Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ellerinize sağlık güzel fotograflar var ,
  • ya arkadaslar ben d3100 u haftasonu vatandan 18 55 lens ile birlikte aldım. o gun oradan canta almadım daha sonra alırım diye ama ama ama ama bir turlu bulamadım. :( o gun vatandaki vanguard ve lowepro cantaya 80 lira diye cok dedim simdi kendimi 200 liralık sırt cantalarına bakarken buldum... :S

birisi bana uygun fiyatlı bir canta onersin lutfen. simdilik tek lensim var fakat 55- 200 yada 70 - 300 almayı dusunuyorum hmm bir de 50 mm / 1.8 (bu lensi niye alacagımı bilmiyorum sadece fiyatı uygun diye :D )

birde tripod arkadaslar bir fotografcı tanıdıgıma sordum sadece kendini bir manzara önünde falan cekeceksen al 20-30 liralık birsey yeter dedi.. ama simdi ogrendigimde makro falanda cekimce tabiki..

birde batary grip almalı mıyım? almalıysam nereden kaca almalıyım? daha cantam olmadıgı icin fotograf makinası ile dısarı bile cıkamadım :D ama su belmegin fotografcılık kursuna yazılıp birseyler ogrenicem hırslıyım bu konuda eşimle beraber biz cok geziyoruz bird eistiyoruz ki fotograf cekebilelim..

neyse arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum icimi doktum ya nasıl rahatladım bir bilseniz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

ya arkadaslar ben d3100 u haftasonu vatandan 18 55 lens ile birlikte aldım. o gun oradan canta almadım daha sonra alırım diye ama ama ama ama bir turlu bulamadım. :( o gun vatandaki vanguard ve lowepro cantaya 80 lira diye cok dedim simdi kendimi 200 liralık sırt cantalarına bakarken buldum... :S

birisi bana uygun fiyatlı bir canta onersin lutfen. simdilik tek lensim var fakat 55- 200 yada 70 - 300 almayı dusunuyorum hmm bir de 50 mm / 1.8 (bu lensi niye alacagımı bilmiyorum sadece fiyatı uygun diye :D )

birde tripod arkadaslar bir fotografcı tanıdıgıma sordum sadece kendini bir manzara önünde falan cekeceksen al 20-30 liralık birsey yeter dedi.. ama simdi ogrendigimde makro falanda cekimce tabiki..

birde batary grip almalı mıyım? almalıysam nereden kaca almalıyım? daha cantam olmadıgı icin fotograf makinası ile dısarı bile cıkamadım :D ama su belmegin fotografcılık kursuna yazılıp birseyler ogrenicem hırslıyım bu konuda eşimle beraber biz cok geziyoruz bird eistiyoruz ki fotograf cekebilelim..

neyse arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum icimi doktum ya nasıl rahatladım bir bilseniz :D

Çanta olarak Vanguard Peking 21 önerebilirim.Ekstra lens koyacak yeride var.

20-30 liralık tripod almayın sonra üzülürsünüz.1000 küsür para verdiğiniz makineyi yerde görmek istemiyorsanız en az 100tl'lik tripodlardan satın alın.

Battery Grip'e gerçekten ihtiyacınız varmı önce bunu öğrenin.Makinenizin bataryası tam dolu iken yaklaşık 800-900 foto çekebilirsiniz.Makine elinize ufak geliyorsa satın alın derim ancak gelmiyorsa direk yedek pil satın alın

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

ya arkadaslar ben d3100 u haftasonu vatandan 18 55 lens ile birlikte aldım. o gun oradan canta almadım daha sonra alırım diye ama ama ama ama bir turlu bulamadım. :( o gun vatandaki vanguard ve lowepro cantaya 80 lira diye cok dedim simdi kendimi 200 liralık sırt cantalarına bakarken buldum... :S

20-30 liralık tripod almayın sonra üzülürsünüz.1000 küsür para verdiğiniz makineyi yerde görmek istemiyorsanız en az 100tl'lik tripodlardan satın alın.

Battery Grip'e gerçekten ihtiyacınız varmı önce bunu öğrenin.Makinenizin bataryası tam dolu iken yaklaşık 800-900 foto çekebilirsiniz.Makine elinize ufak geliyorsa satın alın derim ancak gelmiyorsa direk yedek pil satın alın

Shark gerekli acıklamayı yapmıs. Canta için elinizle bakmak istiyorsanız İstanbul istiklal e gitme imkanınız varsa Saturn magzasına ugrayın derim lowepro çeşitleri vardı inceleyebileceginiz hem sırt cantası hem de omuz . Ayrıca hayırlısı olsun. Bir tavsiyem var hemen lens toplama işine girmeyin. 18-55 ile cekimlerinizi yapın hangi tarza yonelecekseniz ona gore set olusturursunuz. Yoksa lens olayının altından kalkılmıyor .

