Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ucuz dostum, düşünmeden al derim. Hatta 18-105 vr ile satılanı varsa onu daha çok öneririm.
  • Arkadaşlar d3100 18-55 lens ile birlikte fotoğraf çekiyorum renkler iyi çıkıyor ama arka plan flu olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3100

Arkadaşlar d3100 18-55 lens ile birlikte fotoğraf çekiyorum renkler iyi çıkıyor ama arka plan flu olmuyor

Balık tutmayımı öğretmek bu, balık vermekmi bilemedim hocam ama şöyle Makinayı A moduna alın diyaframı en açık hale getirin(55mm de 5.6 olmalı) ve netleme yapılan nesneyede optik olarak okadar yaklaşın yani 55mm de çekin; arkaplan flu olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

Arkadaşlar d3100 18-55 lens ile birlikte fotoğraf çekiyorum renkler iyi çıkıyor ama arka plan flu olmuyor

Balık tutmayımı öğretmek bu, balık vermekmi bilemedim hocam ama şöyle Makinayı A moduna alın diyaframı en açık hale getirin(55mm de 5.6 olmalı) ve netleme yapılan nesneyede optik olarak okadar yaklaşın yani 55mm de çekin; arkaplan flu olacaktır.

Cok tesekkur ederım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu bır nesne degılde bır ınsanı cekerken olmuyor onu acıklar mısınız

• quote:

Ben bunu bır nesne degılde bır ınsanı cekerken olmuyor onu acıklar mısınız

arkadaşın dediği doğru nesne içinde olsa insan içinde olsa aynı şekilde yapacaksın mesela portre çalışacaksın diyelim A moduna al makineyi en açık diyaframa getir 18-55 kit lens olduğunu varsayalım 55 mm ye kadar getir ve çekeceğin nesneye netleme yapabilceğin mesafeye kadar yaklaş, ayrıca netlemeyide tek nokta yada merkez ağırlıklı yaparsan daha sağlıklı olur birkaç çekim yap zaten bir zaman sonra nasıl olduğunu anlayacaksın
  • quote:

Ben bunu bır nesne degılde bır ınsanı cekerken olmuyor onu acıklar mısınız

insan içinde aynı; A modunda en açık diyaframa ayarlıyoruz. Çekeceğimiz kişiyi nasıl çekeceğimize karar verip, aklımızdaki kadrajı bozmayacak kadar zoom yapıyoruz (50 yada 55mm de sığ alan derinliği iyi saonuç verir) ve mümkün olduğuncada çekeceğimiz kişiye yaklaşmaya çalışıyoruz. Bikaç deneme yapın anlayacaksınız
  • Örnek olması açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mir pdr -- 4 Ağustos 2013; 17:39:38 >
  • Cok tesekkur ederım

• Son zamanlardan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemresa -- 7 Ağustos 2013; 5:07:14 >
  • 18-55 lensle makro cekim yapabilir miyim, meslek gereği agiz ici görüntüler almak istiyorum.

• sahin181 kullanıcısına yanıt
    Ufak Çaplı Makrolar Yapabilirsiniz ama çok ta değil.55mm'ye alın ve ağız içine bol bol ışık tutun
  • yunusemresa kullanıcısına yanıt
    Elinize Sağlık İlk Fotoğrafa daha fazla doygunluk verilseydi tadından yenmezdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusemresa

Son zamanlardan :)

Özellikle ilk fotoğraf çok güzel ellerinize sağlık :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar ben d5100 kullanıcısıyım abimde de d3100 mevcut malum bayram tatilinde buluştuk ve gece çekimi yapmak için beraber bir kaç yere gittik.

Bende class 4 bir hafıza kartı var 8 gb micro sd ama adptorle kullanıyorum.Abımde ıse transcade class 10 hafıza kartı var.

Diyeceğim şöyle bir durum var ikimizde 30 sn pozlama yaptıgımız zaman onun pozlama suresı bıtıp ayna dustukden sonra cekılen resmı hafızaya alması ilginç bir sekılde benımkının 2-3 katı oluyor belkı daha fazla bıle olabılır.

Ben 30 sn lık pozlama yaptıkdan sonra kaydetme 1-2 sn ye ya suruyo ya surmuyor class 4 olmasına ragmen abımın d3100 class 10 hafıza kartı olmasına ragmen 10 sn cıvarlarını buluyor kayıt ıslemı.Sag altta kaydetme ısıgı yanıyor.Pozlama suresı ne kadar uzarsa kayıt etmede pozlama bıttıkden sonra o kadar uzuyor.

Sızdede mı boyle bu durum yoksa bır sorun mu var?

Konu hakkında bılgısı olan var mı acaba ?

