Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CanTnçr

Hocam çantayı baştan ufak almayın.En azında ekstra bir flaş yada lens alacak yeri olsun.Ayrıca bu tarz ucuz tripodları sakın denemeden almayın.Yoksa D5100 yerlerde güzel görünmüyor
    bir çantayla tripod bulamadım yav. çıldırcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 27 Mart 2012; 1:23:38 >
  • Makine 10 numara sizi asla pişman etmez merak etmeyin
  • Bencede çanta çok ufak olmamalı, ama çok ta büyük olmamalı
    Bir ekstra lens ve bir flash alabilmesi yeterli olur bencede

Tripod için acele etmeden, mümkünse kendiniz bakarak alın
    Çok zayıf ve dengesiz olabiliyorlar. Takmak ve hareket ettirmek çok zor olabiliyor
  • Selam,
    Ben makinem için Sandisk 16gb extreme class 10 SDHC kart aldım. Sorunum şu: Makine bir kaç çekim yaptıktan sonra (sıklık değişiyor) sd kart takılı değil diyor. Tam çekecekken bu uyarıyı veriyor. Nedeni ne olabilir acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kardeşimde tamron 17-50 f2,8 vc olmayan lens varmış. ben bu makinemde kullanabilirmiyim bu lensi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 27 Mart 2012; 1:23:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTech

Selam,
    Ben makinem için Sandisk 16gb extreme class 10 SDHC kart aldım. Sorunum şu: Makine bir kaç çekim yaptıktan sonra (sıklık değişiyor) sd kart takılı değil diyor. Tam çekecekken bu uyarıyı veriyor. Nedeni ne olabilir acaba?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

hocam firmware güncelleme yapacaksin, aynı kartı bende kullaniyorum ve ayni hatayla bende karsilasmistim. Yabanci forumlarda cok sık dile getirilen bir konu bu. 1.01 firmware update indir ve makineye kur.

Sorun yeni cikan kartlarin makinece taninmamasi, update bunu sagliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemDH -- 25 Mart 2012; 21:18:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

arkadaşlar kardeşimde tamron 17-50 f2,8 vc olmayan lens varmış. ben bu makinemde kullanabilirmiyim bu lensi. kullanırsamda hanga alana yöneliktir bu lens.

çanta için

Lowepro Slingshot 102 AW Foto Sırt Çantası 192tl imiş, bakalım küçük bi çantamı alsak yoksa bunumualsak.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

Ben bu cantadan kullaniyorum, vatandan indirimde 150 tl ye almistim, alirken "buyuk canta, acaba yanlis mi yaptim" endisesi vardi, ama arkadaslar makineyi koyduktan sonra ancak 2 lenslik yer kaliyor, bu da kullanma seklinize gore ya buyuk demek ya da yetersiz demek. Siparis verdigim 3 lensim geldiginde bana biraz kucuk kalacak gibime geliyor. Ama tabiiki 2-3 lenslik kullanim icin ideal diyebilirim, cok kullanisli. SD kart haznesi bile var icinde, o kadar detayli bir canta, kesinlikle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

arkadaşlar kardeşimde tamron 17-50 f2,8 vc olmayan lens varmış. ben bu makinemde kullanabilirmiyim bu lensi. kullanırsamda hanga alana yöneliktir bu lens.

çanta için

Lowepro Slingshot 102 AW Foto Sırt Çantası 192tl imiş, bakalım küçük bi çantamı alsak yoksa bunumualsak.

Eğer kardeşinizdeki lens Nikon bayonet ise kullanabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemDH

quote:

Orijinalden alıntı: MrTech

Selam,

hocam firmware güncelleme yapacaksin, aynı kartı bende kullaniyorum ve ayni hatayla bende karsilasmistim. Yabanci forumlarda cok sık dile getirilen bir konu bu. 1.01 firmware update indir ve makineye kur.

Sorun yeni cikan kartlarin makinece taninmamasi, update bunu sagliyor.

Saolasın update ettim düzelmiştir herhalde. Teşekkürler tekrar.

• Herkese merhabalar diyerek başlıyorum sorularıma =)
    Youtube'da yada diğer sitelerden D5100 ile çekilmiş videolara bakıyorum yalnız çok az noiselenme oluyor ve 1080p 30 fps de çekiyolar genelde ; ama ben makina ayarlarında maksimum 25 fps yapabiliyorum.Bendeki noiselenmenin sebebi bu mu ? Ayrıca 30 fps yapamamamın nedeni nedir ?
  • ne desem boş.

http://forum.donanimhaber.com/m_59106923/tm.htm

allah aşkına şu konuyla bu konu birmi.

kaç tane video eklemişim

o kadar araştırma yaptığım tüm konuları bir konu altında birleştirmişim. karşılaştırma videolarını lens videolarını inceleme videolarını bir araya getirmişim benim konumu kitliyorsunuz.

sizin forum kültürünüz hiç mi yok. kaç yıldır bu forumdayız. en azından birleştirin konularıda bir işe yarasın.

arkadaşlar demişki buraya yaz. o kadar araştırmayı buraya post mu geçeydim.

