Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erkan_apache

quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

aranıza yeni katıldım arkadaşlar, herkese merhabalar..

yaklaşık 1 aydır kullandığım d5100+18-55vr makineme bugün bir iyilik (çılgınlık) yaptım..

BHPHOTO'DAN

Nikon AF-S 35mm f/1.8G NIKKOR DX LENS
    Nikon AF-S 55-300m/4.5-5.6 DX G ED VR/F
    Nikon AF-S 10-24mm f/3.5-4.5G DX ED

siparişlerini verdim.. (evet gözüm döndü bir an) Ken Rockwell abimize göre de "Drem Team" lens takımı bunlar.. Yanlış anlaşılmasın ezbere almadım, Ken abimizle sadece tesadüf olmuş dream lenslerimiz, uzunca bir araştırma sonucu ince elenerek seçilmiş lensler..

deneyimlerimi burdan da paylaşacağım..

guzel takim bende 55-200mm vr dusunuyorum sahibinden de 400-500 tl ye sifir bulunuyor bu siteden alinca kargo ve gumruk masrafi ne kadara mal oluyor. almaya deger mi?

amerika fiyatı + Kargo + %20 Gümrük Vergisi

ancak hiçbir şekilde toplam mal bedeli 1500 Euro yani yaklaşık 2000 Doları geçmemesi lazım.. Yoksa genel ithalat hükümlerine göre ürünler hakkında işlem yapılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

yaklaşık 1 aydır kullandığım d5100+18-55vr makineme bugün bir iyilik (çılgınlık) yaptım..

BHPHOTO'DAN

siparişlerini verdim.. (evet gözüm döndü bir an) Ken Rockwell abimize göre de "Drem Team" lens takımı bunlar.. Yanlış anlaşılmasın ezbere almadım, Ken abimizle sadece tesadüf olmuş dream lenslerimiz, uzunca bir araştırma sonucu ince elenerek seçilmiş lensler..

Müthiş olmuş.
    Hayırlı olsun

Epey tuzlu olmuştur herhalde
    Ama uzun süre başka bir şeyede ihtiyaç olmaz

öyle hocam aynen, biraz tuzlu oldu, ama yoksa standard kit lensle de DSLR makine kullandığınızı anlamıyorsunuz, mesela hiç diyafram ayarı hareket alanınız yok 18-55 de, zoom zaten tatmin edici değil.. mevcut lesnle ilerleyebileceğimi düşünmediğim için bu lenslere yöneldim..

özellikle geniş açı lensi 10-24mm olanı çok merak ediyorum, çok özel bir lens.. yabancı forumlarda çok güzel fotoğraf örnekleri var..

35mm lik prime lens ise zaten kendisini ispatlamış mükemmel keskinliğe sahip özellikle portre resimlerinde harika bir lens..

D5100'ün AF Motoru olsaydı tabiiki daha uygun fiyatlı alternatif lenslerde mevcuttu, D5100 kullanıcıları olarak en buyuk talihsizliğimiz bu olsa gerek..

AF Motorunun olmaması bence bir eksiklik değil.
    Mesela 35 mm hızlı bir lens, sanırım ultrasonik motorlu. Bunun yerine AF motorunu kullansaydın aynı performansı alamazdın.
    10-24 mm zaten kendi alanında lider ve özel birlens. Bununla beraber neutral density filter ve gradient filter da gerekecek. Tabi bunlardan birer tane değil, değişik koyuluklarda gerekecek. Bunlar olmadan ciddi manzara resmi çekimi pek mümkün değil. Ama lens fiyatı yanında bunlar çok önemli olmayacaktır. Birde iyi bir tripod.

Ben bu derece ciddi uğraşa en azından şu sıralarda giremeyeceğim. Daha basit bir tak gez lensi lazım. 18-105 i inceledim ama çok iyi yorumlar yok. Ken Rockwell in çok övdüğü 18-200 lensi düşünüyorum. Gezmeye çıkınca herşeyi biraz çekebileyim. Söküp takma olmasın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

BHPHOTO'DAN

Müthiş olmuş.
    Hayırlı olsun

Epey tuzlu olmuştur herhalde
    Ama uzun süre başka bir şeyede ihtiyaç olmaz

öyle hocam aynen, biraz tuzlu oldu, ama yoksa standard kit lensle de DSLR makine kullandığınızı anlamıyorsunuz, mesela hiç diyafram ayarı hareket alanınız yok 18-55 de, zoom zaten tatmin edici değil.. mevcut lesnle ilerleyebileceğimi düşünmediğim için bu lenslere yöneldim..

