Şimdi Ara

Nikon D5100 Aldım Lens Tavsiyesi! (18-105 ve 17-50mm F/2.8 arasında kaldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
10.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlangıç için Nikon D5100 aldım fakat lens konusunda kararsız kaldım. Yakın çekim boy resimleri olsun börtü böcek olsun aradada manzara çekebileceğim bir lens istiyorum.

D5100'e 1830 lira verdim hepsiburadadan aldım malum başlangıç ama bayağı para verdiğimi düşünüyorum daha önce kanıma bu melet bulaşmazdan önce bu parayı asla vermezdim derdim ama gel görki bulaştı :D

Şimdi iki türlü öneri var,

Nikon 18-105 lens,
    Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]

Hangisini seçmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yrdkl -- 13 Temmuz 2012; 15:09:46 >

• Elbette 17-50 tercih edin.Optik olarak çoldukça iyi bir lenstir
  • Peki Sh@rKs-PoWeR hazır lens konusu açılmışken ben de sorayım:Şuanda bir yakınım Çin' e gitti.Ben nde 1 ay kadar önce 5100-kit lensle almıştım dogubanktan.Fakat daha keskin özellikle portre resmi ve bebek resmi için ilave olarak hangi lensi önerebilirsiniz?Çinden aldıgında direkt kargo ile gönderebilir mi bana?Bu Yurtdışından alınan cihazla ilgili hiç bilgim yok ta.(Mevzuat-vergi yonunden)Turkiyeye donmesi daha çok uzun sürebilir o yuzden kargo oayını sordum.Hayırlı günler
  • Kargoyla yurtdışından gönderilen elektronik eşyalarda 75euroyu geçince gümrüğe takılıo diye biliyorum. Çok ugrastirio takilinca. Fiyatini az yazdırıp yollayabilirsin ama gümrüktekiler tabiri ,caizse bu işin piji olmuş durumdalar açıp kontrol ediolar fln bence yanında getirsin kargo işine bulaşma derim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxito

Peki Sh@rKs-PoWeR hazır lens konusu açılmışken ben de sorayım:Şuanda bir yakınım Çin' e gitti.Ben nde 1 ay kadar önce 5100-kit lensle almıştım dogubanktan.Fakat daha keskin özellikle portre resmi ve bebek resmi için ilave olarak hangi lensi önerebilirsiniz?Çinden aldıgında direkt kargo ile gönderebilir mi bana?Bu Yurtdışından alınan cihazla ilgili hiç bilgim yok ta.(Mevzuat-vergi yonunden)Turkiyeye donmesi daha çok uzun sürebilir o yuzden kargo oayını sordum.Hayırlı günler

Nikon 50mm F.18 yada Nikon 35mm F.18 satın alabilirsiniz.Pişman etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: sert89

Kargoyla yurtdışından gönderilen elektronik eşyalarda 75euroyu geçince gümrüğe takılıo diye biliyorum. Çok ugrastirio takilinca. Fiyatini az yazdırıp yollayabilirsin ama gümrüktekiler tabiri ,caizse bu işin piji olmuş durumdalar açıp kontrol ediolar fln bence yanında getirsin kargo işine bulaşma derim :)

Yanında getirirse yine belli bir limit sözkonusu olması gerek.Bu limitler hk bilgisi olabn var mı?
  • 17-50yi seçmelisin bence zor ışık şartlarında 2.8 diyaframı arıyacaksın
  • 50 1.8 i unutun .. ne normal ne tele tuhaf bi aralık 35 1.8 varken.

ve tabiiki 17-50 .. diğer lens ne çekecegini bilemeyenler için gibi geliyor bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17-50 alın
  • peki arkadaşlar Nikon D5100 için Tamron'un 17-50 iki tip lensi var birisi titeşim engelleyici özelliği olmayan diğeri titreşim engelleyicili olan VC.

Fakat gariptir titreşim engelleyici özelliği olmayan lens satış sayısı anlamında VC olana fark atmış durumda. Fiyat dışında bunun bir izahı var mı? 5100 ile illaki VC olan kullanmak gerekir gibi geliyor bana.

http://www.fotografium.com/Tamron-17-50mm-f-2-8-XR-Di-II-LD-Aspherical_17.html
    http://www.fotografium.com/Tamron-17-50mm-f-2-8-VC-li-Titresim-Engelleyici-Lens_375.html

• quote:

Orijinalden alıntı: chelekesh

Merhaba arkadaşlar;

Başlangıç için Nikon D5100 aldım fakat lens konusunda kararsız kaldım. Yakın çekim boy resimleri olsun börtü böcek olsun aradada manzara çekebileceğim bir lens istiyorum.

D5100'e 1830 lira verdim hepsiburadadan aldım malum başlangıç ama bayağı para verdiğimi düşünüyorum daha önce kanıma bu melet bulaşmazdan önce bu parayı asla vermezdim derdim ama gel görki bulaştı :D

Şimdi iki türlü öneri var,

Nikon 18-105 lens,
    Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]

Hangisini seçmeliyim?

Merhaba,
    büyük ihtimalle aldığın makina 18-55 kitlens ile gelmiştir, ne zaman aldığını bilmiyorum ama evet piyasaya göre biraz fazla para vermişsin ama yine de hayırlısı olsun.
    üzerinde 18-55 kitlensin var ise 18-105 almana hiç gerek yok 800 küsür TL para veripte tek farkı 18-105 biraz daha fazla zoom sağlıyor. paranı boşa harcamış olursun.
    genellikle portre, doğa fotoğrafları çekmeyi planlıyorsan nikkor 50mm 1.8 yada 1.4 alabilirsin, aldığın makinanın gövdede AF motoru olmadığı için Af motorlu lens bakman gerekecek, tabi bu da fiyatı biraz artırır.
    eğer çiçek, böcek, ürün vs. yakın çekim (makro) istersen de yine tamron 60mm veya 90mm 2.8 alabilirsin. eğer sadece 18-105 ve 17-50 arasında kaldıysan da elbette ki 17-50.
    ayrıca lenslerde temiz ikinci el bakmanı da tavsiye ederim, sıfırları çok pahalı çünkü.
    bende d5100 kullanıcıyım, gözüme kestirdiğim iki tane lens var nikkor 50mm 1.4 ve tamron 90mm 2.8 bakalım hangisi kısmet olacak :)
    fotoğraf tutkunluğu böyle bişey işte.
    sana bir tavsiyem daha var, fotoğrafçılıkta alt yapın var mı bilmiyorum, ama yoksa önce bir fotoğrafçılık kursuna git makinanı iyice tanı derim ondan sonra kendi ihtiyaclarını kendin belirleyebilirsin.
    iyi çekimler dilerim.

• 13 Temmuzda alşdım hocam 1799 du +30 tl ye sigorta yaptırdım düşme kırılma su teması için. 1830tl verdim 13 temmuzda almıştım o yüzden fazla geldi fiyat.
  • Thank you for sharing.

sbobet login

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noomclub -- 13 Mart 2015; 11:18:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noomclub

Thank you for sharing.

sbobet login

adamın tek bir mesajı var koca forumda, o da HORT
  • Hocam 1800 lira küsür fiyatı sadece body ye vermediniz inşallah?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Hocam 1800 lira küsür fiyatı sadece body ye vermediniz inşallah?

O tarihlerde fiyatlar öyleydi (gövde + kit fiyatı)
  • opxito kullanıcısına yanıt
    Aa pardon konunun tarihine bakmamışım yıl 2012 imiş :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.