Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Makineme bir lens almayı düşünüyorum ama herhangi bir katagori seçmek istemiyorum yani manzara resmi çekicem veya makro resimler çekicem demek istemiyorum sadece güzel kalite resimler almak istiyorum bunun için hangi lensi almam lazım...Bide manzara resmi için hangi lensi almam lazım

Bir sorum daha var ben foto makinesini LCD TV'ye bağladım USB girişi var Fotolara bakalabiliyorum ama videyolar yok acaba bunu açmak için bir yöntem varmıdır.Televizyon Samsung LCD
  • @MyPLanet, kendimden örnek vermem gerekirse 18-55mm üzerine benim şu an 2 lens hedefim var
    1. 35mm F1.8G
    2. 55-200mm VR veya 55-300mm VR

Bu iki seçenek fiyat - perfrmans açısından iyi lensler, nakit olarak sıkıntı yoksa

Macro için: 40mm F2.8G
    tele için: 70-300mm VR
    manzara için: 17-35mm F2.8 veya geniş açı 10-24mm f3.5G olabilir.
    tabi daha üzstleri yazmadım sonuçta bütçe meselesi...

LCD televizyonun büyük bir ihtimal D5100'ün formatını yani H.264 çözmüyordur, ama sen bir tane mini HDMI kablo al d5100'ün üzerinden oynatabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: Diemaster__

Video için önerebileceğiniz lensler nelerdir? 18-55 ile videoda aşırı noiselenme oluyor. 50mm AF 1.8D kullandım oda gece çekimlerinde ve geniş alan açısından sıkıntılı... Kısa film çekmek için almıştım sırf moralim bozulmaya başladı

Tamron 17-50 lensi bir araştırın derim

Fiyatı biraz aşıyor beni =)

35mm 1.8G Türkiye'de satıştamı ?

• Kıymetli dostlar ben de yaklaşık 5 aydır d 5100 kullanıcısıyım makineden oldukça memnunum.
    Ancak bir iki sorum olacak bilenlere
    1-hdr fotoğraf nasıl çekiyoruz.
    2-18-55 lens kullanıyorum geniş açılı ve makro lens için filtreler filan işimizi görür mü tavsiyelerinizi beklerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

@MyPLanet, kendimden örnek vermem gerekirse 18-55mm üzerine benim şu an 2 lens hedefim var
    1. 35mm F1.8G
    2. 55-200mm VR veya 55-300mm VR

Bu iki seçenek fiyat - perfrmans açısından iyi lensler, nakit olarak sıkıntı yoksa

Macro için: 40mm F2.8G
    tele için: 70-300mm VR
    manzara için: 17-35mm F2.8 veya geniş açı 10-24mm f3.5G olabilir.
    tabi daha üzstleri yazmadım sonuçta bütçe meselesi...

LCD televizyonun büyük bir ihtimal D5100'ün formatını yani H.264 çözmüyordur, ama sen bir tane mini HDMI kablo al d5100'ün üzerinden oynatabilirsin.

Teşekkür ederim yardımın için....Bide bu makra için kullandığımız lens normal gezilerde fialn resim çekildiğimizde çok vasat bir görüntümü çıkıyo bunlarda

• 1500 liraya d5100 mü yoksa 1900 liraya canon 60d mi almalı arkadaşlar?
  • 60D daha üstün bir makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

1500 liraya d5100 mü yoksa 1900 liraya canon 60d mi almalı arkadaşlar?

1500 nerden buldun hocam ?
  • arkadaşlar merhaba, 1 haftalık d5100 kullanıcısıyım bu ilk dslr makinem, zaman buldukça araştırıp burayı okuyup kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama fotoğrafçılık zor iş sormadan olmuyor, yazın yurtdışına çıkacağım para biriktirebilirsem ekstradan lens almak istiyorum makineye. makro çekimler için, geniş açılı çekimler için ve zoom için hangi lensleri önerirsiniz? birde neden? teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: syphonfilter

arkadaşlar merhaba, 1 haftalık d5100 kullanıcısıyım bu ilk dslr makinem, zaman buldukça araştırıp burayı okuyup kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama fotoğrafçılık zor iş sormadan olmuyor, yazın yurtdışına çıkacağım para biriktirebilirsem ekstradan lens almak istiyorum makineye. makro çekimler için, geniş açılı çekimler için ve zoom için hangi lensleri önerirsiniz? birde neden? teşekkürler şimdiden

Çok detaylı öneriler sunacak durumda değilim ama iki lens hakkında fikrimi söyleyebilirim sanırım

1. Nikon 50 mm 1.8 AF-S DX : Keskin, hızlı çok iyi bir portre lensi. Genel kullanım için açısı biraz dar kalıyor. Portre için çok iyi
    2. Nikon 35 mm 1.8 AF-S DX: Yukardakinin aynısı, daha geniş açılı olduğu için genel kullanıma daha uygun.

