Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakın bir arkadaşımda d7000 var birkaç gündür çekim yaptım ve inceledim ama fiyatı malesef pahallı, bende 5100 almayı düşünüyorum manzara çekimi yapmayı düşünüyorum, 5100 de af varmı ayrıca manzara çekimi için 17-35 f2.8 veya 10-24 f3.5g mi almalıyım ( birinin bana önerisi ne derece doğru bilmem) veya 18-105 alsam nasıl olur ??? birde şunu sormak istiyorum 5100 alırsam bana d7000 i aratırmı sonra neden 7000 almadım diye üzülmeyeyim ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeykutbu

yakın bir arkadaşımda d7000 var birkaç gündür çekim yaptım ve inceledim ama fiyatı malesef pahallı, bende 5100 almayı düşünüyorum manzara çekimi yapmayı düşünüyorum, 5100 de af varmı ayrıca manzara çekimi için 17-35 f2.8 veya 10-24 f3.5g mi almalıyım ( birinin bana önerisi ne derece doğru bilmem) veya 18-105 alsam nasıl olur ??? birde şunu sormak istiyorum 5100 alırsam bana d7000 i aratırmı sonra neden 7000 almadım diye üzülmeyeyim ne dersiniz.

Merhaba

D5100 de Bir DSLR'yi bir pointshot (basçek) makinadan ayıran bütün özellikler fazlasıyla var.
    Orta düzeyde bir amatörü rahatça tatmin eder. Profesyonel makina değil tabi.

D5100 de AF var tabi. 11 nokta AF yapıyor. Ama AF motoru yok. MOtorlu lens kullanmanız gerek. Yeni lenslerin çoğu kendinden motorlu tabi. Hatta iyi lenslerde hızlı ultrasonik halka motorlar var.

D7000 ile D5100 ün sensörü aynı.
    D7000 in farkı daha fazla AF sensörü var mesela hareket eden şeylerin çekiminde avantaj sağlar mesela spor çekimleri gibi.
    Manzara durağan bir şey olduğundan farketmez. Portre çekimlerinde zaten tek nokta foküs en iyisi. Yalnızca bir noktayı kullanıyoruz.
    D7000 de daha bir çok detay var mesela fazladan tuşlar var. D5100 de menüye girip yaptığın bazı şeyler için doğrudan tuşlar var. Profesyonellerin ayarları hızlı değiştirebilmesi için. Live histogram var mesela . Biz histogramı fotoyu çektikten sonra görüyoruz. Histogram iyi değilse ayarlayıp bir daha çekmemiz gerekir o yüzden.
    Tabi birde gövdede foküs motoru var. Motorsuz lensleri kullanabilirsin. Ucuza gelir. Ama iyi lenslerin çoğunda zaten motor var.
    Ben şahsen fazladan para vermezdim ama tabiki profesyonellerin işini kolaylaştıran bir sürü özelliği vardır. Bende biraz daha zorundan yaparım o kadar.
    Artan paramı lense yatırırım.

D5100 uyumlu lensler AF-S olmalı. Yani motorlu.

Manzara için biliyorsunuz geniş açılı lens gerekiyor. Hem geniş açılı hem zoomlu olursa fiyatı artıyor. Zoom aralığı büyüse kalite düşüyor. Ciddi manzaracılar mesela 10-20 mm gibi aralıkları seçiyor sanırım. Nikonun bu tür lensleri çok iyi ama pahalı
    Bu alanda Nikondan sonra en tutulan lens Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM 450-500 dolar civarı. Bunun f/3.5 i var ödenen fazla paraya değmez demişler
    Tabi paran varsa en iyisi Nikon 10-24 f/3.5-4.5G AF-S DX ED Bu da 860 dolar
    Bu bilgileri NPhoto dergisinin şubat sayısından aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzeykutbu

yakın bir arkadaşımda d7000 var birkaç gündür çekim yaptım ve inceledim ama fiyatı malesef pahallı, bende 5100 almayı düşünüyorum manzara çekimi yapmayı düşünüyorum, 5100 de af varmı ayrıca manzara çekimi için 17-35 f2.8 veya 10-24 f3.5g mi almalıyım ( birinin bana önerisi ne derece doğru bilmem) veya 18-105 alsam nasıl olur ??? birde şunu sormak istiyorum 5100 alırsam bana d7000 i aratırmı sonra neden 7000 almadım diye üzülmeyeyim ne dersiniz.

