Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mesela NPhoto dergisinde gece çekimleri için beyaz ayarlarını elle 3800K yapın deniyor

Bunu bulamadım, herhalde bu da kırpılmış.
    Eğer yoksa modifiye bir firmware ile açılmasını isterdim
    Sonuçta donanımsal bir şey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 17 Mart 2012; 22:42:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

Örneğin bir çiçeğin açılması çekmek istiyorum her 10 dk ya bir pozlasın böyle bi özellik varmı acaba?
    teşekkürler

Aralıklı resim çekme özelliği var

otomatik mi yapıyor bunu ? atıyorum pil bitene kadar ?

Bir tripodun üstüne kuruyorsunuz
    Kaç dkda bir çekeceğini ayarlıyorsunuz
    Tabi pil bitene kadar :)

nikona has bir özellik sanırım
    kıskandım..

Canon, Sony DSLR lerde de olması lazım diye düşünüyorum
    Çok uçuk bir özellik değil aslında

Ama küçük pointshotlarda olmayabilir tabi

canon 7d de yok?
    orta sınıfın en iyi/pahalı makinesi...

Bende bunu okuyunca şüpheye düştüm
    Daha önce menüde görümüştüm ama denememiştim
    Makinayı alıp denedim.
    Evet var ve çok güzel çalışıyor.
    Toplamda kaç fotoğraf çekileceğini ve fotoğraflar arası bekleme süresini ayarlıyorsunuz. İsterseniz hemen başlatuıyorsunuz. İsterseniz bir zaman ayarlıyorsunuz, vakti gelince kendi başlıyor.

Canonun üst modelinde bile olmayan D5100 var demek

Aslında D5100 oldukça kapsamlı bir makina ve amatörler için son derece yeterli.
    İyilenslerle harika işler çıkarabilir.
    Aldığıma çok memnunum.
    Eşim önce çok para vermişsin diye eleştirmişti.
    Çocukların fotoğraflarını gördükçe fikri değişti.

İleri düzey amatör fotoğrafçılar için bence oldukça yeterli, çok tavsiye derim.

Şimdi sizin makinenizde olmayan bi sürü ayar da 7D'de var;
    Nikon vs Canon Savaşına çevirmeyelim durumu

Şaka bi yana hayırlı olsun makineniz, çok kıskandım otomatik olayını

quote:

Aslına bakarsanız başlangıç sınıfı makinelerle bile stüdyo çekimi yapılır, çok çok kabiliyetliler; yeni modellerin kurbanı olluyoruz hep

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Hocam sizin konuyu ararken güzel bir kitaba denk geldim.Belki yararlanan olur ;

http://books.google.com.tr/books?id=8tksp73L47kC&pg=PA46&lpg=PA46&dq=Nikon+D5100++3800k&source=bl&ots=WfN6ZFLe4U&sig=e7f6MZ_3AEz5_1HsDcoaonWXKiA&hl=tr&sa=X&ei=n_9kT8iiJcK40QXo8siYCA&ved=0CCkQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

Sh@rKs-PoWeR gerçekten güzel kitamış.

Ön izleme moduymuş. Sayfaları atlayarak gösteriyor

Beyaz ayarının en azından yarısını okuyabildim, bazı şeyleri yanlış bildiğimi anladım mesela soğuk dediğimiz renkler aslında sıcak, sıcak dediğimiz aslında soğukmuş.

Şöyleki:
    Mutlak sıfır derecesinde cisimler siyah oluyor. Biraz ısıtınca kırmızı, daha fazla ısıtınca turuncu, sonra beyaz ve daha da çok ısıtınca maviye doğru gidiyor.
    Yani mavi daha sıcak. Ama insan algılaması ters olduğundan kırmızı sıcak renk olarak kabul edilmiş.