Bu iki lens bu f değerlerine rağmen fiyat olarak hala uygun düzeyde olmaları önemli. Bu iki lens olmasaydı DSLR fotoğrafçılığı point shot makinalardan farkettirecek düzeydeki lensler çok pahalı olduğu için daha baştan bir çok insanı (profesyonel olmayanları) caydırıcı etki yapardı. Bu iki lens bence profesyonel lenslere bir sürü para vermeden DSLR keyfi yaşatan lensler. Kit lensler kapalı ortamlarda yetersiz bence.

Bu iki lense benzer kalitede ama sabit odaklı olmayan yani zoom lu lenler var bir sürü ama maliyetleri de bir hayli yüksek.
    Bütçe sorun değilse bir kaçmesaaj yukarda arkadaşların önerileri var onlara da bak.

Profesyonel altındaki DSLR kullanıcılarını giriş düzeyi, orta ve ileri amatör diye ayıracak olursa ben kendimi giriş üzerinde ortaya yakın görüyorum. Bunu şunun için söyledim. Ben bu düzeyimle ilk olarak kit lens üzerine yukardaki prime lenslerden birini bunların arkasından da genel amaçlı Nikon 18-200 mm bundan sonra hala param olursa Nikon geniş açılardan birini alırdım. Özel makro isteğim olmadıı için onlardan bahsetmedim. Makro biraz daha iileri iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

arkadaşlar merhaba, 1 haftalık d5100 kullanıcısıyım bu ilk dslr makinem, zaman buldukça araştırıp burayı okuyup kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama fotoğrafçılık zor iş sormadan olmuyor, yazın yurtdışına çıkacağım para biriktirebilirsem ekstradan lens almak istiyorum makineye. makro çekimler için, geniş açılı çekimler için ve zoom için hangi lensleri önerirsiniz? birde neden? teşekkürler şimdiden

Çok detaylı öneriler sunacak durumda değilim ama iki lens hakkında fikrimi söyleyebilirim sanırım

1. Nikon 50 mm 1.8 AF-S DX : Keskin, hızlı çok iyi bir portre lensi. Genel kullanım için açısı biraz dar kalıyor. Portre için çok iyi
    2. Nikon 35 mm 1.8 AF-S DX: Yukardakinin aynısı, daha geniş açılı olduğu için genel kullanıma daha uygun.

Bu iki lens bu f değerlerine rağmen fiyat olarak hala uygun düzeyde olmaları önemli. Bu iki lens olmasaydı DSLR fotoğrafçılığı point shot makinalardan farkettirecek düzeydeki lensler çok pahalı olduğu için daha baştan bir çok insanı (profesyonel olmayanları) caydırıcı etki yapardı. Bu iki lens bence profesyonel lenslere bir sürü para vermeden DSLR keyfi yaşatan lensler. Kit lensler kapalı ortamlarda yetersiz bence.

Bu iki lense benzer kalitede ama sabit odaklı olmayan yani zoom lu lenler var bir sürü ama maliyetleri de bir hayli yüksek.
    Bütçe sorun değilse bir kaçmesaaj yukarda arkadaşların önerileri var onlara da bak.

Profesyonel altındaki DSLR kullanıcılarını giriş düzeyi, orta ve ileri amatör diye ayıracak olursa ben kendimi giriş üzerinde ortaya yakın görüyorum. Bunu şunun için söyledim. Ben bu düzeyimle ilk olarak kit lens üzerine yukardaki prime lenslerden birini bunların arkasından da genel amaçlı Nikon 18-200 mm bundan sonra hala param olursa Nikon geniş açılardan birini alırdım. Özel makro isteğim olmadıı için onlardan bahsetmedim. Makro biraz daha iileri iş.

çok teşekkürler bilgilendirmeniz için, biraz bende araştırmıştım 50 mm ve 35 mm çok kıyaslanıyordu fakat hangisi daha iyidir bilemiyorum. Sizin söylediklerinizle 35 mm ye yöneleceğim. çünkü bütçede önemli, tek bununla bitmeyecek.

peki 35 mm için £159.95 fiyat nasıl sizce? piyasayı pek bilmiyorum açıkcası, 2. el bakıyorum her kafadan ayrı bir fiyat çıkıyor, türkiyede 0 larda çok pahalı, buda ingiltereden aldığım bir fiyat.

