Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.756
Cevap
58
Favori
233.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Arkadaşlar benim şarj çok az dayanıyo şarj ediyorum 2 gün sürekli çekim yaptığımda bitiyo 3 günde biraz kullanabiliyom normal mi bu yoksa sahte şarj filanmı kakaladılar :(

2 gün sürekli çekim için iyi bile dayanıyor hocam merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeykutbu

18-105 / d5100 aldım fakat daha önce kullandığım 18-105 / d7000 kadar kaliteli çekim yapmadığı kanaatindeyim, pişman gibiyim... acaba tam tespit edemedim mi, psikoljikmi konuşuyorum bilmiyorum. Bilenlere soruyorum d7000 ile d5100 aynı kalitedemi çekim yapıyorlar gerçekten.

Teknik olarak aynı sensörü kullandıkları için fotoğraf kaliteleri kağıt üzerinde aynı olarak geçiyor.Ancak aralarında başka farklarda var.Bence size öyle geliyor
  • birde çok önemli, 18-105 VR lens ON konumundayken masa üzerinde veya elimdeyken çekim düğmesine hafif basıyorum LCD ekranda sürekli kıpırdama oluyor bu bir problemmi kardeş ???
  • Hayır değil

Tripod ile çekim yaparken bile VR özelliğinin kapatılması gerekiyor.Bu sistem titreşimi azaltmak için geliştrilmiş.Titreşim olmayan ortamda ise kendisi titreşim yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeykutbu

18-105 / d5100 aldım fakat daha önce kullandığım 18-105 / d7000 kadar kaliteli çekim yapmadığı kanaatindeyim, pişman gibiyim... acaba tam tespit edemedim mi, psikoljikmi konuşuyorum bilmiyorum. Bilenlere soruyorum d7000 ile d5100 aynı kalitedemi çekim yapıyorlar gerçekten.

Aslında aynı çekiyor fakat bazı farklar var. Mesela sürekli hareket eden küçük çocukları çekiyorsanız daha fazla netleme sensörü olan d7000 avantajlı olur. Sabit çekimde fark etmez. Ayrıca d7000 lensi tanıyıp bazı lens hatalarını düzeltebiliyor sanırım. İyi lens bu farklardan bazılarını yok eder. Bazı diğer özelikler de özelikle raw çekerseniz bilgisayarda düzeltilebilir
  • arkadaşlar ben ilk defa makina alıcam. nikon D5100 alasım var. ya da FUJİFİLM XS1. fazla da bi bilgim olmadığı için karar veremiyorum. bana bi yardımcı olurmusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: senem000

arkadaşlar ben ilk defa makina alıcam. nikon D5100 alasım var. ya da FUJİFİLM XS1. fazla da bi bilgim olmadığı için karar veremiyorum. bana bi yardımcı olurmusunuz

nikon d5100, canon 600d yada sony a57 alin. ileride bu hobinize devam etmek isterseniz bu makinelerle daha ileri gidebilirsiniz. dslr benzeri(fuji xs1 gibi) makinelerin sensorleri kucuk oldugu icin gece fotograf cekerken bazi zorluklar cekebilirsiniz. ayrica fuji nin fiyati cok yuksek bildigim kadariyla. degmez kisacasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senem000

arkadaşlar ben ilk defa makina alıcam. nikon D5100 alasım var. ya da FUJİFİLM XS1. fazla da bi bilgim olmadığı için karar veremiyorum. bana bi yardımcı olurmusunuz

nikon d5100 çok güzel ve kaliteli çekim yapan bir makine, tavsiye ederim.
  • merhaba, ben de nikon d5100 alarak aranıza katıldım. makineyi kit lensle birlikte aldım ve bir de 50mm lens almak istiyorum. ebay'daki fiyatı 120 dolar acaba ordan sipariş etsem gümrükte takılma olasılığı nedir? ebay'dan sipariş veren ya da bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. bi de çanta olarak ne önerirsiniz?
  • teşekkürler. sanırım canon 600D alıcam
  • Artık ben de D 5100 alarak aranıza katıldım.Amerika dan bir arkadaş vasıtası ile geliyor.Uzun incelemelerimden sonra bütçeme en uygun başarılı bir makina olduğunu düşünerek aldım.İnanılmaz fiyat farkı ve set halinde oluşu benim için ayrı bir avantaj oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.mocha

merhaba, ben de nikon d5100 alarak aranıza katıldım. makineyi kit lensle birlikte aldım ve bir de 50mm lens almak istiyorum. ebay'daki fiyatı 120 dolar acaba ordan sipariş etsem gümrükte takılma olasılığı nedir? ebay'dan sipariş veren ya da bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. bi de çanta olarak ne önerirsiniz?

