Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Efsane merhaba niye kızıyorsun. Forumda genel kural.bilgiler dağılmasın diye ilk konudan devam edelim istiyor herkes. Bende bu konuyu açarken diğer konulara girmemeye çalıştım. İyi bir Nikon ama konusu var zaten. Orda olması gerekenleri buraya taşımak istemedim. Sadece D5100 e özel olsun istedim. Tabi bazı paylaşımlar diğer konularla çalışıyor olabilir, diğer konularla rekabet etmediği sürece, insanlara yardımcı olmak adına hoşgörü gösterilebilir düşüncesindeyim. Rekabet için değil paylaşmak ve yardımlaşmak için buradayız.
    Senin katılımın konuyu zenginleşti rir. Bulduğun kaynakları ilk sayfaya koymaya hazırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

Efsane merhaba niye kızıyorsun. Forumda genel kural.bilgiler dağılmasın diye ilk konudan devam edelim istiyor herkes. Bende bu konuyu açarken diğer konulara girmemeye çalıştım. İyi bir Nikon ama konusu var zaten. Orda olması gerekenleri buraya taşımak istemedim. Sadece D5100 e özel olsun istedim. Tabi bazı paylaşımlar diğer konularla çalışıyor olabilir, diğer konularla rekabet etmediği sürece, insanlara yardımcı olmak adına hoşgörü gösterilebilir düşüncesindeyim. Rekabet için değil paylaşmak ve yardımlaşmak için buradayız.
    Senin katılımın konuyu zenginleşti rir. Bulduğun kaynakları ilk sayfaya koymaya hazırım.

yok kardeşim senin konunda güzel gerçekten ama birak eksik kaldı kanımca ana sonu olarak bende araştırma yaptım baya. dedim postmu geçeyim yeni bir konumu acayıp yeni konu açmak daha mantıklı geldi. yoksa konu benimmiş seninmiş önemi yok önemli olan paylaşım.

elbette eklerseniz güzel olur.. zaten 2. postta yöneticiden rica ettim konuları birleştirmesi için. ancak o kilitlemeyi tercih etti.birleştirme yokmuş sanırım forumda. ben de üzüldüm açıkçası ne yalan söyleyeyim.

konu bu hocam yönetici arkadaşda yardımcı olursa birleşmesi hususunda güzel bir şeyler çıkar ortaya. üzdüysem kırdıysam affola.

http://forum.donanimhaber.com/m_59106923/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 26 Mart 2012; 22:44:16 >

• @fifd2005

Hocam uygunsa ilk mesaja ekleyin arkadaşın hazırladığı güzel paylaşımı
  • Sharks ve Effsane Merhaba

Paylaşıma baktım. Özgür Çetin tarafından yapılmış bir incelemehttp://www.gezgindergi.com/2011/06/14/inceleme-nikon-d5100/ güzel olmuş. Aynen kopyalamak yerine link vermek istedim.

Nedenini açıklayım, katılırmısınız söyleyin
    D5100 ile ilgili Basçekte de güzel bir inceleme var. Onu da kopyalamadım, linkini verdim. Bunlar kişilerin emek verdiği özgün çalışmalar. Kendi sayfalarında paylaşmışlar. Değerli ve yararlı. Ama izinlerini almak lazım olur diye düşünüyorum. Ayrıca çok fazla bilgi içeriyorlar. İlk sayfayı çok uzatıp okunmasını zorlaştırabilir. Benim ilk sayfada verdiğim bilgiler, üreticinin resmi bilgileri. İngilizce konusundaki eleştiriler doğru. Türkiye web sitesinden de bilgiler aldım. Bunlar daha kısa. O yüzden ingilizceleri silmek yerine makinanın ne gibi özellikleri olduğunun anlaşılması için, en azından başlıkları Türkçeye çevirmeye çalıştım.

Katkı ve Paylaşımlarınızın devamı dileği ile herkese iyi geceler

• @Effsane özgür çetin sizmisiniz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

@Effsane özgür çetin sizmisiniz acaba ?

alıntı linki altında hocam.

merak etmeyin bu tür konuları alıntı adresi göstermeden buraya almayız.

Bu yazı, Gezgin dergisinin 2011 yılının Mayıs (51) sayısında yayımlanmıştır.

kaynak:http://blog.fotografium.com

konuda açıkca belirtilmiştir.
  • ya bırakın dövüşmeyi benim soruma cevap verin :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

quote:

@Effsane özgür çetin sizmisiniz acaba ?

alıntı linki altında hocam.

merak etmeyin bu tür konuları alıntı adresi göstermeden buraya almayız.