Bu arada 18-105 tarzı lenslere takgez yani çok amaçlı lensler deniyor. Farklı işler için lens değişimi yapmadan seyahat edebilirsiniz.
    Yalnız 18-105 kalitesi nisbeten düşük kit lensi. Almışken biraz daha iyisini 18-200 ü almak daha doğru olur sanırım.
    Ama manzara için yukarda yazdığım lensler daha ciddi lensler

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Bütün Nikon bayonet flaşlar ile uyumlu D5100

Merhaba!
    Bende D5100 alarak aranıza katıldım.
    Bi-iki konuda bana yardımcı olurmusunuz?
    Otel de Havuz kenarında Gündüz + akşamları da fotoğraf çekeceğim.
    Üzerindeki 18-55 VR Kit yeterli olur mu? Yoksa 50mm ihtiyaç duyarmıyım?
    Flash konusunda fikir verirmisiniz?
    SB600, SB800, SB900 baktım ama fiyatlar uçuk!
    Genelde yakın çekimde ve Belki Sunset çekiminde de kullanacağım, Uyumlu 150-250TL arası Flash tavsiyeniz var mı?
    Saygılar!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: abilgen

quote:

Merhaba!
    Genelde yakın çekimde ve Belki Sunset çekiminde de kullanacağım, Uyumlu 150-250TL arası Flash tavsiyeniz var mı?
    Saygılar!!!

Gündüz çekimlerden 18-55 yeterli olacaktır ancak gece yeterli olmaz.Gündüzde gecede portre çekim için mutlaka 50mm edinmeye çalışın

150tl'ye manuel flaşlar mevcut.Pek kaliteli olmasalarda YONGNUO yn560 gibi modellere bakabilirsiniz.Makineniz hayırlı olsun bu arada harika seçim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abilgen

quote:

Merhaba!
    Saygılar!!!

Gündüz çekimlerden 18-55 yeterli olacaktır ancak gece yeterli olmaz.Gündüzde gecede portre çekim için mutlaka 50mm edinmeye çalışın

150tl'ye manuel flaşlar mevcut.Pek kaliteli olmasalarda YONGNUO yn560 gibi modellere bakabilirsiniz.Makineniz hayırlı olsun bu arada harika seçim

Teşekkür ederim üstad!!!
    50mm için AF-S 1.8G olmalı diye okudum başlık altında.
    Onunda Y.dışı fiyatı 500TL gibi!
    Çok paraymış :)))
    Tekrar teşekkürler...
    Saygılar...

• Rica ederim manuel netleme yapabilirim derseniz 200-250 tl'ye eski ama yeni kadar kaliteli 50mm alabilirsiniz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sayın Erdem DH,

Öncelikle siparişini verdiğiniz set gerçekten ben dahil bir çok jmkişinin rüyalarını süsleyen bir set..Şimdiden iyi günlerde kullanın.

Vermiş olduğunuz sipariş ile ilgili bana da yardımcı olabilirmisiniz acaba??

1-) Lensleri B&H Sitesinden mi sipariş etmiştiniz??
    2-) Lens Fiyatı+ Kargo bedeli haricinde, eğer gümrüğe takılırsa "yasal olarak ne kadar vergi veriyoruz ve bu vergi hangi fiyatın üzerinden?? (Yalnızca ürün fiyatına mı vergi koyuyorlar, yoksa kargo dahil fiyata mı?? )
    3-) Hangi satıcıdan aldınız link vermek mümkün mü??
    4-) Siparişlerinizi sorunsuzolarak alabildiniz mi??(Dilerim almışsınızdır)

Saygı ve sevgilerimle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alahan1963

Sayın Erdem DH,

Öncelikle siparişini verdiğiniz set gerçekten ben dahil bir çok jmkişinin rüyalarını süsleyen bir set..Şimdiden iyi günlerde kullanın.

Vermiş olduğunuz sipariş ile ilgili bana da yardımcı olabilirmisiniz acaba??

1-) Lensleri B&H Sitesinden mi sipariş etmiştiniz??
    2-) Lens Fiyatı+ Kargo bedeli haricinde, eğer gümrüğe takılırsa "yasal olarak ne kadar vergi veriyoruz ve bu vergi hangi fiyatın üzerinden?? (Yalnızca ürün fiyatına mı vergi koyuyorlar, yoksa kargo dahil fiyata mı?? )
    3-) Hangi satıcıdan aldınız link vermek mümkün mü??
    4-) Siparişlerinizi sorunsuzolarak alabildiniz mi??(Dilerim almışsınızdır)

Saygı ve sevgilerimle..

Selamlar Alahan1963

İyiniyet dilekleriniz için teşekkür ederim, daha iyilerinin sizlerin olması temennisiyle sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.