sizlere iyilik yaramaz araştırma yaramaz. ver yesin er duysun.

yani o konuyla bu konu bir olsa
    aynı soru sorulsa

aynı başlık olsa

amenna diyeceğim ki haksızım. şu yukardaki konuyla bu konunun alakası ne.

hadi ikna edin beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 26 Mart 2012; 21:17:48 >

• Basit tabirle, D5100 incelemesi yapmışsınız. Burada da D5100 konusu olduğu için ayrı bir konu açmaya gerek yok. Alakası ne diye sormuşsunuz üstüne basa basa. Alakası çok açık, sizin açtığınız konu da D5100 ile alakalı, bu konu da. Forum kültüründen dem vurmuşsunuz, ironik olmuş. D5100 başlığı varken D5100 başlığı açmak çok mu doğru sizce? İçeriği önemli değil, sonuçta ikisi de D5100.
  • Konu birleştirme diye bir özellik forumda yok öncelikle bunu öğrenin.

Oraya yazdıklarınızı burayada ekleyebilirsiniz.Ayrı başlık olmayacak kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Basit tabirle, D5100 incelemesi yapmışsınız. Burada da D5100 konusu olduğu için ayrı bir konu açmaya gerek yok. Alakası ne diye sormuşsunuz üstüne basa basa. Alakası çok açık, sizin açtığınız konu da D5100 ile alakalı, bu konu da. Forum kültüründen dem vurmuşsunuz, ironik olmuş. D5100 başlığı varken D5100 başlığı açmak çok mu doğru sizce? İçeriği önemli değil, sonuçta ikisi de D5100.

benim bu konunun başına değiştirme yapmam mümkünm ü hayır. o kadar araştırmayı buraya post geçip arada kaybolmasınımı isterdiniz ?

peki bu konunun başında yazanlardan
    (
    D5100 Digital SLR Camera With 18-55mm VR Lens

16.2 MP DX-Format CMOS Sensor
    3.0" Vari-Angle 921K Resolution LCD
    1080p HD Movies w/Full Time Autofocus
    Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR Lens
    35mm Equivalent: 27-82.5mm Lens
    In-Camera Special Effects Mode
    Fast 11-Point Autofocus System
    In-Camera HDR (High Dynamic Range)
    ISO Sensitivity 100-6400
    Built-In Speedlight Flash With i-TTL

Vari-Angle LCD Monitor
    Dönebilir LCD Ekran

The new, large 3.0" (7.5-cm) vari-angle LCD monitor opens horizontally up to 180˚ and flips up and down from +180˚ to -90˚. Now you're ready to view, shoot and record your subjects from unique perspectives. Try a high angle for overhead shots, waist level for candid Live View and movie shooting, or a low vantage point for a look from ground level. You can also place the D5100 on a tripod or other stable surface and still see yourself while composing self-portraits. Thanks to high-resolution (approx. 921k-dot) and a wide viewing angle, the vari-angle LCD monitor lets you check your composition comfortably while using Live View or full HD movie.

Image Quality in a Class of Its Own
    Incorporating the latest Nikon D-SLR technologies such as the 16.2MP DX-format CMOS sensor and EXPEED 2 image processing engine, the D5100 delivers outstanding image quality.

Create Incredible Movies--Full HD (1,920 x 1,080/30p) Movies
    Full HD Video Kaydı

The D5100 delivers exceptional D-Movie performance with its full HD capability, full-time-servo AF (AF-F) and precise exposure control. In-camera movie editing and sound recording capability (stereo with optional microphone) are also provided. Together with D-SLR advantages like beautiful background blur, high ISO sensitivity performance and extensive NIKKOR lens compatibility, movie-making potential reaches impressive new levels.

Instant, In-Camera Post-Production (1,920 x 1,080/30p) Movies
    The D5100's numerous editing functions include Resize, NEF (RAW) processing and Filter effects, such as Skylight, Warm filter and Cross screen. Along with Quick retouch and Edit movie, there are additional features such as Distortion control and Fisheye.

11-Point AF System
    The D5100's 11 focus points, including a crosstype sensor, widely cover the frame and capture the subject sharply. When using 3D-tracking (11 points) mode, the camera works together with the Scene Recognition System to keep your main subject in focus even if the composition changes.

Exquisite Detail in Both Highlights and Shadows--HDR (High Dynamic Range)
    When shooting extreme contrasts such as sunlit clouds and a foreground deep in shadow, it was once quite difficult to render both textures equally. Not anymore. With the HDR setting, the D5100 takes two shots within a single shutter release: one overexposed and one underexposed. The camera then combines the two images to reveal an extremely wide dynamic range, but with less noise and richer color gradation than ever before (use of a tripod is recommended).

Clean and Clear Images, Even in Low Light
    The D5100 provides all the technologies you need to achieve excellent results even when available light is scarce. Its CMOS sensor offers a remarkably wide ISO range (ISO 100 to 6400) with reduced noise. This enables you to shoot at faster shutter speeds and capture scenes and subjects with less blur. Even handheld shots and full HD movies come out looking great in low light.