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler bilgilendirmeniz için, biraz bende araştırmıştım 50 mm ve 35 mm çok kıyaslanıyordu fakat hangisi daha iyidir bilemiyorum. Sizin söylediklerinizle 35 mm ye yöneleceğim. çünkü bütçede önemli, tek bununla bitmeyecek.

peki 35 mm için £159.95 fiyat nasıl sizce? piyasayı pek bilmiyorum açıkcası, 2. el bakıyorum her kafadan ayrı bir fiyat çıkıyor, türkiyede 0 larda çok pahalı, buda ingiltereden aldığım bir fiyat.

35 mm veya 50 mm için hangisi iyidir kıyaslaması bence yanlış.
    Daha doğrusu benim hangi açıya ihtiyacım var demek olabilir. Kalitesi sanırım aynıdır. Sadece görüş açıları farklı
    50 mm bana yurtdışından 500 tl ye malolmuştu.
    Bestbuy (ABD) fiyatı 35 mm 200 dolar, 50 mm 220 dolar. En ucuz ABD de oluyor alırken AF-S olmasına ve G lens olmasına dikkat et

• quote:

quote:

quote:

quote:

35 mm veya 50 mm için hangisi iyidir kıyaslaması bence yanlış.
    Daha doğrusu benim hangi açıya ihtiyacım var demek olabilir. Kalitesi sanırım aynıdır. Sadece görüş açıları farklı
    50 mm bana yurtdışından 500 tl ye malolmuştu.
    Bestbuy (ABD) fiyatı 35 mm 200 dolar, 50 mm 220 dolar. En ucuz ABD de oluyor alırken AF-S olmasına ve G lens olmasına dikkat et

bende ingiltereden bir siteden baktım fiyata söylediğim fiyat site fiyatı daha uygunada bulabilirim heralde, çok teşekkürler tekrar, 35 mm ve 50 mm karşılaştırmalarına bakim birini alırım gittiğimde.

• Makineyi yeni aldım...Ve bu konuda acemi sayılırım =) Entantane hızı ayarını nasıl yapıcaz...Örneğin portre çekerken 1/50 civarında oluyor...Bunu nasıl ayarlayabilirim...Tarif edebilirseniz sevinirim...
  • arkadaşlar d5100 düşünen ilanıma bakabilir en en son oluru 1450 tl dir çantayıda düşünürsek bence gayet makul iyi günler
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifirdan-farksiz-nikon-d5100-body-81642080/detay/
    ayrıca ekstra orjinal batarya almak isteyen olursa d5100 üne sıfır ayarında ekstra orjinal faturalı bataryamda var onuda satabilirim
    onun ilanıda
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-yedek-parca-en-el14-nikon-orjinal-batarya-d5100-d3100-p7000-uyumlu-81643288/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: immortal86

Makineyi yeni aldım...Ve bu konuda acemi sayılırım =) Entantane hızı ayarını nasıl yapıcaz...Örneğin portre çekerken 1/50 civarında oluyor...Bunu nasıl ayarlayabilirim...Tarif edebilirseniz sevinirim...

Kullanma klavuzun baştan sona okumanızı tavsiye ederim
  • herkese merhaba arkadaşlar,

5100 de flaş ile ilgili hiçbirşey bilmiyoruz sanırım. Hangi harici flaş tipleri ile uyumludur, senkronize durumları nasıldır? Önceleri de tartışılmamış hiç. Neden yazıyorum bunu, çünkü bu makinenin flaşı beni gerçekten çıldırtıyor, istediğin zaman flaş çakmaz, istemediğin de flaşı patlatır.. Bana en karmaşık bu flaş olayı geldi..
  • Bütün Nikon bayonet flaşlar ile uyumlu D5100
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortal86

Makineyi yeni aldım...Ve bu konuda acemi sayılırım =) Entantane hızı ayarını nasıl yapıcaz...Örneğin portre çekerken 1/50 civarında oluyor...Bunu nasıl ayarlayabilirim...Tarif edebilirseniz sevinirim...

Portre çekimlerinde diyafram açıklığını ayarlayarak yapmak daha doğru sanıyorum. (A Modu)
    Enstantane hızı öncelikli (S Modu) çekim daha çok hareketli şeylerin (spor, su damlası vb) çekiminde işe yarıyor
    S moduna gelince enstantane hızı ayarlanır. M modunda her ikisi de ayarlanır.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.