_NR_2D.JPG

D3100, 12800 iso;
    http://216.18.212.226/PRODS/D3100/FULLRES/D3100hSLI12800_NR_ON.JPG

• quote:

C.James D3100'de video modunda otofokus var. Ama dediğim gibi harici mikrofon olayını giriş seviyesi diye bu modele uygun görmemişler. D7000'de bu özellik var.
    Bu özellkte herkes için önemli olmayabilir. Bu Nikon 3100'ün iyi bir giriş seviyesi makine olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Canon nikon tartışmasına indirgemedik ben yazınızdan da o anlamı çıkartmadım. O nedenle bir yanlış anlama yok.
    Zaten ciddi anlamda video ile ilgilenen arkadaşlar biraz araştırma ile alacakları makineyi buluyorlar.
    Hoşçakalın

Merhaba,
    Evet,nikon d3100 bence de giriş seviyesi için çok ideal bir makine.Zaten diğer yorumlarımda da d3100'ün artı özelliklerinden bahsetmiştim.Bu arada ben canon-nikon tartışması olarak algılanmasın derken,size yönelik olarak değil forum genelinde bir yanlış anlaşılma olmaması için o şekilde yorum yaptım.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Ocak 2011; 22:06:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarsusian

yeni sensör'ünden ötürü d3100 tercih edilebilir. d5000'e göre eksikleri var ama hiç birisi yeni sensörü gölgede bırakacak kadar kadar önemli değil.
    gerçi şimdi canon'cular beni topa tutacaklar ama kendileri 7d'yi aps-c makinelerin zirvesine koydukları için d3100'ü yüksek iso açısından 7d ile karşılaştırmasını örnek vermek istiyorum.
    yüksek iso'nun herşey demek olmadığının farkındayım ve yüksek iso'da iyi diye d3100 7d'den daha iyi bir makine demek değildir ama en azından yeni sensör'ün sınırlarını göstermesi açısından başarılı buldum bu karşılaştırmayı;

7D, 12800 iso;
    http://216.18.212.226/PRODS/E7D/FULLRES/E7DhSLI12800_NR_2D.JPG

D3100, 12800 iso;
    http://216.18.212.226/PRODS/D3100/FULLRES/D3100hSLI12800_NR_ON.JPG

Tamam da NR açık iken yapılan değerlendirme çok da önem arz etmese gerek. NR OFF iken detay/noise oranı başarımı korunabiliniyorsa budur önemli olan. 7D ikinci kademede, D3100 sadece ON konumunda, bunu da dikkate almak lazım. Nikon'un sitesindeki fotoları incelediğimde çok neğenmiştim D3100ün foto kalitesini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 6 Kasım 2010; 23:09:59 >

• 3ü arasından D3100 bence
    D3000 i unutun artık ilk çıktığından beri ölü doğmuş bir model oldu gerek CCD kullanması (iso performansı) gerek diğer özellikler çok kırpılması ile...
    Gelelim D5000 D3100 kıyaslamasına daha D3100 de güvenilir sitelerin çok detaylı testleri ortada yok henüz. ama örnek fotolara bakılırsa ISO performansı ve imaj kalitesi çok iyi duruyor. teknik özelliklere bakarsak D5000 nin iyi yanları:
    3fps ye karşın 4fps çekim hızı, bracketing özelliği, dönebilen ekran ve infrared kumanda özelliği (D3100 de eksiltilmiş en kötü özellik en düşük model olsada bir DSLR a neden ufacık bir IR sensör koymaktan kaçınırsın ki?)
    Bunlardan önemli olan şeyler IR kumanda ve bracketing özelliği...

D3100 ün iyi yanlarına bakarsak daha yeni sensör ile kaçınılmaz daha iyi iso performansı ve daha iyi imaj kalitesi. daha iyi LCD ekran, video çekimi vs. vs.
    Zaten Nikon D5000 üzerine yeni model çıkarmamış olmasına rağmen D5000 üretimini durdurdu artık ve bu segmenti kapattı... Nikon da giriş seviyesi makinaların bence en büyük dezavantajı odaklama motoru, 2. kontrol tekerleği, DOF tuşu ve üst monlog ekranın olmayışı gibi özellikler bunlar zaten bu 3 model de de yok... BUnlar yokken zaten giriş seviyesi kullanıcıların baktığı en önemli etken imaj kalitesi... Diğerleri çok önemli değil bracketing ile IR kumanda özelliğide D3100 de olsaymış zaten D5000 mi D3100 mü tartışması bile olmazdı.

• bu gün aldım d3100 en mantıklısını yaptım sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasha_Kadir

bu gün aldım d3100 en mantıklısını yaptım sanırım :)

Merhaba,
    Hayırlı olsun.D3100 henüz çok yeni bir makine ama gerek teknik özellikleri,gerekse test fotoğrafları oldukça iyi görünüyor diyebilirim.
    Yani,d3100 alarak iyi bir seçim yaptığınızı düşünüyorum.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...
  • şuan ayarlarını karıştırıyorum bu benim ilk slr makinam şaun çok memnunum ilerki günlerde artısını eksisini buldukça yazıcam .
  • Pasha_Kadir güle güle kullan
    Bugün gold bilgisayardan ben de d3100 aldım. Gold kartımda 200 TL puan varmış, yaklaşık 1200'e geldi bana. Şimdilik pek karıştıramadım, bu arada benim de ilk DSLR deneyimim.
  • saol sende güle güle kullan :) bende gold dan aldım :) 1399 tl ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 7 Kasım 2010; 22:48:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

bu arada sn.S@rKs-PoWeR sensör karmaşası yaşayanlar için adlı topicinizi okudum baya faydalı bir topic..