özellikle geniş açı lensi 10-24mm olanı çok merak ediyorum, çok özel bir lens.. yabancı forumlarda çok güzel fotoğraf örnekleri var..

35mm lik prime lens ise zaten kendisini ispatlamış mükemmel keskinliğe sahip özellikle portre resimlerinde harika bir lens..

D5100'ün AF Motoru olsaydı tabiiki daha uygun fiyatlı alternatif lenslerde mevcuttu, D5100 kullanıcıları olarak en buyuk talihsizliğimiz bu olsa gerek..

AF Motorunun olmaması bence bir eksiklik değil.
    Mesela 35 mm hızlı bir lens, sanırım ultrasonik motorlu. Bunun yerine AF motorunu kullansaydın aynı performansı alamazdın.
    10-24 mm zaten kendi alanında lider ve özel birlens. Bununla beraber neutral density filter ve gradient filter da gerekecek. Tabi bunlardan birer tane değil, değişik koyuluklarda gerekecek. Bunlar olmadan ciddi manzara resmi çekimi pek mümkün değil. Ama lens fiyatı yanında bunlar çok önemli olmayacaktır. Birde iyi bir tripod.

Ben bu derece ciddi uğraşa en azından şu sıralarda giremeyeceğim. Daha basit bir tak gez lensi lazım. 18-105 i inceledim ama çok iyi yorumlar yok. Ken Rockwell in çok övdüğü 18-200 lensi düşünüyorum. Gezmeye çıkınca herşeyi biraz çekebileyim. Söküp takma olmasın.

tabiiki bir eksiklik değil, katılıyorum size, ancak AF motorunun olmaması motoru olmayan lensleri verimli kullanamamamıza dolayısıyla satın alamamamıza neden oluyor. Aynı segmentte Tokina, Tamron ve Sigma'nın harika iş çıkaran lensleri var, fiyatları da çok uygun, ancak 5100 lerimiz biraz nazlı olduğu için pahalı olanlarla tam uyumluluk sağlayabiliyor.

Sizin düşündüğünüz 18-105 veya 18-200 lenslerin genel çekimlerde ikisininde başarılı olduğunu biliyorum, sonuçta türkiyede pek olmasada yurtdışında ikiside Kit Lens olarak gelebiliyor, başarılı lensler ikiside, kalite olarak pek farkları yok, ikiside iyi, sonucu bence distortion değerleri belirler..

• @erdemDH

Setiniz hayırlı olsun.Kıskandım valllaha
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

@erdemDH

Aynen hayırlı olsun inş. gümrüktekiler sorun çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orenen -- 24 Mart 2012; 10:50:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orenen

quote:

@erdemDH

Aynen hayırlı olsun inş. gümrüktekiler sorun çıkarmaz.

Teşekkur ederim dostlar, herkesin makinesine daha iyileri nasip olur insallah..

Gümrük mevzuatina gümrük müdüründen daha hakimim, avukatim ;) bi keresinde bi memura mevzuati atmistim önüne (erzurum gümrük) tabii ki dogal olarak burdakiler fazla hakim degil olaya, ptt gumruk bolumune her gittigimde 4-5 paket ancak oluyor, ve buraya istanbul gumruk pass edilerek direkt geliyor, ilk ve son islemler burda oluyor hep..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemDH -- 24 Mart 2012; 11:33:46 >

• inş pişman olmam bu makineyi seçmekle ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 27 Mart 2012; 1:21:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

bugün itibariyle canon 600d 5100 arasında 2 haftadır yaptığım araştırma sonucunda.

5100 siparişi vererek aranıza katıldım. 1850 tl ye aldım makineyi ama hiç bir hediyesi yok.

yanına toshiba class 10 16gb kart 54tl aldım. sizce doğru bir seçimmidir?

çanta olarakta Lowepro Nova 140 Aw modelini sipariş etmeyi düşünüyorum.nasıl bir seçim olur?

tripod olarak ne tavsiye edersiniz?

inş pişman olmam bu makineyi seçmekle ne dersiniz ?

Class 10 sd kart gayet iyidir doğru seçim yapmışsın.Tripod hakkında yardımcı olamıcam ama çanta hakkındahttp://forum.donanimhaber.com/m_54807724/mpage_1/f_/key_d5100%2Ccanta//tm.htm#56051278 bu konuyu okuyabilirsin.