Hayırlı olsun
    ama o 50 mm uyumsuz olan lens olablir Af–s yani motorlu olmasına dikkat et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boga87

Artık ben de D 5100 alarak aranıza katıldım.Amerika dan bir arkadaş vasıtası ile geliyor.Uzun incelemelerimden sonra bütçeme en uygun başarılı bir makina olduğunu düşünerek aldım.İnanılmaz fiyat farkı ve set halinde oluşu benim için ayrı bir avantaj oldu.

Hayırlı olsun
    tecrübelerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

merhaba, ben de nikon d5100 alarak aranıza katıldım. makineyi kit lensle birlikte aldım ve bir de 50mm lens almak istiyorum. ebay'daki fiyatı 120 dolar acaba ordan sipariş etsem gümrükte takılma olasılığı nedir? ebay'dan sipariş veren ya da bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. bi de çanta olarak ne önerirsiniz?

Hayırlı olsun

Teşekkür ederim alacağım 50mm lens af olan yani odaklama motoru olmayan lens. Bu lensin D5100e uyumlu olduğunu okumuştum ama tabi ki odaklamayı manuel yapmak gerekiyor. Manuel odaklama haricinde bu lensin başka bir eksiği var mı acaba? Bir de dediğim gibi ebay'dan alacağım gümrükte takılma ihtimali var mıdır?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boga87

Artık ben de D 5100 alarak aranıza katıldım.Amerika dan bir arkadaş vasıtası ile geliyor.Uzun incelemelerimden sonra bütçeme en uygun başarılı bir makina olduğunu düşünerek aldım.İnanılmaz fiyat farkı ve set halinde oluşu benim için ayrı bir avantaj oldu.

Hayırlı olsun
    tecrübelerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyoruz

Çok teşekkürler.İlk defa bu tip bir makina kullanacağım.Ancak tecrübelerimi paylaşacağıma emin olabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun

Teşekkür ederim alacağım 50mm lens af olan yani odaklama motoru olmayan lens. Bu lensin D5100e uyumlu olduğunu okumuştum ama tabi ki odaklamayı manuel yapmak gerekiyor. Manuel odaklama haricinde bu lensin başka bir eksiği var mı acaba? Bir de dediğim gibi ebay'dan alacağım gümrükte takılma ihtimali var mıdır?

100 doların üstü alışverişlerde kalıyor yasalara göre.Ancak gümrük konusunda ne olucağı belli olmuyor bazen 60-70 dolarlık şeyler gümrüğe takılıyor bazende 150 dolarlık şeyler direk geliyor.Ben alışveriş yapmadım ama bende araştırdım ne olup bitiyor diye ordan öğrendim.Hem gümrükte kalması demek alamıcaksın anlamına gelmiyor tabi yine yasalara göre %20 vergi ödemen gerekiyor avrupadan gelen ürünler için %18 di sanırım vergiyi ödedikten sonra alabiliyorsun tabi bu yasalara göre.Yinede herşey ordaki memura kalıyormuş.Vergiyi ödesende memur vermek istemediği zaman vermiyomuş yani senin tipini veya saçını veya direk seni beğenmezse filan vermiyormuş.Bahaneleri çok yok şu belge gerek şu filan gerek diye alamıyosun.Anlıcağın riskli.Ama direk evine gelme ihtimalide var.Çanta için bu konuyu incelemeni öneririm.

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun

Dediğiniz gibi, bahsettiğiniz lens makinanızla uyumlu ancak manuel odaklama yaparak kullanmanız gerekiyor. Başka bir eksiği yok.

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun

AF dışında uyumlu tabi
    Ama bunun AF si çok iyi oluyor
    Hızlı çalışıyor
    Çocuk fotosu manuel le çekilmez
    Çektiği h kişi sabit durabilmeli
    Fakta fazla değil ben manuel almazdın

• arkadaşlar yeni bir d5100 kullanıcısı olarak aranıza katılmış bulunuyorum.

sorunum şudur ki pil şarj cihazı biliyorsunuz Türkiye standartlarından farklı. bunun için yeni bir şarj cihazımı almalıyım yoksa orijinal cihaza aparat takarak halledebilirmiyim.

(basit bir konu yada daha önce konuşulmuş bir konu olabilir ancak bir türlü istediğim cevabı bulamadım. kusuruma bakmayasınız :) )
  • Elektrikciden amerikan çevirici al isini gorur, 1 TL, makinen hayirli olsun iyi secim yapmissin bende yeni aldim gayet iyi uc gundur cekim yapiyorum fotoraflarima alttaki linkten girip bakabilirsin 2012 yili son kareler
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.