Siparişi verilen Lenslerim;

- 1 adet Nikon AF-S 35mm f/1.8 DX (Porte Prime Lens)
    - 1 adet Nikon AF-S 55-300mm f/4.5/5.5 G ED VR (Zoom Lens) (Yanında TİFFEN 58mm UVP/CP Filtre Hediyesi)
    - 1 adet Nikon AF-S 10-24mm f/3.5-4.5G DX ED (Ultra Geniş Açı Lens)

1.) 25 Mart Cuma günü B&H Photo Web Sitesinden Yapı Kredi Adios Kredi Kartımla Erzurumdaki ofisimden siparişlerimi verdim. Siparişim ilk iş günü olan 28 Mart Pazartesi günü ürünlerim USPS (Amerikan Posta Teşkilatı) na teslim edilip Express Shipping ile yola çıktı. Paketimi anlık olarak takip ettim ve sonuçta 1 Nisan Pazar günü İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkezine paketim 3-4 günde geldi.

2.) Esasında 4. soruda belirttiğiniz sorunun cevabını burda vermek isterim. Bugün 18 Nisan Çarşamba ve benim paketim İstanbul Posta İşleme Merkezinden Erzurum Posta İşleme Merkezine 3-4 gün sonra geldi, ve tam 15 gündür paketim Erzurum Posta İşleme Merkezinde hiç bir işlem görmeksizin daha paketi bile açılıp muayene edilmeden beklemekte. Avukat olmam nedeniyle gümrük mevzuatına ve genel olarak kamu idarelerinin işleyiş biçimine hakim olmam nedeniyle, paketin Erzurum PİM (Posta İşleme Merkezi) ne girdiği andan itibaren oradaki memur arkadaş aracılığıyla haricen takip ediyorum. Yoksa resmi PTT sitesinde Yurtdışı Kayıtlı Posta Gönderi Takibinde paket hala 1 Nİsandaki İstanbul Girişini gösteriyor. (Şaka Gibi :) ) Oysaki paketim daha BH Photo dan çıktığı an itibariyle aşama aşama New York JFK Havalanından nasıl çıkış yaptığına varana dek detaylı bir açıklama ve güncellemelerle giriş yapmıştı istanbula.

Paketin Erzurum PIM e geldiğini haber alır almaz soluğu Gümrük Müdürlüğünde aldım, ortam baya rahat, ablalar çay kahve içiyor, etrafta kimsecikler yok, bir yetkili denk geldi, ona durumu anlattım paketin acil olduğunu, derhal muayeneye gitmemiz gerektiğini, gerekli gümrük vergilerini hemen karşılayacağımı anlatmama rağmen şaşkın şaşkın beni izliyordu (Neler oluyor, ben şimdi ne yapacağım der gibi). Bakın dedim, kendi arabamla götürüp yine kendi arabamla getireceğim sizi, sadece gelin ve paketi açın, içinde her türlü fatura ve gümrük beyannamesi zaten var, yani uğraşacağı hiçbirşey yok, içinden birşey çıkmazsa çünkü kendisi piyasa araştırması yapacak, ürünün türkiye fiyatını bulup onun üzerinden gümrükleme yapması gerekiyor) Bunu bile yapmayacaksınız dedim. Kem küm, yok ankara onayı, yok yazışması var, yok sırayla torbalar açılıyor, üç-beş telefon görüşmesi (telefon görüşmeleri çok komikti ama, resmen stajyer acemiliğinde durumu karşı tarafa anlatmalar, çok iyiydi :)) ) Velhasıl kelam, ben kimseyi götüremedim PİMe, ve paketim 15 gündür Erzurum PİM de bekliyor dostlarım.

Gümrük Vergisi kargo bedeli hariç Mal Bedeli üzerinden %20 olarak olması lazım normalde. Uygulamada gümrük memurları risk almadan ve yeterli mevzuat bilgisine sahip olmadıklarından fatura tutarını doğrudan gümrük vergisine konu ediyor. Ya kardeşim bak, bunun şu kadarı posta-kargo bedeli desen de çok fazla dikkate almıyorlar, çünkü gümrük kanunu ve ilgili bakanlar kurulu kararlarında bu konuyla ilgili açık bir hüküm yok. Onlarda normal ithalat hükümlerini uyguluyorlar. (İthalat gümrük Vergisi= Mal Bedeli + Sigorta + Navlun x Gümrük Vergisi Oranı)

Ancak 75 Euroluk bir muafiyet var, bu miktarın altındaki siparişler gümrüksüz yurda giriş yapabiliyor.