• quote:

bugün itibariyle canon 600d 5100 arasında 2 haftadır yaptığım araştırma sonucunda.

5100 siparişi vererek aranıza katıldım. 1850 tl ye aldım makineyi ama hiç bir hediyesi yok.

çanta olarakta Lowepro Nova 140 Aw modelini sipariş etmeyi düşünüyorum.nasıl bir seçim olur?

Dün vatandan bende aldım hafıza kartı 16 Gb Toshiba 2 tane 97 liraya geldi aynısından class 10 iyi seçim yapmışsın çantayıda 45 liraya aldım 48 filanda olabilir adventure TLZ 25 modeli küçük olması ve rahat taşınabilir olması benim için önemliydi şimdilik memnunun

Ya arkadaşlar bu arada 55mm lik filtre aldım Hama girmiyo takamadım acaba takmak için bir yöntemimi var kavrayarak girmiyo bastırarakda girmiyo :(

• Döndürerek denedinizmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

quote:

Dün vatandan bende aldım hafıza kartı 16 Gb Toshiba 2 tane 97 liraya geldi aynısından class 10 iyi seçim yapmışsın çantayıda 45 liraya aldım 48 filanda olabilir adventure TLZ 25 modeli küçük olması ve rahat taşınabilir olması benim için önemliydi şimdilik memnunun

Ya arkadaşlar bu arada 55mm lik filtre aldım Hama girmiyo takamadım acaba takmak için bir yöntemimi var kavrayarak girmiyo bastırarakda girmiyo :(

Orjinal kit lensi 52 mm olması lazım 18–55 e 52mm filtre olur

• quote:

Çok iyi seçim yapmışsınız
    Pişman olmazsınız
    Hakkını vermek için biraz ders çalışmak gerekiyor
    Toshiba class 10 u bende kullanıyorum
    O çantada bu makina için muhtemelen em iyi çanta, fiyatı ne kadar bende düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Çok iyi seçim yapmışsınız
    Pişman olmazsınız
    Hakkını vermek için biraz ders çalışmak gerekiyor
    Toshiba class 10 u bende kullanıyorum
    O çantada bu makina için muhtemelen em iyi çanta, fiyatı ne kadar bende düşünüyorum

Alıntıları Göster
    yeterli olcak mı acaba bize. ben kit lensin yanına 1 lens daha alabilirim ancak o da ilerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 27 Mart 2012; 1:22:24 >

• Her şeyi çantada taşırsak ve de bir kaç lensimiz varsa çok ağır olur.
    Profesyonellere gerekebilir ama bize gerekmez.
    Bence alınacak en büyük çanta Lowepro Nova 140
    Ama kişiye gre değişen bir şey bu tabi
  • quote:

Başlangıç için kullanma klavuzu ve National Geopraphic Fotoğrafçılık Okulu'nu tavsiye edebilirim

teşekkür ederim uzun zamandır nete giremedim kusura bakmayın :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bekir_kaptan

arkadaşlar merhaba bende 2 hafta önce nikon d5100 aldım kit lensle beraber 1800 tl garantili aldım. ilk dslr makinem:) şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmadı. gece çekimi veya parti iç mekan çekimlerinde gayet başarılı :) kit olması sebebiyle bazen odaklamama yaşıyorum ama nadiren :))

İyi fiyata almışsınız, hayırlı olsun.
    Kit lensi az ışıkta odaklama sorunu yaşıyor özelikle live view modunda. Vizörü kullanırsanız daha iyi netleme yapar

teşekkürler:) ben hep vizörü kullanıyorum ancak oda koşullarında nadiren netleme sorunu oluyor o kadar da olacak :)) daha almam gereken çok yol var :D

• Biraz bişeyler öğrenince keyifli olmaya başladı makineyi kullanmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Biraz bişeyler öğrenince keyifli olmaya başladı makineyi kullanmak

Gün geçtikçe daha iyi olacak.Pes etmeden öğrenmeye ve fotoğraf çekmeye devam
  • evet arkadaşlar kurs haftaya başlıyor. bu tür kurslar bizim buralarda yılda yada 2 yılda bir başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 27 Mart 2012; 1:22:50 >
  • Hocam çantayı baştan ufak almayın.En azında ekstra bir flaş yada lens alacak yeri olsun.Ayrıca bu tarz ucuz tripodları sakın denemeden almayın.Yoksa D5100 yerlerde güzel görünmüyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.