Intelligent Auto Pop-Up Flash
    Vital for dark or backlit subjects, the D5100's built-in pop-up flash automatically brightens your subject. Expect natural-looking results thanks to i-TTL flash control. )

ne anlıyorsunuz tamamı ingilizce.

peki benim konuya baktınızmı

http://forum.donanimhaber.com/m_59106923/tm.htm
    her türlü inceleme karşılaştırma resim ve video destekli gayet güzel bir bölüm. sayenizde güzelim konu mahvoldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 26 Mart 2012; 21:36:20 >

• Benim sayemde? Ohohohooo süpermiş o zaman Ne diyeyim size, yani o kadar şey yazmışsınız, basit bir post gibi arada kaybolma ihtimali var mı olabilir mi öyle bir şey ya? En kötü ihtimalle konu sahibine mesaj atarsınız, sizin yazdıklarınızı da ekler ilk mesaja. Altına da not düşer teşekkürler effsane_61 diye. Ben açıkçası orada ingilizce yazan her şeyi anlıyorum. Benim için problem değil. Sizin konunuza da kötü dediğimi hatırlamıyorum? Konunun mahvolduğu falan da yok, buraya aktarmak zor bir şey değil. İlla ilk mesajda olsun istiyorsanız da dediğim gibi, basit bir mesaja bakar.
  • quote:

Benim sayemde? Ohohohooo süpermiş o zaman Ne diyeyim size, yani o kadar şey yazmışsınız, basit bir post gibi arada kaybolma ihtimali var mı olabilir mi öyle bir şey ya? En kötü ihtimalle konu sahibine mesaj atarsınız, sizin yazdıklarınızı da ekler ilk mesaja. Altına da not düşer teşekkürler effsane_61 diye. Ben açıkçası orada ingilizce yazan her şeyi anlıyorum. Benim için problem değil. Sizin konunuza da kötü dediğimi hatırlamıyorum? Konunun mahvolduğu falan da yok, buraya aktarmak zor bir şey değil. İlla ilk mesajda olsun istiyorsanız da dediğim gibi, basit bir mesaja bakar.

benim konuda ikinci posta bakarsanız yöneticiden konuyu birleştirmesini istemişim zaten. birleştirme yokmuş forumda o zaman editleyip ekleyebilirdi arkadaş. bende çok memnun kalırdım.

amacınız ne konuları baltalamakmı. yoksa katkıda bulunmakmı ben katkıda bulunmak için çabalıyorum. siz baltalamak için.

• Peki tamam ben paylaşım yapılsın, incelemeler yapılsın, forum zenginleşsin istemiyorum. Cem Yılmaz' ın dediğinin bir benzeri; Allah belamı versin ben bir fotoğraf katiliyim
    İyi forumlar size
  • quote:

Peki tamam ben paylaşım yapılsın, incelemeler yapılsın, forum zenginleşsin istemiyorum. Cem Yılmaz' ın dediğinin bir benzeri; Allah belamı versin ben bir fotoğraf katiliyim
    İyi forumlar size

benim size bişi dediğim yok çok tepkili yaklaşıyorsunuz. benim konu gerçekten güzel tartışmayı bi yana bırakırsak.

birleştirilmesini istedim zaten. ama konuyu kilitlenince güzelim konu mahvoldu. dikkatlice incelerseniz bunu görürsünüz. gerdiysem affola.
  • Ben de sizin konunuza kötü demedim zaten ama siz şimdi gelip forum kültüründen bahsedince ironik oluyor. Halihazırda olan bir başlığın aynısını açıp forum kültürünüz hiç mi yok derseniz ortaya bir problem çıkar. Birleştirilemeyeceğini sh@rks söyledi az önce, o zaman siz de aynı şeyleri bu konuya ekleyebilirsiniz. Konunuzun silindiği yok, kilitlendi sadece. Sh@rks' a bir mesaj atarsınız, 2-3 dakikalığına kilidi kaldırır, kopyalarsınız bütün yazılarınızı, eklersiniz buraya. Mahvolan ne gerçekten merak ediyorum bunu? Burada D5100 konuşulmuyor mu? Sizin incelemeniz bu konu altında dikkat çekmeyecek mi? Zaten her gün sayfalarca mesajın atıldığı bir konu değil, hadi onu da geçtim, sayfalarca mesajın atıldığı bir konuda bile koskoca inceleme arada kaynayıp gitmez.
  • Efsane merhaba niye kızıyorsun. Forumda genel kural.bilgiler dağılmasın diye ilk konudan devam edelim istiyor herkes. Bende bu konuyu açarken diğer konulara girmemeye çalıştım. İyi bir Nikon ama konusu var zaten. Orda olması gerekenleri buraya taşımak istemedim. Sadece D5100 e özel olsun istedim. Tabi bazı paylaşımlar diğer konularla çalışıyor olabilir, diğer konularla rekabet etmediği sürece, insanlara yardımcı olmak adına hoşgörü gösterilebilir düşüncesindeyim. Rekabet için değil paylaşmak ve yardımlaşmak için buradayız.
    Senin katılımın konuyu zenginleşti rir. Bulduğun kaynakları ilk sayfaya koymaya hazırım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.