3.)http://www.bhphotovideo.com ( B&H bilen bilir, dünyanın 1 numarasıdır bu alanda)

Umarım açıklayıcı olmuştur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemDH -- 18 Nisan 2012; 10:39:07 >

• Sayın erdemDH,

Hem de nasıl, teşekkür ederim.Yazınızı okuyunca bir soru daha oluştu bende, izninizle onu sormak isterim:

Gümrük muafiyeti olarak 75 Euro demişsiniz..Diyelimki ben 100 Euro tutarında bir sipariş verdim (Kargo dahil/hariç olayına girmiyorum)
    Gümrük vergisi 100-75=25 euro üzerinden mi alınıyor, yoksa tamamı olan 100 euro üzerinden mi ?

Saygı ve sevgilerimle, bir kez daha iyi günlerde kullanman dileğiyle,tabii gümrük engelini aşabilirsen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alahan1963

Sayın erdemDH,

Hem de nasıl, teşekkür ederim.Yazınızı okuyunca bir soru daha oluştu bende, izninizle onu sormak isterim:

Gümrük muafiyeti olarak 75 Euro demişsiniz..Diyelimki ben 100 Euro tutarında bir sipariş verdim (Kargo dahil/hariç olayına girmiyorum)
    Gümrük vergisi 100-75=25 euro üzerinden mi alınıyor, yoksa tamamı olan 100 euro üzerinden mi ?

Saygı ve sevgilerimle, bir kez daha iyi günlerde kullanman dileğiyle,tabii gümrük engelini aşabilirsen..

Bu tamamen gumruk memurunun inisiyatifinde, cok buyuk bi fark yok diye tamamen muaf da sayabilir, arta kalan 25€ icin gimruk de tahakkuk ettirebilir, olmasi gereken 25€ icin %20 gumruk vergisi uygulanmasidir

• Bugun itbari ile bende D5100 sahibi oldum, cihazi hayyamdan aldim, birde ayrica 18-105 lens aldim, hep birlikte guzel paylasimlar dilegiyle...
  • Bu arada cihaza 18-55 lens ile birlikte 1500 TL verdim, cihazi kutusunda sifir aldim, yaninda 8 GB hafiza karti + canta hediyeli, 15 gun icinde problem olursa degisim, bir yilda firma garantili olarak aldim. 18-105 in fiyati ise 650 TL.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun makinanız.
  • hayırlı olsun cok ıyı fıyata almısınız. tabı spot almanın fıyat bakımından avantajları degılmı? bende sızın gıbı kac gundur alıcam karar veremedım spot mu yoksa karacasulu garantılıı olsun. sırf garantı ıcın 500 tl fazla vermek mantıklımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilakdere

Bu arada cihaza 18-55 lens ile birlikte 1500 TL verdim, cihazi kutusunda sifir aldim, yaninda 8 GB hafiza karti + canta hediyeli, 15 gun icinde problem olursa degisim, bir yilda firma garantili olarak aldim. 18-105 in fiyati ise 650 TL.

hocam nereden aldınız ürünü acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilakdere

Bu arada cihaza 18-55 lens ile birlikte 1500 TL verdim, cihazi kutusunda sifir aldim, yaninda 8 GB hafiza karti + canta hediyeli, 15 gun icinde problem olursa degisim, bir yilda firma garantili olarak aldim. 18-105 in fiyati ise 650 TL.

Arkadaşım çok ucuza almışsın sıfır kutu olduğna eminmisin ikinci eli geçiriyolar söyliyim kutunun açılmamış olduğnu anlarsın eğer kutu açılmış bir ürünse git ürünü geri ver paranı iade etsinler....
  • Arkadaşlar benim şarj çok az dayanıyo şarj ediyorum 2 gün sürekli çekim yaptığımda bitiyo 3 günde biraz kullanabiliyom normal mi bu yoksa sahte şarj filanmı kakaladılar :(
  • Hayyamdaki satici İsmekten fotograf hocamin arkadasiymis onun icin dost isi oldu, uygun olmasinin sebebi budur ayni zamanda cihaz VR li, VR sizler 100 TL daha ucuz, cihazla cektigim bir fotografi bilgisayara yukleyip programiyla baktim cekim sayisi gercekten sifir... Bu arada sirkeci nikonda garantili VR siz 1875 / 12 taksit, VRli 1975 TL / 12 taksit
  • 18-105 / d5100 aldım fakat daha önce kullandığım 18-105 / d7000 kadar kaliteli çekim yapmadığı kanaatindeyim, pişman gibiyim... acaba tam tespit edemedim mi, psikoljikmi konuşuyorum bilmiyorum. Bilenlere soruyorum d7000 ile d5100 aynı kalitedemi çekim yapıyorlar gerçekten.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.