Bütün ışık kaynaklarında biraz renk var. Mesela düz lamba da sarı renk var, floresanda yeşil.
    Beyaz ayarı yapınca düz lambada sarıyı dengelemek için mavi, floresanı dengelemek için magenta ekleniyor.
    Amaç ışık kaynağının rengi nedeniyle bozulan beyaz rengi beyaz haline getirmek

Tabi bunları burdakilerin çoğu biliyordur ama bilmeyenler olursa diye yinede yazayım dedim

Tam benim merak ettiğim yere gelince orayı Görmeme google izin vermedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 18 Mart 2012; 10:01:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Osmanselim

Örneğin bir çiçeğin açılması çekmek istiyorum her 10 dk ya bir pozlasın böyle bi özellik varmı acaba?
    teşekkürler

Aralıklı resim çekme özelliği var

otomatik mi yapıyor bunu ? atıyorum pil bitene kadar ?

Bir tripodun üstüne kuruyorsunuz
    Kaç dkda bir çekeceğini ayarlıyorsunuz
    Tabi pil bitene kadar :)

nikona has bir özellik sanırım
    kıskandım..

Canon, Sony DSLR lerde de olması lazım diye düşünüyorum
    Çok uçuk bir özellik değil aslında

Ama küçük pointshotlarda olmayabilir tabi

canon 7d de yok?
    orta sınıfın en iyi/pahalı makinesi...

Bende bunu okuyunca şüpheye düştüm
    Daha önce menüde görümüştüm ama denememiştim
    Makinayı alıp denedim.
    Evet var ve çok güzel çalışıyor.
    Toplamda kaç fotoğraf çekileceğini ve fotoğraflar arası bekleme süresini ayarlıyorsunuz. İsterseniz hemen başlatuıyorsunuz. İsterseniz bir zaman ayarlıyorsunuz, vakti gelince kendi başlıyor.

Canonun üst modelinde bile olmayan D5100 var demek

Aldığıma çok memnunum.
    Eşim önce çok para vermişsin diye eleştirmişti.
    Çocukların fotoğraflarını gördükçe fikri değişti.

İleri düzey amatör fotoğrafçılar için bence oldukça yeterli, çok tavsiye derim.

Şimdi sizin makinenizde olmayan bi sürü ayar da 7D'de var;
    Nikon vs Canon Savaşına çevirmeyelim durumu

Şaka bi yana hayırlı olsun makineniz, çok kıskandım otomatik olayını

quote:

Aslına bakarsanız başlangıç sınıfı makinelerle bile stüdyo çekimi yapılır, çok çok kabiliyetliler; yeni modellerin kurbanı olluyoruz hep

Mersedes ve BMW gibi bu iş
    İkisi de çok iyi ama farkları var aynı değil.

Canonun firmware işi hoşuma gitti aslında
    Birde androidde çalışan ve Canonu uzaktan kumanda eden programlar var. Bu da Canonun özgün yönleri
    Tabi benim bilmediğimşeylerde çoktur.

• Arkadaşlar bende 1 haftalık süre ile Nikon D5100 almayı karar verdim bende aranıza katılmayı heyacanla bekliyorum şuan uygun fiyatı kolluyorum 1600'den filan bulmaya çalışıyorum sıfır olcak Almanyadan kuzenim gelcek ona ucuz fiyattan araştırmasını söyledim artık ya türkiyeden yada almanyadan bir ucuz fiyatla almaya çalışıyorum eğer sizin bildiğiniz ucuz fiyattan satan yer varsa Hayyam hariç lütfen söyleyin...Bide hayyamda garanti oluyomu ucuz fiyattan alınca yada garanti sunuyosalar Nikon'danmı garanti veriyolar yoksa kendi yolladıkları sıradan bir işletmeyemi garantiye veriyolar...Tşkler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Arkadaşlar bende 1 haftalık süre ile Nikon D5100 almayı karar verdim bende aranıza katılmayı heyacanla bekliyorum şuan uygun fiyatı kolluyorum 1600'den filan bulmaya çalışıyorum sıfır olcak Almanyadan kuzenim gelcek ona ucuz fiyattan araştırmasını söyledim artık ya türkiyeden yada almanyadan bir ucuz fiyatla almaya çalışıyorum eğer sizin bildiğiniz ucuz fiyattan satan yer varsa Hayyam hariç lütfen söyleyin...Bide hayyamda garanti oluyomu ucuz fiyattan alınca yada garanti sunuyosalar Nikon'danmı garanti veriyolar yoksa kendi yolladıkları sıradan bir işletmeyemi garantiye veriyolar...Tşkler..