(Bıldıgım kadarıyla 3100 ıle 5100 aynı ıslemcıyı kullanıyor)

Yardımlarınız ıcın tesekkur ederım ınsallah anlatabılmısımdır sorunu.ıyı bayramlar

• Merhaba arkadaşlar, D3100 makinem var. Bu makinenin nimetlerinin çoğundan yararlanamıyorum. Sizden DSLR makineler hakkında teknik bilgi verecek, her türlü manuel ayar yapmayı öğretecek, ayrıca temel çekim tekniklerini de gösterecek bir kurs tavsiyesi vermenizi istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar,
    D3100 için sürekli, her ortamda kullanabileceğim, çok pahalı olmayan AF ve VR özellikli objektif ne tavsiye edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Merhaba arkadaşlar,
    D3100 için sürekli, her ortamda kullanabileceğim, çok pahalı olmayan AF ve VR özellikli objektif ne tavsiye edersiniz.

Hocam her ortamda çok pahalı olmayan lens pahalıdan ne kasdettiğinize göre değişir.
    Benim tavsiyem ve favorim 18-105 VRdir. ha ama 18-55iniz vardır, 55-200(gariban tele objektifi) yada 55-300 alınabilir. Sigma 18-200 alınabilir. ha prime lens istiyosanız 50mm(bence bazen dar kalıyor) yada 35mm f1.8 alınabilir; yani seçim sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladiator88

Merhaba arkadaşlar ben d5100 kullanıcısıyım abimde de d3100 mevcut malum bayram tatilinde buluştuk ve gece çekimi yapmak için beraber bir kaç yere gittik.

Bende class 4 bir hafıza kartı var 8 gb micro sd ama adptorle kullanıyorum.Abımde ıse transcade class 10 hafıza kartı var.

Diyeceğim şöyle bir durum var ikimizde 30 sn pozlama yaptıgımız zaman onun pozlama suresı bıtıp ayna dustukden sonra cekılen resmı hafızaya alması ilginç bir sekılde benımkının 2-3 katı oluyor belkı daha fazla bıle olabılır.

Ben 30 sn lık pozlama yaptıkdan sonra kaydetme 1-2 sn ye ya suruyo ya surmuyor class 4 olmasına ragmen abımın d3100 class 10 hafıza kartı olmasına ragmen 10 sn cıvarlarını buluyor kayıt ıslemı.Sag altta kaydetme ısıgı yanıyor.Pozlama suresı ne kadar uzarsa kayıt etmede pozlama bıttıkden sonra o kadar uzuyor.

Sızdede mı boyle bu durum yoksa bır sorun mu var?

Konu hakkında bılgısı olan var mı acaba ?

(Bıldıgım kadarıyla 3100 ıle 5100 aynı ıslemcıyı kullanıyor)

Yardımlarınız ıcın tesekkur ederım ınsallah anlatabılmısımdır sorunu.ıyı bayramlar

Benim d3100 de aynı şekilde, pozlama uzadıkça kayıt sureside uzuyor , abinizle aynı sd kartı kullaniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: smtcglr

quote:

Orijinalden alıntı: coldness

quote:

Orijinalden alıntı: smtcglr

arkadaşlar nikon 3100 makinem için çanta almam lazım tavsiyesi olan varmı.. internette baktım ama hangisi uyar hangisi uymaz bilemedim sizlere danışmak istedim

Tavsiyesi olan

Merhaba, bende d3100 uygun olacağını düşünerekten şu çantayı aldım henüz elime ulaştı. Ancak ben işteyim makinamda evde bu akşam kontrol edeceğim. Makina rahatlıkla sığar diye düşünüyorum ancak yanında batarya felan koymak istesek yerleşebilir mi onu denemeliyim. Ancak parasına göre sağlam bir yapısı var işinizi çok rahat ögreceğini umuyorum. 10,93TL + 3,54TL kargosuyla geliyor.

Hocam bundan mediamarkt da baktım ama pek sağlam gelmedi gözüme ne bilim taşırken objektif her an bi yere vurabilir gibime geliyor.

sen bi akşam bakarken foto falan atarbilirmisin bakalım sağlam işe yarar dersen bende alayım

Çok geç cevap verdim kusuruma bakma lütfen 2 haftadan fazladır şehir dışındaydım henüz gördüm yanıtını. Kumaş kalitesi sağlamlığı yönünden oldukça iyi beni tatmin etti diyebilirim. Evet diğer bir çok çantada olduğu gibi lens gibi hassas aksamları koruması için sertleştirilmiş kalıplara sahip değil. Ancak bu hali ile bile rahatlıkla işlerimi gördü. Ben dağ bayır çıkıp gezdim biraz dikkatli olduktan sonra hiç birşey olmaz Ben makinayı 18-55mm lensi takılı halde yanına ekstadan şarj cihazını ve ön cebine de usb kablolarını sığdırabildim.

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.