• TürkNikon Dergi Şubat 2012 Sayısı Çıktı

NIKON D3100 KLUBU

Okumak İçin :http://www.turknikon.com/dosya/dergi/

Not: Arkadaşlar derginin benim için en büyük önemi bütün tasarım ve düzenlemenin bana ait olması.Zaman ayırıp okuyanlara tekrar tekrar teşekkürler

• quote:

quote:

cevaplar icin tesekkur ederima rkadaslar.. vanguard hosuma gitti birde ankarada tripot foto diye biryerde naneu marka sırt cantası var 130 a o da guzel..

tripot icin bir ornek verebilir msiiniz? mesela ben nisan ay ında 1 haftalık balkanlar turuna cıakcagım surekli makina elimde olacak bu durumda aracta sarj etme imkanım olur mu ki? araba kiralayacagım icin sadece yatmadan yatmaya otellere girecegiz. ona uygun bir de tripot tavsiyesi lutfen

• quote:

quote:

quote:

cevaplar icin tesekkur ederima rkadaslar.. vanguard hosuma gitti birde ankarada tripot foto diye biryerde naneu marka sırt cantası var 130 a o da guzel..

tripot icin bir ornek verebilir msiiniz? mesela ben nisan ay ında 1 haftalık balkanlar turuna cıakcagım surekli makina elimde olacak bu durumda aracta sarj etme imkanım olur mu ki? araba kiralayacagım icin sadece yatmadan yatmaya otellere girecegiz. ona uygun bir de tripot tavsiyesi lutfen

Neden bu kadar çok tripod istiyorsunuz.Yani uzun pozlama yapmayacaksanız gündüz çokta gerekli değil.Gezerken size işkence olabilir

Bu arada arbada şarj konusunda bilgim yok malesef

• manzara cekerken titre oluyor. dun gece camdan fotograf cekeyim dedim hepsi berbatti. gerci sure uzundu biraz ama en kisa surede bile cektigimde kotuydu. diyafram, iso falan iyi pratik yapmam lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesela selale falan uzun pozlama gerektiriyor sanirim
  • quote:

manzara cekerken titre oluyor. dun gece camdan fotograf cekeyim dedim hepsi berbatti. gerci sure uzundu biraz ama en kisa surede bile cektigimde kotuydu. diyafram, iso falan iyi pratik yapmam lazim

gece çekimi için tripod alın enstantane azaltmamaktan oluyormuş hani çektikten sonra makine bekliyor o kısım ona arkadaş söyledi banada
  • Enstatene azaltmamaktan değil , azaltmaktan oluyor.Ortam aydınlık çıksın diye enstanteneyi düşürüyoruz.Tabi çok düşürünce elde çekim zorlaşıyor
  • quote:

Enstatene azaltmamaktan değil , azaltmaktan oluyor.Ortam aydınlık çıksın diye enstanteneyi düşürüyoruz.Tabi çok düşürünce elde çekim zorlaşıyor

pardon yanlış yazmışım işte banada öyle söylemişti
  • Bugün ben de d3100 ile aranıza katılacağım. Fotoğrafçılık ve özellikle de d-slr makine kullanımı konusunda fena acemiyim, çok garip sorular sorabilirim. Üstadların bilgisine :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spawn21

Bugün ben de d3100 ile aranıza katılacağım. Fotoğrafçılık ve özellikle de d-slr makine kullanımı konusunda fena acemiyim, çok garip sorular sorabilirim. Üstadların bilgisine :)

bende acemiyim hocam cumartesi gunu aldım. terimler bile yeni yeni oturuyor :D siz kaca aldınız hangi kitle aldınız?

bu arada arkadaslar internetten bakıyorum da

50 mm bir lens istiyorum

50 mm 1.8 d ile 50 mm af-s 1.8g arasında kaldım sanırım 1.8g i tercih edicem sirf motoru oldugu icin. gerci nerede nicin kullanıcam onu da bilmiyorum ama herkes cogu portrede daha iyi sonuclar verdigini soyluyor.

sonraaaa birde zoom lens istiyorum hemen degil ama sonra alıcam yani cunku zoom u seviyorum :D sizce 55 - 200 mu 70 - 300 mu? birde vr olsun di mi iyidir vr. vr candır :D 55 200 vr ikinci el 300 liraya bulunabiliyor ama 70 300 vr ler cok pahalı vr olmayanlar uygun ama onunlada titreme olur diye korkuyorum.

bu arada tripod dun ugur fotodan aldım 95 lira slik boyu en yuksek olanı aldım.