En uygun fiyat Amerikadan olur

Avrupa genelde çok ucuz değil.

Hayyam da genelde kendi garantilerini veriyorlar, dükkan garantisi diyorlar galiba.
    Resmi distribütör garantisi değil yani

Hafta sonu kampanyaları oluyor Vatanda onu takip edebilirsin

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende 1 haftalık süre ile Nikon D5100 almayı karar verdim bende aranıza katılmayı heyacanla bekliyorum şuan uygun fiyatı kolluyorum 1600'den filan bulmaya çalışıyorum sıfır olcak Almanyadan kuzenim gelcek ona ucuz fiyattan araştırmasını söyledim artık ya türkiyeden yada almanyadan bir ucuz fiyatla almaya çalışıyorum eğer sizin bildiğiniz ucuz fiyattan satan yer varsa Hayyam hariç lütfen söyleyin...Bide hayyamda garanti oluyomu ucuz fiyattan alınca yada garanti sunuyosalar Nikon'danmı garanti veriyolar yoksa kendi yolladıkları sıradan bir işletmeyemi garantiye veriyolar...Tşkler..

Hayyam da genelde kendi garantilerini veriyorlar, dükkan garantisi diyorlar galiba.

Vatanda 1742 TL'ye vardı %25 indirimle almadım Teknosada %50'ye varan indirimler oluyo onu kolluyorum acaba orda daha ucuza bulabilirmiyim ?

Bide Şu Sitede;http://www.sanalreyonum.com/default.aspx

Kapıda ödeme ile 1712 TL VR Fİlan var hepsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPLanet -- 18 Mart 2012; 13:01:20 >

• Arkadaşlar ben Vatan'ın %25 indiriminden aldım. Amerika'dan arkadaşa yazın aldıracaktım, sonra fiyatlara baktım aşağı yukarı 400 TL fark var. Hem beklemeye, hem de peşin para vermeye gerek yok ki doların durumu yazın ne olacağıda belli değil dedim ve 10 taksitle 1872 TL'ye aldım (VR kiti). Çok çok memnunum, iyi ki almışım. Hiç beklemeye değmezmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0d

Arkadaşlar ben Vatan'ın %25 indiriminden aldım. Amerika'dan arkadaşa yazın aldıracaktım, sonra fiyatlara baktım aşağı yukarı 400 TL fark var. Hem beklemeye, hem de peşin para vermeye gerek yok ki doların durumu yazın ne olacağıda belli değil dedim ve 10 taksitle 1872 TL'ye aldım (VR kiti). Çok çok memnunum, iyi ki almışım. Hiç beklemeye değmezmiş.

400 TL kesinlikle küçümsenicek rakam değil 400 TL'ye neler yaparım neler alırım bence 400 TL için beklenir.
  • quote:

quote:

quote:

Vatanda 1742 TL'ye vardı %25 indirimle almadım Teknosada %50'ye varan indirimler oluyo onu kolluyorum acaba orda daha ucuza bulabilirmiyim ?

Bu sanalreyonumdakiler distribitör malı değil
    Garantisiz yani
    Bazen International garanti falan diyorlar.
    Amerikadan getirtmekle aynı şey

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu sanalreyonumdakiler distribitör malı değil
    Garantisiz yani
    Bazen International garanti falan diyorlar.
    Amerikadan getirtmekle aynı şey

Teşşekkürler cevapladığın için...Bu Lens Kit diyolar "Kit"in herhangi bir anlamı varmı ?

• Kit lens fotoğraf makinasıyla beraber verilen lens demek.
    Ustalar ne der bilmiyorum ama bana işin yarısı makina (Body) ise yarısı da Lens gibi geliyor.
    Makinayı alınca biraz fotoğraf çekebilin diye yanında eşantiyon bir lens veriyorlar.

Öğrendikçe anlıyorsunuz ki makinayı almakla iş bitmiyor, daha doğrusu yeni başlıyor. Farklı türde fotoğraflar için farklı lensler gerekiyor.
    Bir çoğuda tek başına makina fiyatına.