Bu yazı, Gezgin dergisinin 2011 yılının Mayıs (51) sayısında yayımlanmıştır.

kaynak:http://blog.fotografium.com

konuda açıkca belirtilmiştir.

Tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diemaster__

ya bırakın dövüşmeyi benim soruma cevap verin :(

Bu sayfada 'D-Movie' menüsü altında bir gif animasyon var sorunuzun cevabını veren ;

http://www.imaging-resource.com/PRODS/D5100/D5100A.HTM

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Diemaster__

ya bırakın dövüşmeyi benim soruma cevap verin :(

Bu sayfada 'D-Movie' menüsü altında bir gif animasyon var sorunuzun cevabını veren ;

http://www.imaging-resource.com/PRODS/D5100/D5100A.HTM

Teşekkürler orayı okudum yalnız benim film ayarlarımda max. 25 fps var 30 yok bunu anlamıyorum

• Ntcs ve Pal ayarları arasında fps farkı olabilir.Bunuda bir kontrol edin lütfen

• quote:

Ntcs ve Pal ayarları arasında fps farkı olabilir.Bunuda bir kontrol edin lütfen

ohh oldu teşekkürler gece gece uğraştırdım =)
  • Rica ederim iyi akşamlar , iyi forumlar
  • Merhaba,
    D5000 ve D5100 modellerinde nedense Nikon'un en küçük optik bakaçları (vizör) kullanılmış.D3000 ve D3100'ün bakaçları çok az bir farkla da olsa daha büyük.
    Karşılaştırma açısından çok önemli bir ayrıntı değil ama bence D5000 ve D5100 modellerinde de diğer versiyonu tercih edebilirlerdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 27 Mart 2012; 4:10:24 >
  • Bakaç büyüklüğü özellikle düşük ışık şartları ve macroda çekimde çok belli oluyor.Gerçekten D5000'nin vizörü daha büyük olsun isterdim
  • Bir tecrübemi paylaşmak istiyorum,
    Video çekiminde lens moturundan gelen sesler oldukça rahatsızlık verici.
    Biliyorsunuz lensin netleme sesi videoya geçiyor, harici microfon kullanmak lazım o da (ME-1) 500 tl cıvarında,
    ancak piyasada ucuz bir şekilde satılan sony ecm ds70p ‘den aldım bitane, taklit mi yoksa orjinal mi anlaşılmıyor, ama 30 tl şık, minik ve hakikatten stereo ses kaydı yapıyor, jack’ları tam uyuyor, herhangi bir zorlama falan yok, 1 mt uzatma kablosu da, sesi güçlü bir şekilde lensten uzakta kaydettiği için hiçbir lens sesi duyulmuyor,
    tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunbred

Bir tecrübemi paylaşmak istiyorum,
    Biliyorsunuz lensin netleme sesi videoya geçiyor, harici microfon kullanmak lazım o da (ME-1) 500 tl cıvarında,
    ancak piyasada ucuz bir şekilde satılan sony ecm ds70p ‘den aldım bitane, taklit mi yoksa orjinal mi anlaşılmıyor, ama 30 tl şık, minik ve hakikatten stereo ses kaydı yapıyor, jack’ları tam uyuyor, herhangi bir zorlama falan yok, 1 mt uzatma kablosu da, sesi güçlü bir şekilde lensten uzakta kaydettiği için hiçbir lens sesi duyulmuyor,
    tavsiye ederim.

Çok iyi bir püf noktası
    500 TL değerinde :-)
    Teşekkürler

• Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 nikon uyumlu.

kardeşimde bu lens var. bu lens otomatik netleme yapıyormu? biliyorsunuz d5100 de af motoru yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

Orijinalden alıntı: Sunbred

Bir tecrübemi paylaşmak istiyorum,
    tavsiye ederim.

Çok iyi bir püf noktası
    500 TL değerinde :-)
    Teşekkürler

lens zoom olayını çözmüşse görevini başarıyla yerine getirmiş demektir bu microfon.. ME-1 için biraz daha az da olsa lens zoom sesini almaya devam ettiği, genel bir memnuniyetsizlik halinin devam ettiği belirtiliyor hep..

iyi bir seçim olmuş, ses falan yoksa, başarılı bir microfon bence..

• uzatma kablosu ile takınca hiç ama hiç lens sesi yok, zaten yaptığım testte şunu anladım ki harici microfonu takılınca gövdedeki dahili mono microfonu kendisi kapatıyor, oradan hiç ses kaydı girmiyor, ses sadece 30 liralık microfondan kaydedilmiş. :)
    Videoyu açıp özelliklerine baktığımda kaydedilen sesin stereo olduğunu teyit ettim bu arada.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.