cantada yine ankarada tripod fotodan kata aldım kucuk birsey ama fiyatı 120 lira hos sevdim yani :)
    dun gece eve gidince camdan guide ı kullanarak manzara cekmek istedim ama o kadar uzun sure pozladı ki camı da kapatamadım evdekiler dondu :D ama istedigim bole camdan ornegin kocatepeye atakuleye daha yakınlasıp ole cekmek. evin manzarası super bu arada aksam amator fotografımı ekleyimde sizde gorun.

arkadaslar herseyi guide ile yapmak istemiyorum iso, diyafram, cekim hızı, diyafram onceligi, cekim hızı onceligi bunları ayarlayabilmek.. diyafram onceligi dedigimizde cekim hızını ayarlayamıyoruz di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcifal -- 1 Şubat 2012; 15:23:31 >

• @parcifal

ilk olarak ben 55-200 Vr kullanıyorum oldukca memnunum. genelde tele lenslerde Vr olması daha avantajlı cunku zoom yaptıkca elinizin titremesi daha cok etkiliyor.
    diyafram onceliği ile cektiginizde perde hızını makina kendisi ayarlıyor.
  • Temel fotoğrafçılık bilgileri için , elinizdeki en büyük kaynak kullanma klavuzu arkadaşlar bunu unutmayın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spawn21

Bugün ben de d3100 ile aranıza katılacağım. Fotoğrafçılık ve özellikle de d-slr makine kullanımı konusunda fena acemiyim, çok garip sorular sorabilirim. Üstadların bilgisine :)

bende acemiyim hocam cumartesi gunu aldım. terimler bile yeni yeni oturuyor :D siz kaca aldınız hangi kitle aldınız?

bu arada arkadaslar internetten bakıyorum da

50 mm bir lens istiyorum

50 mm 1.8 d ile 50 mm af-s 1.8g arasında kaldım sanırım 1.8g i tercih edicem sirf motoru oldugu icin. gerci nerede nicin kullanıcam onu da bilmiyorum ama herkes cogu portrede daha iyi sonuclar verdigini soyluyor.

sonraaaa birde zoom lens istiyorum hemen degil ama sonra alıcam yani cunku zoom u seviyorum :D sizce 55 - 200 mu 70 - 300 mu? birde vr olsun di mi iyidir vr. vr candır :D 55 200 vr ikinci el 300 liraya bulunabiliyor ama 70 300 vr ler cok pahalı vr olmayanlar uygun ama onunlada titreme olur diye korkuyorum.

bu arada tripod dun ugur fotodan aldım 95 lira slik boyu en yuksek olanı aldım.

cantada yine ankarada tripod fotodan kata aldım kucuk birsey ama fiyatı 120 lira hos sevdim yani :)
    dun gece eve gidince camdan guide ı kullanarak manzara cekmek istedim ama o kadar uzun sure pozladı ki camı da kapatamadım evdekiler dondu :D ama istedigim bole camdan ornegin kocatepeye atakuleye daha yakınlasıp ole cekmek. evin manzarası super bu arada aksam amator fotografımı ekleyimde sizde gorun.

arkadaslar herseyi guide ile yapmak istemiyorum iso, diyafram, cekim hızı, diyafram onceligi, cekim hızı onceligi bunları ayarlayabilmek.. diyafram onceligi dedigimizde cekim hızını ayarlayamıyoruz di mi?

18-55 mm vr lens kit ile 1440 tl ye aldım. Şimdi öğrenmeye çalışıyorum meleti :) sorular başlar yakında.

• bu arada çanta tavsiyelerini link üzerinden yaparsanız daha iyi olur bende çanta bakıyorum sırt çantasının içinde taşımaktan bıktım
    o değilde son zamanlarda hep aynı kalitede fotoğraf çeker oldum,bende pek bir gelişme söz konusu değil.kullanım kılavuzunu okumak işkence,hiç açmıyor beni öyle şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a|i -- 2 Şubat 2012; 9:28:01 >
  • tripodfoto nun sayfasına baktımda hepsi birbirine benziyor eve gidince cantanın modelini yazarım. kata 119 lira idi kucuk ama daha lensim falan cok olmadıgı icin idare eder.
    su an icin dusundugum lensler 50 mm ve 70-300 oldugu icin 55 mm de kılıfı ile arabada tasırım artık :D

bu arada hala 55 200 ve 70 300 arasında gidip geliyorum. 70 300 pahalı olmasa....
    55 mm de ise 1.8d ile 1.8g arasından g i sectim ikinci el arastırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcifal -- 2 Şubat 2012; 9:43:38 >
  • http://www.amazon.com/Lowepro-SlingShot-All-Weather-Digital-Backpack/dp/B000BAX50G/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1328168763&sr=8-3

ben bu cantayi kullaniyorum bayada memnunum cantayi cikarmadan fotograf makinesine ulasabiliyorum ve canta sirtimda fotograf cekerken hicbir rahatsizlik hissetmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.