Sonuç olarak makina ile birlikte verilen fotoğrafçılığa giriş bilgilerini öğrenmenizi sağlayacaka eşantiyon lense kit lensi diyorlar.
    Aslında kötü lensler de değil. Genel amaçlar için işe yarar, eğitiminizi sağlar. Sonra yeni lensleri bilerek alırsınız.
  • arkadaslar p,s,a,m modlarında auto iso ile ilgili sormak istediğim bişey var. fn düğmesine isoyu atadık diyelim. isoyuda menüden manuel olarak belirledik. fn basarak tekerleği çevirdiğimizde istediğimiz değeri seçip çekebiliyoruz fotoğrafımızı. hiçbir sorun yok. fakat isoyu menüden auto olarak atarsak tekrar menüden değiştirmeden manuel iso seçemiyomuyuz? mesela o anda makinanın belirlediği isoyu kullanmak istemiyorum, iso değerini değiştirmek istiyorum. fn düğmesine basarak tekeri çevirip istediğim bi değeri seçiyorum. o sırada ana ekranda iso seçtiğim değer olarak görünsede ekranın üstünde yine iso-a görünmeye devam ediyor ve foto yine benim belirlediğim değerle değilde auto isoyla makinanın belirlediği değerle çekiliyor. kısacası auto isoyu menüden manuele almadan arada sırada manuel seçimler yapmak mümkün değilmidir?
  • bende 1700 ler civarındaki kampanyaları bekliyorum.vatandaki%25 i kacıdık 10 gundurde zaten stok ta yok gorunuyor..Güncel kampanya fiyatı hakkında

bilgisi olan varsa bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemucell

bende 1700 ler civarındaki kampanyaları bekliyorum.vatandaki%25 i kacıdık 10 gundurde zaten stok ta yok gorunuyor..Güncel kampanya fiyatı hakkında

Bende hayyama gidecem en sonunda VR ile olan fiyatı 1800'lerde Vatanda 1600 filan Sirkeciden almak daha mantıklı çıkabilir hardisk filanda alıncak zaten 1800 bulur onlarla + Çantasıda var bir sürü zırıltısı var
  • quote:

quote:

bende 1700 ler civarındaki kampanyaları bekliyorum.vatandaki%25 i kacıdık 10 gundurde zaten stok ta yok gorunuyor..Güncel kampanya fiyatı hakkında

Bende hayyama gidecem en sonunda VR ile olan fiyatı 1800'lerde Vatanda 1600 filan Sirkeciden almak daha mantıklı çıkabilir hardisk filanda alıncak zaten 1800 bulur onlarla + Çantasıda var bir sürü zırıltısı var

neticeyi paylasırsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

neticeyi paylasırsanız sevinirim.

Tamam Yarın giderim büyük ihtimalle haber veririm...

• bu ne allah aşkına arkadaşlar ya. konu başlığına bak ve mesajlara bak. kaçpara şu para bu para. bu tür mesajlar için alınık satılık bölümleri var. veyahut satıcıların kendi siteleri var fiyatlarını yayınladıkları. benim başlığa uygun sorunum sayenizde kaynadı gitti yukarılarda :) sayın sayfa operatörü mümkünse bi el at şu başlığın altındaki başlığa aykırı mesajlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qenans

arkadaslar p,s,a,m modlarında auto iso ile ilgili sormak istediğim bişey var. fn düğmesine isoyu atadık diyelim. isoyuda menüden manuel olarak belirledik. fn basarak tekerleği çevirdiğimizde istediğimiz değeri seçip çekebiliyoruz fotoğrafımızı. hiçbir sorun yok. fakat isoyu menüden auto olarak atarsak tekrar menüden değiştirmeden manuel iso seçemiyomuyuz? mesela o anda makinanın belirlediği isoyu kullanmak istemiyorum, iso değerini değiştirmek istiyorum. fn düğmesine basarak tekeri çevirip istediğim bi değeri seçiyorum. o sırada ana ekranda iso seçtiğim değer olarak görünsede ekranın üstünde yine iso-a görünmeye devam ediyor ve foto yine benim belirlediğim değerle değilde auto isoyla makinanın belirlediği değerle çekiliyor. kısacası auto isoyu menüden manuele almadan arada sırada manuel seçimler yapmak mümkün değilmidir?

Böyle birşey olduğun sanmıyorum.Sonuçta otomatik iso seçeneği

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.