Teşekkürler
  • hayırlı olsun. Nikon SLR konusunda görmek isteriz çekimlerinizi. şahsen ben ilk DSLR ım olarak canon ile başladım geçen haftalarda ama nikoncularıda takip etmekteyim. ayrım yok.
  • ..

Nikon D3000 ? NİKON D3100 ? Nikon D5000 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha_Kadir -- 8 Kasım 2010; 0:52:17 >

• ufaltılmış resimler daha iyi olmuş doğrusu?

ama bir iki tavsiye vereyim.
    öncelikle imageshack vs sitelerde resim boyutunu küçültme var Resize yani.
    ordan 800x600 veya 640x480 seçerseniz olabilir birde saklayacağınız veya mail le falan paylaşacağınız resimleri
    Sağ tuşla tıklayıp farenin, ve çıkan seçeneklerden Birlikte aç.. tıklayın paint i seçin sonra istediğiniz yere Farklı kaydet diyip jpeg olarak kaydedin. maksimum 900kb olarak aynı boyutta kaydolmuş olacaktır.

Yada tek tek veya toplu halde resimleri boyutlandıran programlardan edinebilirsiniz ama aklıma şuan adı gelmiyo o programların.
    image resizer falan olabilir. freeware ücretsiz olanları vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

3ü arasından D3100 bence
    D3000 i unutun artık ilk çıktığından beri ölü doğmuş bir model oldu gerek CCD kullanması (iso performansı) gerek diğer özellikler çok kırpılması ile...
    Gelelim D5000 D3100 kıyaslamasına daha D3100 de güvenilir sitelerin çok detaylı testleri ortada yok henüz. ama örnek fotolara bakılırsa ISO performansı ve imaj kalitesi çok iyi duruyor. teknik özelliklere bakarsak D5000 nin iyi yanları:
    3fps ye karşın 4fps çekim hızı, bracketing özelliği, dönebilen ekran ve infrared kumanda özelliği (D3100 de eksiltilmiş en kötü özellik en düşük model olsada bir DSLR a neden ufacık bir IR sensör koymaktan kaçınırsın ki?)
    Bunlardan önemli olan şeyler IR kumanda ve bracketing özelliği...

D3100 ün iyi yanlarına bakarsak daha yeni sensör ile kaçınılmaz daha iyi iso performansı ve daha iyi imaj kalitesi. daha iyi LCD ekran, video çekimi vs. vs.
    Zaten Nikon D5000 üzerine yeni model çıkarmamış olmasına rağmen D5000 üretimini durdurdu artık ve bu segmenti kapattı... Nikon da giriş seviyesi makinaların bence en büyük dezavantajı odaklama motoru, 2. kontrol tekerleği, DOF tuşu ve üst monlog ekranın olmayışı gibi özellikler bunlar zaten bu 3 model de de yok... BUnlar yokken zaten giriş seviyesi kullanıcıların baktığı en önemli etken imaj kalitesi... Diğerleri çok önemli değil bracketing ile IR kumanda özelliğide D3100 de olsaymış zaten D5000 mi D3100 mü tartışması bile olmazdı.

Merhaba,
    D3100'de IR kumanda sisteminin olmaması konusunda haklısınız.Serinin daha önceki d3000,d60,d40x ve d40 gibi modellerinde bu özellik varken,yeni d3100'de olmaması küçük bir eksiklik olarak görülebilir.Bu özellik tıpkı önceki versiyonlarda olduğu gibi serinin en yeni modelinde de bulunmalıydı.Genel olarak bakıldığında ise,d3100'ü çok iyi bulduğumu tekrardan belirtmek isterim.
    Bu arada,letsgodigital sitesindeki d3100 tanıtımında aşağıdaki açıklamayı yapmışlar;

"Nikon d3100,amatör fotoğrafseverlere yönelik olarak tasarlanmış ve kullanıcı dostu özellikleri ile dikkat çeken bir dijital slr fotoğraf makinesi. Büyük bir ilgi ile karşılanan önceki model d3000, Nikon'a göre Avrupa'da en çok satan dslr modellerinden biri olmuş. Ama yine de d3000 modelinde bazı fonksiyonların eksikliği hissediliyordu. Nikon d3100 dijital slr fotoğraf makinesinde,adeta tüm bu eksikliklerle alakalı eleştirilere cevap verilmiş."

İyi günler,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Ocak 2011; 21:45:39 >

• arkadaşlar nikond3100ün ingiltre fiyatını nerdn bulabilirim?
  • www.amazon.co.uk olabilir aradığın site amazonun ingiltere versiyonu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.