Şimdi Ara

Nikon D5000 çekme sorunu Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk öncelikle merhaba,fotoğraf makinemde küçük bir sorun yaşıyorum kendim çözemedim size sormak istedim.Lafı çok uzatmadan konuya geçiyim. Tam olarak 2 hafta önce yani bayramda temiz shutter ı iyi yerinde temiz bir makine aldım yani d5000. Tam olarak shutter ı 4700 di sanırım iyi hatırlamıyorum.Kullandım güzel fotoğraflarda çekiyo ama dün iyiydi bugün sabah fotoğraf makinesini açtım bi iki fotoğraf çekiyim dedim,hani fotoğraf çekerken makine bi ses çıkarır şak diye ama sabah çektiğimde öyle bi ses yoktu daha böyle nazik bir ses çıkarmaya başladı. Açık olmak gerekirse buda benim canımı sıktı bu niye böyle az ses çıkarıyor diye.Dün ayarını oynamıştım . O da benim aklıma geldi ayarlarını sıfırladım tabi sıfırlayabildiysem iyidir yapamamışımda olabilir😁.Ama dahala aynı o ses çıkıyor ne yapmalıyım sizce aklıma gelen herşeyi yaptım ama olmadı yardım ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batakat -- 2 Eylül 2018; 20:10:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• auto modda mı ?
    gündüz aydınlık bir anda mı çektiniz, gece veya kapalı ortamda loş bir ortamda mı çektiniz ?
    uzun pozlama yaptı ise size öyle gelebilir, herşey normal siz anormal olabilirsiniz bu durumda :) Yani bilmediğinizden olan şeyi anlayamamışsınızdır belki. Yani hiçbirşey olmayabilirç Fakat foto makinasının verdiği foto aslında çok şey anlatır. Exif bilgisi vardır her fotoda. Onlara bakmayı yada göstermeyi bilseniz hiç bu kadar laf etmemiz gerek kalmazdı.

flickr.com'a birkaç foto özellike de o sessiz dediğiniz fotoyu yükleyin mesela exif bilgileri otomatik görünür.
  • Tamam teşekkürler yeni başladığım için bilememişte olabilirim 😁. Ama sağolun cevap verdiğiniz için yinede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.